Faʻasologa le eseesega aso i Microsoft Excel

Faatasi ai ma le anoanoai o aoga aoga a le Word Word, o le tasi ua leiloa, lea e manino le au faufaupule - o le mafai ona natia tusitusiga, ma i le taimi lava e tasi o isi mea o loʻo i totonu o le pepa. E ui i le mea moni o lenei galuega o le polokalama e toetoe lava a sili atu ona lauiloa, ae le o tagata uma e iloa. I le isi itu, e le mafai e le natiaina o se tusitusiga ona taʻua mea e manaʻomia e tagata uma.

Lesona: E faʻapefea ona natia mau Upu ile Upu

E maitauina o le mafai ona natia tusitusiga, laulau, kalafi ma mea faʻataʻitaʻa na faia e aunoa ma se faʻataupulega. I le auala, i lenei itu, e le o se fenumiai. O le sini autu o lenei galuega o le faʻateleina lea o avanoa o se tusitusiga.

Vaʻai faalemafaufau i totonu o se faila faila o loʻo e galue ai, e tatau ona e tuʻuina se mea o le a faʻaleagaina ai foliga vaaia, o le sitaili lea e faʻaumatia ai lona vaega autu. Faʻasalaga i lenei tulaga, atonu e te manaʻomia le nanaina o tusitusiga, ma lalo o le a matou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona fai.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻuina se pepa i totonu o se pepa o le Upu

Faʻapipiʻiina o tusiga

1. Ina ia amata, tatala le pepa, le mea e te manaʻo e nana. Filifili ma le fesoasoani a le kioti lena vaega o le tusitusiga, lea e tatau ona le iloa (natia).

2. Faʻateleina le pusa faʻatalanoaga o le meafaigaluega. "Font"i le kiliki i luga o le aū i le tulimanu pito i lalo.

3. I le lisi "Font" siaki le atigipusa o le pusa o le igoa e tasi ile faʻafeagai ma le mea "Natia"i totonu o le vaega "Suiga". Kiliki "Lelei" e faʻaoga le faʻavae.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

O le fasipepa o loʻo filifilia i le pepa o le a natia. E pei ona taʻua i luga, i le auala lava e tasi, e mafai ona e natia soo se mea lava o loʻo i luga o itulau o le pepa.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻuina se vai papatiso i totonu o le Upu

Faʻaalia Nisi Meataitasi

Ina ia faʻaalia ai elemene natia i totonu o le pepa, ia naʻo le na o le tasi le ki i luga o le pusa tafatafa. O se ki lenei "Faaali atu Faailoga Uma"i totonu o le vaega o meafaigaluega "Parakalafa" i le lisi "Aiga".

Lesona: E faʻafefea ona toe faafoi le taʻiala i le Upu

Faʻamatalaga vave mo mea lilo i ni pepa tetele.

O lenei faʻatonuga o le a fiafia tele ia i latou na feagai ma se pepa lautele o loʻo i ai faʻamaumauga natia. O le a faigata ona suʻeina ma le lima e ala i le faʻaalia o faʻaaliga o tagata uma, ma o lenei faagasologa atonu e umi se taimi e faʻamaeʻa ai. O le fofo aupito sili ona lelei i se tulaga faapea o le faʻafesoʻotaʻi lea o le siakiina o pepa ua fausia i le Upu.

1. Tatala le lisi "File" ma le vaega "Faamatalaga" kiliki le faamau "Saili mo faafitauli".

2. I le lisi autu o lenei ki filifili filifili mea "Tagata Asiasi Tusi".

3. O le polokalama o le a ofoina atu e teu ai le pepa, fai.

O le a tatala se pusa talanoaga e te manaʻomia ai le siakiina o atigipusa talafeagai i tafatafa o se mea se tasi pe lua (fuafua i mea e te manaʻo e maua):

  • Faʻaaliga Lē Iloa - saili mo mea natia i le pepa;
  • "Nisi natia" - Saili mo le natia nusipepa.

4. Kiliki le ki. "Siaki" ma faʻatali mo Upu e tuʻuina atu ia te oe se lipoti o suʻega.

Ae paga lea, e le mafai e le failautusi a le Microsoft ona faʻaali elemene natia ia ia lava. Pau le mea na ofoina atu le polokalama, aveese uma.

Afai e te manaʻo moni e faʻamalo mea o loʻo natia i totonu o le pepa, kiliki i luga o lenei ki. Afai e leai, faia se kopi kopi o le faila, o le a faʻaalia le natia natia.

TATAU: Afai e te aveesea le faʻamatalaga natia ma le Tagata Asiasi Tusi, o le a le mafai ona toe faʻafoʻisia.

A maea le tapunia o le tagata asiasi i le pepa (e aunoa ma le faʻaaogaina o le poloaiga "Aveese uma" faʻafeagai "Nisi natia"), o natia natia i le pepa o le a faʻaalia.

Lesona: Faʻafefea ona toe faʻaleleia le faila o le Upu e leʻi faʻaolaina

Lolomiina o se pepa ma se natia natia

Afai o le pepa o loʻo i ai faʻamaumauga natia ma e te manao e aliali mai i lona lomiga, mulimuli i laasaga nei.

1. Tatala le lisi "File" ma alu i vaega "Filifiliga".

2. Alu i le vaega "Mata" ma siaki le pusa i autafa "Lolomi le anotusi natia" i le vaega "Filifiliga o Lomiga". Tapuni le pusa talanoaga.

3. Lolomiina le pepa i le lomitusi.

Lesona: Lomiga lomitusi i le Upu

A maeʻa le manipisi, o le a natia le nusipepa e le gata i le lomiga lolomi o faila, ae faapena foi i la latou kopi kopi na auina atu i le lolomi lolomi. O le vaega mulimuli ua faasaoina i le "pdf" faatulagaga.

Lesona: Faʻafefea ona faaliliu se PDF faila i se pepa o le Upu

O mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e natia ai upu i totonu o le Upu, ma iloa foi pe faʻapefea ona faʻaalia le nusipepa pe a fai e te "manuia" e galue ai ma se pepa faapena.