Foʻia le faafitauli e aunoa ma le faʻapipiʻiina o masini faʻalogo i le Windows 10


A faʻaaogaina le Windows 10, e masani ona i ai ni tulaga pe a uma ona tuʻuina avetaavale, faʻafouina pe faatoa toe faʻaleleia, o le leo leo i le faʻailoa e faʻaalia i se moli mūmū moli, ma pe ae faʻafefe, o le faʻaaliga e pei o le "Audio Audio Device Faʻatinoina". I lenei tusiga o le a tatou talanoa pe faʻafefea ona faʻaumatia lenei faafitauli.

Leai se masini leo faʻapipiʻiina

O lenei mea sese e mafai ona taʻu mai ia i tatou e uiga i faafitauli eseese i totonu o le polokalama, masini komepiuta ma meafaigaluega. Muamua o ni faaletonu i nofoaga ma avetaavale, ma o le lona lua o meafaigaluega o masini, fesoʻotaʻiga, poʻo se fesoʻotaʻiga le lelei. Ma le isi, matou te tuʻuina atu auala autu e iloa ai ma faʻaaogaina mafuaʻaga o lenei toilalo.

Mafuaaga 1: Meafaigaluega

E faigofie mea uma iinei: Muamua lava, e tatau ona siakiina le saʻo ma le faʻamaoni o le faʻaogaina o pulou o masini faalogologo i le kata leo.

Faitau atili: Suʻe le leo i luga o le komepiuta

Afai e lelei mea uma, e tatau ona e siakiina le soifua maloloina o meafaigaluega ma masini lava ia, o lona uiga, saili failauga galulue ma faʻafesoʻotaʻi i le komepiuta. Afai e mou atu le faʻamalo ma ua aliali le leo, e leaga le masini. E tatau foi ona e aofia ai lau failauga i se isi komepiuta, komepiuta po o se telefoni. O le leai o se faailo o le a taʻu mai ai ia i latou e sese.

Mafuaaga 2: Faaseʻeina o le System

O le tele o taimi, o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻatulagaina e ala i le toe faʻaleleia masani. Afai e le tupu lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le meafaigaluega faʻapitoa e foia ai faafitauli.

  1. Faʻasatau-saʻo i luga o le ata o le leo i totonu o le nofoaga faʻalauiloa ma filifili le mea e faʻatatau i le lisi autu.

  2. O loʻo matou faʻatali mo le maeʻa o le faʻataʻitaʻiga.

  3. I le laasaga e sosoo ai, o le aoga o le a fai atu ia te oe e filifili le masini lea ei ai ou faafitauli. Filifili ma kiliki "Lisi".

  4. I le isi faʻasalaga o le a uunaia oe e alu i tulaga ma tape ese ai aʻafiaga. E mafai ona faia lenei mea mulimuli ane, pe a manaʻomia. Matou te mumusu.

  5. I le faaiuga o lana galuega, o le meafaigaluega o le a tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i faasaʻoga na faia pe tuʻuina atu fautuaga mo fofo faʻafitauli.

Mafuaaga 2: Mea e le atoatoa i totonu o le leo

O lenei faafitauli e tupu pe a uma ona faia suiga i le tino, mo se faataitaiga, faʻapipiʻi avetaʻavale poʻo faʻataunuʻu tele (pe leai). Ina ia foia le tulaga, e tatau ona e siakiina pe o fesoʻotaʻi leo masini i vaega talafeagai.

  1. Faʻasani-saʻo i luga o le faʻatautaia o le failauga ma alu i le meataitasi "Sounds".

  2. Alu i le lisi "Taaloga" ma vaʻai i le feʻau taua "E le o faʻatulagaina masini leo". O iinei tatou te taomi ai le faamaumatau o le kusi i soo se mea ma tuʻu se taʻavale i luma o le tulaga o loʻo faʻaalia ai masini vavalalata.

