Faʻafefea ona tuʻuina se faʻauluuta i le Android

O telefoni feaveai ma televise e tele auala e taofia ai isi mai le faʻaaogaina o le masini ma poloka le masini: se upega tafaʻi upu, se mamanu, se numera pine, se tamatamailima, ma i le Android 5, 6 ma le 7, avanoa faaopoopo, e pei o le tatalaina o le leo, faailoagofieina o se tagata poo le i ai i se nofoaga faapitoa.

I totonu o lenei tusi lesona, laasaga i lea laasaga pe faapefea ona seti se upega tafailautusi i luga o se telefoni feaveaʻi po o se papaa, ma fetuʻunaʻi le masini e tatalaina ai le mata i auala faaopoopo e faʻaaoga ai le Lolo Loka (e le lagolagoina i masini uma). Vaʻai foi: E faʻapefea ona seti se faʻaupuga i luga o faʻamatalaga Android

Faʻaaliga: o faʻamatalaga uma e faia i luga o le Android 6.0 e aunoa ma ni faʻalapotopotoga faaopoopo, i le Android 5 ma le 7 o mea uma e tutusa. Ae, i luga o nisi masini ma se fetuunaiga fetuutuunai, e mafai ona taua mea e fai i luga o mea e fai ma mea e ese mai pe o iai i nisi vaega faaopoopo - i soo se tulaga, o latou i ai ma faigofie ona iloa.

Faʻasaʻoina o se upega tafailautusi, mamanu ma le PIN code

O le auala masani e seti ai se upu faʻamaumau ole Android o loʻo i ai i lomiga uma o loʻo i ai nei o le faʻaaogaina lea o le mea tutusa i totonu o faatulagaga ma filifili se tasi o auala e tatala ai - o se faʻaupuga o upu (o se faʻamaufaʻailoga masani e te manaʻomia e te ulufale ai), o le PIN code (code from at least 4). fuainumera) poʻo se kalafi kalafi (o se mamanu tulaga ese e te manaʻomia e te ulufale ai, toso lou tamatamai lima i luga o mea e pulea ai).

O le faʻaaogaina o se tasi o faʻamaoniga e faʻaaoga ai laasaga faigofie nei.

  1. Alu i Faʻatulagaga (i le lisi o tusi talosaga, poʻo mai le nofoaga o faʻasalalauga, kiliki i luga o le "gears" icon) ma tatala le mea "Saogalemu" (poʻo le "Lolo matala ma le saogalemu" i masini fou a Samsung).
  2. Tatala le mea "Loka Mata" ("Lock Type" - i luga o Samsung).
  3. Afai ua uma ona e setiina soo se ituaiga o poloka, ona e ulufale lea i le vaega o le faatulagaga, o le a talosagaina oe e ulufale atu i le kī muamua po o le upu faila.
  4. Filifili se tasi o ituaiga tulafono e tatala ai le Android. I lenei faʻataʻitaʻiga, o le "Upu Faʻamatalaga" (faʻamalamalamaga tusitusia manino, ae o isi mea uma e faʻapipiʻiina).
  5. Ulufale mai se upu faila e tatau ona aofia ai le itiiti ifo ma le 4 mataitusi ma kiliki le "Faaauau" (pe a fai se fatu mamanu - toso lou tamatamai lima, faafesootai le tele o mea, ina ia faia se mamanu tulaga ese).
  6. Faʻamaonia le upu faʻamalo (toe ulufale i le mea e tasi) ma kiliki "OK".

Manatua: i luga o telefoni feaveaʻi o loʻo i ai se masini sikipatipi sikolasipi o loʻo i ai se isi faʻauiga - O le tamatamailima (o loʻo i ai i le vaega o loʻo i ai, o loʻo i ai isi avanoa e taofia ai, pe i le tulaga o le Nesusi ma le Google Pixel devices, ua faʻauluina i le vaega "Puipuiga" - "Google Imprint" poʻo le "Pixel Imprint".

E maeʻa le seti, ma afai e te tape le mata o le masini, ona toe faʻafoʻi lea, ona e tatalaina lea, o le a talosagaina oe e ulufale i le upu faʻamaufaʻailoga na e setiina. O le a talosagaina foi pe a oʻo i le polokalama saogalemu o le Android.

