O le a le eseesega i le va o le ultrabook ma le komepiuta

Talu mai le oʻo mai o le komepiuta komepiuta muamua, ua silia ma le 40 tausaga ua mavae. I lenei taimi, o lenei metotia ua oʻo mai i totonu o le olaga, ma o se mea e ono mafai ona faʻatautaia, e faigofie lava ona faʻatautaia i mata o le tele o suiga ma ituaiga o masini feaveaʻi. Laptop, netbook, ultrabook - o le a le mea e te filifilia? O le a tatou taumafai e tali lenei fesili e ala i le faʻatusatusaina o ituaiga lua o komepiuta feaveaʻi faʻaonapōnei - o se komepiuta ma se ultrabook.

Eseesega i le va o le komepiuta ma le ultrabook

I le taimi atoa o le i ai o le komepiuta i le siosiomaga o tagata atiaeina o lenei tekinolosi, o loo i ai se tauiviga i le va o ni faiga se lua. I le tasi itu, o loʻo i ai se manaʻoga e aumai se komepiuta komepiuta i se mea e gata ai i le tulaga o meafaigaluega ma gafatia i se PC tuʻu. E teteʻe o ia i le manaʻoga e ausia le tele o le gasologa o le masini feaveaʻi, e tusa lava pe le mafai ona lautele lona gafatia. O lenei feteʻenaʻiga na taʻitaʻia ai le faʻaofiina o masini feaveaʻi e pei o ultrabooks i luga o le maketi, faatasi ai ma komepiuta lauiloa. Mafaufau i eseesega i le va oi latou i auiliiliga.

Eseesega 1: Faʻatonu Faʻatonu

I le faatusatusaina o le numera o le komepiuta ma le ultrabook, e muamua lava le tatau ona nofo i luga o laina e pei o le telē, mafiafia ma le mamafa. O le manaʻoga e faʻateleina le mana ma le gafatia o le komepiuta na taʻitaʻia ai le mea moni na amata ona latou mauaina le tele ma sili atu le manaia o le telē. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma se diagonal mata e 17 inisi ma sili atu. E tusa ai ma lea, o le tuʻuina atu o le lekisa, o le avega mo le faitauina o faila vaʻaia, o le batini, ma faʻafesoʻotaʻiga mo le fesoʻotaʻiina o isi masini e manaʻomia ai le tele o avanoa ma e aafia ai foi le tele ma le mamafa o le komepiuta. I le averesi, o le mafiafia o tusi lauiloa e sili ona lauiloa o le 4 cm, ma o le mamafa o nisi o ia mea e sili atu i le 5 kilokalama.

Mafaufau i le tusiga tusi tusi, e tatau ona e gauai totoʻa i le talafaasolopito o lona tupu. Na amata uma lava i le mea moni e faapea, i le 2008, na faʻatagaina ai e Apple lana MacBook Air komepiuta ultra-thin-thin, lea na mafua ai se faʻaosooso i tagata tomai faapitoa ma tagata lautele. O latou tagata sili ona tauva i le maketi - Intel - ua faʻatutuina ana atinaʻe e fatuina se avanoa talafeagai i lenei faʻataʻitaʻiga. O tulaga faataatitia mo ia meafaigaluega ua faamatalaina:

  • Pauna - lalo ifo o le 3 kilokalama;
  • Mata tetele - e le sili atu i le 13.5 inisi;
  • Mamaʻi - itiiti ifo i le 1 inisi.

E le gata i lea, ua uma ona faamauina e Intel se faailoga tusi mo oloa faapena - ultrabook.

O le mea lea, o le ultrabook o se komepiuta ultrathin mai Intel. I lona faʻatusa, o mea uma lava e faʻamoemoe i le ausiaina o le maualuga o le faʻatusatusaga, ae i le taimi lava e tasi o loʻo tumau pea le malosi ma le faʻaogaina o masini. E tusa ai ma lea, o lona mamafa ma lona mamafa e faʻatusatusa i se komepiuta, e laʻititi ifo i lalo. E manino foliga mai:

I le taimi nei o faʻataʻitaʻiga gaosia, o le faʻamalosolo o le lau e mafai ona mai le 11 i le 14 inisi, ma o le mafiafia e le sili atu i le 2 simita. O le mamafa o ultrabooks e masani ona fesuisuiai pe tusa ma le kilo ma le afa.

