Auala e faʻaaoga ai le AutoCAD

Excel e tele le lauiloa i le va o tausitusi, tamaoaiga ma tupe, e le itiiti ona o ana meafaigaluega tele mo le faia o fuafuaga tau tupe eseese. Aotelega o galuega o lenei taulaiga ua tofia i se vaega o galuega tau tupe. O le tele o ia mea e mafai ona aoga e le gata i tagata tomai faapitoa, ae faʻapea foi i tagata faigaluega i galuega faʻapitoa, faʻapea foi ma tagata masani masani io latou manaoga i aso uma. Sei o tatou tilotilo totoa i nei foliga o le talosaga, ma faʻapitoa atu foi i tagata sili ona taʻutaʻua o lenei vaega.

Faia faʻatusatusaga e faʻaaoga ai galuega faʻapitoa

O le vaega o nei 'auʻaunaga e aofia ai le sili atu ma le 50 faʻataʻitaʻiga. Tatou te vaʻavaʻai e nonofo i le sefulu sili atu ona sailia. Ae muamua, seʻi o tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona tatalaina se lisi o meafaifaʻatupe e faʻaauau ai le faʻatinoga o se galuega patino.

O le fesuiaiga i lenei seti o meafaigaluega e sili ona faigofie ona ausia e ala i le Matai o Galuega.

  1. Filifili le cell lea o le a faʻaalia ai le fua faʻatatau, ma kiliki le ki "Insert function"i tafatafa o le faʻailoga pa.
  2. Amata le masini galue. Fai se kiliki i luga o le fanua "Vaega".
  3. O loʻo lisiina se lisi o faʻalapotopotoga avanoa avanoa. Filifili se igoa mai ai "Tupe".
  4. O se lisi o meafaigaluega tatou te manaʻomia e faʻailoaina. Filifili se galuega faapitoa e fai ai le galuega ma kiliki le ki "Lelei". Ona tatalaina lea o le faamalama o finauga a le tagata filifilia.

I le gaioiga o galuega, e mafai foi ona e alu atu i le tab "Faatulagaga". I le faia o le suiga i totonu, e tatau ona e kiliki i le ki o le lipine "Insert function"tuʻu i totonu o poloka o mea faigaluega "Faletusi Faʻamasinoga". I le taimi lava e maeʻa ai, o le a amata le masini galue.

O loʻo i ai foi se auala e alu ai i le mea saʻo tau tupe e aunoa ma le tatalaina o le faamalama mata muamua. Mo nei faʻamoemoe i le lava tab "Faatulagaga" i totonu o le kulupu "Faletusi Faʻamasinoga" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Tupe". A maea lena, o le a tatalaina le lisi o mea faigaluega uma o lenei poloka. Filifili mea e manaʻomia ma kiliki i luga. I le taimi lava e uma ai, o le a tatalaina se faamalama o ana finauga.

Lesona: Excel Function Wizard

TUPE MAUA

O se tasi o kamupani aupito sili ona sailiili mo tupe o le galuega TUPE MAUA. O le a mafai ai ona e fuaina le fua o fua o faamalumaluga i le aso o le maliega, o le aso e amata faamamaluina ai (toe faaolaina), o le tau i le 100 rubles le tau o le tau o le tau, fua faatatau faaletausaga, le aofaiga o le toe faaola mai le 100 rubles le tau o le toe faaolaina ma le numera o totogi (taimi). O nei faʻamaufaʻailoga o finauga ia o lenei faiga. E le gata i lea, o loʻo i ai se finauga faitalia "Faavae". O nei faʻamatalaga uma e mafai ona tusia tuusao mai le piano i totonu o vaega talafeagai o le faamalama pe teu i totonu o siaki o pepa Excel. I le mataupu mulimuli, nai lo numera ma aso, e tatau ona e tusia faʻamatalaga i nei siama. E mafai foi ona e ulufale i le galuega i totonu o le masini po o le vaega i luga o le pepa ma le lima e aunoa ma le faʻaigoaina o le matala. I lenei tulaga, e tatau ona e tausisi i le upusii lenei:

= TUPE MAUA (Dat_sog; Dat_avt_v_silu; Aofaʻi; Price; Redemption "Faʻamau; [Basis])

BS

O le galuega autu a le BS galuega o le fuafuaina lea o le tau o le tupe faʻafaigaluega. O lana finauga o le tului mo le vaitaimi ("Pet"), le numera o vaitaimi (Col_per) ma le totogi tumau mo vaitaimi taʻitasi ("Plt"). Faʻatalanoaga o le faitalia e aofia ai le tau o le taimi nei ("Alofa") ma faʻatulaga le taimi o le totogiina i le amataga poʻo le faaiuga o le vaitaimi ("Ituaiga"). O le faʻamatalaga o loʻo i ai le faʻasiga lenei:

= BS (Tau; Col_per; Plt; [Ps]; [Momo])

