Aoao e faʻaaoga le Speedfan

I le aluga o taimi, e le mafai e le komepiuta ona vave galue vave i polokalama talafeagai ma taaloga. O lenei mea e mafua ona o mamanu lata mai o vaega, aemaise lava, ma le faagasologa. E le o taimi uma e faʻatau ai se masini fou, o lea e faʻaaogaina ai e nisi tagata faʻalauiloa vaega. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le sui o le PPU i luga o se komepiuta.

Fai se sui sui i se komepiuta

O le suia o le gaioiga e faigofie tele, ae e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa nisi o nuanua ina ia leai ni faafitauli. O lenei galuega e vaevaeina i ni laasaga e faʻafaigofie. Seʻio tatou tilotilo totoa i laʻasaga taʻitasi.

Laasaga 1: Iloiloina le avanoa e sui ai

O le mea e leaga ai, e le o sui uma o faila tusi e sui. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatulagaina poʻo lo latou faʻanoanoa ma le faʻapipiʻiina e naʻo nofoaga tutotonu faʻapitoa e tautua ai. Ina ia fuafuaina le avanoa e sui ai, e tatau ona e gauai atu i le igoa o le ituaiga fale. Afai ei ai ni faʻapuupuuga o le Intel Bga, o le gaioiga o lona uiga e le noatia i le suia. I le tulaga ae a le o le BGA ua tusia PGA - toe suia. I faʻataʻitaʻiga a le kamupani AMD mataupu FT3, FP4 e le mafai foi ona aveesea S1 FS1 ma AM2 - ia suia. Mo nisi faʻamatalaga i le mataupu, siaki le 'upega tafaʻilagi aloaia a le AMD.

O faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o mataupu CPU i totonu o le tusi lesona mo lau komepiuta po o luga o le itulau aloaia aloaia i le Initaneti. E le gata i lea, o loʻo i ai polokalame faapitoa e fuafua ai lenei uiga. O le tele o sui o lenei polokalama i le vaega "Faagasologa" faamatalaga auiliili ua faailoaina. Faaaoga soo se tasi oi latou e suʻe ai le ituaiga o mataupu CPU. Faʻamatalaga faʻatasi ma polokalame uma mo le fuafuaina o le uʻamea, e mafai ona e maua i totonu o le tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Polokalame mo le fuafuaina o mea komepiuta

Laasaga 2: Iloiloina Taʻitaʻituga Faʻasologa

A maeʻa ona e talitonu i le i ai o le sui o le pitonuu tutotonu, e tatau ona e filifilia ni itu e filifilia ai se faʻataʻitaʻiga fou, ona o le tele o faʻataʻitaʻiga o tinaboʻa e lagolagoina le gaosiga o nai augatupulaga ma ituaiga. Faʻasalalauga i taʻiala e tolu:

  1. Socket. O lenei uiga e tatau ona tutusa mo le tuai ma le CPU fou.
  2. Vaʻai foi: Matou te iloa le solasologa o le sola

  3. Kernel code code. E mafai ona atiaʻe faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga eseese i ituaiga eseese. E tofu i latou uma ma eseesega ma o loʻo taʻuina i igoa code. E tatau foi ona tutusa lenei tulaga, a leai o le a galue le tina ma le CPU i se mea sese.
  4. Malosiaga Sasa. O se masini fou e tatau ona tutusa le vevela poʻo le faʻaititia. Afai e sili atu le maualuga, o le ola o le PPU o le a faʻaitiitia faʻaititia ma o le a vave ona le manuia le PPU.

O le sailia o nei uiga o le a fesoasoani i polokalama uma e tasi mo le fuafuaina o le uʻamea, lea na matou fautuaina e faʻaaoga i le laasaga muamua.

Tagai foi:
Matou te iloa la matou faagasologa
E faʻapefea ona suʻe le aufaʻatupulaga Intel processor

Laasaga 3: Filifili le faagasologa e suia

O le sailia o se faʻataʻitaʻiga talafeagai e faigofie tele pe afai ua uma ona e iloa uma mea e tatau ai. Faʻasino atu i le auiliiliga auiliili o le gaosiga o le Nofoaga Autu mo Tusitusiga e saili ai se ata talafeagai. O lisi uma e manaʻomia e lisiina iinei, sei vagana ai le sola. E mafai ona e mauaina e ala i le alu i le itulau o se PPU faapitoa.

Alu i se laulau faʻapipiʻi matala Laupapa Center

O lea ua lava le maua o se faʻataʻitaʻiga lelei i le faleoloa ma faʻatau. A toe faʻatau ma toe siaki ma le totoa ia faʻamatalaga uma ina ia aloese mai faʻafitauli i le faʻapipiʻiina i le lumanaʻi.

Laasaga 4: Suia le faagasologa i le komepiuta

E tumau pea ona faia na o ni nai laasaga ma o le a faʻapipiʻi le faagasologa fou i le komepiuta. Faamolemole ia matau o nisi taimi o gaosiga e na o le toe faafouina o le motherboard, o lona uiga e muamua ona sui, e tatau ona e faia se faafouga BIOS. O lenei galuega e le faigata, e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e taulimaina. O faʻamatalaga auiliiliga mo le faʻafouina o le BIOS i luga o lau komepiuta e mafai ona maua i le tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Faʻafouina le BIOS i luga o le komepiuta

O lea, seʻi o tatou agai i luma i le faʻamavaeina o le masini tuai ma le tuʻuina atu o le PPU fou. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Aveese le komepiuta ma aveese le maa.
  2. Faʻasese atoa. I la matou tusiga i luga o le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo, o le ae maua ai se faʻamatalaga auiliili mo le vavalalata o se komepiuta.
  3. Faitau atili: Matou te faʻasese le komepiuta ile fale

  4. A maeʻa ona e aveeseina uma le tino malulu, e te maua avanoa avanoa i le gaosiga. E pipii i le tina faʻatasi ma le tasi le sikulima. Faʻaaogā se sikul ° uʻamea ma faʻasolosolo lemu le sikulima seʻia oʻo lava ina otometi le tuleiina o le masini i le vaega faapitoa.
  5. Aveese ma le faʻaeteete le fausaga tuai, faʻapipiʻi se mea fou e tusa ai ma le faailoga i se foliga o se ki ma tuʻu se pusa fou faʻapipiʻi luga.
  6. Vaʻai foi: Aoao e faʻaaoga le gaʻo faʻamalolo i le gaosiga

  7. Toe faʻaleleia le masini faʻaleleia ma toe faʻaleleia le komepiuta.

I luga o lenei mauga ua maeʻa le CPU, e tumau pea na o le amataina o le komepiuta ma faʻapipiʻi avetaavale talafeagai. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a polokalama faʻapitoa. E mafai ona maua se lisi atoa o sui o ia ituaiga masini komepiuta i le tusiga i le sootaga o loʻo i lalo.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le suiina o le masini komepiuta i se komepiuta. E naʻo le tagata e faaaogaina e suʻesuʻe ma le totoa ia faʻamatalaga uma, filifili le faʻataʻitaʻi talafeagai ma faatino se mea faʻafou meafaigaluega. Matou te fautuaina e te faʻaaogaina le komepiuta e tusa ai ma faʻamatalaga o loʻo i totonu o le pusa ma maka sikuea o lanu eseese i lanu lanu, o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi.