Faʻaofi le tasi PowerPoint i se isi

I le PowerPoint, e mafai ona e sau ma le tele o auala faʻalelei e faʻapitoa ai lau aʻoaʻoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaofi se isi i se tasi o faʻamatalaga. E le gata ina le masani, ae sili foi ona aoga i nisi tulaga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona tuʻuina atu se tasi o upu Word Word i se isi

Faʻaofi le faʻamatalaga i le faʻaaliga

O le uiga o le gaioiga e pei o le matamata i se tasi ata, e mafai ona e kilikiina ma le saogalemu i le isi ma amata ai lana faʻataʻitaʻiga i le taimi nei. O lomiga faʻaonapo nei o le Microsoft PowerPoint e faʻatagaina ai oe e faigofie ona faia na togafiti. O le faʻatinoga o le metotia o le mea pito sili ona lautele - mai le faʻagasolo atu i isi galuega e filifili ai i faʻalavelave faʻapitoa. E lua auala e faʻaofi ai.

Metotia 1: Faʻaavanoa Faʻaalia

O se algorithm masani lea e manaʻomia ai le iai o se isi FilePo o PowerPoint.

  1. Muamua e tatau ona e ulufale atu i le lisi "Faaofi" i le ulutala o le faʻaaliga.
  2. O iinei i le eria "Upu" tatou te manaʻomia se faamau "Sini".
  3. A uma le kiliki, ona tatala lea o se isi faamalama e filifili ai le mea o loʻo manaʻomia. Lenei e tatau ona e kiliki i le itu tauagavale "Fatuga mai faila".
  4. O lea ua tumau pea e faailoa ai le ala i le manaʻoga e manaʻomia, e faʻaaoga uma ai le tusi tusi o le tuatusi tuatusi ma le masini.
  5. A uma ona faʻamatalaina le faila, e sili ona lelei le siakiina o le pusa. "Tie". Ona o lenei mea, o le faʻaofiina o le ata o le a otometi lava ona toe faʻafouina pe ae faia ni suiga i le uluai punavai ma e le tatau ona toe faʻaopoopo pe'ā maeʻa suiga taitasi. E ui i lea, e le mafai ona faʻataʻitaʻia i lenei auala - o le a na o le pau lava le mea e tatau ona sui ai le uluai punavai, a leai e leai se auala. A aunoa ma lenei palota, o le fetuunaiga e mafai ona faia fua.
  6. E mafai foʻi ona e faʻamaonia se parakalafa iinei ina ia faʻaopoopoina lenei faila i le palota e le o se laupepa, ae pei o se atigipusa. Ona faaopoopoina lea o se ata, e tutusa ma le auala e foliga ai le ata i le failaina - le ata faataitai ma le igoa.

I le taimi nei, e mafai ona e kiliki i luga o le ata faʻatinoina i le taimi o le faʻataʻitaʻiga, ma o le ata o le a faʻaali vave i ai.

Metotia 2: Fausia se ata

Afai e leai se faʻamatalaga maeʻa, e mafai ona e fatuina i le auala lava e tasi iinei.

  1. Ina ia faia lenei mea, toe foʻi i le lisi "Faaofi" ma lolomiina "Sini". Naʻo le taimi nei o le filifiliga i le itu tauagavale e le tatau ona sui, ma i le laina o filifiliga filifili "Faʻamatalaga o le PowerPoint Microsoft". O le tino o le a fausia ai se mea avanoa i totonu o le ata na filifilia.
  2. E le pei o le lomiga talu ai, e mafai ona faʻasaʻo saʻo lenei faʻamaufaʻailoga iinei. E le gata i lea, e matua faigofie lava. Naʻo le kiliki i luga o le ata ua tuʻuina atu, ma le auala o le a faʻaaogaina i luga. O meafaigaluega uma i tafa uma o le a tutusa lelei lava ma lenei ata. O le isi mataupu o le tele o le a laʻititi. Ae o iinei e mafai ona e faʻalautele le lau, ma a maeʻa le galuega e toe foʻi i le uluai setete.
  3. Ina ia fesiʻi ma suia le telē o lenei ata, kiliki i luga o le avanoa avanoa o le faʻataʻitaʻi e tapuni ai le faʻasologa o le faʻasologa faʻasologa. A maeʻa lena, e mafai ona e toso malie ma toe faʻaaoga. Mo nisi faʻataʻitaʻiga, e tatau lava ona e faʻalua-kiliki i luga o le ata i le itu tauagavale.
  4. I lenei mea e mafai foi ona e faia ni ata e tele e pei ona e fiafia i ai, ae o le a le i ai se lisi o itu i se filifiliga. Nai lo o lea, o mea uma o le a suʻeina i le kiliva.

