E le iloa e Windows le kiliva lona lua

A maeʻa ona toe faʻaleleia le Windows 7 poʻo le 8.1, ma pe a maeʻa faʻaleleia i le Windows 10, e le o vaʻaia e lau komepiuta le disiki lona lua poʻo le vaega lona lua i luga o le disk (disks D, tulaga), i lenei faʻatonuga o le a e mauaina ni fofo faigofie se lua i le faafitauli, faʻapea foi ma se taiala vitio e faʻaumatia ai. E le gata i lea, o metotia faʻamatalaina e tatau ona fesoasoani pe afai ua e faʻapipiʻi se disiki lona lua poʻo SSD, o loʻo vaaia i le BIOS (UEFI), ae le o vaaia i Windows Explorer.

Afai e le o faʻaalia i le BIOS le puʻe lona lua, ae na tupu pe a uma ona tuʻuina le disketi lona lua, ou te fautuaina muamua siaki pe saʻo saʻo fesoʻotaʻi mea uma: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le puʻupuʻu i le komepiuta poʻo le se komepiuta.

E faʻafefea ona "fuli" se puʻupuʻu lona lua poʻo SSD i Windows

Pau lava le mea tatou te manaʻomia e foia ai se faafitauli i se 'ie e le o vaaia o le faʻaaogaina o le "Disk Management", o loʻo i ai i le Windows 7, 8.1 ma le Windows 10.

Ina ia faalauiloaina, ia lolomiina le Windows key + R i luga o le komepiuta (o fea o Windows o le ki ma le logo logo tutusa), ma i totonu o le Folau Matala o loo aliali mai, type diskmgmt.msc ona lolomi lea o le Ulufale.

A maeʻa se amataga amata, o le a tatalaina le faamalama o le pule. I totonu, e tatau ona e gauai atu i mea nei i le pito i lalo o le faamalama: e i ai ni faʻafitauli i le faʻamatalaga o loʻo i ai le faʻamatalaga o loʻo i lalo?

  • "E leai se faʻamatalaga." E leʻi amataina "(pe a faʻapea e te le vaʻaia se HDD faaletino poʻo SSD).
  • E i ai ni vaega i luga o le diskome e fai mai "Unallocated" (pe a fai e te le vaʻai i le vaeluaga i luga o le tino lava ia)?
  • Afai e leai se tasi pe o le isi, ae nai lo oe vaʻaia se vavaega RAW (i luga o se disasiga faaletino poo se vaeluaga saʻo), faʻapea foi ma se NTFS poʻo se vaega FAT32 lea e le o iai i le tagata sailiili ma e leai sana tusi taʻavale - naʻo le pāti-matau i luga mo lenei vaega ma filifili pe "Format" (mo le RAW) poʻo le "Tofia se tusi avetaʻavale" (mo se vaega ua uma ona faatulagaina). Afai ei ai faʻamaumauga i luga o le pulou, tagaʻi Faʻafefea ona toe faʻaleleia se puʻe RAW.

I le tulaga muamua, kiliki i luga o le igoa o le disk ma filifili le vaega o le "Initialize Disk". I le faamalama e aliali mai pe a uma lenei, e tatau ona e filifilia le fausaga o le vaeluaina - GPT (GUID) poʻo le MBR (i le Windows 7, atonu o le a le filifilia lenei filifiliga).

Ou te fautuaina le faaaogaina o le MBR mo le Windows 7 ma le GPT mo le Windows 8.1 ma le Windows 10 (pe a faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta faʻaonaponei). Afai e le mautinoa, filifili le MBR.

A amata le 'ele, o le ae mauaina le vaega "E le tufatufaina" i ai - o lona uiga le lua o mataupu e lua o loʻo taʻua i luga.

O le laasaga e sosoo ai mo le mataupu muamua ma na o le tasi le lua mo le lua o le kiliki-i luga o le vaega e leʻi faʻaaogaina, filifili le mea e fai ai le "Fausia mea faigofie".

