Adobe Lightroom - auala e faʻapipiʻi ai se faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa

E tele tagata faʻaoga komepiuta e faʻaalu le tele o latou taimi i tagata sailiili, faʻaaogaina mo pisinisi po o galuega. E masani lava, o lenei itu taua e taua tele mo osofaʻiga o le a taumafai e faia mea uma e faʻafefe ai le upega tafaʻilagi a le tagata, ma e ala mai foi ile komepiuta. Afai e te masalomia na tupu lenei mea i lau Internet Explorer, ua oʻo i le taimi e siaki ai.

Siaki lau suʻesuʻega mo siama

E leai se tasi faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ai e le tagata faʻaoga saogalemu ona alu i totonu ma faʻaumatia faʻamaʻi. Ona o le mea moni e faʻapea o ituaiga o siama e eseese, e tatau ona e siakiina ni faʻafitauli faigofie e faʻaaoga mo faʻamaʻi. Sei o tatou iloiloina auiliiliga autu e maua i le auala e mafai ai ona osofaia le masini.

Vaega 1: Faʻamatalaga mo tagata faiva

E le o le tausaga muamua lea o le ituaiga o tulafono malupuipuia e galue o se tagata e galue ai e talafeagai. Ae ui i lea, e aoga, e le o oe, ae o le tagata na faʻaogaina lenei tulafono e faasaga ia te oe. O le mining o le faʻagasolo lea o le faʻapipiʻiina o le mining, lea e aofia ai le mafai gaioiga o se kata vitio. O tagata e faia lenei mea e masani ona latou faaaogaina a latou lava kata vitio, lea latou te fatuina ai "faatoaga" atoatoa (tuufaatasia o mamanu sili ona mamana o ata vitio), o le faatelevaveina o le aveesea o tupe mama. E le sili atu le faamaoni oi latou e filifili e alu i se auala faigofie, e aunoa ma le faʻaaluina o tupe tetele e faʻatau ai meafaigaluega ma totogi le eletise o nei kata vitio e faʻaaogaina i le masina. Latou te faʻaaogaina komepiuta o tagata i luga o le Initaneti e ala i le faaopoopoina o se faʻamatalaga faapitoa i le 'upega tafaʻilagi.

O lenei faiga e foliga mai na e alu i le 'upega tafaʻilagi (atonu o faʻamatalaga pe leai foi, e peisea'ī ua tuʻua pe leai foi), ae o le mea moni, o le mea moni e leai se mea e te le iloa. E masani lava, e le mafaamatalaina, e amata lemu le komepiuta, ma o nei taofi pe ae tapuni le tab. Ae peitai, o lenei filifiliga e le na o le pau lea o taunuuga o mea na tutupu. O se faʻamaoniga faaopoopo o le i ai o le tagata e faʻaaogaina le moa e mafai ona avea ma foliga vaaia o se tamai laupepa i le tulimanu o le lau, faʻalauteleina lea e mafai ona e vaʻai i se laupepa toetoe lava a leai se nofoaga e le iloa. E masani lava, e le mafai e tagata faʻapitoa ona latou iloa o loʻo tamoe - mo lena mea, o le mea moni, o le faʻatusatusaga atoa. O le umi na faʻalauiloaina ai le tab, o le sili atu foi lea o le tupe na mauaina mai e le tagata e faʻaaogaina.

O lea, pe faʻapefea ona iloa le i ai o se tagata e galue i le masini?

Siaki i le initaneti

Ua saunia e le au atinaʻe Opera se initaneti Cryptojacking Test, lea o siakiina mo le i ai o tagata natia natia i le masini. E mafai ona e faʻaaogaina e faʻaaoga ai soʻo se 'upega tafaʻilagi.

Alu i le uepisaite Cryptojacking Test website

Kiliki le sootaga i luga ma kiliki le ki. "Amata".

Faatali mo le maeʻa o le faʻatinoga, a maeʻa ona e maua lea o se iuga e uiga i le setete o le masini. A faʻaalia le tulaga "E LE MAFAUFAU ONA PULE" gaioiga faʻasolosolo e manaʻomia e faasaʻo ai le tulaga. E ui i lea, e tatau ona manatuaina e le mafai ona e faʻatuatua i le faʻatinoga o lenei auaunaga ma tutusa tutusa i le 100%. Mo le talitonu atoatoa, e fautuaina e faia taga o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Siaki taʻapa

Vaʻavaʻai i le fausiaina o le upega tafaʻilagi Task Manager ma siaki pe fia le tele o punaoa o loʻo faʻaaogaina.

Malosiaga i Chromium (Google Chrome, Vivaldi, Yandex Browser, ma isi) - "Menu" > "Meafaigaluega faaopoopo" > Task Manager (pe lolomiina le autu autu Shift + Esc).

