Faʻafefea ona ufiufi NVIDIA faʻailoga kata ma AMD (ATI RADEON)

Talofa

I le tele o tulaga, e mafai e le au taaalo ona faʻafefiloi se kata vitio: afai o le overclocking ua manuia, ona faʻaopopoina lea o le FPS (le numera o laina i le lua). Ona o lenei mea, o le ata i le taaloga ua amata malie, o le taaloga ua faamuta le lemu, ua avea ma lagona lelei ma fiafia e taaalo.

O nisi taimi e sili atu i luga e mafai ai ona e faʻatupulaia le faʻatinoga e oʻo atu i le 30-35% (o se faʻaopoopoga taua e taumafai ai e sili atu i le :) :)! I lenei tusiga ou te manaʻo e faʻaauau pe faʻafefea ona faia lenei mea ma luga o mataupu faʻapitoa e tulaʻi mai i lenei mataupu.

Ou te manaʻo foi e vave matauina e le o se mea e saogalemu ai, ae le o se mea e mafai ona e faʻaleagaina ai meafaigaluega (faʻaopopo i ai, o le a le faʻaaogaina se tautua fesoasoani!). O mea uma e te faia mo lenei tusiga ua faia i ou lava faʻalavelave ma aʻafiaga ...

E le gata i lea, ao le i pasi, o le a ou fautuaina se isi auala e faatelevave ai le vitio vitio - e ala i le setiina o le tulaga sili ona lelei o avetaavale (Seti o nei faatulagaga - e te le afaina. E uiga i lenei mea i lau blog o loʻo i ai ni nai tala:

  • - mo NVIDIA (GeForce):
  • - mo AMD (Ati Radeon):

O a polokalama e manaʻomia mo le faʻafefiloi o se kata vitio

O le mea lautele, e tele naua mea aoga o lenei ituaiga, ma masalo o se tasi o tusiga e aoina uma ai atonu e le lava :). I le faʻaopoopoga, o le taʻiala o le taotoga e tutusa lava i soo se mea: o le a matou matua manaʻomia le faateleina o le taimi o le manatua ma le autu (faʻapipiʻi ma faʻaopoopo le saoasaoa i le tagata e faʻaleleia atili mo le lelei o le manava). I totonu o lenei tusiga o le a ou taulai atu i se tasi o laupepa sili ona lauiloa mo le overclocking.

Uma

Faʻaauau (O le a ou faʻaalia laʻu faataitaiga o overclocking)

Upega Tafaʻilagi: //www.guru3d.com/content-page/rivatuner.html

O se tasi o laupepa aupito sili ona lelei mo ata lelei NVIDIA ma ATI RADEON kata vitio, e aofia ai le tapunia! E ui lava i le mea moni e le o toe faʻaleleia le aoga mo se taimi umi, e le aveesea ai lona lauiloa ma le amanaiaina. I le faʻaopoopoga, e mafai ona maua ai ni mea e sili ona lelei i totonu: faʻafesoʻotaʻi vave le saoasaoa o le saoasaoa pe fuafua le pasene o suiga e faʻatatau i le avega i le pasene. O loʻo i ai se nofoaga e mataʻituina ai: malamalama, vaʻaiga, gamma mo laina taʻitasi lanu. E mafai foi ona e taulimaina polokalama OpenGL ma isi.

Puletini

Atiae: //www.entechtaiwan.com/

PowerStrip (polokalama o polokalama).

O se polokalama lauiloa mo le setiina o taʻalo o lalo o le vitio vitio, kata vitio lelei ma le fuʻeina.

O nisi o vaega o le aoga o: fesuiaiga o iuga i luga o le lele, loloto le loloto, lanu o le la, fetuunaiga o le susulu ma le eseesega, atofaina o oe lava lanu lanu i polokalama eseese, ma isi.

Meafaigaluega mo NVIDIA

NVIDIA Meafaigaluega Faʻatonu (na muai taʻua nTune)

Upega Tafaʻilagi: //www.nvidia.com/object/nvidia-system-tools-6.08-driver.html

O se seti o eletise mo le ulufale atu, mataituina, ma le fetuunaiga o vaega komepiuta, e aofia ai le pulea o le vevela ma le voltage e faaaoga ai pusa faatonutonu i Windows, lea e sili atu ona talafeagai nai lo le faia o lea mea e ala i le BIOS.