  3. I le isi, kiliki le RMB i luga o failauga na faʻaalia (poo le pulou) ma filifili "Enable".

Vaʻai foi: Faʻatonu le leo i lau komipiuta

Mafuaaga 3: O le avetaavale ua faaletonu i le "Pule o Meafaigaluega"

Afai i le taimi o le taʻaloga muamua, matou te leʻi vaʻaia ai masini vavalalata i le lisi, ona i ai lea o se avanoa e vavae ese ai e le system le mea faʻapipiʻi (kata leo), pe leai, taofi lana avetaavale. E mafai ona e tamoe e ala i le alu i ai "Pule Sili".

  1. Matou te taʻalo PKM i le ki "Amata" ma filifili le mea e manaʻomia.

  2. Matou te tatalaina se paranesi ma ni masini puʻupuʻu ma tilotilo i ata o lata ane ia i latou. O le ū i lalo o loʻo faʻaalia ai ua taofia le avetaavale.

  3. Filifili lenei masini ma kiliki le polo lanumeamata i le pito i luga o le atinaʻe. Matou te faia taga tutusa ma isi avanoa ile lisi, pe afai ei ai.

  4. Siaki pe na i ai failauga i le leo leo (silasila i luga).

Mafuaaga 4: Leiloloa pe taʻavale avetaavale

O le faailoilo manino o le faʻatautaia o le taʻavale eletise masini o le i ai lea o se samasama poʻo se mumu mūmū i tafatafa ane, o, i le faasologa, o loʻo taʻu mai ai se lapataiga poʻo se sese.

I ia tulaga, e tatau ona e faafouina le avetaʻavale i le lima pe, pe afai ei ai lau kiliva i fafo atu ma lau masini komepiuta, asiasi ile tuatusi faakomepiuta a le gaosiga, download ma faʻapipiʻi le afifi talafeagai.

Faitau atili: Faʻafouina avetaʻavale mo le Windows 10

Ae ui i lea, aʻo leʻi alu i le faiga faʻafouina, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi togafiti. O loʻo taoto i le mea moni e faʻapea afai e te ave le masini ma le "fafie" ona toe folau lea o le faatulagaga "Dispatcher" poʻo le komepiuta, o le a faʻapipiʻi le polokalama ma toe faʻafou. O lenei auala o le a fesoasoani pe afai o faila "afi" na puipuia le amio saʻo.

  1. Matou te taʻalo PKM i le masini ma filifili le mea "Aveesea".

  2. Faamaonia le soloia.

  3. I le taimi nei kiliki i luga o le faamau o loʻo faʻaalia i luga o le screenshot, toe faʻafouina le faʻaogaina o masini "Dispatcher".

  4. Afai e le o iai le masini leo i totonu o le lisi, toe amata le komepiuta.

Mafuaaga 5: Faʻasalalau Faʻatino poʻo Faʻaleleia

O faʻaletonu i le polokalama e mafai ona matauina pe a uma ona faʻapipiʻi polokalama poʻo avetaavale, faʻapea foi i le taimi e faʻafou ai le faʻaogaina o le polokalama lava e tasi poʻo le OS lava ia. I ia tulaga, e talafeagai le taumafai e "toe foʻi i tua" le faiga i le setete talu ai, e faʻaaoga ai se toe faʻaleleia poʻo seisi metotia.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona toe foʻi i tua le Windows 10 i se mea e toe faʻafoʻi ai
Toe faʻafoʻi le Windows 10 i lona uluai setete

Mafuaaga 6: Faʻasauga Faʻaleaga

Afai o nisi fautuaga mo le foia o le faafitauli na talanoaina i le asō e le o galue, e tatau ona e mafaufau e uiga i le ono mafai ona tupu i lau komepiuta ma mea leaga. Faailoa ma aveese "meaola" o le a fesoasoani i faatonuga o loo tuuina atu i le tusiga i le sootaga oi lalo.

Faitau atili: Faʻataʻitia fomaʻi komepiuta

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o auala e faʻalavelave ai le vaʻaia o masini otioki e saʻo saʻo. Aua nei galo o le mea muamua lava e tatau ona siaki le taotoga o ports ma masini, ma pe a uma lena alu i le polokalama. Afai na e mauaina le siama, ave ma le faʻamaoni, ae aunoa ma le faʻafefe: e leai ni faʻafitauli.