Auala e totoina ai ata i lau komepiuta


O le pueina o ata o se galuega sili ona manaia ma matagofie. I le taimi o le sauniga, e mafai ona tele le tele o ata e mafai ona ave, o le tele o nei mea e manaʻomia ona faʻatautaia ona o le mea moni o nisi mea faitino, manu poʻo tagata e ulu i totonu o le faʻavaa. O le asō o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona totoina se ata i se auala e aveese ai auiliiliga e le talafeagai i le aotelega o le ata o le ata.

Vaitafe o ata

E tele auala e faʻapipiʻi ai ata. I tulaga uma lava, o le ae manaʻomia le faʻaaogaina o polokalama mo le faʻatulagaina o foliga, faigofie pe sili atu ona faigata, ma le tele o galuega.

Metotia 1: Ata Faʻatonu

I luga o le Initaneti, "savali" le tele o sui o lenei polokalama. E tofu i latou uma ma tulaga eseese - agaʻi i luma, faʻatasi ma se seti o mea faigaluega mo le galulue faatasi ma ata, poʻo le teuteuina, e oʻo lava i le faʻaleagaina o le ata muamua.

Faitau atili: Faʻapipiʻi le telefoni

Mafaufau i le faagasologa i luga o le faataitaiga o le polokalama PhotoScape. I le faʻaopopo atu i le faʻasolosolo, e mafai e ia ona aveese maile ma mumu mumu mai se ata, e mafai ai ona e valiina i se pulumu, o ni mea e lafi ai ma le faʻafefe, faʻaopoopo mea eseese i se ata.

  1. Faʻataʻi le ata i le faamalama o le galuega.

  2. Alu i le lisi "Vaomatua". E tele meafaigaluega mo le faia o lenei taʻaloga.

  3. I le lisi pa'ū o loʻo faʻaalia i le sikolasipi, e mafai ona e filifilia le tonu o le eria.

  4. Afai e te tuʻuina se vavalalata lata ane i le pito "Oval Tonu", o le eria o le a maua i le gaioiga poʻo le liʻo. O le filifiliga o le lanu e fuafuaina le tumu o nofoaga e le o vaʻaia.

  5. Pātene "Vaomatua" o le a faʻaalia le iuga o le taotoga.

  6. Faʻaola e tupu pe ae kiliki "Save Area".

    O le polokalama o le a ofoina atu e filifili ai le igoa ma le nofoaga o le faila maeʻa, faʻapea foi le setiina o le lelei mulimuli.

Metotia 2: Adobe Photoshop

Adobe Photoshop matou te aumaia i se isi parakalafa ona o ona uiga. O lenei polokalama e mafai ai ona e faia se mea i ata - toe faʻaaogaina, faʻaaoga aafiaga, tipi ma sui suiga lanu. O loʻo i ai se lesona e ese mai i luga o le tafaoga o ata i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, se fesoʻotaʻiga e te maua i lalo ifo.

Faitau atili: Faʻapefea ona totoina se ata i Photoshop

Metotia 3: Pule Ata Ata MS Office

O le tuufaatasiga o soʻo se MS Office i le 2010 faʻapipiʻi e aofia ai se mea e gaosia ai ata. E mafai ai e oe ona suia lanu, fetuunai le susulu ma le eseesega, sui ia ata ma suia o latou lapopoa ma le tele. E mafai ona e tatalaina se ata i lenei polokalama e ala i le kilikiina i luga ma le RMB ma filifili le vaega-mea talafeagai i le vaega "Tatala ma".

  1. A uma ona tatala, kiliki le faamau "Suia ata". O le a tulaʻi se poloka o mea i le itu taumatau o le atinaʻe.

  2. O iinei tatou te filifilia ai le galuega ma le igoa "Trimming" ma galulue faatasi ma ata.

  3. I le maea ai o le gaioiga, faʻasaʻo le taunuʻuga e faʻaaoga ai le lisi "File".

Metotia 4: Microsoft Word

Ina ia saunia ata mo le MS Word, e le o se mea talafeagai uma le muai faia i isi polokalama. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina oe e faʻapipiʻi ma le galuega faʻatulagaina.

Faitau atili: Ata o le Vaomatua i le Microsoft Word

Metotia 5: MS Pepa

Paʻu e sau i le Windows, o lea e mafai ai ona avea o se mea faigaluega mo le gaosia o ata. O le faʻafitia o le faʻaaogaina o lenei metotia o le leai lea o se mea e manaʻomia e faʻaopoopo ai polokalame faʻaopoopo ma suʻesuʻe a latou galuega. O le fualaau aina i totonu o Paʻu e mafai ona saʻo i se kiliki e lua.

  1. Kiliki RMB i luga o le ata ma filifili Paʻu i le vaega "Tatala ma".

    E mafai foi ona maua le polokalama i le lisi. "Amata - Polokalame uma - Taʻiala" pe naʻo "Amata - Tulaga Faataatia" i le Windows 10.

  2. Filifilia se meafaigaluega "Faʻamalamalama" ma fuafua le vaega o le paʻu.

  3. Ona kiliki lava lea i luga o le kuluma ua faʻaalia. "Vaomatua".

  4. Ua faia, e mafai ona e laveaʻiina le iuga.

Metotia 6: Faʻamatalaga ile Initaneti

I luga o le Initaneti o loʻo i ai punaoa faʻapitoa e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi saʻo ata i luga oa latou itulau. I le faʻaaogaina o lo latou lava malosi, o ia ituaiga auaunaga e mafai ona liua ata i ni tulaga eseese, faʻaaoga aafiaga ma, ioe, tipi i le tele o le manaʻoga.

Faitau atili: Cropping Photos online

Faaiuga

O le mea lea, ua matou aʻoaʻoina auala e totoina ai ata i luga o se komepiuta e faʻaaoga ai meafaigaluega eseese. Filifili mo oe lava le fea e fetaui ma oe. Afai e te fuafua e auai i le faʻatulagaina o foliga i luga o se faʻaauau pea, matou te fautuaina le faʻaaogaina o polokalama e sili atu ona faigata, e pei o Photoshop. Afai e te manaʻo e faʻasolo ni nai mata, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le Paʻu, aemaise lava talu ai e faigofie tele ma vave.