E le o utaina le Windows 10: polokalama faakomepiuta ma meafaigaluega ma fofo

O le faʻatinoina ma le mafai gafatia o le faiga e faʻamoemoeina i lona faigata. O le sili atu ona faigata o le fausaga, o le sili atu lea o le faʻavaeina o auala, ma e aofia ai le faʻaalia o faafitauli eseese. O laʻasaga taʻitasi e ono lamatia, ma afai e toilalo se tasi, o le a le aoga le faiga masani, o le a amata le toilalo. Windows 10 o se faʻataʻitaʻiga sili lea o le auala e tali atu ai le OS atoa i soʻo se faafitauli laitiiti.

O le anotusi

  • O a mafuaʻaga e mafua ai le le mafai ona utaina e le Windows 10 (lanu uliuli po o le lanumoana ma mea sese)
    • Faʻamatalaga tau mafuaʻaga
      • Faʻapipiʻiina se isi faʻaogaina o le polokalama
      • Vitio: auala e sui ai le faʻasologa o le faʻasologa o faiga faʻaoga i Windows 10
      • Faiga Faʻavae o Vaevaega
      • Faʻasalaga le talafeagai e ala i le resitala
      • Faʻaaogaina polokalame eseese e faʻavave ai ma teuteu le faiga
      • Vitio: auala e faʻaaogaina ai ma le lima ia tautua lē talafeagai i le Windows 10
      • Faʻatonuina faʻapipiʻi faʻafouina Windows pe tapunia le PC i le taimi o le faʻatulagaga o faʻafouga
      • Vailaau ma Vailaau
      • "Pepa" talosaga i le pule faataga
      • Vitio: Auala e ulufale ai i le "Tulaga Lelei" i le Windows 10
    • Faʻamatalaga i masini
      • Suia o le faasologa o palota fefaʻatauaʻiga i totonu o le BIOS poʻo le faʻapipiʻiina o se puʻupuʻu e le o iai i luga o le laupapa (faʻamaoni INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)
      • Vitio: auala e setiina ai le sosoʻo i le BIOS
      • RAM le lelei
      • Le iʻu o elemene o ata eletise vitio
      • Isi faafitauli faʻapitoa
  • O nisi o auala e taulimaina ai polokalama faakomepiuta o le Windows 10 unplay
    • Faʻafouina le faʻaaogaina o TVS
      • Vitio: auala e fatufatu ai, aveese le mea e toe faʻafoʻi ma toe foʻi i tua Windows 10
    • Toe faʻafoʻiina o le System e faʻaaoga ai le sfc / scan search
      • Vitio: auala e toe faʻaleleia ai faila faila e faʻaaoga ai le "Poloaiga Lisi" i le Windows 10
    • Toe faʻaleleia e faʻaaogaina ai se ata faʻatulagaina
      • Vitio: auala e fatuina ai se ata o le Windows 10 ma faʻafouina le faiga
  • Auala e taulimaina ai mea faʻanatura o le Windows 10 e le o tamoe
    • Hard Drive Correction
    • Faʻamāina le komepiuta komepiuta
      • Vitio: auala e fufulu ai le eletise mai le pefu

O a mafuaʻaga e mafua ai le le mafai ona utaina e le Windows 10 (lanu uliuli po o le lanumoana ma mea sese)

O mafuaʻaga e ono le mafai ai e le Windows 10 ona amata pe "puʻeina" se faitioga (faitioga) sese tele. E mafai ona faʻaosoosoina se mea:

  • faʻafouina le faʻafouina le faʻafouina;
  • fomaʻi;
  • mea sese faakomepiuta, e aofia ai le malosi o le malosiaga;
  • mativa leaga;
  • ituaiga uma o toilalo i le taimi o le taotoga poo le tapunia ma sili atu.

Afai e te manaʻo i lau komepiuta poʻo lau komepiuta ia lelei le galue saʻo i le umi e mafai ai, e manaʻomia ona e 'alo ese mai le pefu. Ma e lua i le moni ma faafaatusa. Aemaise lava e faatatau i le faʻaaogaina o iunite tuai ma le le lelei o le ea.

Faʻamatalaga tau mafuaʻaga

O mafuaʻaga faʻapolokalame mo le le manuia o Windows o taitai i numera o filifiliga talafeagai. E mafai ona tupu mea sese i vaega uma o le polokalama. E oo lava i se faafitauli laiti e mafai ona oo atu ai i le ogaoga o le faaleagaina.

