Polokalama e taofia le mataʻituina i le Windows 10

O galuega i Excel e faʻatagaina ai oe e faia ni mea eseese, faigata, faʻatautaia o taga ma ni nai kiliki. O se mea faigofie e pei o "Matai o Matafaioi". Seʻio tatou tilotilo i le auala e aoga ai ma le mea e mafai ona e faia i ai.

Ua galue le Wizard Work

Wizard Function O se meafaigaluega i foliga o se tamai faamalama, lea o loʻo faʻatulagaina ai galuega uma i Excel i vaega, lea e faigofie ai ona maua. E le gata i lea, o loʻo maua ai le tomai e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻamatalaga e ala i se faʻataʻitaʻiga faʻafefiloi.

Alu i le Matai o Matafaioi

Wizard Function E mafai ona e tamoe i le tele o auala i le taimi e tasi. Ae ao lei amataina lenei meafaigaluega, e tatau ona e filifilia le suauʻu lea o le a faatulaga ai le fua ma, o le mea lea, o le a faʻaalia le iuga.

O le auala pito sili ona faigofie e alu ai i totonu, o le kiliki i luga o le ki. "Insert function"i le itu tauagavale o le faʻailoga pa. O lenei metotia e lelei aua e mafai ona e faʻaogaina, i totonu o soʻo se lisi o le polokalama.

E le gata i lea, o le meafaigaluega tatou te manaʻomia e mafai ona faʻalauiloa e ala i le alu i le lisi "Faatulagaga". Ona e kiliki ai lea i le itu tauagavale o le lipine "Insert function". O loʻo i totonu o le poloka o meafaigaluega. "Faletusi Faʻamasinoga". O lenei metotia e sili atu le leaga nai lo le taimi muamua, aua afai e te le o iai i le lisi "Faatulagaga", ona tatau lea ona e faia taga faʻaopoopo.

E mafai foi ona e kiliki i luga o soʻo se isi lava mea faitino. "Faletusi Faʻamasinoga". I le taimi lava e tasi, o le lisi o le a faʻaalia i le lisi o le matūua, i le pito i lalo o loʻo i ai se mea "Insert function ...". O iinei e tatau ona e kiliki i ai. Ae, o lenei metotia e sili atu ona faigata nai lo le muamua.

O se auala faigofie lava e alu ai i le faiga. Masters o se kulupu autu vevela Shift + F3. O lenei filifiliga e maua ai se suiga vave e aunoa ma ni "taga" faaopoopo. O le mea sili ona leaga o lea mea, e le mafai e tagata uma ona faʻaauau i lona ulu faʻapotopotoga uma o kulimi vevela. O lea mo le amataina o le aʻoaʻoina o Excel, o lenei filifiliga e le fetaui.

Meatotino i totonu o le Faʻasologa

Po o le a lava le auala e faʻaosoina ai e te filifilia mai luga, i soo se tulaga, pe a maeʻa nei gaioiga na faʻavaeina le faamalama Masters. I le pito i luga o le faamalama o le field search. E mafai ona e ulufale i le igoa ole galuega ma kiliki "Saili", ia maua vave le mea na manaʻomia ma maua ai.

O le ogatotonu o le faamalama o loʻo tuʻuina mai ai se lisi pa'ū o vaega o galuega e fai ma sui Le matai. Ina ia maimoa i lenei lisi, kiliki le ata i foliga o se tafatolu tafatafa i le itu taumatau. Lenei e tatalaina ai le lisi atoa o vaega avanoa. Faʻamau i lalo ma le itu taʻai tusi.

O galuega uma e vaevaeina i vaega nei e 12:

  • Tusitusiga;
  • Tupe;
  • Aso ma le taimi;
  • Faʻamatalaga ma faʻavae;
  • Fuainumera;
  • Iloiloga;
  • Galue ma le database;
  • Iloilo meatotino ma tulaga faatauaina;
  • Faʻamaoni;
  • Inisinia;
  • Mathematics;
  • Faʻamatalaga a le tagata;
  • Fesoʻotaiga.

