Faʻamaumauga Google Default Protector Extension

O le faʻauluuluga (e pei o, atiaʻe ma lolomiina e Google) faʻalauiloaina o le logo Alert Password i luga o le falemaʻi Chrome, na fuafua e tuʻuina atu se isi faʻaopoopoga o puipuiga mo lau Google account.

O le fatufatuʻi o se mea iloga ua salalau i luga o le Initaneti ma lamatia le saogalemu o au faʻamatalaga. Mo i latou e leʻi faʻalogo e uiga i le fatuina o fatuga, i tulaga lautele e pei o lenei: tasi auala poʻo le isi (mo se faʻataʻitaʻiga, oe maua se tusi ma se fesoʻotaʻiga ma tusitusiga e te manaʻomia vave e teu ai i lau teugatupe, i se faʻamatalaga e te le masalomia ai se mea) i luga o se itulau e talitutusa lava ma le itulau tonu o le 'upega tafaʻilagi o loʻo e faʻaaogaina - Google, Yandex, Vkontakte ma Odnoklassniki, faletupe i luga o le initaneti, ma isi, ulufale i au faʻamatalaga faʻamaumauga ma o se taunuuga na auina atu ai i latou i le tagata na osofaia le saite.

O loʻo i ai le tele o mea e faʻaaogaina ai le anti-phishing, e pei o na mea na fausia i polokalame lauiloa alofiva, faʻapea ai ma se seti o tulafono e mulimuli ai ina ia aloese mai le avea ma se tagata manua i sea osofaiga. Ae i totonu o lenei tusiga - na o le faʻaopoopoga fou e puipui ai le password Google.

Faʻatulagaina ma le faʻaaogaina o le Puipuia o le Password

E mafai ona e faʻapipiʻi le puipuiga mai le itulau aloaia i le faleoloa o le Chrome, o le faʻapipiʻi e faia i le auala lava lea e tasi mo isi faʻaopoopoga.

A maeʻa le faʻatulagaga, e amata le mea e teu ai le upu password, google.com - pe a maeʻa lenei, o le faʻaopoopoga e fatuina ma faasaoina le tamatamailima (hash) o lau faʻaumauga (e le o le upu motusia lava), lea o le a mulimuli ane faʻaaoga e puipui ai (e faʻatusatusa mea e te lolomiina i luga o itulau eseese ma mea o loʻo teuina ile faʻaopoopoga).

I lenei faʻalautele ua sauni e galue, lea o le a faʻaititia i le mea moni e faapea:

  • Afai o le faʻaopoopoga e iloa ai o oe i luga o le itulau o loʻo faafoliga o se tasi o Google galuega, o le a lapataia oe e uiga i lenei mea (e masani lava, pe a ou malamalama i ai, e le tupu lenei mea).
  • Afai e te ulufale i lau upega tafailautusi Google i se isi nofoaga e le o Google, o le a logoina oe e te manaʻomia le suia o lau faʻamatalaga aua ua faʻafefe.

E tatau ona e mafaufau i le taimi nei afai e te faʻaaogaina le uputatala tutusa e le gata mo Gmail ma isi Google, ae mo au faʻamatalaga i luga o isi nofoaga (lea e matua le manaomia pe afai e taua le saogalemu ia te oe), o le ae mauaina se feau i taimi uma ma se fautuaga e sui password. I lenei tulaga, faaaoga le aitema "Aua nei toe faaali mai mo lenei saite."

I loʻu manatu, o le upu Password Protector extension e mafai ona aoga i le avea ai ma se meafaigaluega mo le saogalemu o mea tau tupe mo se tagata fou (e le o se mea na te iloaina) o le a le aveesea se mea e ala i le faapipiiina), e le o iloa tonu pe faapefea ona osofaia osofaʻi ma e le iloa pe o le a le mea e siaki ai pe a musuia. ulufale i le motusia mo soʻo se teugatupe (tuatusi tuatusi, https protocol ma tusi faamaonia). Ae ou te fautuaina e amata ona puipuia aʻu faʻaufaʻailoga ma le faʻatutuina o faʻamaoniga e lua, ma mo paranoids - faʻatasi ai ma le mauaina o ki faʻapitoa a le FIDO U2F, lea e lagolagoina e Google.