VirtualBox e le vaʻai i masini USB

O le 'auʻaunaga o Debian o se tasi lea o tufatufaina muamua e faavae i luga o le fatu o Linux. Ona o lenei mea, o le faʻatulagaga i le tele o tagata faʻaaoga na faatoa filifili e faamasani i latou lava i lenei faiga e ono foliga faigata. Ina ia aloese mai soʻo se faʻafitauli i le vaitaimi, e fautuaina e mulimuli i faatonuga o le a tuʻuina atu i lenei tusiga.

Vaʻai foi: Faʻasalalauga masani a Linux

Faʻatuina Debian 9

Aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻi saʻo o Debian 9, e aoga le faia o ni sauniuniga. Muamua lava, siaki le manaʻoga o le polokalama o lenei faiga. E ui lava e le o se mea faigata e uiga i le komepiuta, ina ia aloese mai le le mautonu, e aoga le asiasi i le upega tafaʻilagi aloaia, lea e faʻamatalaina auiliili uma ai mea uma. Ia sauniuni foi le 4GB flash drive, aua a leai, o le a le mafai ona e faʻapipiʻi le OS ile komipiuta.

Vaʻai foʻi: Faʻaleleia le Debian 8 i le 9

Laasaga 1: Download tufatufaina

Tetele Debian 9 e na o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le faʻapupulaia, o le a mafai ai e oe ona aloese mai le afaina o lau komepiuta i se siama ma sese matuia pe a faʻaaogaina se OS ua uma ona faʻatulagaina.

Talia le Latest Debian 9 OS mai le ofisa aloaia.

  1. Alu i le OS image image download i le sootaga i luga.
  2. Kiliki i le sooga "Faʻamaumauga aloaia o le CD / DVD Stable Release".
  3. Mai le lisi o ata CD, filifili le faʻamaumauga o le polokalama faʻaogaina e fetaui ma oe.

    Manatua: mo komepiuta e 64-bit processors, mulimuli i le sootaga "amd64", ma le 32-bit - "i386".

  4. I le itulau e sosoo ai, tusi i lalo ma kiliki le sootaga ma le faʻaopoopoga ISO.

O le a amataina le downloadina o le ata o le tufatufa Debian 9. A uma le faʻamaeʻaina, alu i le laasaga e sosoo ai i lenei faʻatonuga.

Laasaga 2: Fuʻu le ata i le aufaasālalau

O le i ai o le ata na sii mai i luga o lau komepiuta, e tatau ona e fatuina se masini kilivale USB puʻeina ina ia mafai ona amataina le komepiuta. O le faagasologa o lona foafoaga e mafai ona mafua ai le tele o faigata mo se tagata faʻaaoga masani, o lea e fautuaina ai e faʻafesoʻotaʻi faatonuga i la matou 'upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Burning a OS Image i le USB Flash Drive

Laasaga 3: Amataina le komepiuta mai se taavale afi

A maeʻa ona e alu i se taʻavale malosi ma se ata Debian 9 o lo o faamaumauina i luga, e tatau ona e tuʻuina i le pusa o le komepiuta ma amata mai ai. Ina ia faia lenei mea, ulufale i le BIOS ma fai nisi o mea. Ae paga lea, o faʻasalalauga lautele, ae i la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e maua uma faʻamatalaga talafeagai.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻapipiʻiina o le BIOS e tamoe mai se taavale afi
Saili le BIOS version

Laasaga 4: Amata le faʻapipiʻi

O le faʻapipiʻiina o Debian 9 e amata mai i le lisi autu o le ata faʻatulagaina, lea e te manaʻomia vave ai le kiliki i le mea "Faʻapipiʻi ata".