I le vaega "Faʻamatalaina le Tagata" o loʻo i ai galuega tauave na faʻapipiʻiina e le tagata faʻaaoga pe siiina mai mai fafo. I le vaega "Fesootaiga" O elemene mai i tuai o Excel o loʻo i ai, lea o loʻo iai nei analogues fou. Na faʻapotopotoina i latou i lenei vaega e lagolago le fesoʻotaʻiga o le galuega ma pepa na fatuina i ni tusitusiga tuai o le talosaga.

E le gata i lea, e lua isi vaega i lenei lisi: "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" ma "10 Faʻaaoga talu ai nei". I le vaega "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" o loʻo i ai se lisi atoa o galuega uma, tusa lava pe o le a le vasega. I le vaega "10 Faʻaaoga talu ai nei" o se lisi o mea e sili ona lata mai e sefulu na faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga. O lenei lisi e faʻafouina pea lava pea: o mea na faʻaaoga muamua sa aveesea, ma ua faaopoopo mea fou.

Filifiliga o galuega

Ina ia mafai ona e alu i le faamalama o finauga, muamua lava e tatau ona e filifilia le vaega manaomia. I totonu o le fanua "Filifili galuega" E tatau ona maitauina o le igoa e manaʻomia e faatino ai se galuega patino. I le pito i lalo o le faamalama ei ai se faʻamatalaga i le tulaga o se faʻamatalaga i le mea ua filifilia. A maeʻa se galuega faapitoa e filifilia, e tatau ona e kiliki i le ki. "Lelei".

Faʻataʻitaʻiga o galuega

A maeʻa lena, ona tatala lea o le faitioga o galuega. O le elemene autu o lenei faamalama o le itu o finauga. O galuega eseese e eseese feeseeseaiga, ae o le mataupu faavae o le galulue faatasi ma i latou e tumau pea lava. Atonu e tele, ma atonu e tasi. O finauga e mafai ona avea ma fuainumera, faʻamaumauga i luga o le telefoni, poʻo faʻamatalaga i mea uma.

  1. Afai tatou te galulue faʻatasi ma se numera, ona faʻapipiʻi lea mai le piano i totonu o le fanua, i le auala lava e tasi ao tatou tulia numera i totonu o sela o le pepa.

    Afai o faʻamatalaga e faʻaaogaina e avea o se finauga, e mafai foi ona tusia ma le lima, ae sili atu ona talafeagai le faia i se isi mea.

    Tuu le mala i le finauga. Le tapunia le faamalama Masters, faʻaalia i luga o le pepa se sela poʻo se vaega atoa o siaki e te manaʻomia e fai. A maeʻa i totonu o le pusa pusa Masters O faʻamaumauga o le telefoni poʻo le laina e otometi lava ona ulufale mai. Afai o le galuega e tele ni finauga, ona faapena foi lea i le auala lava e tasi e mafai ona e tusia ai faʻamaumauga i le isi mala.

  2. A maeʻa uma faʻamaumauga talafeagai, kiliki i luga o le ki "Lelei", ma amataina ai le faʻatinoga o le faʻatinoga o le galuega.

Taunuuga o le faatinoga

A uma ona e lavea le faamau "Lelei" Le matai e tapunia ma o le galuega lava ia e faatinoina. O le taunuuga o le faʻatinoga e mafai ona sili atu ona eseese. E faʻatatau i galuega o loʻo tuʻuina atu i luma o le fua faʻatatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le galuega SUM, lea na filifilia e fai ma faʻataʻitaʻiga, o loʻo otootoina uma ai faʻasalaga ma faʻaalia le iuga i se isi ituaiga. Mo isi filifiliga mai le lisi Masters o le taunuuga o le a matua ese lava.

Lesona: Faʻaaoga tino Excel

E pei ona tatou vaai Wizard Function o se mea faigaluega sili ona faigofie lea e matua faafaigofieina ai le galulue faatasi ma fua faʻatatau i Excel. Faʻatasi ai, e mafai ona e suʻe mea o loʻo manaʻomia mai le lisi, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o finauga e ala i se ata faʻataʻitaʻi. Mo tagata faʻaaogaina Le matai aemaise lava le taua.