Firefox - "Menu" > "Sili atu" > Task Manager (pe ulufalee uiga i: faʻatinogai le pusa o le tuatusi ma kiliki Ulufale).

Afai e te vaʻaia o nisi o punaoa o punaoa e faʻaaogaina tele (o lenei mea e mafai ona iloa i le koluma "PPU" i le chromium ma "Faaaogaina Malosiaga" i Firefox) mo se faʻataʻitaʻiga 100-200e ui o lenei mea masani 0-3, ona i ai lea o le faafitauli.

Matou te fuafuaina le faʻalavelave faʻafitauli, tapuni ma le toe alu i lenei 'upega tafaʻilagi.

Faʻasalaga Faʻaopoopoga

O le miner e le o taimi uma e ufiufi ai e le saite: e mafai ona faʻapipiʻiina. Ma o le ae le iloa i taimi uma e faʻaaogaina uma. E mafai ona iloa i le auala lava e tasi e pei o le faʻamau ma le tagata e galue. Na o le Task Manager O le taimi nei, aua nei vaʻai i le lisi o faʻamau, ae o faʻaopoopoga o faʻasologa - o loʻo faʻaalia foi o ni faagasologa. I Chrome ma ona vaega, latou te foliga faapenei:

E faʻaaoga e Firefox le ituaiga mo latou. "Faaopoopoga":

Ae ui i lea, o le faʻainaina o tupe e le faʻaalia i taimi uma e te tilotilo ai Task Manager. Alu i le lisi o faʻaopoopoga faʻaopoopo ma vaʻai la latou lisi.

Chromium: "Menu" > "Meafaigaluega faaopoopo" > "Faʻaopoopoga".

Firefox - "Menu" > "Faʻaopoopoga" (pe kiliki Ctrl + Shift + A).

Suʻe i le lisi o faʻaopoopoga. Afai e te vaʻai i se mea masalosalo e te leʻi tuʻuina atu, pe faigofie ona e le talitonu i ai, tapeina.

E oʻo lava i lalo o le aiaiga e leai se tagata e faʻapitoa i ai iina, o isi faʻamaʻi atonu o loʻo natia i faʻamatalaga e le iloa, mo se faataitaiga, gaoia o faʻamatalaga mai tagata mai se teugatupe.

Vaega 2: Faamaoniga o le igoa

O le faatulagaga o le pusa o le browser (ma soʻo se isi polokalame) e mafai ai ona e faʻaopoopo nisi faʻamaufaʻailoga i le faʻalauiloaina o meatotino o le a faʻalauiloaina. E masani ona faʻaaogaina e faʻalautele ai galuega tauave poʻo faʻafitauli faʻafitauli e pei o le faʻaalia o mea anotusi, ae mafai e tagata osofaia ona faaopoopo le pule a se faila faila e teuina i lau PC e pei o le BAT, ma isi. O suiga o suiga faʻavae e mafai ona sili atu le mama, e faʻatatau i le faʻaalia o faʻamatalaga faalauiloa.

  1. Kiliki le alalaupapa o le polokala ma le kiliki saʻo ma kiliki "Meatotino".
  2. I le lisi "Faaigoa" maua le fanua "Sini", silasila i le laina e oo i le iuga - e tatau ona faaiu i se tasi o filifiliga nei: firefox.exe "/ chrome.exe" / opera.exe "/ browser.exe" (i le Yandex Browser).

    Afai e te faʻaaogaina le vaeluaga o le masini faʻapipiʻi, i le faaiuga, o le ai ai se uiga e pei o lenei:--filefile directory = "Faʻamaoni".

  3. A e taumafai e suia le 'olo, e mafai ona e vaʻavaʻai ma faʻataʻitaʻiga i luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo le chrome.exe, o le a tusia se mea pei o le mea o loʻo e vaʻaia i le screenshot i lalo. O le auala pito sili ona faigofie o le aveese lea o le alalaupapa ma fatu se mea fou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e alu i le pusa lea e teu ai le faila EXE, ma fai se ala gaʻo mai ia te oe lava ia.
  4. I le avea ai o se tulafono, i meatotino o le ala pupuu "Faila galue" e saʻo, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina e suʻe vave le lisi o le komepiuta.

    I le isi itu, e mafai ona e kiliki "Lisi o le Nofoaga"e vave alu i ai, ae i luga o le tulaga o le faila faila i totonu o le faila galue o le masini (e mafai ona e mauaina e uiga i le "Sini").

  5. Ua maeʻa le faila faila, ma mai le faila EXE matou te fatuina se alalaupapa. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga ma le kiliki saʻo ma kiliki Fausia le laupepa.
  6. E tumau pea e toe faaigoa ai ma toso mai i le nofoaga lava lea e tasi o le igoa muamua.
  7. Afai e le o manaʻomia le ala pupuʻu, e mafai ona e faʻalauiloa le masini ma kili i le faʻailoga.