A maeʻa ona oʻo mai lea o le faatulagaina o le faigamalaga i le lumanai, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Filifili se gagana faʻapipiʻi. I le lisi, saili lau gagana ma kiliki "Faaauau". O le tusiga o le a filifilia le gagana Rusia, e te faia i lau faitalia.
  2. Ulufale i lou nofoaga. I le lē mafai, e ofoina atu ia oe se filifiliga mai se tasi poʻo le sili atu o atunuu (e faalagolago i le gagana filifilia muamua). Afai e le o lisi le mea manaʻomia, kiliki i luga o le mea. "isi" ma filifili mai le lisi, ona kiliki lea "Faaauau".
  3. Faʻamatala le faʻasologa o le piano. Mai le lisi, filifili le gagana e fetaui ma le faaletonu, ma kiliki "Faaauau".
  4. Filifili togi, pe a uma ona lolomi, o le a suia le gagana faatulagaina. E faʻalagolago lava i mea e te manaʻo i ai - o ki e sili atu ona faigofie mo oe e faʻaaoga, ma filifili i latou.
  5. Faatali mo le faagasologa o le siiina mai ma le faapipiiina o isi eletise vaega. E mafai ona e mulimuli i le alualu i luma e ala i le tilotilo i le faʻamaufaʻailoga talafeagai.
  6. Ulufale le igoa o lau komepiuta. Afai o le a faʻaaoga lau PC i le fale, filifili soʻo se igoa ma kiliki le ki. "Faaauau".
  7. Ulufale le igoa ole igoa. E mafai ona e misia lenei taotoga e ala i le kilikiina o le ki. "Faaauau"pe afai o le komepiuta o le a faʻaaoga i le fale.
  8. Ulufale i le upu faʻamalo, ona faʻamaonia lea. E maitauina e le naʻo le tagata e tasi le upu motusia, ae sili atu le faʻaaogaina o se mea faigata ina ia le mafai e tagata e le faʻatagaina ona fegalegaleai ma au elemene eletise. A uma ona e ulufale i totonu "Faaauau".

    Taua: aua le tuua le fanua ina ia leai, a leai o oe lava e le mafai ona galue i elemene o le polokalama e manaʻomia ai le sili atu aia tatau.

  9. Ulufale mai lou igoa ole igoa.
  10. Ulufale mai lau igoa tau. Ia mautinoa ia manatuaina, aua o nisi taimi o le a avea o se saini e faʻafeiloaʻi ai elemene o le polokalama e manaʻomia ai le sili atu o aia tatau.
  11. Ulufale i le polokalama faʻamaonia ma faʻamaonia, ona kiliki "Faaauau". O le a manaomia le ulufale atu i le ofisa.
  12. Iloiloina le taimi e feoai ai.

A maeʻa lenei mea, o le faʻavae muamua o le faigamalaga i le lumanai e mafai ona mafaufauina atoa. O le a faʻapipiʻi e le faʻapipiʻi le polokalame mo le vavaeina o le disk ma faʻaali i luga o le lau.

O galuega o loʻo taua i lalo o se galuega tuusaʻo ma le disk ma ona vaega, lea e manaʻomia ai nisi auiliiliga auiliili.

Laasaga 5: Lisi o le Disk

O le polokalama mo le makaina o faʻamatalaga o le a faʻafeiloaia oe i se lisi e tatau ai ona e filifilia se metotia o le faʻatulagaga. Mai mea uma, e mafai ona e filifilia na o le lua: "Faʻaaogaina - faʻaaoga uma le disk" ma "Tusi". E tatau ona faia ni auiliiliga auiliili taitasi taʻitoʻatasi.

Faʻapipiʻiina le puʻupuʻu aunoa

O lenei filifiliga e sili ona lelei mo i latou o loʻo faʻaogaina e le mananao e malamalama i mea uma o le faʻaogaina o le faʻasalalauga. Ae o le filifiliina o lenei metotia, ua e malie o le a faʻaumatia uma faʻamatalaga i le disas. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina pe afai ua leai se mea o le disk pe o faila foi e le taua ia te oe.

O lea, ina ia otometi le vavaeina o le 'ie, fai mea nei:

  1. Filifili "Faʻaaogaina - faʻaaoga uma le disk" ma kiliki "Faaauau".
  2. Mai le lisi, filifili le disk lea o le OS o le a faʻapipiʻi. I lenei tulaga, e tasi lava.
  3. Iloilo le faatulagaga. O le filifiliga o le a ofoina atu ni filifiliga se tolu. O fuafuaga uma e mafai ona faʻaalia i le maualuga o le saogalemu. O lea, filifili se mea "Vaevaega vaega mo / fale, / var ma / tmp", o le a sili ona puipui oe mai hacking mai fafo. Mo se tagata masani, e fautuaina e filifili le mea lona lua mai le lisi - "Vaevaega vaeluaina mo / fale".
  4. A maeʻa ona toe iloilo le lisi o vaega na faia, filifili le laina "Faauma le faailogaina ma tusi suiga i le disk" ma kiliki "Faaauau".

A maeʻa nei laasaga, o le a amataina le faʻatulagaina, o le taimi lava e maeʻa ai, e mafai loa ona e amata faʻaaoga le Debian 9. Ae o nisi taimi e le fetaui le vavaeina o le disk disk i le tagata faʻaaogaina, o lea e tatau ona e faia ma le lima.