NVIDIA Inspector

Upega Tafaʻilagi: //www.guru3d.com/files-details/nvidia-inspector-download.html

NVIDIA Inspector: matala tele polokalama.

Faʻaaogaina le itiiti o le laʻititi, e mafai ai ona e maua ituaiga uma o faʻamatalaga e uiga i le faʻaleleia o ata eletise NVIDIA ua faʻapipiʻiina i totonu o le polokalama.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga X

Upega Tafaʻilagi: //www.evga.com/precision/

Faʻamatalaga Faʻamatalaga X

O se polokalama manaia tele mo le overclocking ma le setiina o kata vitio mo le maualuga o le faatinoga. Galue ma kata vitio mai EVGA, faʻapea foi le GeForce GTX TITAN, 700, 600, 500, 400, 200 e faʻavae i luga o meataalo nVIDIA.

Faʻaaogaina mo AMD

AMD GPU Clock Clock

Upega Tafaʻilagi: //www.techpowerup.com/downloads/1128/amd-gpu-clock-tool-v0-9-8

AMD GPU Clock Clock

O se faʻaaogaina mo le tapunia ma le mataituina o le faatinoga o kata vitio e faʻavae i le Radeon GPU. O se tasi o mea aupito lelei i lana vasega. Afai e te manaʻo e amata le tapunia o lau kata vitio, ou te fautuaina e amata lau masani i ai!

MSI Afterburner

Upegalagi: //gaming.msi.com/features/afterburner

MSI Afterburner.

Malosiaga e lava le aoga mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia lelei o kata mai AMD. Faatasi ai ma le fesoasoani a le polokalama, e mafai ona e fetuutuunai le volumini o le eletise o le GPU ma le vitio manatua, o le tele o taimi, e pulea ai le saoasaoa o le saoasaoa a tagata taaalo.

ATITOOL (lagolagoina kata vitio tuai)

Upega Tafaʻilagi: //www.guru3d.com/articles-pages/ati-tray-tools,1.html

ATI Meafaigaluega Meafaigaluega.

Polokalama mo le faʻaleleia lelei o ata ma puʻe pepa AMD ATI Radeon. Tuʻuina i totonu o le masini faʻapipiʻi, tuʻuina vave avanoa i galuega uma. Galuega i lalo o Windows: 2000, XP, 2003, Vista, 7.

Faʻaaogaina mo le suʻeina o kata vitio

O le a manaʻomia i latou e iloilo le gaioioiga o gaioiga o le kata vitio i le taimi ma pe a maeʻa ona tapunia, faʻapea foi ma siaki le mautu o le PC. E masani lava i le faagasologa o le faʻapipiʻiina (faʻaleleia o laina) e amata le amio a le komipiuta. I le faʻamuamua, o lau taaloga e sili ona e fiafia iai, mo se faʻataʻitaʻiga, na e filifili e vavalo lau kata vitio, e mafai ona avea o se polokalama talitutusa.

Suʻega o le ata vitio (faʻaaogaina mo suʻega) -

Le faagasologa o le saoasaoa i Riva Tuner

E taua! Aua nei galo e faafou le avetaavale kata vitio ma le DirectX ao lei oʻo i luga aʻe o le :).

1) I le maeʻa ona faʻapipiʻi ma faʻaaogaina le aoga Riva tuner, i le faamalama autu o le polokalame (Main) kiliki i luga o le tafatolu i lalo o le igoa o lau kata vitio, ma i luga o le fausaga popup up window ia filifili le ki muamua (faatasi ai ma le ata o le vitio vitio), vaai le ataata i lalo. O le mea lea, e tatau ona e tatalaina le mafaufauga ma fatuga masani ole taimi, o tulaga mo le faʻaogaina ole tino.

Faʻasaʻo tulaga mo le faʻapipiʻi.