O le mea sili ona faigata e faʻaumatia ai aʻafiaga o siama komepiuta. Aua nei mulimuli i sootaga mai punaoa e le masani ai. E moni lenei mea i imeli.

E mafai e fomaʻi ona toe faʻapipiʻi uma faila faila i luga o le aufaasālalau, ma o nisi e oʻo lava ina afaina ai mea faʻapipiʻi i le masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faila o faʻalapotopotoga faʻapitoa e mafai ona faʻatonuina le puʻupuʻu malosi e faʻatino i se saoasaoa maualuga atu nai lo le mea e maua. O lenei mea o le a mafua ai le faaleagaina o le puʻupuʻu poʻo le mageta head.

Faʻapipiʻiina se isi faʻaogaina o le polokalama

O faiga taʻitasi e faagaoioia ai mai le Windows e sili atu le lelei nai lo le isi. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai e faʻapea, o nisi tagata faʻapitoa e le faʻagalogaina le faʻaaogaina o le tele o auala faʻaoga i le taimi e tasi i le komepiuta. Ae ui i lea, o le faʻaopoopoina o le faiga lona lua e mafai ona faʻaleagaina faila amata o le muamua, lea o le a le mafai ai ona faʻalauiloa.

O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se metotia e mafai ai ona e toe faʻaaogaina faila faila o le OS tuai i luga o le tulaga na le faʻamaonia e Windows lava ia i le taimi na faʻatulagaina, e le solo pe suia. Faatasi ai ma le fesoasoani a le "Poloaiga Faʻatonu" ma le aoga i totonu, e mafai ona e toe faʻafoʻi faila i le tautua:

  1. Tatala le "Poloaiga Poloaiga". Ina ia faia lenei mea, taofi i lalo le vaega autu Win + X ma filifili "Poloaiga Polokalama (Pule)".

    Mai le lisi o le Windows, tatala le mea "Lisi o laina (pule)"

  2. Faʻasologa o le kesi ma faʻasalaga Ulufale. Siaki le lisi o polokalama faʻaoga komepiuta.

    Ulufale i lalo le poloaiga e faʻaalia le lisi o OS faʻapipiʻiina

  3. Ulufale i le bootrec / rebuildbcd poloaiga. O le a faʻaopopo i le "Download Manager" ia faiga faʻaoga uma e leʻi i ai muamua. A maeʻa le faʻatonuga, o le mea e tutusa ma le filifiliga o le a faʻaopoopoina i le taimi o le komipiuta.

    I le isi pusa o le komepiuta, o le Download Manager o le a tuʻuina atu se filifiliga i le va o polokalama faʻatinoina.

  4. Ulufale i luga le bcdedit / timeout ** poloaiga. Nai lo o falemaʻi, ulufale i le numera o sekone o le a tuʻuina atu e le Download Manager ia oe e filifili ai le Windows.

Vitio: auala e sui ai le faʻasologa o le faʻasologa o faiga faʻaoga i Windows 10

Faiga Faʻavae o Vaevaega

O faʻafitauli i le faʻailogaina e mafai foi ona taunuu i ituaiga eseese o manipulations ma vaega puʻe puʻe. E matuā moni lava lenei mea i le vaeluaga lea ua faʻaogaina ai le faiga faʻaoga.

E le tatau ona e faia ni taga e fesootaʻi ma le faʻamalosi o le voluma i le puʻo lea e faʻaogaina ai le polokalama faʻaoga, aua e mafai ona taʻitaʻia ai i le toilalo

Soʻo se gaioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻapipiʻiina o se voluma ina ia mafai ai ona faʻavave avanoa poʻo le faateleina o isi vaega e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le OS. O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le telē e le taliaina, pe a fai o le polokalama e ono manaʻomia se tele avanoa nai lo le taimi nei.

E faʻaaogaina e Windows le faila faigāleʻaleʻaleʻa - o se meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻaititia le aofaʻi o le RAM i le tau o se aofaiga patino o le disiki māmā. I le faʻaopoopoga, o nisi o faʻamatalaga faʻaleleia e maua ai le tele o avanoa. O le faʻatupuina o se voluma e mafai ona oʻo atu ai i se "masuasua" o le aofaiga o faamatalaga e mafai ona mafai, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i faafitauli pe a faia talosaga faila. O le taunuʻuga o se faʻafitauli i le taimi o le amataina o le polokalama.

