Faʻafefea ona suʻeina le tulaga o le disaki: o le a le umi o le a tumau ai

Talofa

O loʻo vaʻaia le vavalalata! O lenei tulafono e pito sili ona fetaui mo le galue ma ni taʻavale malosi. Afai e te iloa muamua o le a le mafai ona toilalo se masini faigata, o lona uiga o le aʻafiaga o le leiloa o le a itiiti.

O le mea moni, e leai se tasi o le a tuʻuina atu se faʻamaoniga 100%, ae i se maualuga maualuga o le tulaga, atonu o nisi polokalama e mafai ona faʻatalanoaina le S.M.A.R.T. (o se seti o masini komepiuta ma masini e mataʻituina le tulaga o le faila malo) ma tusia faaiuga i le umi o le a tumau ai.

O le mea lautele, e tele ni polokalama mo le faia o se siaki siaki, ae i lenei tusiga sa ou manao e nofo i se tasi o mea sili ona vaaia ma faigofie ona faʻaaoga. Ma o lea ...

Faʻafefea ona iloa le tulaga o le diskome

HDDlife

Faʻapipiʻi o le site: //hddlife.ru/

(I le auala, e ese mai i le HDD, o loʻo lagolagoina ai SSD disks)

O se tasi o polokalama aupito sili mo le mataʻituina pea o le tulaga o le diskome. O le a fesoasoani i le taimi e iloa ai le taufaʻatau ma suia le kiliva. O le mea sili lava, e manaia ai lona faʻaaloalo: a maeʻa ona tuʻuina ma viliʻili, HDDlife o loʻo tuʻuina mai se lipoti i se auala faigofie lava: e te vaʻai i le pasene o le "soifua maloloina" o le disk ma lona faʻatinoga (o le faailo sili ona lelei, ioe, e 100%).

Afai o lau gaioiga e sili atu i le 70% - o loʻo faʻaalia ai se tulaga lelei o au disks. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua mavae ni nai tausaga o galuega (o loʻo galue malosi i le ala), na faʻatalanoaina ma maeʻa le polokalame: o lenei puʻupuʻu e tusa ma le 92% le soifua mālōlōina (o lona uiga e tatau ona tumau, pe a le faʻamalosia le tele, a itiiti ifo i le tele) .

HDDlife - o le malo malolo e lelei uma lava.

A maeʻa, e faʻaitiitia le polokalame i le fata i autafa o le uati ma e mafai ona e mataʻituina le tulaga o lau puʻupuʻu. Afai ei ai se faʻafitauli e iloa (mo se faʻataʻitaʻiga, vevela vevela maualuga, poʻo le tele o avanoa avanoa i luga o le malo malolo), o le polokalama o le a logoina oe i se faamalama pop-up. Se faʻataʻitaʻiga i lalo.

Alert HDDLIFE e uiga i le tamoe ese mai le avanoa malulu. Windows 8.1.

Afai e iloilo e le polokalame ma avatu ia te oe se faamalama e pei o le screenshot i lalo, ou te fautuaina oe e aua nei faatuai le kopi kopi (ma suia le HDD).

HDDLIFE - o faʻamaumauga i luga o se puʻupuʻu o loʻo lamatia, o le televave ona e kopiina i isi faʻasalalauga - sili atu!

Hard Sentinel Disk

Faʻapipiʻi o le upega tafaʻilagi: //www.hdsentinel.com/

O lenei mea e mafai ona finau ma HDDlife - e siaki foi le tulaga o le disk. O le mea sili ona taua i lenei polokalama o lona faʻamatalaga faʻamatalaga, faʻatasi ai ma le faigofie mo galuega. Ie o le a aoga i le avea ai o se tagata faʻapitoa, ma ua uma ona iloa.

A maeʻa le amataina o le Hard Disk Sentinel ma le suʻega o le polokalama, o le ae vaaia le faamalama autu o le polokalama: o le a faʻaalia le taʻavale (e aofia ai HDDs i fafo) i le itu tauagavale, ma o latou tulaga o le a faʻaalia i le itu taumatau.

I le auala, o se galuega manaia, e tusa ai ma le vaʻaia o le vaʻaia, e tusa ai ma le umi o le a fesoasoani ia te oe: mo se faʻataʻitaʻiga, i le screenshot i lalo, o le mamao e silia ma le 1000 aso (e tusa ma le 3 tausaga!).

O le tulaga o le disiki malosi e sili atu ona lelei. E le maua ni faʻafitauli poʻo ni vaivaiga. Leai se taʻaloga poʻo se faʻamaumauga o faʻamatalaga o faʻamatalaga ua iloa.
E leai se mea e manaʻomia.

I le auala, ua faʻatinoina le aoga tele o le polokalame: e mafai e oe lava ona faʻatulagaina le faitotoʻa mo le vevela vevela o le disiki, pe a oʻo i le taimi nei, o le a faʻaalia e le Disability Sentinel ia te oe le sili atu!

Sentinel Hard Disk: vevela vevela (e aofia ai le maualuga mo taimi uma e faʻaaogaina ai le pu).

Ashampoo HDD Control

Uepi saite: //www.ashampoo.com/

Le aoga tele e mataituina ai le tulaga o le faigata. O le mataʻituina ua fausia i totonu o le polokalama e mafai ai ona e vave iloa muamua foliga o uluaʻi faafitauli i le pu (e ala i le auala, e mafai e le polokalama ona logoina oe i lenei mea e ala i le i-meli).