Lisi o le faila o le tusi lesona

O le vaeluaina o se vaʻa lima e lelei ona e mafai ona e fatuina uma vaega o loʻo e manaʻomia ma faʻapipiʻi taʻitasi ina ia fetaui ma ou manaʻoga. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. Nofo i le faamalama "Faailoga o Metotia"filifili laina "Tusi" ma kiliki "Faaauau".
  2. Filifili le aufaasālalau lea na faʻapipiʻi ai Debian 9 mai le lisi.
  3. Malilie i le faia o le laulau vaeluaga e ala i le faʻatulagaina o le ki i "Ioe" ma oomi le ki "Faaauau".

    Manatua: afai na faia ni vaega i luga o le disk pe o loʻo i ai se isi faʻaogaina o loʻo faʻaogaina, o lenei faamalama o le a faaseʻe.

A maeʻa ona faia le laulau vaeluaga fou, e tatau ona filifili tonu po o fea vaega o le ae fatuina. O le a tuʻuina atu i le tusiga faʻamatalaga auiliiliga i se tikeri maualuga o le malupuipuia, lea e sili ona lelei mo le tele o tagata faaaoga. I lalo ifo e mafai ona e vaʻaia ni faʻataʻitaʻiga o isi faʻataʻitaʻiga.

  1. Filifili laina "Avanoa avanoa" ma kiliki le ki "Faaauau".
  2. Filifili i se faamalama fou "Fausia se vaega fou".
  3. Faʻamatala mai le tele o le manatua e te manaʻo e vaʻai mo le vaevaega o le polokalama, ma kiliki "Faaauau". E fautuaina e faʻamaʻoti mai le itiiti ifo ma le 15 GB.
  4. Filifili muamua ituaiga o vaeluaga fou, pe afai e faaopoopo i le Debian 9 e te le o faʻaopoopoina isi faiga faʻaoga. A leai, filifili talafeagai.
  5. Ina ia maua le aʻa, filifili "Amata" ma kiliki "Faaauau".
  6. Faʻatulaga ia aʻa o vaevaega e ala i faʻatusatusaga ma le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i lalo i le ata.
  7. Filifili laina "O le setiina o le vaeluaga ua maeʻa" ma kiliki "Faaauau".

O le aʻa o le aʻa na fatuina, o lea ia fatuina se vaeluaga o le vaeluaga. Mo lenei:

  1. Toe fai vaega muamua e lua o le faatonuga muamua e amata ai ona fatuina se vaega fou.
  2. Faʻamatala le aofaiga o le mafaufau e tutusa ma le aofaʻi o lau RAM.
  3. E pei o le taimi mulimuli, fuafua le ituaiga o vavaega e faalagolago ile numera fuafuaina o vaega. Afai e sili atu i le fa, ona filifili lea "Faʻatonu"pe afai e itiiti - "Peraimeri".
  4. Afai na e filifilia le ituaiga palota muamua, i le isi siata filifili le laina "O Le Iʻuga".
  5. Faʻasilulua-lua i le itu taumatau o le kuki (LMB) "Faaaoga e pei".
  6. Mai le lisi, filifili "Swap Vaega".
  7. Kiliki i le laina "O le setiina o le vaeluaga ua maeʻa" ma kiliki "Faaauau".

O aʻa ma swap sections ua uma ona fatuina, e tumau pea na o le fatuina o se vaeluaga o fale. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i faatonuga o loʻo i lalo:

  1. Amata le faia o se vaeluaga e ala ile vavaeina o le avanoa o totoe mo ia ma fuafua lona ituaiga.
  2. Faʻatulaga laina uma e tusa ai ma le ata i lalo.
  3. Faalua-kiliki i le LMB "O le setiina o le vaeluaga ua maeʻa".

O lea o avanoa avanoa uma i luga o lau puʻe e tatau ona vaevaeina i vaega. I luga o le lau e tatau ona e vaai i se mea e pei o nei:

I lau mataupu, o le tele o vaega taʻitasi e ono fesuisuiaʻi.

E maeʻa lenei faʻatulagaina o le masini, ona filifilia lea o le laina "Faauma le faailogaina ma tusi suiga i le disk" ma kiliki "Faaauau".

O se taunuuga, o le a tuʻuina atu ia te oe se auiliiliga auiliili e uiga i suiga uma na faia. Afai o mea uma lava e faʻatasi ma mea na faia talu ai, tuʻu le ki i "Ioe" ma kiliki "Faaauau".

Isi avanoa e vavae ai le disk

O luga na tuuina atu faatonuga i auala e faailoga ai le malupuipuia o le poloka. E mafai ona e faʻaaoga se isi. Ia o le a lua filifiliga.

Puipuia le vaivai (atoatoa mo le amataina oe na o le fia faamasani i latou i le tino):

  • vaeluaga # 1 - o le vaeluaga o aʻa (15 GB);
  • Vaevaega # 2 - vaeluaga o le vaeluaga (aofaʻi RAM).