2) Ole taimi nei o le a e vaʻaia i luga o le Faʻasologa o Faʻamaumauga le ala o le mafaufau ma le autu o le kata vitio (i le ata sikola i lalo, o nei 700 ma le 1150 MHz). Naʻo le taimi o le saoasaoa, o nei laina e faateleina i se tapulaa maʻoti. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • vaʻai le atigipusa i autafa o le Faʻatonu mea e faʻaaogaina ai le avetaʻavale;
  • i le faamalama pop-up (e le o faaalia) na o le kiliki i le button Detect i le taimi nei;
  • mai le pito i luga, i le itu taumatau, filifili i le tab le faʻasologa o le faatinoga 3D (e ala i le le mafai, o nisi taimi o le parameteri le 2D);
  • Ole taimi nei e mafai ona e faasee i luga ole taumatau i le taumatau e faateleina ai laina (ae ia faia lenei mea seiloga ua e faanatinati!).

Faateleina laina.

3) O le isi laasaga o le faʻalauiloaina lea o se mea aoga e mafai ai e oe ona pulea le vevela i le taimi moni. E mafai ona e filifilia se aoga mai lenei tusiga:

Faamatalaga mai le aoga PC Wizard 2013.

O lea ituaiga aoga o le a manaomia e mataituina ai le tulaga o le kata vitio (lona vevela) i le taimi ma le faateleina o laina. E masani lava, i le taimi lava e tasi, o le kata vitio e amata ona mafanafana i taimi uma, ma o le tino malulu e le masani ona feagai ma le avega. Le taofi o le saoasaoa i le taimi (po o le fea tulaga) - ma e tatau ona e iloa le vevela o le masini.

E faʻapefea ona iloa le vevela o se kata vitio:

4) Faʻatino nei le faasee i le taumatau o le mafaufau (Memory Clock) i Riva Tuner i le itu taumatau - mo se faataitaiga, 50 MHz ma faʻasaoina tulaga (Ou te matauina muamua muamua, e masani lava, ua maeʻa le manatua, ona sosoo ai lea ma le autu.

Le isi, alu i le suʻega: a oe amata lau taaloga ma matamata i le numera o le FPS i totonu (pe o le a le suiga), pe faʻaaoga le mea faapitoa. polokalame:

faʻaaogaina mo kata vitio faʻataʻitaʻi:

I le auala, o le numera o le FPS e matamata lelei i le faʻaaogaina o le utilities FRAPS (e mafai ona e aoao atili e uiga i lenei tusiga:

5) Afai o le ata i le taaloga e lelei tele, o le vevela e le sili atu i le tau faatapulaa (e uiga i le vevela o kata vitio - ma e leai ni mea taua - e mafai ona e faateleina le manatua mo le 50 MHz i le Riva Tuner ona toe tofotofo lea o le galuega. e masani ona faʻavaivai (masani, pe a uma ni nai laasaga, o loʻo i ai ni mea faʻaʻoleʻole faʻaʻoleʻole i le ata ma e leai se mea e teu ai i luga ...).

E uiga i mea taua i nisi auiliiliga iinei:

Se faʻataʻitaʻiga o mea taua i le taaloga.

6) Afai e te mauaina le taua faatapulaaina o le mafaufauga, tusi i lalo, ona faaauau ai lea ona faateleina le tele o taimi (Core Clock). E tatau ona e togiina i le auala lava lea e tasi: faʻapea foi i laasaga laiti, pe a uma ona faʻatupulaʻia, suʻeina taimi taʻitasi i le taʻaloga (poʻo le aoga faʻapitoa).

A e oʻo atu i tapulaʻa mo lau kata vitio - faʻafefe ia i latou. I le taimi nei, e mafai ona e faaopoopo Riva Tuner e faʻasolosolo ina ia faʻamalosi pea nei vaega o le kata vitio pe a e liliuina le komepiuta (o loʻo i ai se siaki faapitoa - Faʻapipiʻi i luga o le komepiuta i le amataga o Windows, tagaʻi i le faʻamalamalamaga i lalo).

Faʻapolopolo i luga o faʻasologa.

Ioe, o mea uma lava. Ou te manaʻo foi e faʻamanatu atu ia te oe, mo le manuia o le sologa lelei, e tatau ona e mafaufau e uiga i le mafanafana lelei o le kata vitio ma lona mana (o nisi taimi, pe a oʻo i luga, e le lava le malosiaga eletise).

O le mea sili lava, ma aua le faanatinati i le taimi o le saoasaoa!