Faʻafefea ona tuʻu le animation i luga o lau laulau

Ona o le lē mafai, Microsoft Excel e le maua ai le numera o le numera vaaia. I le taimi lava e tasi, i le tele o tulaga, aemaise lava pe afai e auina atu le pepa e lolomi, e tatau ona faanumeraina. Excel e mafai ai ona e faia lenei mea e faaaoga ai ulutala ma vae. Seʻio tatou tilotilo i le tele o auala mo le numera o pepa i lenei tusi talosaga.

Excel numera

E mafai ona e faʻapipiʻi itulau i Excel e faʻaaoga ai ulutala ma vaevae. O loʻo natia e ala i le le mafai, o loʻo i ai i le pito i lalo ma le pito i luga o le pepa. O la latou ata o faamaumauga o loʻo tusia i lenei vaega e manino, o lona uiga, o loʻo faʻaalia i luga o itulau uma o le pepa.

Metotia 1: Faʻateleina numera

Faʻamaumauga masani e aofia ai numera uma o le pepa.

  1. Muamua lava, e te manaʻomia e faʻaalia le faʻaalia o ulutala ma vae. Alu i le lisi "Faaofi".
  2. I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Upu" kiliki le faamau "Vasega".
  3. A maeʻa lena, o le Excel e alu i le faʻatulagaina o le faʻatusa, ma o vae i luga o laupepa. O loʻo i ai i le pito i luga ma le pito i lalo. E le gata i lea, ua tofu vaevaeina i ni vaega se tolu. Tatou te filifili po o fea vaevaega, faʻapea foi ma le a sona vaega, o le numera o le a faia. I le tele o tulaga, o le itu tauagavale o le ulutala ua filifilia. Kiliki i le vaega o loʻo e fuafua e tuʻu le numera.
  4. I le lisi "Fausiaina" faʻaopoopoga afifi faʻapipiʻi "Galulue ma vaevae" kiliki i le ki "Itulau Numera"lea o lo o lafoina i luga o se mea faapipii i se vaega o meafaigaluega "Elemene Lalo".
  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo iai se igoa faapitoa. "& [Itulau]". Ina ia liua i se numera faasologa saʻo, kiliki i luga o soo se vaega o le pepa.
  6. O lea i luga o itulau taʻitasi o le pepa aloaia Excel na faʻaalia se numera telefoni. Ina ia foliga mai e sili atu ona mataalia ma tu i fafo atu i le lautele lautele, e mafai ona faatulaga. Ina ia faia lenei mea, filifili le mea e ulufale ai i le pito i lalo ma faapipii i luga le pala. O le lisi o le faatulagaina o loʻo aliali mai e mafai ona e faia ai taga nei:
    • suia le ituaiga font;
    • ia faʻamaonia pe faʻamalosi;
    • toe faʻafouina;
    • suia le lanu.

    Filifili taga e te manaʻo e fai e sui ai le faʻaaliga vaaia o le numera seia oʻo i se taunuʻuga e faamalieina ai oe.

Metotia 2: numera ma le aofaiga atoa o pepa

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaigoaina itulau i Excel ma le numera atoa i luga o pepa taʻitasi.

  1. Matou te faʻaalia le faʻasologa o numera, e pei ona faʻaalia i le metotia muamua.
  2. Aʻo lei faia le tag tatou te tusia le upu "Itulau", ma pe a mavae ia, matou te tusia le upu "o le".
  3. Seti le fetuu i le pito i lalo o le vaevaega i tua o le upu "o le". Kiliki le ki "Aofaʻi o itulau"lea o loʻo tuʻuina i luga o le lipine i le lisi "Aiga".
  4. Kiliki i luga o soʻo se nofoaga i totonu o le pepa, ina ia le faʻaalia ai faʻamaumauga o pine.

O le taimi nei ua i ai faʻamatalaga e le gata i le numera o le pepa o loʻo i ai nei, ae e uiga foi i le numera atoa.

Metotia 3: Faʻamau mai le itulau lona lua

E i ai tulaga e le talafeagai le faʻailogaina o le pepa atoa, ae na o se tasi nofoaga. Seʻio tatou mafaufau pe faapefea ona fai.

Ina ia mafai ona tuʻu le numera mai le itulau lona lua, ma e talafeagai lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tusia tusitusiga, faʻasalalauga ma galuega faasaienisi, pe afai e le faatagaina le numera o numera i le itulau autu, e tatau ona e faia taga o loʻo lisi atu i lalo.

  1. Alu i le tulaga sulu. Le isi, agai i le lisi "Faiga Faʻavae Lalo"i totonu o poloka poloka "Galulue ma vaevae".
  2. I le poloka o meafaigaluega "Filifiliga" I luga o le lipine, siaki mea o loʻo i ai "Uluai itulau muamua footer".
  3. Seti le numera e faʻaaoga ai le ki "Itulau Numera", pei ona faʻaalia i luga, ae fai i luga o soʻo se itulau vagana ai le muamua.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa nei, o numera uma e faitaulia, sei vagana ai muamua. E le gata i lea, o le itulau muamua o loʻo amanaia i le faagasologa o le faanumeraina o isi pepa, ae, e ui i lea, e leʻo faʻaalia ai le numera.

Metotia 4: numera mai le itulau ua faʻamaonia

I le taimi lava e tasi, ei ai tulaga e talafeagai ai mo se pepa e amata e le mai le itulau muamua, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le tolu po o le fitu. O lenei manaoga e le masani, ae, e ui i lea, o nisi taimi o le fesili e manaʻomia ai foi se tali.

  1. Matou te faia le numera i le auala masani, e ala i le faʻaaogaina o le tali tutusa i luga o le lipine, o se auiliiliga auiliili o lea mea na tuuina atu i luga.
  2. Alu i le lisi "Taiala Lisi".
  3. I luga o le lipine i le pito i lalo o le itu tauagavale o le atigipusa "Itulau Faʻasologa" O loʻo i ai se faʻamaonia i le foliga o se fusi pa'ū. Kiliki i luga.
  4. O le matala o matala, tatala i le lisi "Itulau"pe afai na tatalaina i se isi laupepa. Matou te tuʻuina i totonu o le nofoaga taʻavale "Muamua numera o itulau" le fuainumera e tatau ona faitaulia. Kiliki le ki "Lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa le numera o le itulau muamua o le pepa na suia i le tasi lea na faʻamaotiina i totonu o laina. O le mea lea, o le numera o laupepa mulimuli ane na suia.

Lesona: Faʻafefea ona aveese ulutala ma vae i Excel

O le numera o itulau i totonu o le ripelite Excel e faigofie. O lenei faʻatinoga e faia faʻatasi ma ulutala ma lalovae mafai ona mafai. I se faaopoopoga, e mafai e le tagata faaaoga ona faatulaga le numera mo ia lava: faatulaga le faʻaaliga o le fuainumera, faaopoopo se faʻamatalaga o le numera atoa o pepa o le pepa, numera mai se nofoaga faapitoa, ma isi.