Puipuiga aupito maualuga (talafeagai mo tagata o loʻo fuafua e faʻaaoga le OS o se tagata faigaluega):

  • vaeluaga # 1 - o le vaeluaga o aʻa (15 GB);
  • vaega # 2 - / faʻa ma le taua ro (20 MB);
  • laupepa # 3 - vaeluaga o le vaeluaga (aofaiga o le RAM);
  • vaega # 4 - / tmp ma faʻasologa nosuid, nodev ma leai (1-2 GB);
  • vaega # 5 - / val / log ma le taua leai (500 MB);
  • vaega # 6 - / fale ma faʻasologa leai ma nodev (avanoa tumau).

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le mataupu lona lua, e manaʻomia ona e faia ni vaega se tele, ae a maeʻa ona faʻapipiʻi le polokalama faʻaoga, o le ae mautinoa e leai se tasi e mafai ona ulufale mai i fafo.

Laasaga 6: Faauma le faʻatulagaga

I le taimi lava na maeʻa ai le faʻatinoina o le faatonuga muamua, o le faʻavaeina o vaega autu o le Debian 9 o le a amata. O lenei faagasologa e mafai ona umi se taimi.

A maeʻa, e tatau ona e setiina ni nai faʻamaufaʻailoga e faʻamaeʻa ai le faʻatulagaga atoa o le masini faʻaoga.

  1. I le uluai faamalama o le faatulagaga o pusa o le pusa, filifili "Ioe", afai ei ai sou puʻupuʻu faʻatasi ma vaega o le komepiuta, kiliki i luga "Leai" ma kiliki le ki "Faaauau".
  2. Filifili le atunuu o loʻo i ai le faʻata o le 'auupega tuʻufaʻatasia. O lenei mea e tatau ai ina ia mautinoa ai le televave o le siiina mai o vaega fou ma masini komepiuta.
  3. Fuafua le faʻata o le Debian 9 archive. O le filifiliga silisili o le a "ftp.ru.debian.org".

    Faʻaaliga: afai na e filifilia se isi atunuu o nofo i totonu o le faamalama muamua, ona sui ai lea o le "ru" i le tuatusi o le faʻata, o le a faʻaalia le isi tulafono faʻaitulagi.

  4. Faasolo le faamau "Faaauau", afai e te le faʻaaogaina se faʻaufaʻailoga, ia faailoa atu lona tuatusi i le nofoaga talafeagai mo le ulufale.
  5. Faatali mo le faagasologa o le siiina mai ma le faapipiiina o isi polokalama faaopoopo ma vaega o mea.
  6. Tali le fesili pe e te manao i le polokalama e auina atu fuainumera e le o taʻua i tufuga tufatufa e uiga i faʻaoga masani faʻaopopo i vaiaso taʻitasi.
  7. Filifili mai le lisi le siosiomaga o le tafaʻilagi e te manaʻo e vaʻaia i lau masini, ma isi polokalama faʻapipiʻi. A uma ona filifili, kiliki "Faaauau".
  8. Faatali seiloga e maua mai ma faʻapipiʻi vaega ua filifilia i le faamalama muamua.

    Manatua: o le faagasologa o le faʻamaeʻaina o se galuega e mafai ona umi se umi - e faʻalagolago i le saoasaoa o lau Initaneti ma le manava gaioiga.

  9. Tuuina atu le faatagaga mo le faʻapipiʻiina o GRUB i le matai puʻe puʻe e ala i le filifilia "Ioe" ma kiliki "Faaauau".
  10. Mai le lisi, filifili le taʻavale lea o le a tuʻuina ai le kamuta GRUB. E taua le tuʻuina i luga o le lava lava disk lea e faʻaogaina ai le polokalama faʻaoga.
  11. Faasolo le faamau "Faaauau"e toe amata le komepiuta ma amata faʻaaoga le Debian 9 faatoa fou.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i luga o lenei faʻatulagaga o le tino ua maeʻa. A uma le toe faʻafouina o le PC, o le a aveina oe i le lisi o le bootUo GRUB, lea e te manaʻomia e filifili ai le OS ma kiliki Ulufale.

Faaiuga

A uma ona faia uma laasaga o loʻo i luga, o le ae matauina le teutusi Debian 9. Afai e le tupu lenei mea, toe iloilo mea uma o loʻo i totonu o le faʻatulagaga faʻapipiʻi ma afai e le ogatasi ma au taga, taumafai e toe faʻafouina le OS faʻatulagaina e ausia ai le mea e manaʻo ai.