VSD

Pule VSD fuafuaina le fua faatatau o tupe toe faafoi mo tupe maua. Naʻo le finauga e manaʻomia mo lenei galuega, o le tau o tupe maua, o luga o se pepa Excel e mafai ona faʻatusalia e le tele o faʻamaumauga i totonu o siama ("Taua"). Ma i totonu o le potu muamua o le lautele e tatau ona faʻaalia le aofaiga o tupe teufaafaigaluega i se "-", ma le aofaiga totoe o tupe maua. E le gata i lea, o loʻo i ai se finauga faitalia "Manatu". E faʻaalia ai le aofaʻiga o le toe foʻi mai. Afai e le o faʻamaonia, ona le mafai ai lea ona ave lenei tau ao 10%. O le faʻasologa faʻasologa e faapenei:

= IRR (Taunuuga; [Manatu]]

MVSD

Pule MVSD fuafuaina le faʻaleleia o le fua faatatau o tupe toe faafoi atu, ona o le pasene o le toe faʻatupeina o tupe. I lenei galuega, e faaopoopo i le tele o tupe maua ("Taua") O finauga o le fua faatatau o le faatupeina ma le fua faatatau o le toe faʻavaeina. O le mea lea, o le faʻasalaga e pei ona taʻua i lalo:

= MVSD (Values; Rate_financer; Rate_investir)

PRPLT

Pule PRPLT fuafuaina le aofaʻiga o totogi tului mo le vaitaimi ua faʻamaonia. O finauga o le galuega o le pasene tului mo le vaitaimi ("Pet"); numera o le vaitaimi ("Vaitaimi"), o lona tau e le mafai ona sili atu i le numera o vaitaimi; numera o vaitaimi (Col_per); tau aogā ("Alofa"). E le gata i lea, o loʻo i ai se finauga e filifili ai - o le tau o le lumanaʻi ("Bs"). O lenei faiga e mafai ona faʻaaogaina pe afai o tupe totogi i vaitaimi taʻitasi e faia i vaega tutusa. O lona faʻailoga e faapenei:

= PRPLT (Tausaga; Taimi; Call_P; Ps; [Bs])

PMT

Pule PMT fuafuaina le aofai o le totogi faavaitaimi ma se pasene faifaipea. E le pei o galuega muamua, e leai se finauga. "Vaitaimi". Ae ua faaopoopo se finauga e filifili ai. "Ituaiga"lea o lo o taua i le amataga po o le faaiuga o le vaitaimi e tatau ona faia se totogi. O faʻamaumauga o loʻo totoe e faʻatasi ma le faʻasologa muamua. O le syntax e faapenei:

= PMT (Tau; Col_per; Ps; [Bs]; [Momo])

PS

Fua faʻatatau PS sa faʻaaogaina e fuafua ai le tau o le tupe faʻafaigaluega. O lenei galuega e feteʻenaʻi ma le tagata faʻatautaia. PMT. E tutusa lava ana finauga, ae nai lo le taua (argument argument)"PS"), o le mea moni ua fuafuaina, o le aofaʻiga o le totogi faʻapitoa ("Plt"). O le syntax e faapenei:

= PS (Rate; Number_per; Plt; [Tusi [Momo])

NPV

O le faʻamatalaga o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina e fuafua ai le tau o loʻo i ai poʻo le tau faʻaitiitia. O lenei galuega e lua ni finauga: o le tau o le tau maualalo ma le tau o totogi poʻo tupe maua. O le mea moni, o le lona lua oi latou e mafai ona oʻo atu i le 254 fesuiaiga e fai ma sui o tinoitupe. O le faʻaopoopoga o lenei faiga e:

= NPV (Fuataga; Value1; Value2; ...)

PET

Faʻamasinoga PET fuafuaina le fua faatatau tului i le tausaga faʻaletupe. O finauga a lenei tagata faafoe o le numera o vaitaimi (Col_per), le aofaiga o totogi masani ("Plt") ma le aofaiga o tupe totogi ("Alofa"). E le gata i lea, o loʻo i ai isi faʻatalanoaga e filifili ai: tau o le lumanai ("Bs") ma o se faʻamatalaga i le amataga po o le faaiuga o le vaitaimi totogi o le a faia ("Ituaiga"). O le syntax o le:

= PET (Col_per; Plt; Ps [Bs]; [Momo])

FESOASOANI

Pule FESOASOANI fuafuaina le fuainumera o le tului moni (pe lelei). O lenei galuega e na o le lua ni finauga: o le numera o vaitaimi i le tausaga e faʻaaogaina ai tului, faʻapea foi ma le fuainumera filifilia. O lona faʻailoga e:

= FESOASOANI (NOM_SIDE; COL_PER)

Ua matou mafaufau na o galuega sili ona lauiloa tau tupe. I se tulaga lautele, o le numera o le aufaipisinisi mai lenei vaega e tele taimi e sili atu. Peitai e oʻo lava i nei faʻataʻitaʻiga, e mafai e se tasi ona manino le vaʻaia ma le faigofie o le faʻaaogaina o nei meafaigaluega, lea e matua faigofie ai le faʻatulagaina o faʻatatauga mo tagata faʻaoga.