Filifiliga

O nisi faʻamatalaga faaopoopo e uiga i le faagasologa o le faʻaofiina o faʻamatalaga i le tasi ma le isi.

  • E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe ae filifilia se faʻamatalaga, e aliali mai i luga le kulupu fou. "Mea e Taofia ai". O iinei e mafai ona e faʻaopoopoina isi faʻaopoopoga mo le ata vaaia o le faʻaofiina o le ata. E tutusa foi le faaaogaina i le faaofiina i lalo ole foliga o se atigipusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, iinei e mafai ona e faaopoopoina se ata lafoia i le mea faitino, filifili se tulaga i le mea e ave i ai le faamuamua, fetuunai le otootoga, ma isi.
  • E taua le iloa o le tele o le ata o le ata i luga o le paʻu e le taua, talu ai i soo se tulaga e faʻaalia i le atoa pe a paʻu. O lea e mafai ai ona e faʻaopopo soʻo se numera o ia elemene i le pepa.
  • A o le i amataina le polokalama poʻo le faʻataʻitaʻiina, o le faʻaofiina o le ata o le a lauiloa o se faila e le faʻaaogaina. O lea e mafai ai ona e faʻamalosia ma le saogalemu soʻo se gaioiga faʻaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaosoina ai le saofaga, gaioiga, filifiliga poʻo le faʻaogaina o lenei elemene. Faʻaalia i soʻo se mataupu o le a le faia aʻo le i amataina le tagata, o lea e leai se faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tupu.
  • E mafai foi ona e faʻaaogaina le faʻaaliga o le ata pe ae faʻavave i luga o lona lau. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le ata ma filifili le aitema i le lisi o loʻo faʻaalia. "Lisiitisi".

    O iinei e tatau ona e alu i le lisi "Alu le kiona i luga"filifili se mea "Gaioiga" ma le filifiliga "Faaali".

    O le taimi lenei o le a faʻalauiloaina le kiliki e ala i le kiliki i luga, ae o le faʻaogaina o le fetuu. E taua le maitauina o le mea moni e tasi. Afai e te faʻalauteleina le faʻatinoina o le ata i luga o le lapoʻa atoa ma fetuʻunaʻi lenei tulaga maualuga, ona tusa ai lea ma le talitonuga, pe a oʻo atu le faʻaaliga i lenei tulaga, e tatau lava ona vave amata le matamataina o le masini. O le mea moni, i soʻo se tulaga, o le a faʻapipiiina le fetalaʻi iinei. Ae ui i lea, e le aoga, ma tusa lava pe feaveaʻi ma le loto i le isi itu, o le faʻaaliga o le faila faaopoopo e le galue.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei galuega e tatalaina ai avanoa lautele mo le tusitala e mafai ona faʻaaoga lelei. O loʻo faʻamoemoe o le a mafai e tagata faʻalauiloa ona faʻalauteleina le gaioiga o se mea faʻapipiʻi - mo se faʻataʻitaʻiga, o le mafai ona faʻaali le ata faʻapipiʻi e aunoa ma le liliu atu i le atoaga o le ata. E tumau pea le faʻatali ma faʻaaoga avanoa avanoa.