Afai e toe faaigoa le laupepa (sui le tusi), o auala uma i le OS o le a leiloloa. O faila o le bootloader o le a faʻaoga moni. Faʻasaʻo le tulaga ma le toe lauiloa e mafai ona mafai pe afai ei ai se faiga lona lua (mo lenei faʻamoemoe, o le faʻatonuga o loʻo i luga o le a faia). Ae afai e naʻo le tasi le Windows ua faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta ma e le mafai ona faʻapipiʻi le lua lona lua, na o masini komepiuta faʻatasi ai ma se polokalama faʻapipiʻi faʻapipiʻi e mafai ona fesoasoani i le tele o faigata.

Faʻasalaga le talafeagai e ala i le resitala

O nisi faʻamatalaga i luga ole Initaneti ofo atu e foia nisi o faafitauli e ala i le teuteuina o le resitala. I la latou tauamiotonuina, e taua le taʻuina atu o sea filifiliga e mafai ona fesoasoani tele i nisi tulaga.

E le fautuaina mo se tagata masani e faʻaaogaina le resitala, o se suiga le saʻo poʻo le soloia o faʻasolosolo e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo o le OS atoa.

Ae o le faafitauli o le faʻamaumauga a Windows o se vaega faʻapitoa o le faiga: o se tasi o le tapeina sese po o le teuteuina o se palota e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga faanoanoa. O auala o le resitala e toetoe tutusa lava io latou igoa. O le oʻo i le faila manaʻomia ma faʻataʻo saʻo, faaopoopo pe aveesea le elemene tatau e toetoe o se taotoga galuega.

Vaʻai faalemafaufau i le tulaga: o faʻataʻitaʻiga uma e kopiina mai le tasi ma le isi, ma o se tasi o tusitala o tusiga na faʻafuaseʻi ona faʻamaonia se parakalafa le saʻo po o se ala le saʻo i le faila o loʻo suʻeina. O le taunuuga o le a avea ma se tino faʻaogaina o le tino. O le mea lea, e le fautuaina e teuteu le resitala. O ala i totonu atonu e eseese e faʻatatau i le faʻasologa ma le laʻititi o le OS.

Faʻaaogaina polokalame eseese e faʻavave ai ma teuteu le faiga

O loʻo i ai se faʻatulagaga atoa o polokalama maketi e faʻatautaia e faʻaleleia le faʻatinoga o le Windows i le tele o eria. Latou te nafa ma le matagofie ma le mamanu o le polokalama. E tatau ona taʻutaʻu atu latou te faia a latou galuega i le tele o mataupu. Ae peitaʻi, afai i le tulaga o le teuteuina o le faiga, o le lanu faʻataʻitaʻiga e sui i mea fou, ona faʻavavevave ia polokalama, latou te faʻaaogaina "auaunaga lē tatau". O lenei mea e mafai ona aʻafia i aʻafiaga o ituaiga eseese, faʻalagolago po o fea auaunaga ua le atoatoa.

Afai e manaʻomia le faʻatonutonuina o le tino, ona tatau lea ona faia taʻitoʻatasi ina ia iloa ai mea na faia ma mo le a. E le gata i lea, o le iloaina o loʻo e le atoatoa, e faigofie lava ona e toe faʻafoʻi atu le auaunaga.

  1. Tatala le Setiina o le System. Le faia lenei, i le Windows search type "msconfig". O le suʻesuʻega o le a maua mai ai le faila lava lea e tasi poʻo le "Faʻatonuina o le Faʻatonuina o Pūnaha. Kiliki i luga o nisi o taunuuga.

    E ala i le sailiga a Windows, tatala le "Seti Faʻatonu"

  2. Alu i le Lisi Auaunaga. Faʻasaʻo mea e le manaʻomia mo Windows. Faasao suiga i le "OK" button. Toe faʻafouina le faiga mo au suiga e aoga.

    Iloilo le lisi o tautua i le faamalama o le Setete o System ma faʻaaoga mea le talafeagai

O se taunuuga, o le a taofia le taʻavale ma le galue o tagata e le atoatoa le malosi. O lenei mea o le a laveaʻi ai punaoa o le CPU ma RAM, ma o lau komepiuta o le a tamoe vave.

