Auina atu savali patino i le YouTube

O le faʻagasologa mo le faʻagaoioia o le Windows operating system e ese mai le faʻavae muamua, pe fitu pe valu. E ui i lea, e ui lava i nei eseesega, e ono iai ni mea sese i le faagasologa o le faʻaagaga, mafuaʻaga ma auala mo le faʻaaogaina lea o le a tatou talanoaina i le mataupu o lenei tusiga.

Faʻafitauli i le faʻafouina o le Windows 10

E oʻo mai i le taimi nei, e mafai ona faʻagaoioia le faʻavasegaina o le Windows i le tele o auala, e matua eseese lava mai le tasi i le isi ona o le tele o mea e maua mai i le laisene na mauaina. E uiga i auala faʻafouina na matou faamatalaina i se isi tusitusiga i luga o le saite. Aʻo le i faia le suʻesuʻega o mafuaʻaga o faafitauli i le faʻafouina, faitau faʻamatalaga i luga o le sooga i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea e faʻaagaoioia le Windows 10

Mafuaaga 1: Faʻatau Mea Lelei.

Talu ai e mafai ona e faʻaaogaina nisi o tufatufaina atu o Windows OS 10 i se ki o le laisene, e mafai ona e maua se mea sese pe ae ulufale i ai. Na pau le auala e foia ai lenei faafitauli o le toe siakiina o le ki o le faʻaaogaina e faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻatulagaina o amio ua tuʻuina atu ia te oe pe ae faʻatauina le polokalama.

E faʻaaoga lenei i le faʻafouina i le taimi o le faʻapipiʻiina o le Windows 10 i luga o le komepiuta, ma pe ae ulufale atu i le ki i totonu ole faatulagaga ole faatulagaga pe a uma ona faʻatulagaina. E mafai ona maua le kene lava oloa e tasi ma le fesoasoani a nisi polokalama faapitoa.

Faitau atili: Suʻe le 'oloa i le Windows 10

Mafuaʻaga 2: Laisene Pipi-PC

Faʻalagolago i tuutuuga o le maliega laisene, o le polokalama o le Windows 10 e mafai ona faʻaaogaina i luga o se numera faatapulaa o komepiuta. Afai ua e faʻaaogaina ma faʻamalosia le OS i luga o masini sili atu nai lo le maliega o loʻo faʻatusa, e le mafai ona aloese mai mea e faʻasaga ai.

E mafai ona e foia na faafitauli i le faʻatauina o kopi faaopoopo o le Windows 10 patino mo PC lea e tupu mai ai se mea e faʻaagaga ai. I le isi itu, e mafai ona e faʻatau ma faʻaaoga le ki fou faatoa faʻaagaga.

Mafuaaga 3: Faʻatulagaina o faʻasologa o komepiuta

Ona o le mea moni e faapea o nisi o lomiga o le tele o fesoʻotaʻiga e fesoʻotai saʻo i meafaigaluega, pe a maeʻa ona toe faʻafou mea e faʻaaogaina, o le a tupu se mea e faʻaosoina ai. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e faʻatau se faʻasologa fou o le faʻaogaina o le polokalama poʻo le faʻaaogaina o le mea tuai na faʻaaoga muamua aʻo leʻi suia vaega.

E tatau ona fai le ki o le faʻaagaina i le faatulagaga o le faatulagaga e ala i le tatalaina o le vaega "Faatoaagaina" ma faʻaaoga le fesoʻotaʻiga "Suiga Key Key". O lenei, faʻapea foʻi le tele o isi faʻamatalaga faʻapitoa, o loʻo faʻamatala auiliili i se itulau Microsoft faapitoa.

I le isi itu, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se laisene i luga o se komepiuta aʻo leʻi faʻafouina vaega ma se faʻamatalaga a Microsoft. Ona o lenei mea, a uma ona faia suiga i le faatulagaga, o le a lava le faia o se faatagaga i le teugatupe ma tamoe "Faʻafitauli". Talu ai ona o le taualumaga lava ia e na o se vaega e fesoʻotaʻi ma mea e faʻaosoina ai, o le a tatou le tumau i lenei mea. Auiliiliga e mafai ona maua ile itulau ese.

Mafuaaga 4: Faʻafitauli i le initaneti

Ona o le tele o avanoa o le Initaneti i aso nei, o le tele o auala faʻafouina e manaʻomia ai le initaneti. O se taunuuga, e aoga le siakiina pe fesoʻotaʻi le Initaneti i lau komepiuta ma pe o le poloka o le poloka o loʻo poloka ai soʻo se faagasologa o polokalama poʻo faʻamatalaga aloaia a Microsoft.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻatulagaina o tapulaa faʻamau i Windows 10
E le aoga le Initaneti pe a maeʻa ona faʻafou le Windows 10

Mafuaaga 5: Manatu Taua Taua

I le maea ai o le faʻapipiʻiina o le Windows 10, e mafai ona tupu se faʻasologa o mea na tupu ona o le leai o ni faʻalauiloa taua ile komipiuta. Faʻaaoga lelei Faʻafou le Nofoagae faʻaaoga uma suiga taua. Faʻafefea ona fai se faʻafouina o le polokalama, matou te taʻuina atu i se isi faʻasalalauga.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafou le Windows 10 i le pito lata mai
Faʻapipiʻiina ma le faʻalelei le Windows 10
Faʻafefea ona faʻaleleia faʻafouga i le Windows 10

Mafuaaga 6: Faʻaaogaina o le Windows e leʻi laiseneina

A e taumafai e faʻagaoioia le Windows 10 e faʻaaoga ai le ki o loʻo maua i luga o le Initaneti e aunoa ma le faʻatauina i se faleoloa faapitoa pe faʻatasi foi ma se kopi o le polokalama, o le a aliali mai mea sese. I lenei tulaga e na o le tasi lava le tali: ia maua se ki o le tulafono ma faʻaaoga e faʻaagaoioia ai le polokalama.

E mafai ona e pasia le manaʻoga i le tulaga o se ki laisene e ala i se polokalama faʻapitoa e mafai ai ona e faʻagaoioia e aunoa ma le faʻatauina o le polokalama. I lenei tulaga, o le a aveesea uma tapulaa i le faʻaaogaina o Windows, ae o loʻo i ai se avanoa e "lele ese" le faʻafouina pe a fesoʻotaʻi le komepiuta i le Initaneti ma, aemaise, pe a uma ona faʻaaoga Faʻafou le Nofoaga. Ae ui i lea, o lenei filifiliga e le tusa ai ma le tulafono, ma o le mea lea o le a tatou le talanoaina auiliili.

Faʻamatalaga: Faʻatasi foʻi na mea sese faʻaagaga e mafai foi.

Na matou taumafai e talanoa e uiga i mafuaʻaga uma e le faʻaaogaina ai le Windows 10. I se tulaga lautele, afai e te mulimuli i faʻasologa o faatonuga na taʻua e i matou i le amataga o le tusiga, o le tele o faafitauli e mafai ona alofia.