A maeʻa lena mea, e tatau lava ona e mulimuli i faatonuga a le tusitala o le fatu: tufatufaina se tusi, filifili se faila (pe afai e le masalosalo, NTFS) ma le tele.

E tusa ai ma le telē - e ala i le le mafai e le puʻe fou poʻo le vaeluaina ona ave uma avanoa avanoa. Afai e te manaʻomia le faia o ni vaega i luga o le tasi disk, faʻamautinoa le tele o le lima (itiiti avanoa avanoa avanoa), ona fai lea o le mea e tasi ma le avanoa e le toe faʻaalu.

I le maeʻa ai o nei mea uma, o le a faʻaalia le faila lona lua i Windows Explorer ma o le a talafeagai mo le faʻaaoga.

Aoaoga vitio

Lalo o se taiala vitio laitiiti, lea o laasaga uma e faʻaopopo ai se isi apa i le tino (mafai ai i le tagata sailiili), faʻamatalaina i luga o loʻo faʻaalia ma manino ma faʻamatalaga faaopoopo.

Faʻailoa le vaʻa lona lua e faʻaaogaina le laina o le laina

Lapataiga: o le auala lenei e faasaʻo ai le tulaga i le lua o le miti ua misi o loʻo faʻaaogaina le laina o le tuʻuina atu na o faʻamoemoega faʻamatalaga. Afai e leʻi fesoasoani metotia i luga ia te oe, ma e te le malamalama i le natura o tulafono o loʻo i lalo, e sili pe a le faʻaaogaina.

Ia maitauina foi e aoga nei taga e aunoa ma ni suiga mo faʻamatalaga (e le faʻaosofia pe RAID) e aunoa ma ni faʻasalalauga lautele.

Faʻasalaʻi le vave o le faʻatonuina o se pule, ona e ulufale lea i poloaiga nei i le faasologa:

  1. vavae ese
  2. lisi le disk

Manatua le numera o le disk e le o vaaia, poʻo le numera o lena pulou (e pei ona i lalo - N), o le vaega e le o faʻaalia i le tagata sailiili. Ulufale i le poloaiga filifili le kifi N ma lolomi Ulufale.

I le tulaga muamua, pe a le vaaia le disasi lona lua, ia faʻaaoga tulafono nei (faʻamatalaga: o le a faʻaumatia le faʻamatalaga.) Afai e le o toe faʻaalia le disk, ae o loʻo i ai faʻamaumauga, aua nei faia le mea o loʻo i luga, ):

  1. mama(faʻamalo le disk. Data o le a leiloa.)
  2. faia le vaeluaga muamua (iinei e mafai foi ona e seti le tulaga faataamilo = S, faatulaga le tele o le vaeluaga i megabytes, pe afai e te manao e fai ni vaega).
  3. faatulagaga fs = vave vave
  4. atofa le tusi = D (atofa le mataitusi D).
  5. alu ese

I le faʻasalaga lona lua (o loʻo i ai se vaega e leʻi faʻaaogaina i luga o se tasi puʻupuʻu e le o vaaia i le tagata sailiili) matou te faʻaogaina uma lava poloaiga tutusa, sei vagana ai mama (fufulu mama), o se taunuuga, o le gaioiga e fatuina se vaeluaga o le a faia i luga o le nofoaga e leʻi faʻaaogaina o le tino.

Faʻamatalaga: i auala e faʻaaoga ai le laina o le tulafono, na o le lua mea e mafai ona ou faamatalaina, atonu e ono mafai ona filifili, ae o isi e mafai, e faʻapea foi ona faʻamatalaina pe afai e te malamalama ma talitonu i au taga, ma ia tausia lelei le faʻamaumauga. E sili atu faʻamatalaga e uiga i le galulue i se vaega e faʻaaoga ai le Diskpart e mafai ona maua i luga o le itulau aloaia aloaia a Microsoft. Fausia se vavaega poʻo se faila saʻo.