Faʻasaoina le saogalemu ma le Lokaina o Polokalama Android

E le gata i lea, i luga o le "Security" settings tab, e mafai ona e faʻapipiʻi mea nei (matou te talanoa na o mea e fesoʻotaʻi ma le loka faʻatasi ma se uputusi, pine numera, poʻo le mamanu):

  • Faʻapipiʻi aunoa - o le taimi o le a otometi le lokaina o le telefoni i se motusia pe a maeʻa le mata (e mafai ona e setiina le mata e tape ai le otometi i le Seti - Mata - Mata).
  • Loka i le ki o le mana - pe vavave le masini pe a uma ona kiliki le ki o le mana (fesiitai i le moe) pe faʻatali mo le taimi o loʻo faʻamaonia mai i le "Loto Faʻamama" mea.
  • Faʻamatalaga i luga o le lakapi - faʻatagaina oe e faʻaalia le faʻamatalaga i luga o le lau loka (o loʻo i lalo o le aso ma le taimi). Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se talosaga e toe faafoi atu le telefoni i lē e ona ma faʻamaonia se numera o le telefoni (e le o le mea e faʻapipiʻi ai le tusitusiga).
  • O se mea faaopoopo e mafai ona i ai i le Android 5, 6 ma le 7 o le Smart Lock (loka puʻe), lea e tatau ona talanoa e uiga i le eseese.

Loloilo Lolo i le Android

O lomiga fou o le Android o loʻo tuʻuina atu ai le tatalaina o avanoa mo tagata e ona (e mafai ona e maua tulaga i Seti - Saogalemu - Smart Lock).

  • Faʻafesoʻotaʻi faaletino - e leʻo poloka le telefoni poʻo le papalama aʻo e fesoʻotaʻi atu i ai (faʻamatalaga mai faʻamatalaga). Mo se faʻataʻitaʻiga, na e tilotilo i se mea i luga o le telefoni, tape le lau, tuʻu i totonu o lau taga - e le taofia (pe ae alu). Afai e te tuʻuina i luga o le laulau, o le a tapunia e tusa ai ma taʻavale e poloka ai le auto Minus: afai e toso ese le masini mai le taga, o le a le mafai ona poloka (faʻaauau pea ona tafe mai faʻamatalaga mai eletise).
  • Nofoaga malupuipuia - o se faʻamatalaga o nofoaga o le a le poloka ai le masini (e manaʻomia se manaʻoga o nofoaga e manaʻomia).
  • Meafaigaluega faʻalagolago-o le galuega a masini, pe afai latou te i totonu o le uila o le gaioioiga o le gaioiga, o le telefoni po o le papalama o le a tatala (O loʻo manaʻomia le module faʻaogaina Bluetooth i luga o le Android ma luga o se masini faʻatuatuaina).
  • Faʻamatalaga faʻafefe - tatala faʻafuasei, pe afai o loʻo tilotilo le tagata o loʻo i le masini (muaʻi manaʻomia le kamera). Mo le tatala le manuia, ou te fautua atu i nisi o taimi e toleni le masini i luga o ou foliga, uu e pei ona masani ona e faia (ia punou lou ulu agai i le lau).
  • Faʻamatalaga leo - tatala le fuaitau "OK, Google." Ina ia faʻatautaia le filifiliga, o le ae manaʻomia le toe faia o lenei fuaitau faʻatolu (pe a faʻatulagaina, oe manaʻomia le avanoa i luga o le Initaneti ma le filifiliga "Faʻafesoʻotaʻi Google Ok i luga o soʻo se mata"), pe a maeʻa le faʻasalalauga e tatalaina, e mafai ona e liliuina le mata ma fai le fuaitau tutusa (e te le manaʻomia le Initaneti pe ae tatalaina).

Masalo o lenei mea uma i luga o le autu o le puipuiina o masini Android faatasi ai ma se uputatala. Afai oi ai ni fesili poʻo se mea e le aoga pe a tatau ai, o le a ou taumafai e tali au faamatalaga.