Fou e uiga i le Windows 10

I le aso 21 o Ianuari, 2015, o se faʻasalalauga faʻavaomalo a Microsoft na tuʻuina atu mo le faʻamalolo mai o le Windows 10 sa faia i lenei tausaga. Atonu ua uma ona e faitau i talafou e uiga i lenei mea ma iloa se mea e uiga i suiga fou, o le a ou taulai atu i mea e foliga taua ia te au ma o le a taʻu atu o le a sou manatu e uiga ia i latou.

Atonu o le mea pito sili ona taua e fai atu ai o le faʻaleleia o le Windows 10 mai le fitu ma le Windows 8 o le a saʻoloto mo le tausaga muamua ina ua maeʻa le faʻasalaga o le lomiga fou. Mafaufau i le mea moni o le tele o tagata o loʻo faaaogaina nei o loʻo faʻaogaina le Windows 7 ma le 8 (8.1), toetoe lava oi latou uma o le a mafai ona maua le OS fou e aunoa ma se totogi (i lalo o le faʻaaogaina o laisene).

I le agai i luma, o le a tatala mai se lomiga fou o le Windows 10 ma o lenei taimi, e pei ona ou faamoemoeina, faatasi ai ma le lagolagoina o le gagana Rusia (e le o faaleagaina i matou e lenei mea) ma afai e te manao e faataitai i lau galuega, e mafai ona e faaleleia (Auala e saunia ai le Windows 7 ma le 8 e faʻaleleia i le Windows 10), ia manatua pea o lenei mea ua na o se faʻataʻitaʻiga muamua ma o loʻo i ai se avanoa e le aoga mea uma e pei ona matou manaʻo ai.

Cortana, Spartan ma HoloLens

Muamua, i tala uma e uiga i le Windows 10 i le aso Ianuari 21 o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le masini fou Spartan, fesoasoani a Cortana (pei o Google Now on Android ma Siri mai Apple) ma le fesoasoani hologram e faʻaaoga ai le Microsoft HoloLens device.

Spartan

O lea, o Spartan o se masini fou a Microsoft. E faʻaaogaina le afi lava e tasi e pei o Internet Explorer, lea na aveesea tele ai. Faʻasalalauga fou fou. Folafolaga e vave, sili atu ona faigofie ma lelei.

A o aʻu, e le o se tala taua tele lenei - lelei, o le masini ma le masini komepiuta, o le tauvaga i le mea itiiti o le atinaʻe e le o mea e te gauai i ai pe a filifilia. Faʻafefea ona galue ma pe o le a tonu lava le lelei mo au o se tagata faʻaaoga, seivagana ua e fai mai. Ma ou te manatu o le a faigata ia te ia ona tosoina i latou oe masani i le faʻaaogaina o Google Chrome, Mozilla Firefox poʻo le Opera, na fai si leva mo Spartan.

Cortana

O le fesoasoani a Cortana o se mea aoga e tilotilo i ai. E pei o Google Now, o le ata fou o le a faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i mea e te fiafia i ai, faʻamatalaga o le tau, faʻamatalaga kalena, fesoasoani ia te oe e fatuina se faamanatu, tusi, pe auina atu se savali.

Ae o le mea lea, ou te le o mautinoa: mo se faataitaiga, ina ia mafai ai e Google Now ona faaali mai ia te aʻu se mea atonu e fiafia ia te au, e faaaoga ai faamatalaga mai laʻu telefoni feaveai, kalena ma meli, le talafaasolopito o le Chrome masini i luga o se komepiuta, ma atonu o se isi mea, mea ou te le mateina.

Ma ou te manatu mo le galuega maualuga o Cortana, e manao e faʻaoga, e manaʻomia foi ona i ai sau telefoni mai Microsoft, faʻaaoga le spartan browser, ma faʻaaoga Outlook ma OneNote e avea ma kalena ma faʻamatalaga tusi, i le faasologa. Ou te le o mautinoa o le tele o tagata faigaluega o loʻo galulue i le faʻalapotopotoga faʻavaomalo a Microsoft pe fuafua e fesuiai i ai.

