Filifiliga Toe Faʻafouina Windows


O nofoaga, pe a uma ona tuʻuina atu soʻo se masini komepiuta, avetaʻavale, poʻo le faʻafouina o le polokalama faʻafouina, na amata ona galulue faʻatasi ma le mea sese, e masani lava. O se tagata e leai se poto masani e le lava lona malamalama ua filifili e toe faʻafoʻatoaina Windows. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e toe faʻafoisia ai le polokalama e aunoa ma le toe faʻaaogaina.

Toe faʻafouina Windows

I le tautala e uiga i le toe faʻafoisia o le faiga, tatou te lua uiga e lua: o le faalēaogāina o suiga, faʻatulagaga ma faʻamatalaga poʻo se faʻamautuina atoa o faatulagaga ma taʻiala i le setete lea na i ai le Windows i le taimi o le faʻatulagaga. I le tulaga muamua, e mafai ona tatou faʻaaoga le tulaga faʻaleleia o le toe faʻaleleia poʻo polokalame faʻapitoa. I le lona lua, e naʻo meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina.

Faʻaolaina

E pei ona taʻua i luga, o le toe faʻaleleia o lona uiga o se "toe faʻafoʻi" o le faiga i le setete muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻapipiʻi mea sese pe a faʻapipiʻi se avetaʻavale fou po o lau komepiuta e le maluelue, e mafai ona e faʻamaonia galuega na faʻaaoga e faʻaaoga ai nisi meafaigaluega. E vaevaeina i ni vaega se lua - meafaigaluega faʻainitaneti a le Windows ma polokalama tʻatolu. Muamua o se mea e faʻaleleia ai le faʻaleleia, ma le lona lua o polokalame faʻapolokalame eseese, e pei o le Aomei Backupper Standard poʻo le Acronis True Image.

Vaʻai foi: Polokalame mo le toe faʻaleleia o le polokalame

O lenei faagasologa e tasi le taua tele: mo se toe manuia manuia, e tatau ona e faia muamua se mea toe faʻaleleia poʻo se faʻamaumauga. I le tulaga o le faʻaaogaina "Windows," o ia tulaga e mafai ona fatuina aunoa ma le masini pe a faʻapipiʻi pe aveesea mea taua, polokalama poʻo avetaavale. Faʻatasi ai ma le masini komepiuta e leai ni filifiliga - e tatau ona faia le faʻailoga e aunoa ma le toilalo.

Faʻaaogaina le faʻaaogaina o le Windows

Mo le faʻaaogaina o lenei aoga, e tatau ona e mafai le puipuia o faʻamatalaga i le masini masini. O laasaga o loʻo i lalo e talafeagai mo ituaiga uma o Windows.

  1. Kiliki le ki o le kuki saʻo ile ala pipi. "Komipiuta" i luga o le komepiuta ma alu i meatotino o le polokalama.

  2. I le faamalama e tatala ai, kiliki le sootaga "Puipuiga o Meafaigaluega".

  3. Filifili se taavale, e sosoo ma le igoa o loʻo i ai se pepa "(System)" ma tulei le faamau "Customize".

  4. Tuu le ki i le tulaga lea e mafai ai e oe ona toe faʻafoisia laina uma ma fusi faila, ona kiliki lea "Faaaoga". Faamolemole ia matauina i le lava faamalama e tasi, e mafai ona e faatulagaina le aofaiga atofaina o le avanoa avanoa e teu ai faamaumauga o le tuatusi. A maeʻa ona tapunia le poloka lenei.

  5. Ua uma ona matou fai mai o le toe faʻafouina o mea e mafai ona fatuina aunoa, ae e le o taimi uma e mafai ai. O le fofo sili ona lelei o le faʻatinoina lea o oe lava ia ao lei faia ni suiga taua i le polokalama. Toto "Fausia".

  6. Tuʻu le igoa o le mataitusi ma toe lolomi "Fausia". E leai se manaʻoga e faia se isi mea. O lenei faʻatinoga faigofie o le a mafai ai ei matou ona faʻamautinoa le faʻaogaina o mea e le o manuia pe faʻatulagaina.

  7. Mo le toe faʻafoʻisia, ia na o le lolomiina o le afifi fetaui talafeagai.

  8. O iinei e mafai ai ona tatou vaʻai i le talosaga e faʻaaoga le otometi mamanu na fatuina, faʻapea foi ma le filifilia o se tasi o mea oi ai nei i le polokalama. Filifili le filifiliga lona lua.

  9. Lenei e tatau ona e siakia le atigipusa o loʻo faʻaalia i luga o le screenshot e faʻaalia ai mea uma.

  10. O le filifiliga o se mea talafeagai e faia i luga o le faavae o lona igoa ma le aso o le foafoaga. O lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani e fuafua po o afea ma po oa suiga na taʻitaʻia ai faafitauli.

  11. A uma ona filifili le kiliki "Lisi" ma o loʻo tatou faʻatali mo le iʻuga o le faagasologa, lea o le a tatau ai ona malilie faatasi ma le faaauauina, talu ai e le mafai ona faalavelaveina lenei taotoga.