Le lisi o tautua e mafai ona le atoatoa e aunoa ma le faaleagaina o le faatinoga o le Windows:

  • "Fax";
  • NVIDIA Stereoscopic 3D Driver Service (mo NVidia kata vitio pe afai e te le o faʻaaogaina ata faʻatautaia 3D);
  • "Net.Tcp Auaunaga Faʻasoa Fefaʻatauaiga";
  • "Lautusi galue";
  • "Auaunaga uma a le Johnson Router";
  • "Talosaga Talosaga";
  • "Auaunaga Faʻamalo Faʻasalalau BitLocker";
  • "Lagolago Bluetooth" (pe afai e te le o faʻaaogaina Bluetooth);
  • "Auaunaga Laisene a Tagata Tautua" (ClipSVC, pe a uma ona tapuni, e ono le lelei le faigaluega i le Windows 10 store applications);
  • Tekinolosi komepiuta;
  • Dmwappushservice;
  • "Galuega o Auaunaga";
  • "Auaunaga Fefaʻatauaʻiga Faʻamatalaga (Hyper-V)";
  • "Faʻataunuuina le auaunaga o se malo (Hyper-V)";
  • "Auaunaga Pulse (Hyper-V)";
  • "Auaunaga Tautua Malosiaga a Hyper-V";
  • "Auaunaga Faʻamāopoopoina Auaunaga Hyper-V";
  • "Auaunaga Fefaʻatauaʻiga Faʻamatalaga (Hyper-V)";
  • "Auaunaga Vaʻaia Matafaioi Mamao i le Mamao-V";
  • "Tausiga Mataʻituina o Auaunaga";
  • "Auaunaga Faʻamatalaga Mataʻitu";
  • "Auaunaga Sensosi";
  • "Faʻamasinoga mo tagata faʻapipiʻi fesoʻotaʻi ma telefoni feaveaʻi" (O se tasi lea o mea e tape ai le Windows 10 snooping);
  • "Fetufaaiga o le Initaneti (ICS)". Ae vagana ai e te le faʻaogaina mea e faaaoga ai le Initaneti, mo se faʻataʻitaʻiga, e tufatufa atu le Wi-Fi mai se komepiuta;
  • "Xbox Live Network Service";
  • Superfetch (manatu o loʻo e faʻaaogaina se SSD);
  • "Pule o le Lolomiina" (pe afai e te le faʻaaogaina galuega o le lomitusi, e aofia ai le lomia lolomi i le Windows 10 i le PDF);
  • "Auaunaga o Biometric Windows";
  • "Resitala Resitala";
  • "Faʻailoga lona lua" (faʻapitoa e te le faʻaaogaina).

Vitio: auala e faʻaaogaina ai ma le lima ia tautua lē talafeagai i le Windows 10

Faʻatonuina faʻapipiʻi faʻafouina Windows pe tapunia le PC i le taimi o le faʻatulagaga o faʻafouga

O mea i luga o faʻamatalaga fou a le Windows e mafai ona fuaina i gigabytes. O le mafuaʻaga mo lenei mea o uiga uigaese o tagata faʻaoga i faʻaleleiga o le polokalama. O loʻo faʻamalosia moni lava e Microsoft tagata faʻaoga e faʻafou le "pito sili", i le taui, faʻamautinoa le faʻatinoina o le polokalama. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e le o taimi uma e taʻitaʻi atu ai i faʻalelei i Windows. O nisi taimi o se taumafaiga e avea le OS sili atu ona avea ma faafitauli sili mo le polokalama. E fa mafuaʻaga autu:

  • tagata faʻaoga latou te le amanaʻiaina le feʻau "Aua e te tape le komepiuta ..." ma tape a latou masini i le faagasologa o le faʻafouga;
  • masini laʻititi e le mafai: Faʻasalalau tuai ma le seasea, lea e le mafai ai e le atinaʻeina o Microsoft ona faʻafetaui le amio o faʻafouga;
  • mea sese aʻo sii mai faʻamatalaga;
  • malosi faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻalavelave malosi, afā magifa ma isi mea faʻalavelave e mafai ona aʻafia ai le faagaoioiga o le komepiuta.

O mafuaʻaga taʻitasi e mafai ona mafua ai se faʻafitauli ogaoga o le system, talu ai o faʻafouga e suia ai vaega taua. Afai ua sui le failali le saʻo, ua i ai se mea sese i totonu, ona taumafai ai lea e faʻaaogaina o le a taʻitaʻia ai le OS.