Polokalame

Windows 10 o le a aofia ai API talafeagai mo le fausiaina o se siosiomaga faʻalauteleina e faʻaaogaina ai le Microsoft HoloLens (masini faʻaogaina mea moni faʻapitoa). O ata vitio e manaia, ioe.

Ae: O aʻu, o se tagata masani, e le manaʻomia. I se tulaga talitutusa, faʻaalia ata tutusa lava, latou te lipotia mai luga o le lagolago mo le lolomiina 3D i le Windows 8, o se mea ou te le lagona mai lenei manuia faapitoa. Afai e tatau ai, o le a le mea e manaʻomia mo le lolomiina e tolu-dimensional poʻo le galuega a HoloLens, ou te mautinoa, e mafai ona faʻapipiʻi ese, ma o le manaʻomia mo lenei mea e le tulai mai i taimi uma.

Faʻaaliga: Mafaufau o le Xbox One o le a galue i luga o le Windows 10, e ono mafai ona maua nisi o mea manaia e lagolagoina ai tekinolosi HoloLens mo lenei faʻamafanafanaga, ma o iina o le a aoga.

Taaloga i le Windows 10

Le fiafia i le au taaalo: faaopoopo i le DirectX 12, lea o loo faamatalaina i lalo, i le Windows 10 o le ai ai se tomai e mafai ai ona faamaumauina ata vitio, se tuufaatasiga o ki Windows + G e faamau ai le 30 sekone mulimuli o le taaloga, faapea foi le vavalalata o taaloga a le Windows ma le Xbox, mai le Xbox i se PC poʻo le papalama ma le Windows 10 (o lona uiga, e mafai ona e taaalo i se taaloga o loʻo taʻavale i le Xbox i se isi masini).

Taiala 12

I le Windows 10, o le a faʻapipiʻiina se faʻataʻitaʻiga fou o faletusi a le DirectX. Ua lipotia mai e Microsoft o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o taaloga o le a oʻo atu i le 50%, ma o le a faʻaumatia le malosi.

E foliga le masani. Atonu o se tuufaatasiga: taaloga fou, faila fou (Skylake, faataitaiga) ma le DirectX 12 ma o le a taunuu i se mea e talitutusa ma le faamatalaga, ma e le mafai ona ou talitonu i ai. Sei o tatou vaai: afai o se ultrabook e aliali mai i le tausaga ma le afa, lea e mafai ai ona taʻalo GTA 6 mo le 5 itula (ou te iloa e leai se taaloga faapena) mai se pati, ona moni lea.

E tatau ona ou faafou

Ou te talitonu o le faʻasalaga o le lomiga faaiu o le Windows 10, e sili atu le faʻaleleia i lea mea. Mo le Windows 7 tagata faʻaaoga, o le a aumaia ai le maualuga o le saoasaoa o le saoasaoa, tulaga sili atu le saogalemu (i le auala, ou te le iloa le eseesega mai le 8 i lenei itu), le mafai ona toe faʻafoʻi le komepiuta e aunoa ma le toe faʻaleleia o le OS, fausia i le USB 3.0 lagolago ma sili atu. O nei mea uma i se fesoʻotaʻiga masani.

E le gata i lea, o le a faʻaaogaina le Windows 8 ma le 8.1 tagata faʻapitoa (i le mea mulimuli, o le faʻafoega o le komiti ma le suia o komepiuta komipiuta na aumaia i se tasi nofoaga, o le vavaeesega na foliga mai e le mautonu i taimi uma) ma ni foliga fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua leva ona ou faʻatali mo komepiuta komepiuta i Windows.

O le aso faʻasaʻo tonu e le o iloa, ae masalo o le tautoulu o le 2015.