  12. A maeʻa le faʻafouina ma faʻatulagaina le OS, o le a matou mauaina se feʻau ma faʻamatalaga e uiga i taunuʻuga. O faʻamatalaga patino i le taimi e tasi e tumau pea io latou nofoaga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona toe faʻafou le Windows XP, Windows 8

O le leai o se masalosalo o le faʻaaogaina o se laveaʻiga taua o le taimi ma le mokesi. E uiga i le masini, e mafai ona e filifilia le le mafai ona toe faʻaleleia i le tulaga o faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le palota o le polokalama poʻo isi mea, talu ai o loʻo tuʻuina i luga i le nofoaga e tasi pei o isi faila OS.

Polokalame faapitoa

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga o le polokalama mo le faʻasao ma le toe faʻaleleia, o le a matou faʻaaogaina le Aomei Backupper Standard, talu ai o loʻo maua nei galuega i le saolotoga ma aunoa ma ni tapulaa. E mafai ona e sii mai i le fesoʻotaʻiga i le amataga o lenei palakalafa.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona faʻaaoga le Acronis True Image

  1. Muamua, seʻi o tatou faʻataʻitaʻiina le auala e toe faʻaleleia ai faʻamaumauga. Sue le polokalama ma alu i le tab "Lagolago". O iinei tatou te filifilia ai le poloka i le igoa "Faiga Faʻavae".

  2. O le polokalama o le a otometi lava ona fuafuaina le vaeluaina o mea, e tumau pea na o le filifilia o se nofoaga e teu ai le teuga tupe. Mo nei faʻamoemoega, e sili atu le faʻaogaina o se isi puʻupuʻu, avega faʻamalosi poʻo le teuina o fesoʻotaiga. E manaʻomia lenei mea e faʻaleleia ai le faʻamaoni o le faʻasologa.

  3. Pe a uma ona kiliki se ki "Amata Lagolago" o le a amataina le faagasologa o le tausiga, lea e mafai ona umi se taimi, talu ai ona o le kopi o loʻo kopiina "pei o le", o lona uiga, o le faʻaogaina o le vaega atoa faʻatasi ai ma faʻamaufaʻailoga ua faasaoina. A maeʻa le faia o se kopi, e faʻapipiʻiina foʻi le avanoa.

  4. O le toe faʻaleleia o le galuega o loʻo i le tab "Toe faʻafoʻisia". Ina ia amataina le faagasologa, filifili le kopi talafeagai ma kiliki "Lisi".

  5. Afai e leai ni mea i totonu o le lisi, e mafai ona suʻeina le fale teu i le komepiuta ma faʻaaoga le ki "Ala". O le masini komepiuta o le a iloa ai na faila na faia i se isi faʻaliliuga o le polokalama poʻo luga o le isi PC.

  6. O le polokalama o le a lapatai atu ia te oe o faʻamatalaga o faʻamaumauga o polokalama ma o le a suia. Matou te ioe. A maeʻa lenei, o le a amataina le toe faʻaleleia.

O le faʻaaogaina o lenei auala e mafai ai ona tatou toe faʻafoʻisia le faiga, e tusa lava po oa suiga na faia i ai. Minus - o le taimi e manaʻomia e fatu ai le teutusi ma le faagasologa mulimuli o le "rollback".

Toefaʻutuʻu tulaga

O lenei faiga e aofia ai le aveeseina o polokalama uma ma aumaia le faʻaogaina o mea i le "fale gaosi oloa". I le Windows 10 o loʻo i ai se faʻatinoga e faʻasaoina ai faʻamatalaga o tagata faʻapipiʻi pe a maeʻa se seti, ae i le "fitu", o le mea e leaga ai, o le ae toe faʻafoʻi i luga lima. Ae ui i lea, o le OS e fatuina se pusa faapitoa faatasi ai ma nisi faʻamatalaga, ae le o faamatalaga uma a le tagata lava ia e mafai ona toe faafoi mai.

  • "Sefulu" e maua ai le tele o filifiliga mo le "faasolo i tua": toe faʻaleleia i lona uluai setete e faʻaaoga ai le mea e faʻaaogaina ai poʻo le lisi o faʻailoga, faʻapea foi ma le faʻapipiʻiina o le fonotaga muamua.

    Faitau atili: Toe faʻafoʻi le Windows 10 i lona uluai setete

  • Faʻaogaina e le Windows 7 se applet mo lenei faʻamoemoe. "Lisi Pulea" ma le igoa "Lagolago ma Toe Faʻafoisia".

    Faʻatele: Toe faʻafoʻiina o le fale faʻanatura o le Windows 7

Faaiuga

Toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o le polokalama e faigofie, pe afai e te faʻaeteete i le fatuina o kopi kopi o faʻamaumauga ma faʻamaumauga. I lenei tusiga na tatou tilotilo ai i nisi o mea ma meafaigaluega ma se faʻamatalaga oa latou mea lelei ma le lelei. Filifili po oa mea e faʻaaoga. Meafaigaluega fesoasoani e fesoasoani e faasaʻo le tele o mea sese ma o le a fetaui ma i latou e le o tausia pepa taua tele i luga o le komepiuta. O polokalame foi e fesoasoani e teu saʻo ai faamatalaga uma i le fale teu oloa, lea e mafai ona faʻaaoga i taimi uma e faʻaoga ai se kopi o le Windows ma faila faila ma faʻamautu saʻo.