E le gata i lea, i le faaopoopo atu i galuega autu, o nisi o galuega lagolago ua fausia i totonu o le polokalame:

- faʻamalamalamaina o le leʻo;

- suʻega;

- faʻamama le 'ie mai otaota ma faila lē tumau (faʻaauau aso uma);

- tape le talafaasolopito o asiasiga i nofoaga i luga o le Initaneti (aoga pe afai e le o tuulafoaiina oe i se komepiuta ma e te le manao i se tasi e iloa le mea oe faia);

- o loʻo i ai foi fale e faʻaaogaina ina ia faʻaitiitia ai le vaʻaia o le pisa, faʻavae eletise, ma isi.

Ashampoo HDD Control 2 faamalama matala: o mea uma lava ua ogatasi ma le disability, tulaga 99%, faatinoga 100%, vevela 41 gr. (E manaʻomia e le itiiti ifo ma le 40 tikeri le vevela, ae talitonu le polokalame o mea uma lava e mafai ona faʻatulagaina mo lenei faʻataʻitaʻiga).

I le auala, o le polokalama e atoatoa i le gagana Rusia, ma le mafaufau tonu - e oʻo lava i se tagata faʻapitoa i le PC o le a faʻavasegaina. Faʻasoa faapitoa i le vevela ma le faʻamaoniga o tulaga i totonu o le faamalama autu o le polokalama. Afai e tuʻuina atu e le polokalama ni mea sese poʻo se tulaga e faʻatatau e matua maualalo (+ ae le gata i lea, o loʻo i ai se puʻupuʻu poʻo se pisa mai le HDD) - Ou te fautuaina muamua lava e kopi uma faamatalaga i isi faʻasalalauga, ona amata lea ona taulimaina le pu.

Leoleo Asiasi

Polokalame Polokalama: //www.altrixsoft.com/

O se mea iloga o lenei polokalame o le:

1. Minimalism ma faigofie: e leai se mea sili atu i le polokalama. E tolu faʻamaoniga i le pasene: faʻamaoni, faʻatinoga, ma leai se mea sese;

2. Faʻatagaina oe e teuina se lipoti i iuga o le suʻesuʻe. O lenei ripoti e mafai ona faʻaalia i se taimi mulimuli ane i tagata e sili atu le agavaa (ma tagata tomai faapitoa) pe a latou manaʻomia le fesoasoani a isi vaega.

Tagata Asiasi Vaavaaia - mataʻituina le tulaga o le lelea malo.

CrystalDiskInfo

Upega tafaʻilagi: //crystalmark.info/?lang=en

Faʻatau faigofie, ae faʻalagolago i le faʻaleleia o le tulaga o faʻamalosi malosi. E le gata i lea, e aoga lava i mataupu e tele mea e teʻena, ave faʻamaonia.

E lagolagoina e le polokalame le tele o gagana, e le o tumu i tulaga, e faia i le faiga o mea laiti. I le taimi lava e tasi, e tele lava ina maua galuega, mo se faataitaiga, faʻaitiitia le maualuga o le pisa, pulea o le vevela, ma isi.

O le a se isi mea e sili ona talafeagai o le faʻamatalaga faʻamatalaga o le tulaga:

- lanumoana lanumoana (e pei o le ataata i lalo): o mea uma lava ua faatulagaina lelei;

- lanu samasama: popole, e tatau ona e faia taga;

- lanu mumu: e tatau ona e vave faia (pe'ā e iai pea se taimi);

- hina: na le mafai e le polokalama ona fuafua ia faitauga.

CrystalDiskInfo 2.7.0 - faʻafiafiaga o le matala o le polokalama autu.

HD Tune

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.hdtune.com/

O lenei polokalama e aoga tele i tagata faʻapitoa e faʻaogaina: o ai, e faaopoopo atu i le faʻamatalaga ata o le "soifua maloloina" o le 'ie, e manaʻomia foi faʻataʻitaʻiga maualuga o le disk, lea e mafai ai ona e faamasani ma uiga uma ma tulaga. E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le polokalame, faʻaopoopoga i le HDD, lagolagosua i masini SSD fou.

HD Tune e ofoina atu se mea sili ona manaia ina ia mafai ona siaki vave se disk mo mea sese: o le 500 GB le siaki e siaki ile 2-3 minute!

HD TUNE: suʻesuʻe vave mo faʻasologa o le disk. I luga o le laupepa mumu fou "sikuea" e le faatagaina.

E iai foʻi faʻamatalaga e sili ona talafeagai o se siakiina o le saoasaoa o le faitau ma le tusiaina o se pu.

HD Tune - siaki le saoasaoa o le disk.

Ia, e le mafai ona e vaʻai le faʻamau ma faʻamatalaga auʻiliʻili i le HDD. E aoga lenei mea pe a manaʻomia ona e iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, o galuega lagolago, o le faʻamalosi / fusi le tele, poʻo le saoasaoa o le vaʻa, ma isi.

HD Tune - faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i le faila malo.

PS

O le mea lautele, o loʻo i ai le tele naua o ia faletusi. Ou te manatu o le tele o nei mea o le a sili atu nai lo ...

Tasi mea mulimuli: aua nei galo e fai kopi kopi, e tusa lava pe sili atu le lelei o le tulaga o le disk i le 100% (ia sili atu le taua ma le taua o faʻamatalaga)!

Galuega manuia ...