Stencyl 3.4.0.9300

Faʻasologa o Faʻamaumauga CSV faʻaaogaina e le tele o polokalama komepiuta e fefaʻasoaaʻi faʻamatalaga i le va o isi. E foliga mai i totonu o Excel e mafai ona faʻalauiloaina sea faila i se faʻamaufaʻailoga faalua faʻasalaina i luga i le faamaumatau i le itu taumatau, ae le o taimi uma i le tulaga lenei e saʻo le faʻamatalaga. E moni, o loʻo i ai se isi auala e matamata ai faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faila. CSV. Sei o tatou sailia le auala e mafai ai ona fai lenei mea.

Tatalaina o pepa CSV

Faʻamatala le igoa CSV o se faapuupuuga o le igoa "Tulaga Faatapulaʻa-Vavaeesea"lea e faaliliuina i le gagana Rusia e pei o le "vavaeesega o le vavae ese". O le mea moni, e masani ona faʻaaoga faʻamavae i nei faila, e ui i le gagana Rusia, e le pei o le Igilisi, o se aga masani le faʻaaogaina o se semicolona.

A oʻo mai le faila o faila CSV Excel o se faʻafitauli o le toe faʻatulagaina o le taʻaloga. E masani lava, o pepa o loʻo i ai se alafaitaimi Cyrillic e taʻavale i ni tusitusiga e tumu i "krakozyabrami", o lona uiga, e le mafaamatalaina igoa. E le gata i lea, o se faafitauli e masani ona masani ai, o le faʻamaonia lea o le le fetaui lelei o tagata faʻamaonia. Muamua lava, e aʻafia ai na tulaga pe a tatou taumafai e tatalaina se pepa na faia i nisi polokalame Igilisi, Excel, e maua i lalo o le tagata e tautatala faa-Rusia. I le uma, i le faʻamatalaina o le komipiuta autu o se paʻu, ma o le Excel e tautala i le gagana Rusia e iloa o se semicolon. O le mea lea, o le iuga e toe sese. Matou te taʻu atu pe faapefea ona foia nei faafitauli pe a tatala faila.

Metotia 1: Faʻamatalaga masani Faʻamasinoga Amata

Ae muamua o le a tatou taulai atu i le eseesega pe a fai o le pepa CSV na faia i le polokalame Lusia-gagana ma ua sauni mo le tatalaina i Excel e aunoa ma le faʻaopoopoina faʻaopoopoina o mea.

Afai ua uma ona faʻaeʻe Excel e tatala pepa CSV i luga o lau komepiuta ona o le faaletonu, i lenei tulaga, na o le kiliki i le faila e ala i le faaluaina o le kiliki i le itu taumatau o le kuki, ma o le a tatala i Excel. Afai o le fesoʻotaʻiga e leʻi faʻasalaina, ona fai lea i lenei tulaga e tatau ona faia se numera o manua faaopoopo.

  1. Aʻo i totonu Windows Explorer i le tusi o loʻo i ai le faila, kiliki i luga-o-luga. Tuʻu le faʻasologa o tala. Filifili se mea oi ai "Tatala ma". Afai o le lisi faaopoopo e iai le igoa "Microsoft Office"ona kiliki lea. A maeʻa lena, o le a amata le pepa i lau kopi o Excel. Ae, afai e te le maua lenei mea, ona kiliki lea i le tulaga "Filifili polokalame".
  2. O le matala o le filifiliga o le polokalama e tatalaina. O iinei foi, pe afai i totonu o poloka "Polokalame fautuaina" o le ae iloa le igoa "Microsoft Office", ona filifili lea ma kiliki le ki "Lelei". A o le mea lena, pe ae manaʻo i faila CSV aunoa ma le otometi ona tatalaina i Excel pe ae faalua-kiliki i le igoa o le polokalama, ona mautinoa lea "Faʻaaoga polokalame filifilia mo faila uma o lenei ituaiga" sa i ai se faailoga.