Vailaau ma Vailaau

E ui lava i puipuiga uma, lapataiga faifaipea a tagata faaaoga e uiga i tulafono o le puipuiga o le Initaneti, o siama o loo avea pea ma mala i faiga uma e faagaoioia.

I le tele o tulaga, e faʻaaogaina e le tagata lava ia malware i luga oa latou masini, ona mafatia ai lea. Virus, anufe, trojans, cryptographers - e le o le lisi atoa lea o ituaiga o polokalama e lamatia ai lau komepiuta.

Ae toaitiiti tagata e iloa e mafai e le antiviruses ona faaleagaina le faiga. O mea uma lava e uiga i le mataupu faavae o la latou galuega. Polokalama-tagata puipuia e faʻatino e tusa ai ma se faʻamautuga faapitoa: latou te sailia ia faila ua pisia ma afai e maua, taumafai e vavae ese le faila o le faila mai le siama siama. E le o taimi uma e galue ai, ma o faila faiva e masani ona vavae ese mai se taumafaiga le manuia e fofo ai. E i ai foi avanoa mo le aveeseina poʻo le faʻafefeina o polokalame anti-virus i masini mo le faamamaina mai le tulafono leaga. Ae afai e faaleagaina e le viruses ia faila o faila taua, ma ua vavaeeseina i latou e le antivirus, ona e taumafai lea e toe amata lau komepiuta, atonu e te mauaina se tasi o mea sese, ma o le a le faʻamalosi e Windows.

"Pepa" talosaga i le pule faataga

O le isi mafuaaga o faafitauli i le lokaina o Windows e le lelei-lelei pe aofia ai mea sese a le polokalama faatagaina. Ae e le pei o faila palapeti, o polokalama amata e toetoe lava o taimi uma e mafai ai ona e amataina le polokalama, e ui lava i sina taimi e tolopo. I mataupu e sili atu le ogaoga o mea sese, ma e le mafai e le faiga ona taʻavale, e tatau ona e faʻaaogaina le "Ala Lelei" (BR). E le faʻaaogaina polokalama faʻatagaina, o lea e faigofie ai ona e utaina le masini komepiuta ma aveese polokalama leaga.

I le mataupu pe a le mafai e le OS ona faʻamaʻa, faʻaaoga le "Ala Lelei" e faʻaaoga ai le masini faʻapipiʻi masini:

  1. E ala mai i le BIOS, faʻapipiʻi le faʻavae o le 'eleʻele mai le USB flash drive ma tamoe i le faʻatulagaga. I le taimi lava e tasi i luga o le mata ma le "Install" button, kiliki i luga o le "Toe Faʻafoisia o Mea".

    O le 'Polokalama o le Faʻafoʻisia o le Faʻatonu' e maua ai le avanoa i faʻamaʻotoga faapitoa a le Windows.

  2. Mulimuli i le ala "Diagnostics" - "Filifiliga Maualuga" - "Lisi Poloaiga".
  3. I le Polokalame Polokalame, ulufale i le kesi / setiina [default] networkboot ma lolomi Enter. Toe faʻafouina le komepiuta, "Ala Lelei" o le a faʻaalia faʻafuaseʻi.

Faʻapipiʻi i totonu o le BR, aveese uma fesili e fesiligia. O le isi komipiuta komipiuta o le a faia masani.

Vitio: Auala e ulufale ai i le "Tulaga Lelei" i le Windows 10

Faʻamatalaga i masini

O mea e le masani ai o mea ia e mafua ai le le amataina o Windows. I le avea ai o se tulafono, afai e gau se mea i totonu o le komepiuta, o le a le mafai foi ona amataina, ae le o le taua o le osoina o le OS. Ae ui i lea, o faafitauli laiti ma ituaiga eseese o mea faigaluega, toe sui ma le faaopoopoina o nisi masini e mafai pea.

Suia o le faasologa o palota fefaʻatauaʻiga i totonu o le BIOS poʻo le faʻapipiʻiina o se puʻupuʻu e le o iai i luga o le laupapa (faʻamaoni INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)

O se mea sese ogaoga o le INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE ituaiga e mafai ona tupu i le taimi o toe faaleleia fale i luga o le fale, faʻamamaina le komepiuta mai le pefu pe faaopoopo / sui se kesi vevela poʻo se kesi malo. E mafai foi ona aliali mai pe afai ua suia le poloaiga a le aufaasālalau mo le faʻatupeina o le faiga faʻaogaina i le lisi o le BIOS.

