Faʻafefea ona tuua le vaega i luga o le Steam?

O le faʻafitauli o le vavaeina o le komepiuta i luga o se komipiuta komepiuta e mafai ona pulea e tagata uma. O le fofo o le sui lea o le masini i se mea fou pe faʻafesoʻotaʻi se masini masini i se isi mea fesoʻotaʻi. I le isi itu, i le tatalaina o le kesi, e mafai ona e taumafai e faamama mai le efuefu ma mea laiti. Ae faʻapefea pe afai e le o lelei le komepiuta komepiuta? O lenei tusiga o le a talanoaina ai mafuaʻaga ma metotia o le toe faʻaolaina o le masini autu autu ile PC feaveaʻi.

Toe faʻaleleia o le Keyboard

O sese uma e fesoʻotai i le keyboard e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: polokalama faakomepiuta ma masini. I le tele o tulaga, o loʻo i ai soliga i totonu o le polokalama (sese i totonu o le resitala o masini, avetaavale eletise). O ia faafitauli e fofoina e faʻaaoga ai galuega a le OS lava ia. Vaega laʻititi - faʻafitauli faʻapitoa, e fai ma tulafono, e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi i le nofoaga autu.

Mafuaʻaga 1: Faʻagaloga moe ma le faʻaolaina

O le tele o tagata e faʻaaoga, nai lo le tapunia o le PC, e masani ona faʻaaogaina na galuega aoga e pei "Moe" poʻo "Faʻailogaina". O lenei mea, o le mea moni, e matua faʻaitiitia ai le taimi o le taimi o le taimi o le taʻavale a Windows ma mafai ai ona e faʻasaoina le tulaga o loʻo iai nei. Ae o le faʻaaoga soo o ia ituaiga mea e mafua ai le le saʻo o le faʻaaogaina o polokalama faʻapipiʻi. O le mea lea, o la matou uluai fautuaga o se toe faʻaleleia masani.

Windows 10 tagata faʻaaoga (faʻapea foʻi ma isi lomiga o lenei OS), o lona le lelei "Fast Download", e tatau ona faʻaaogaina:

  1. Kiliki le ki "Amata".
  2. Kiliki i le moli agavale "Filifiliga".
  3. Filifili "Faiga".
  4. Alu i le vaega "Le mana ma le moe" (1).
  5. Le isi, kiliki "Faʻalautele faatulagaga o le faatulagaga" (2).
  6. I le alu i le tulaga o le mana, kiliki i le igoa "Gaoioiga pe a tapuni le tapuni".
  7. Ina ia suia isi mea faaopoopo, kiliki i luga le sootaga pito i luga.
  8. O lea la e tatau ona matou aveese le siaki "Enable Quick Start" (1).
  9. Kiliki "Faasaoina Suiga" (2).
  10. Toe toe fai le komipiuta.

Mafuaʻaga 2: Faʻatulagaina o OS le lelei

Muamua, o le a tatou iloa pe o tatou faafitauli e fesoʻotaʻi ma tulaga o Windows, ona tatou tilotilo ai lea i ni fofo.

Sueina o le Keyboard i Boot

O le faʻaogaina o le kesi e mafai ona siakiina pe a fai seevae komipiuta. Ina ia faia lenei mea, ia na o le lolomiina o ki o galuega i le BIOS. O faʻataʻitaʻiga o komepiuta feaveaʻi ia ki e patino, ae mafai ona matou fautuaina mea nei: ("ESC","TAMA", "F2", "U10", "U12"). Afai i le taimi lava e tasi e mafai ai ona e ulufale atu i le BIOS pe valaau i luga o se lisi, ona oʻo lea o le faafitauli i le faatulagaina o le Windows lava ia.

Faʻasalalau "Ala Lelei"

Siaki pe o galue le piano i se tulaga saogalemu. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i sootaga o loʻo i lalo e iloa ai pe faʻapefea ona taʻavale se komepiuta e aunoa ma ni polokalama a le isi itu.

Faʻamatalaga auiliili:
Tulaga saogalemu i le Windows 10
Tulaga saogalemu i le Windows 8

O le mea lea, afai e le tali atu le polokalama i keystrokes i le amataga ma i se tulaga saogalemu, o lona uiga o le faafitauli o loʻo i totonu o le faʻaletonu o meafaigaluega. Ona tilotilo lea i le vaega mulimuli o le tusiga. I le isi itu e iai se avanoa e faasaʻo ai le taotoga o le komepiuta ma le fesoasoani o le faʻaaogaina o masini komepiuta. E uiga i le faʻatulagaina o Windows - isi.