    Afai o igoa "Microsoft Office" i le faamalama o le filifiliga o le polokalama e te lei mauaina, ona kiliki lea o le ki "Iloilo ...".

  3. A maeʻa lena, o le Matalama Matala o le a faʻalauiloaina i le tusi faʻasologa o loʻo i ai polokalama na faʻapipiʻi i lau komepiuta. E masani lava, e valaʻau lenei pusa "Polokalama Polokalama" ma o le aʻa o le pu F. E tatau ona e alu i le Malama i le tuatusi lenei:

    C: Polokalama Polokalama Microsoft Office Office№

    O fea nai lo le faailoga "№" e tatau ona aofia ai le numera o le numera o le ofisa o Microsoft i luga o lau komepiuta. E masani lava, o lenei pusa e tasi, o lea filifili se lisi Ofisapo o le a lava le numera sa i ai. A maeʻa ona e alu i le tusi faʻamaumauga, ia suʻe se faila e taʻua "FAAALIA" poʻo "EXCEL.EXE". O le faʻailoga lona lua o le igoa o le ai ai pe a iai lau faʻaopoopoga o mappings o aofia ai Windows Explorer. Filifili lenei faila ma kiliki le ki. "Tatala ...".

  4. A maea lenei polokalama "Microsoft Excel" O le a faaopoopoina i le faamalama o le filifiliga o le polokalama, lea na ma talanoa muamua i ai. Na o oe e tatau ona e filifilia le igoa e manaʻomia, e siaki ai le i ai o se siaki i tafatafa o le fesoʻotaʻiga i ituaiga faila (pe afai e te manaʻo e tatala pepa e le aunoa CSV i le Excel) ma taomi le ki "Lelei".

A uma lena, o mea o loʻo i totonu o le pepa CSV tatala i Excel. Ae o lenei metotia e talafeagai lelei pe afai e leai ni faafitauli i le localization poʻo le faʻaalia o Cyrillic. E le gata i lea, e pei ona tatou iloa, e tatau ona faia nisi o teuteuga o le pepa aloaia: talu ai e le o faʻamatalaga uma i totonu o le tele o le telefoni o loʻo iai nei, e manaʻomia ona faʻateleina.

Metotia 2: Faʻaaoga le Masini Faʻamatalaga

E mafai ona e faʻaulufaleina mai faʻamatalaga mai se pepa o le CSV e faʻaaoga ai le meafaigaluega o Excel ua fausia Tusitusi Tusitusi.