E tele auala e faʻafetaui ai le sese o loʻo i luga:

  1. Aveese uma taʻavale mālosi ma faʻamalosi masini mai le komipiuta, sei vagana ai le tasi o loʻo faʻaogaina ai le polokalama faʻaoga. Afai e mou atu le faafitauli, e mafai ona toe faʻafesoʻotaʻi le ala o loʻo e manaʻomia.
  2. Faʻafoʻisia le faʻasalalau o le aufaasālalau e faʻaulu le OS ile BIOS.
  3. Faʻaaoga le "Toe Faʻafoisia o Mea". O lona uiga, mulimuli i le ala o le "Diagnostics" - "Advanced Options" - "Recovery at Boot".

    O le "Amata Faʻalelei" elemene e faʻamautu le tele o mea sese e tupu pe ae taumafai e amata Windows.

E tatau ona mou atu le faafitauli pe a uma le galuega a le faʻailoga matala.

Vitio: auala e setiina ai le sosoʻo i le BIOS

RAM le lelei

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi, o mea taʻitasi taʻitasi o le "faʻatumu" o le komepiuta e laʻititi, mama ma sili atu ona aoga. O le taunuuga o lenei mea, o vaega ia o le a aveesea lo latou faʻavaivaia, avea ma mea sili ona palasi ma faʻafitauli i le faʻaleagaina o masini. E oo lava i le pefu e mafai ona afaina tele ai le faagaoioiga o tupe meataalo a le tagata.

Afai o le faafitauli e aʻafia ai paʻu RAM, ona pau lea o le auala e foia ai le faafitauli o le faʻatauina lea o se masini fou.

RAM e leai se faʻalavelave. DDR-strips now and then come in disalair, o loʻo i ai mea sese e le mafai ai ona utaina Windows ma galue i le ala saʻo. E masani lava, o faʻamavaega e fesoʻotai ma le RAM o loʻo tuʻuina mai ma se faʻamaoniga faapitoa mai le faʻaogaina o le mamanu.

Ae paga lea, toetoe o taimi uma, o mea sese o le manatuaina e le mafai ona toe faʻaleleia. Pau lava le auala e foia ai le faafitauli o le suia lea o le masini.

Le iʻu o elemene o ata eletise vitio

Диагностировать проблемы с каким-либо элементом видеосистемы компьютера или ноутбука очень легко. Вы слышите, что компьютер включается, и даже загружается операционная система с характерными приветственными звуками, но экран при этом остаётся мертвенно-чёрным. В этом случае сразу понятно, что проблема в видеоряде компьютера. Но беда в том, что система видеовывода информации состоит из комплекса устройств:

  • видеокарта;
  • мост;
  • материнская плата;
  • экран.

Ae paga lea, e mafai e le tagata faʻaoga ona siaki le faʻafesoʻotaʻi o le kata vitio ma le tinaboard: taumafai se isi mea fesoʻotaʻi pe faʻafesoʻotaʻi se isi mataʻituina i le ata vili. Afai e le fesoasoani nei manua faigofie ia te oe, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa autu mo se suʻesuʻega sili atu o le faafitauli.

Isi faafitauli faʻapitoa

Afai e te mafaufau i ai, soʻo se faafitauli i le komepiuta i totonu o le komepiuta o le a taʻitaʻi atu ai i mea sese. E oo lava i soliga i le tulaga o le poloka o le poloka komipiuta e mafai ona mafua ai le le taofiofia o le faiga o le faagaoioiga. O isi faafitauli e mafai, ma o ia mea taitasi o loʻo faamatalaina i lana lava ala:

  • faafitauli i le eletise o le a tuʻuina atu ma faʻafuaseʻi le tapeina o le komepiuta;
  • maeʻa faʻamago o faʻasamala ma le le lava o le maluluina o elemene o le iunite o le a tuʻuina atu i tua faʻafuaseʻi o Windows.

O nisi o auala e taulimaina ai polokalama faakomepiuta o le Windows 10 unplay

O le auala sili e toe faʻaaogaina ai Windows o Faʻatonu Manatu (TVS). O lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona toe foʻi i tua le OS i se tasi taimi i le taimi e leʻi i ai le mea sese. O lenei gaioiga e mafai ona taofia ai le faʻalavelave o le faafitauli ma toe faʻafoi atu lau faʻaoga i lona tulaga muamua o le taotoga. I lenei tulaga, o le a faʻaolaina au polokalama ma faʻatulagaga.

