OpenOffice Tusitala. Lotoina laina

A e galue i faʻasalalau Excel, o nisi taimi e te manaʻomia ai le natia o fua faʻatatau poʻo faamaumauga le talafeagai mo se taimi le tumau ina ia latou le faalavelave. Ae o le a vave ona oʻo mai se taimi e te manaʻomia ai le fetuunaiga o le fua, poʻo le faʻamatalaga o loʻo i totonu o natia natia, e faʻafuaseʻi ona manaʻomia e le tagata faʻaaoga. O le taimi lena e aoga ai le fesili i le ala e faʻaalia ai elemene natia. Sei o tatou sailia pe faapefea ona foia lenei faafitauli.

Taualumaga e mafai ai faʻaali

O le taimi lava lea e tatau ai ona ou fai atu o le filifiliga o le filifiliga e mafai ai le faʻaalia o mea natia ona faalagolago i le auala na natia ai. E masani lava o nei metotia e faʻaaogaina ai se tekinolosi eseese. E iai ni filifiliga e natia ai mea o loʻo i le pepa:

  • fesuiaiga o tuaoi o koluma po o laina, e aofia ai i le lisi o talaʻaga poʻo se faamau i le lipine;
  • faʻamaumauga faʻamaumauga;
  • filiga;
  • natia mea o loʻo i totonu o sela.

Ma o lea ia tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona faʻaalia le anotusi o elemene o loʻo natia e faʻaogaina ai auala ua taua i luga.

Metotia 1: tatala laina

O le tele o taimi, e faʻapipiʻi e tagata faʻamau ma laina, tapuni o latou tuaoi. Afai e fufusi mamao ia tuaoi, ona faigata lea ona pipiʻi i le pito i tua ina ia toe tulei ai. Saili pe faʻapefea ona faia lenei mea ma le faigofie ma vave.

  1. Filifili sela se lua e sosoo, i le va o koluma natia po o laina. Alu i le lisi "Aiga". Kiliki le ki "Faatulaga"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Cells". I totonu o le lisi o loʻo aliali mai, ia sii le mala i le mea "Ufi pe Faʻaalia"lea o loʻo i totonu o se vaega "Vaʻaia". I le isi itu, i le lisi autu o loʻo aliali mai, filifili le mea "Faʻaalia laina" poʻo Faʻaali koluma, faʻalagolago i le mea lilo.
  2. A maeʻa lenei gaioiga, e aliali mai elemene natia i le pepa.

O loʻo i ai se isi filifiliga e mafai ona faʻaaoga e faʻaalia ai le natia e ala i le suia o tuaoi o elemene.

  1. I luga o le faʻavaʻa poʻo le faʻasolosolo o le laulau, e faʻatatau i mea o loʻo natia, koluma poʻo laina, tatou te filifilia ni vaega se lua e iai se taufaʻailoga i le kuluma o le kulusulu o loʻo i lalo, i le va o mea elemene natia. Kiliki i le filifili ma le kiliki saʻo. I le lisi autu, filifili le aitema "Faaali".
  2. O mea lilo natia o le a faʻaalia i luga o le mata.

O nei filifiliga e lua e mafai ona faʻaaogaina e le gata pe afai na suia ma le lima lima laupepa, ae faʻapea foʻi pe afai na natia e ala i mea faigaluega i luga o le lipine poʻo le lisi o talaʻaga.

Metotia 2: Faʻasalaga

E mafai foi ona e nana laina ma koluma e faʻaaoga ai le faʻavaega, pe a faʻapotopoto faʻatasi ona natia. Sei o tatou vaai pe faʻapefea ona faʻaalia i luga o le lau.

  1. O se faʻamatalaga o laina poʻo koluma e faʻapipiʻiina ma natia o se atigipusa "+" i le itu tauagavale o le laulau faʻamaufaʻailoga poʻo le maualuga o le laulau faʻatulagaina, faasolosolo. Ina ia faʻaali mea na natia, ia kiliki i luga o lenei ata.

    E mafai foi ona e faʻaali atu i latou i le kilikiina o le numera mulimuli o vaega numera. O lona uiga, pe afai ole numera mulimuli "2"ona kiliki lea pe afai "3", ona kiliki lea o lenei ata. O le numera patino e faalagolago lea i le aofai o vaega o loʻo faʻatupeina i le tasi ma le isi. O nei fuainumera o loʻo i luga aʻe o le faʻalapotopotoga faʻasolosolo faʻasalalau poʻo le agavale o le laina faʻaala.