  1. Faʻasaʻo le polokalama Excel ma alu ile tab "Faʻamaumauga". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Maua mai Faʻamatalaga mai fafo" tatou kiliki i luga o le ki, lea e taʻua "Mai le anotusi".
  2. O le faʻamatalaga o le faʻamatalaga o tusiga o oloa e ulufale mai Faʻasalalau i le lisi o le faila o le faila CVS. Filifili lona igoa ma kiliki le ki. "Faaulufaleina mai"tuʻu i le pito i lalo o le faamalama.
  3. Faʻamamaina le faamalama Tusitusi Tusi. I totonu o le pusa seti "Faʻamaumauga Faʻamatalaga" o le ki e tatau ona i ai i le tulaga "Taliaina". Ina ia mautinoa o faʻamaumauga o le pepa filifilia ua saʻo le faʻamaonia, aemaise lava pe a iai Cyrillic, faʻamolemole matau i le "Faʻamaumauga o Faiga" sa i ai "Unicode (UTF-8)". A leai, e tatau ona e faʻapipiʻi ma le lima. A maeʻa ona faʻatulagaina uma tulaga o loʻo i luga, kiliki le ki "Lisi".
  4. Ona tatalaina ai lea o se faamalama lona lua. Tusitusi Tusi. O lea e taua tele le iloa po o le a le uiga o le tagata faʻatau i totonu o lau pepa. I la tatou mataupu, o se semikolo e aliali mai i lenei matafaioi, talu ai o le tusitusiga o le gagana Rusia ma o loʻo faʻamautuina patino mo le faʻaaogaina o polokalama faakomepiuta. O le mea lea, i le poloka poloka "O le tagata taufaasese o le" matou te tuʻuina se tulaga i le tulaga "Semicolon". Ae afai e te faaulufaleina le faila CVS, lea e sili ona lelei mo le gagana Peretania, ma o se mea e fai e avea o se taufaasese, ona e siaki lea o le pusa "Timaʻi". A uma ona faia ia tulaga i luga, kiliki le ki "Lisi".
  5. Ua tatalaina le mata lona tolu. Tusitusi Tusi. I le avea ai o se tulafono, e leai ni faʻatinoga faaopoopo e manaʻomia. Na o le tasi le faʻasesega pe afai o se tasi o faʻamaumauga o faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu i totonu o le pepa o loʻo i ai se aso o le aso I lenei tulaga, e manaʻomia le faailogaina o lenei koluma i le vaega pito i lalo o le faamalama, ma le ki o le poloka "Lisi Faʻamaumauga o Faʻamaumauga" seti i le tulaga "Aso". Ae i le tele o tulaga, ua lava le tulaga faaletonu, lea ua faatulagaina ai le faatulagaga "Aoao". O lea e mafai ai ona e kiliki se faamau. "Fai" i le pito i lalo o le faamalama.
  6. A maeʻa lenei mea, e amata loa le matala o le faʻamatalaga o faʻamatalaga. E tatau ona faʻaalia ai faʻamaumauga o le pito i luga tauagavale o le vaega lea o le a tuʻuina mai ai faʻamatalaga mai fafo. E mafai ona faia lenei mea i le na o le tuʻuina o le pepese i le fanua o le faamalama, ona kiliki lea o le faamaumatau i le itu agavale i luga o le cell e tutusa i luga o le pepa. A maeʻa lena, o ona faʻasalalauga o le a ulufale atu i totonu o le fanua. E mafai ona e taomi le faamau "Lelei".
  7. A maeʻa lenei faila CSV o le a faapipii i luga o se laupepa tele. Ma, e pei ona mafai ona tatou vaʻai, e sili atu ona saʻo le saʻo nai lo le faʻaaogaina Metotia 1. Aemaise lava, e leai se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le tele o lapisi.

Lesona: Faʻafefea ona sui le fesuiaiga i Excel

Metotia 3: tatala i totonu o le "File" tab

E i ai foi se auala e tatalaina ai se pepa. CSV e ala i le lisi "File" Polokalama Excel.

  1. Tatalo Excel ma faʻafeiloaʻi i le tab "File". Kiliki le mea "Tatala"i le itu tauagavale o le faamalama.
  2. Ua amata le mata Faʻafoe. E tatau ona e agai i totonu i lena tusi i luga o le komipiuta o le PC po o luga o luga o luga o faʻasalalauga faʻaliliuvale, lea o loʻo i ai le pepa o loʻo e fiafia i ai. CSV. A maeʻa lena, e manaʻomia ona toe fetuunai le fesuiaiga o faila faila i le faamalama i le tulaga "Faʻamaumauga uma". Naʻo le tulaga lenei o le pepa CSV o le a faʻaalia i le faamalama ona e le o se faila masani tele. A uma ona faʻaalia le igoa o le pepa, filifili ma kiliki le ki "Tatala" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. A maeʻa lena, o le a amata le faamalama. Tusitusi Tusi. O isi gaioiga uma e faia e le mea lava lea e tasi e pei o le Metotia 2.

E pei ona mafai ona tatou vaʻaia, e ui i nisi o faʻafitauli i le tatalaina o pepa CSV i le Excel, e mafai lava ona foia. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le meafaigaluega o le Excel, lea e taʻua Tusitusi Tusitusi. E ui lava, mo le tele o tulaga, ua lava tele le faʻaaogaina o le auala masani e tatalaina ai se faila e ala i le faaluaina o le kiliki i le itu taumatau o le kuki i lona igoa.