Faʻafouina le faʻaaogaina o TVS

Mo le faʻaaogaina o mea e toe faʻafoʻi ai mea, e tatau ona e faʻatagaina i latou ma seti nisi o vaega:

  1. Valaʻau i le lisi autu o le "Ce Computer" icon ma filifili "Āiga."

    Valaʻau i le lisi autu o le "Ce Computer" icon

  2. Kiliki i le button "Protection System".

    O le Polokalama Puipuiga o le polokalama e tatala ai le siosiomaga o le toe faʻaleleia o mea.

  3. Filifili le pulou ma le saini "(System)" ma kiliki le "Customize" button. Ave le siaki i le "Enable protection system" ma faʻanofo le paʻifaga i le "Faʻaaogaina aupito maualuga" i le mea e te manaʻo ai. O lenei parakalafa o le a faʻapipiʻi ai le aofaʻi o faʻamatalaga faʻaaoga mo le toe faʻaleleia o mea E fautuaina e filifili 20-40% ae le itiiti ifo i le 5 GB (fuafua i le tele o lau masini komepiuta).

    Liliu le faiga o le puipuiga ma faʻatautaia le aofaʻi faatagaina o le faʻasaoina o le suauu

  4. Faʻaoga suiga i le "OK" button.

  5. O le "Create" button o le a teu ai le faatulagaga o le taimi nei i totonu o le faʻalapotopotoga faʻavaʻa.

    O le "Create" button o le a teu ai le faatulagaga o le taimi nei i le TVS

O le iʻuga, o loʻo iai a matou OS faʻapitoa, lea e mafai ona toe faʻaleleia mulimuli ane. E fautuaina ina ia toe faʻafoʻi mea uma ile lua i le tolu vaiaso.

Faʻaaoga TVS:

  1. Faʻatasi i le faʻaaogaina o le masini faʻaleleia faʻapipiʻi pei ona faʻaalia i luga Mulimuli i le ala "Diagnostics" - "Filifiliga Avanoa" - "Toe Faʻafoisia le Faʻatonu."

    O le "Toe Faʻafoisia o Mea Faʻatonu" e mafai ai e oe ona toe faʻaleleia le OS e faʻaaoga ai le mea toe faʻaleleia

  2. Faatali seia maeʻa le togafitiga toe faaleleia.

Vitio: auala e fatufatu ai, aveese le mea e toe faʻafoʻi ma toe foʻi i tua Windows 10

Toe faʻafoʻiina o le System e faʻaaoga ai le sfc / scan search

I le amanaia o le mea moni o le toefuataiga o mea e le masani ona talafeagai i le tulaga o le foafoaga, ma e mafai foi ona "aina" i latou e ala i siama po o sese o le vaʻa, e mafai ona toe faʻafoʻisia le polokalama i le polokalame faʻaaoga sfc.exe. O lenei auala e faʻaaogaina i le faiga o le toe faʻaleleiaina o le tino e faʻaaogaina ai le masini komepiuta USB flash, ma faʻaaoga le "Ala Lelei". Ina ia amataina le polokalame mo le faatinoina, faʻalauiloa le "Lisi o le laina", ulufale i le sfc / scannow command ma faʻalauiloaina mo le faʻataunuʻuina ma le ulu Ulufale (talafeagai mo le BR).

O le faʻatinoina o le galuega o le sailia ma le faʻasaʻoina o mea sese mo le "Poloaiga Laiti" i le faiga o le toe faʻaleleia e foliga ese ona e sili atu ma le tasi le faiga o le polokalama e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le komepiuta.

  1. Tatala le "Poloaiga Poloaiga" i le mulimuli i le ala: "Diagnostics" - "Advanced Options" - "Order Line".

    Filifili le aitema "Poloaiga Poloaiga"

  2. Ulufale mai tulafono:
    • sfc / scannow / outwindir = C: - mo faila sili e suʻesuʻeina;
    • sfc / scannow / offbootdir = C: / offwindir = C: - mo le suʻeina o faila autu ma le taʻavale Windows.

E tatau ona mataʻituina le avega o le taavale pe afai e le o faʻatulagaina le OS i le taʻaloga C kilivaina. A maeʻa le faʻaaogaina, toe amata le komepiuta.