  2. A maeʻa soʻo se tasi o nei taga, o le a tatalaina mea o le vaega.
  3. Afai e le lava lenei mea mo oe ma e manaʻomia le faia o se faʻasalaga atoatoa, ona muamua filifili lea o koluma talafeagai poʻo laina. Ona, i ai i le tab "Faʻamaumauga"kiliki i le ki "Faʻasalaga"lea o loʻo i totonu o poloka "Faatulagaga" luga o le pepa. I le avea ai o se isi mea, e mafai ona e taina se tuufaatasiga o pāti vevela Shift + Alt + Arrow Left.

Vaega o le a faʻamutaina.

Metotia 3: Aveese le faamama

Ina ia mafai ona natia faamaumauga le tumau, e masani ona faʻaaogaina le filiga. Ae, a oʻo mai i le manaʻoga e toe foʻi mai i le galuega faʻatasi ma lenei faʻamatalaga, e tatau ona aveese le faamama.

  1. Kiliki i le mamanu faʻasao i le koluma, i luga o tau aoga na faia ai le filiga. E faigofie lava ona maua ia koluma, talu ai o loʻo i ai le faʻamaufaʻailoga masani o le faamama ma se tafatolu ua leʻofaʻi faʻatasi ma se isi faʻataʻitaʻiga i le tulaga o le faʻamalosia.
  2. O le lisi o le lisi e tatalaina. Seti pusa meli i luma o na manatu pe a latou misia. O nei laina e le o faʻaalia i le pepa. Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  3. A maeʻa lenei gaioiga, o le a faʻaalia laina, ae afai e te manaʻo e aveese le filiga atoa, ona e kiliki lea i le ki "Filu"lea o loʻo i le lisi "Faʻamaumauga" luga o se mea faapipii i se vaega "Toto ma faamama".

Metotia 4: Faʻatulagaga

Ina ia mafai ona natia mea o loʻo i ai i totonu ole sel, faʻaaogaina le faʻapipiʻiina e ala i le ulufale atu i le faaupuga "faʻaaogaina" i le faatulagaga o le ituaiga faatulagaga. Ina ia faʻaalia le anotusi natia, e tatau ona e toe faafoi atu le faatulagaga muamua i nei elemene.

  1. Filifili sulu ei ai le mea lilo. O ia elemene e mafai ona fuafuaina e le mea moni e leai se faʻamatalaga o faʻaalia i totonu o sela, ae a filifilia i latou, o le anotusi o le a faʻaalia i totonu o le faʻasologa o le pa.
  2. A uma ona faia le filifiliga, kiliki i luga ma le kī saʻo. Tuʻu le faʻasologa o tala. Filifili se mea "Faʻatonu ia sela ..."e ala i le kiliki i luga.
  3. Ua amata le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Numera". E pei ona mafai ona e vaʻaia, i totonu o le fanua "Ituaiga" tau faʻaalia ";;;".
  4. E lelei lava, pe a e manatuaina le uluaʻi faatulagaga o sulu. I lenei tulaga, o le ae nofo i le poloka poloka. "Faʻasologa numera" faailoga le mea talafeagai. Afai e te le manatuaina le faatulagaga tonu, ona e faalagolago lea i le aano o le mea o loʻo tuʻu i totonu o le masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai faʻamatalaga e uiga i le taimi poʻo le aso, ona filifili lea "Taimi" poʻo "Aso"ma isi. Ae mo le tele o ituaiga o mataupu, aitema "Aoao". Fai se filifiliga ma kiliki le ki. "Lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa, o loʻo faʻaalia foʻi faʻamaonia natia i luga o le pepa. Afai e te manatu e le saʻo le faʻamatalaga o faʻamatalaga, ma, mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo se aso e te vaʻai ai i se seti masani o fuainumera, ona toe taumafai lea e toe suia le faatulagaga.

Lesona: Auala e suia ai le telefoni i Excel

Aʻo foʻia le faʻafitauli o le faʻaalia o elemene natia, o le galuega autu o le fuafua lea pe o le a le tekonolosi na latou natia. Ma, i luga o lenei mea, faʻaaoga se tasi o na auala e fa na faʻamatalaina i luga. E tatau ona malamalama pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le anotusi na natia e ala i le tapunia o tuaoi, ona vavalalata pe aveese le faamama o le a le fesoasoani i le faʻaaliina o faʻamatalaga.