Vaega 3: Iloiloga komepiuta

E tatau ona faʻatautaia le komipiuta e le gata i faʻamaʻi, ae faʻapea foi le masini e le manaʻomia, lea e fiafia le masini e tusitusi i le faiga o auupega, mea e le maua ai suʻesuʻega, fuʻa, ma isi. O le tele o atinaʻe na fausiaina le tele o faʻaaogaina i le taimi lava e tasi, e iloa ai mea leaga, faʻamalosia, mo se faʻataʻitaʻiga, e sui ai masini suʻesuʻe, tatala le mea na oi latou lava, faʻaalia faʻaaliga i se lisi fou poʻo tulimanu o se faamalama. Faʻatasi ai ma se lisi o ia fofo ma lesona e uiga i le latou faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga e uiga i le foia o le faafitauli lea e tatala ai le tuatusi i luga o le loto i soo se taimi, e mafai ona e faitau i tusiga i totonu o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Polokalama lauiloa mo le aveeseina o faʻasalalauga i totonu ole masini
Feteenaʻi ma faʻamaʻi faasalalauga
Aisea e amata ai le mea na tupu i le masini

Vaega 4: Faʻamāina Au

E masani lava, e galo ia tagata e vaʻai i le meafaigaluega e faʻasoa saʻo ai le avanoa i nisi nofoaga. O nofoaga e faʻauluina mulimuli ane i le 'initaneti e faasaga i le manaʻoga o le tagata e masani lava ona faaopoopo i le faila o le au. E faigofie lava le faʻamamaina, e faia lenei mea, saili ma faʻatino se faila faila i le faʻaaogaina o faatonuga nei.

Faitau atili: Suiga o faila i le Windows

E tatau ona e aumaia le au i le tulaga lava e tasi e pei ona i ai i le sikolasipi o le tusiga i le sootaga oi luga. Mafaufau i ni nai nuances:

  • Aemaise lava o loʻo faʻaopoopoina laina ma nofoaga i le pito i lalo o le pepa, o loʻo tuua ai le avanoa avanoa e leai. Ia mautinoa ia iloa pe iai se pusa taʻavale i le itu taumatau o le pepa.
  • I le lumanaʻi, o le pepa e mafai ona faigofie ona suia i so o se tagata e faʻaaogaina, o lea o se filifiliga lelei o le faia lea e faitau-naʻo (faʻamaonia e au> "Meatotino" > Faitau Naʻo).

Laasaga 5: Vaʻai le lisi o polokalama faʻapipiʻi

O nisi polokalama e le o faʻamatalaina o le taufaʻatau poʻo le le manaʻomia, ae o le mea moni e mo le tagata faʻaaoga. O le mea lea, siaki ma le faaeteete le lisi o mea ua faapipiʻiina, ma afai e te vaai i se talosaga e le masani ai e te leʻi faʻapipiʻi, saili lona uiga. Polokalame ma ulutala i le agaga o "Saili", "Meafaigaluega" ma e manaʻomia ona faʻamateʻa e aunoa ma le faatuai. E mautinoa lava latou te le aumaia soʻo se manuia.

Vaʻai foi: Auala e aveese ai polokalama i le Windows 7 / Windows 10

Faaiuga

Ua matou suʻesuʻeina metotia faigofie o le siakiina ma le faamamaina o le masini mai siama. I le numera tele o mataupu, latou te fesoasoani i le sailia o le meaola, poʻo le mautinoa e leai. Ae ui i lea, o siama e mafai ona nofo i totonu o le siaki o le masini, ma e le mafai ona siakiina mo le mama sei vagana ai le suʻeina o le pusa faʻapipiʻi ma se vaʻaiga. Mo le puipuiga poʻo le faʻafuaseʻi foi ona sii mai se siama, e fautuaina malosi e fufulu le faʻaoga. E faigofie lava ona faʻaaoga le tusiga lenei.

Faitau atili: Faʻamama le faʻaoga i totonu o le masini

O faʻalauiloa faalauiloa faalauaitele e fesoasoani e le gata ina aveese ai le ita o tagata sailiili, ae ia taofia ai foi le amioga faasausili o nisi o saite e tuusao atu i isi itulau atonu e leaga. Matou te fautuaina le UBlock Origin, e mafai ona e filifilia se isi filifiliga.

Afai, e tusa lava pe uma uma siaki, e te matauina o loʻo tupu se mea i le komepiuta, atonu o le siama e le oi totonu o le masini, ae i le faiga faʻaogaina lava ia, puleaina, e aofia ai. Vaʻai mataʻituina le komepiuta atoa i le faʻaogaina o fautuaga mai le taʻiala i lalo.

Faitau atili: Faʻataʻitia fomaʻi komepiuta