Vitio: auala e toe faʻaleleia ai faila faila e faʻaaoga ai le "Poloaiga Lisi" i le Windows 10

Toe faʻaleleia e faʻaaogaina ai se ata faʻatulagaina

O le isi mea e mafai ai e Windows ona galue o le toe faʻaleleia e faʻaaoga ai se faila faila. Afai ei ai sau tufatufaina o le "toeselau" i luga o lau komepiuta, e mafai ona e faʻaaogaina e toe faafoi le OS i lona uluai setete.

  1. Toe foʻi i le Polokalame toe faʻafoʻisia le System ma filifili Filifiliga Maualuga - Toe Faʻafoʻi le Ata.

    Filifili le aitema "Faʻatonuina o Ata Faʻatonu"

  2. I le faʻaaogaina o le siva, filifili le ala i le faila ata ma amata le faagasologa o le toe faʻaleleia. Ia mautinoa e faatali seia oʻo i le faaiuga o le polokalama, tusa lava po o le a le umi e alu ai.

    Filifili le faila ata ma faʻafou le OS

Toe amata le komipiuta ma fiafia i se faiga faigaluega lea ua suia uma faila ua le toe mafai ona fai.

O le OS OS ua fautuaina ina ia teuina uma e pei o se pulou flash USB puʻe ma i luga o se komepiuta. Taumafai e sii mai lomiga fou o Windows ia le itiiti ifo ma le tasi i le lua masina.

Vitio: auala e fatuina ai se ata o le Windows 10 ma faʻafouina le faiga

Auala e taulimaina ai mea faʻanatura o le Windows 10 e le o tamoe

Fesoasoani faʻamaonia ma le faʻaaogaina o masini komepiuta e mafai ona tuʻuina atu na o se tagata tomai faapitoa i nofoaga autu. Afai e leai sau tomai e taulimaina meafaigaluega eletise, e matua le fautuaina e faʻamalo, ave ese pe soli soo se mea.

Hard Drive Correction

E tatau ona maitauina o le tele o mafuaʻaga faʻanatura mo le le tatalaina e fesoʻotaʻi ma se puʻupuʻu malo. Talu ai o le tele o faʻamatalaga o loʻo teuina i luga o ia, o le lelea tele e masani lava ona faʻaalia i mea sese: faila ma faila faʻamaumauga ua faʻaleagaina. E tusa ai ma lea, o le ulufale atu i nei nofoaga i luga o le puʻupuʻu e mafua ai ona faʻamago le tino, ma e le faigofie le OS. O le mea e lelei ai, o Windows ei ai se mea faigaluega e mafai ona fesoasoani i ni tulaga faigofie.

  1. E ala i le Faʻafoʻisia o Faʻatonu, tatala le "Polokalame Faʻatonu", e pei ona faʻaalia i le "Toe Faʻafoisia le System with sfc.exe".
  2. Ulufale i le poloaiga chkdsk C: / F / R. O le faia o lenei galuega o le a maua ma faasaʻo ai mea sese o le masini. E fautuaina e suʻe uma vaega, sui C: faʻatasi ai ma mataitusi talafeagai.

    E fesoasoani le CHKDSK ia te oe e saili ma faaleleia siaki eletise faigata.

Faʻamāina le komepiuta komepiuta

O le vevela, le lelei o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga o pasi ma masini e mafai ona faʻaalia e le tele o pefu i totonu o le iunite.

  1. Siaki le faʻaogaina o masini i le laupapa, e aunoa ma le faʻaaogaina o le malosi tele.
  2. Faamama ma felafoaʻi le efuefu uma e mafai ona ausia, aʻo faʻaaogaina pulumu vaivai poo swabs cotton.
  3. Siaki le tulaga o le uaea ma pusa, pe afai ei ai ni faaletonu i luga o latou, o le moli. E le tatau ona i ai ni vaega faʻaalia ma pulou e aunoa ma se sootaga i le eletise.

Afai o le faʻamamaina o le pefu ma le siakiina o fesoʻotaʻiga e leʻi maua ai ni taunuuga, e leʻi fesoasoani le toe faʻaleleia o le tino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu.

Vitio: auala e fufulu ai le eletise mai le pefu

E ono le mafai e Windows ona amata mo mafuaaga eseese. E mafai uma mea sese i komepiuta ma meafaigaluega, ae e le o le tasi pe o le isi i le tele o tulaga taua. O lona uiga e mafai ona faʻasaʻoina e aunoa ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, e taʻitaʻia e ala i faʻamatalaga faigofie.