Metotia 1: Faʻafoʻisia le Faʻatonu

"Toe Faʻafoisia o Mea" - O se meafaigaluega e fausia i Windows e mafai ai e oe ona toe faʻafoi le faiga i lona tulaga muamua.

Faʻamatalaga auiliili:
Toe faʻafoʻiina o mea e auala mai i le BIOS
Auala e toe faʻafou ai Windows XP
Faʻamaumauga Resitala i le Windows 7
Auala e toe faʻaleleia ai le Windows 8 system

Metotia 2: Siaki taʻavale

  1. Kiliki le ki "Amata".
  2. Filifili "Lisi Pulea".
  3. Le isi - "Pule Sili".
  4. Kiliki le mea "Kipi". E le tatau ona i ai ni ata lanu samasama ma se faailoga faʻamaonia i tafatafa o le igoa o lau masini fesoʻotaʻi.
  5. Afai oi ai se faʻamaufaʻailoga, kiliki-i luga o le igoa o lau piano ona - "Aveesea". Ona toe amata lea o le PC.

Metotia 3: Aveese Polokalame Tagata Faʻasao

Afai o le komepiuta komepiuta e galue i se auala malupuipuia, ae musu e faia galuega i le tulaga masani, ona aafia ai lea o se tasi setete nofomau ile gaioiga masani o le masini faʻaaogā.

O laasaga nei e fautuaina pe afai ua le manuia auala muamua. E le galue le masini eleni, ae e mafai pea ona tuʻuina atu se poloaiga i le masini. Mo lenei matou te faʻaaoga "Papa Lisi Mata":

  1. Toto "Amata".
  2. Ma le isi, alu i "Polokalama uma".
  3. Filifili "Tulaga faapitoa" ma kiliki "Papa Lisi Mata".
  4. Ina ia suia le gagana e faʻaaogā ai, faʻaaoga le faʻamaonia i totonu o le fata. Matou te manaʻomia le Latina, filifili "En".
  5. Toe fai le feau "Amata".
  6. I le poloka suʻesuʻe e faʻaaoga "Papa Lisi Mata" matou ulufale "msconfig".
  7. E amataina le meafaigaluega e faatulaga ai le Windows. Filifili "Amata".
  8. I le itu tauagavale, o le a siakiina faʻaoga o loʻo faʻapipiʻiina i le polokalama. O la matou galuega o le faʻaumatia lea o ia taʻitasi ma toe faʻagaoioia seʻia oʻo ina galue le piano i se tulaga e masani ai ma se faʻataʻitaʻiga masani.

Mafuaʻaga: Faʻamatalaga faʻanatura

Afai e le fesoasoani ia metotia o loʻo i luga, o lona uiga o le faafitauli e foliga mai e fesoʻotaʻi ma meafaigaluega. E masani lava o se soliga o le gaʻo. I le talanoa lautele, ona tatala lea o le komepiuta ma alu i le lipine cable e le o se faafitauli. Aʻo leʻi faʻaseseina lau komepiuta, ia mautinoa e talafeagai i lalo o le tusi saisai. Afai e ioe, e le tatau ona e solia le saʻo o le mataupu. Tau lava o le ave o se masini komepiuta ma ave mo le faaleleia o le tusi saisai. O le tulaga lenei pe afai e te usitai i tulaga o loʻo galue ai (e leʻi faʻapipiʻi le vai i luga o le komepiuta, e leʻi faʻaitiitia le komepiuta).

Afai e te filifili e te alu i le nofoaafi ma tatala le mataupu, o le a le isi mea? I lenei tulaga, siaki ma le faaeteete le uaea - pe i ai ni faaletonu faaletino poo ni faailoga o le faʻamaʻiina i luga. Afai o le faaseʻe ua lelei, ia fufulu faʻatasi ma se solo. E le fautuaina le faʻaaogaina o le ava malosi poʻo soʻo se isi meainu, aua o lenei mea e mafai ona faʻaleagaina ai le gaioiga o le lipine cable.


O le faafitauli pito i sili ona faigata atonu o se faʻafitauli o le microcontroller. Ioe, ae o oe lava e le mafai ona faia se mea - e le mafai ona aloese mai se asiasiga i le nofoaga autu.

O le mea lea, o le toe faʻafoʻisia o le komepiuta o se komepiuta komepiuta e aofia ai se faasologa o faatinoga e faʻatinoina i se faʻatonuga faapitoa. Muamua lava, e fesuiaʻi pe o le masini e le lelei le faʻaaogaina o talosaga i isi vaega. Afai o le tulaga lea, ona faʻaaogaina lea o metotia ua faʻamatalaina mo le faʻapipiʻiina o le Windows o mea sese o le polokalama. A le o lena, o mea e manaʻomia ai le masini e manaʻomia.