Auala e suia ai le faila o le faila i matala 7

RAM o se tasi o elemene taua o soʻo se komepiuta. O loʻo i totonu ia te ia i taimi uma lava le tele o faʻatulagaga talafeagai mo le faʻaogaina o le masini. E i ai foi uta ma polokalame lea o loʻo fesoʻotaʻi ai le tagata faʻaoga. Ae ui i lea, o lona voluma ua manino lava, ma mo le lafoaia ma le faagaoioia o "mamafa" polokalama, e masani lava e le lava, e mafua ai ona tautau le komepiuta. Ina ia fesoasoani i le RAM i luga o le vaeluaga o le faiga, ua faia ai se faila tele faapitoa, ua taua o le "faila faila".

E masani lava ona iai se taua tele. Ina ia tufatufaina atu punaoa o le polokalama o galuega, o le latou vaega ua siitia atu i le faila faila. E mafai ona fai mai o se faʻaopoopoga i le RAM o le komepiuta, faʻateleina faʻalauteleina. Faʻapaleniina le fuataga o le tele o le RAM ma le faila faila e fesoasoani e ausia ai le lelei komipiuta.

Suia le tele o le faila faila i le Windows 7 operating system

O se manatu sese o le faateleina o le tele o le faila faila e taitai atu ai i le faateleina o le RAM. E tusa uma lava le saoasaoa o le tusitusi ma le faitau - o taʻiala a le RAM e sefulu ma le faitau selau o taimi vave nai lo se taʻavale masani masani ma e oʻo lava i se avega malo-malo.

Ina ia faateleina le faila faila e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o polokalame faʻaletolu, o gaioiga uma o le a faia i meafaigaluega na fausia i totonu o le polokalama faʻaoga. Ina ia mulimuli i faatonuga o loʻo i lalo, o le tagata faʻaaoga nei e tatau ona i ai aia tatau.

  1. Faalua le kesi i le gafa. "O laʻu komepiuta" i lau komipiuta komepiuta. I le ulutala o le faamalama e tatala, kiliki tasi i luga o le faamau. "Faʻasalalau mataʻitu".
  2. I le pito i luga taumatau, matou te suia le faʻaalia o filifiliga mo elemene i "Ata laiti". I le lisi o nofoaga tuʻuina atu, e tatau ona e maua le mea "Faiga" ma kiliki i le tasi.
  3. I le faamalama tatalaina i le itu tauagavale tatou te maua ai le aitema "Faʻalautele faatulagaga o le faatulagaga", kiliki i se tasi, matou te taliina le fesili tuʻuina mai le faiga.
  4. O le a tatalaina se faamalama "Āiga o Faigaluega". E tatau ona e filifilia se faʻamau "Avanoa"i totonu i totonu o le vaega "Ova" kiliki le faamau i le tasi "Filifiliga".
  5. A uma ona e kiliki, o le a tatalaina se isi tamai faamalama, lea e tatau foi ona e alu i le lisi "Avanoa". I le vaega "Mafaufau Mama" kiliki le faamau "Suiga".
  6. Mulimuli ane, na matou oʻo atu i le faamalama mulimuli, lea o loʻo i ai tonu le tulaga o le faila faila. E foliga mai, a le mafai, o le ai ai se faailoga i luga "Filifili le tele o faila faila". E tatau ona aveese, ona filifili lea o le aitema "Faʻamatala le Fua" ma ulufale i lau faʻamaumauga. A maeʻa lena, e tatau ona e taomi le faamau "Fesili"
  7. A maeʻa uma ona faʻaaoga, e tatau ona kiliki le ki. "Lelei". O le faʻaogaina o le polokalama o le a fai atu ia te oe e toe fai, e tatau ona e mulimuli i ona manaʻoga.
  8. O sina mea e uiga i le filifilia o le tele. O tagata eseese e tuʻuina atu manatu eseese e uiga i le manaʻomia tele o le faila faila. Afai e te fuaina le aofaʻiga o manatu uma, ona sili atu lea o le maualuga o le maualuga o le maualuga ole 130-150% o le aofai o le RAM.

    O le suiga lelei o le faila faila e tatau ona faʻaititia ai le faʻamautuina o le faiga faʻaogaina e ala i le tuʻufaʻatasia o punaoa o le faʻatinoina o talosaga i le va o le RAM ma le faila faila. Afai o le masini e 8+ GB o le RAM ua faʻapipiʻi, o le tele lava o taimi e manaʻomia ai le mou ese atu o lenei faila, ma e mafai ona faʻavaivaia i le faʻamaufaʻailoga mulimuli. O le faila o le swap, lea e 2-3 taimi le tele o le RAM, na o le faʻagesegeseina o le polokalama ona o le eseesega i le vave gaoioi i le va o le RAM bars ma le diskasi.