Eseesega 2: Meafaigaluega

Eseesega i le manatu o masini ma fuafua le eseesega i masini o le komepiuta ma le ultrabook. Ina ia ausia tulaga faatapulaa o le masini na faatuina e le kamupani, e tatau i tagata atiae ona foia ia ituaiga o galuega:

  1. Pulu masini Talu ai ona o le mea e sili ona vevela, e le mafai ona faʻaaogaina le faʻaleleia o le tino i ultrabooks. O le mea lea, e leai ni tagata faʻamalolo. Ae ina ia le mafai e le gaosiga ona faʻaalu, e tatau ona faʻaitiitia le mafai gafatia. O le mea lea, o le faʻatinoga o ultrabooks e maualalo le komepiuta.
  2. Kata vitio. O faʻatapulaʻaina o kata vitio ei ai mafuaaga tutusa e pei o le mataupu o le faagasologa. O le mea lea, nai lo i latou i ultrabooks na faʻaaogaina ata vitio, tuʻu saʻo i le gaioiga. O lona malosi e lava e galue ai ma pepa, Internet surfing ma taaloga faigofie. Ae peitai, o le teuteuina o le vitio, galue ma le mamafa o faatonu faatonutonu, po o le taaalo i taaloga faigata i se ultrabook o le a le aoga.
  3. Hard drive E mafai e tusitusi tusi ona faʻaaogaina masini eletise e 2.5-inisi, e pei o masani i komepiuta lapopoa, ma e masani ona le toe ausia manaoga mo le mafiafia o le masini. O le mea lea, i le taimi nei, o tagata na faia nei masini o loʻo faʻamaeʻaina i SSD-masini. E iloga i latou i le tele o la latou faʻatusatusaga ma sili atu le vave faʻatusatusa faʻatusatusa i taʻaloga malosi.

    O le faʻaaogaina o le faiga faʻaogaina i luga ia i latou e na o ni nai sekone e naʻo. Ae i le taimi lava e tasi, o SSD-masini ua i ai ni tapulaa matuia i luga o le aofaʻi o faʻamatalaga. I le averesi, o le siʻosiʻomaga e faʻaaogaina i le ultrabooks e le silia le 120 GB. Ua lava lenei mea e faʻapipiʻi le OS, ae e laitiiti tele e teu ai faʻamatalaga. O le mea lea, e masani ona faʻatinoina le SSD ma le HDD.
  4. Batiri O foafoaga o ultrabooks na muai mafaufauina a latou masini pei o le mafai ona galulue mo se taimi umi e aunoa ma se punavai o le malosiaga tumau. Peitai, i le faʻatinoga, e leʻi faʻaaogaina lenei. O le maualuga o le ola ola e le silia le 4 itula. Toeitiiti tutusa le foliga mo le komepiuta. E le gata i lea, o se maa e le mafai ona aveeseina o loʻo faʻaaogaina i ultrabooks, lea e faʻaititia ai le matagofie o lenei masini mo le tele o tagata e faʻaaogaina.

O le lisi o eseesega i meafaigaluega e le gata i lenei. E le i ai se puʻe CD-ROM, o le Ethernet ma isi faʻaogaina tusitusi. Ua faʻaititia le numera o ports USB. Atonu e tasi pe lua.

I totonu o se mea komepiuta, o lenei seti e sili atu le tamaoaiga.

A e faʻatau se ultrabook, e tatau foi ona e manatua e ese mai i le patele le masani ona leai se avanoa e suia ai le gaioiga ma le RAM. O le mea lea, i le tele o auala, o se masini e tasi le taimi.

Eseesega 3: Tau

Ona o eseesega i luga, o komipiuta ma ultrabooks e aofia ai vaega eseese tau. I le faʻatusatusaina o masini masini, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina e tatau ona sili atu ona faigofie ona maua e le tagata lautele le tusi sili. Ae ui i lea, i le mea moni, e le o le tulaga lea. Polokalame komepiuta e tau ile afa o le tau. E mafua ona o mafuaʻaga nei:

  • Faaaogaina o le SSR-ultrabooks, e sili atu le taugata nai lo se kiona faifai pea;
  • O le Ultrabook case e faia i le maualuga-alumini alumini, lea e afaina ai foi le tau;
  • Faaaogaina o tekinolosi taugofie.

O se vaega taua o le tau o le faʻailoga lea. O se sili atu lauiloa ma le matagofie o le ultrabook e mafai ona tutusa lelei le foliga o se tagata fai pisinisi i aso nei.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou faaiʻuina o masini komepiuta i aso nei o loʻo faʻatupulaʻia pea le suia o PC faʻapipiʻi. Sa i ai foi oloa e taʻua o le togi, lea e le masani ona faʻaaogaina e pei o masini feaveaʻi. O tusi tusitusi e sili atu ma le mautinoa o loʻo faʻaogaina lenei faʻailoga. O nei eseesega e le o lona uiga e tasi le ituaiga masini e sili i le isi. O le fea e sili atu ona fetaui mo le tagata faʻatau - e tatau i tagata faatau uma ona filifili taʻitoʻatasi, e fuafua i ona manaoga.