Masks i Photoshop


I le lalolagi faʻaonaponei, ala, e le mafai e le tasi ona faia e aunoa ma le galue i le polokalame Photoshop. Ma i nisi taimi o le galulue ai, atonu e te manaʻomia ni faʻamatalaga pe faapefea ona fai se masini puipui.

O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaaoga le masini i Photoshop.

Mo tagata faʻamatalaga o Photoshop, o le iloa le auala e faʻaaoga ai se masini e taua tele, aua e masani ona manaʻomia le faʻaogaina o lenei faʻavaa.

E tele naua ona lelei. Muamua, o le mask layer e le itiiti ifo i le solo i lona aoga. Lona lua, o lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona faia lenei mea poʻo lena vaega i le ata e le o vaaia i se mataupu o sekone. Le tolu ma le tolu, e oʻo lava i se tamaititi o le a mafai ona ia faʻatinoina faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le a le mea e puipui ai

O le Photoshop tool "mask" e masani ona lauiloa. O le mea moni, ua mamanuina e puipui ai se vaega o le ata poʻo le vaeluaina pe maeʻa atoa le gaoioiga o se faʻatinoga faapitoa i Photoshop.

E le o tagata uma, e tusa lava pe sili atu le faʻaoga komepiuta o le komepiuta e iloa e tolu lanu-lanu, ae o se tuufaatasiga o lanu uliuli, uliuli ma sinasina.

O nei lanu uma e iai lana lava galuega. O le lanu uliuli lea ua faamoemoe mo le masima, o le aʻafiaga o le lauulu e afaina ai le manino, ma o le paʻepaʻe e faʻaalia ai le tasi pe o le isi foliga vaaia.

O nei lanu uma i totonu o le mask e mafai ona faʻafetaui e faʻatatau i le mea o loʻo e tuliloaina i le sini: ia fai le papa e toetoe lava a le mafai ona vaaia pe puipui masini soʻo se vaega.

Faʻaaogāina o le mask i Photoshop, e mafai ona e natia le tele o ituaiga o laulau: mea faitino, laupepa o loʻo i ai ni pepa poʻo ni tusitusiga ... E leai se tasi na te faʻatagaina foi le tuʻuina o se masini i luga o se tasi vaega o papafa nai lo le tasi.

O le mea moni, o le mask o loʻo i ai mea tutusa e pei o le solo. O le ata o loʻo i luga o le palapala o le a tumau pea ona faʻamaonia, e tusa lava pe ese pe faʻapipiʻiina le masini. E le pei o le ufimata, o le solo e le mafai ona faʻaaoga i vevela mata.

Algorithm mo le faaopoopoina o se masini i se vaega

E pei ona taʻua i le taimi muamua, e mafai ona faʻaogaina le masini i luga o papa poʻo luga o le tasi papa o soo se ituaiga. Ina ia galulue ma masini, o tagata na faia le Photoshop polokalame ua atofaina faapitoa "Faaopopo se masikulu ile vaega". Mo le mauaina o lenei atigipusa, e tatau ona e tilotilo i le laulau, o loʻo i lalo tonu lava.

E lua ituaiga o masini e eseese i lo latou faʻamoemoe: se masini uliuli ma se paʻu paʻepaʻe. O se masini uliuli e faia ai se vaega patino o le ata e le o vaaia. Na o le kiliki i le pulumu uliuli ma filifili le vaega o le ata e te manao e nana, ma o le a mou atu.

O le faʻafeagai o loʻo i ai se paʻu paʻepaʻe - e tatau ona faʻaaoga pe afai e te manaʻo e faʻaalia le ata.

Ae e le na o le pau lea o le ala e faʻapipiʻi ai se masini puipui ile ata. O le auala lona lua e sili atu ona faigofie, taʻitasi, e tatau ona gauai atu ia i latou o loo na o le puleaina o le polokalame Photoshop.

Uluaʻi kiliki i luga o le lisi. "Lisi", ona faʻapena mai lea o faʻalapotopotoga ua ofoina atu e le polokalame e filifili ai, filifili se masini malulu.

Ma le isi, e tatau ona e faia se isi filifiliga, ae o le taimi nei mai ituaiga lua o masikulu - uliuli ma papaʻe. Pe a filifili e tatau ona taʻitaʻia pe o le a le tele o le a avea ma se vaega o le ata e tatau ona natia.

Afai e laʻititi, ona avea loa lea o le ufimata o lanu paʻepaʻe ma fesoasoani sili. Afai e lapoa le vaega i le ata, ona lelei lea ona faʻaaoga se masini uliuli.

Auala e galue ai ma le masini papa

Matou te faʻamoemoe o le taimi nei e le o se mea faalilolilo mo oe pe o le a le ufimata ma pe faʻapefea ona faʻaofuina i le ata. Afai o lea, ua oʻo i le taimi e amata galue ai.

I nisi galuega, e tatau ona e filifili pe o le a le aoga e te manaʻo ai i le ata. Faʻalagolago i lenei mea, e te filifilia le meafaigaluega talafeagai mai mea na ofoina atu i Photoshop.

Faapea ua e manaʻo e filifili se masini. I lenei tulaga, o le tasi o meafaigaluega e tolu o le a faia: se mea faigaluega filifilia, se pulumu, po o se tamailima. Filifili le mea e sili ona e aoga i ai.

Faaaoga le meafaigaluega filifilia e peiseai o loʻo e faʻaauau pea ona e galue i le laulau masani. E te manaʻo e faʻaopopo se faʻalavelave faʻapitoa i lou ata - faʻaaoga se kosi, pulumu, poʻo isi meafaigaluega ata tusi.

O le mea e leaga ai, e le faatagaina e le papa puipui le faʻaaogaina o lanu lanu, lanu, ma e tatau ona e faʻatapulaaina oe lava i se lanu uliuli ma papaʻe.

E ala i faataitaiga, e pei o lenei mea. Sei tatou fai atu e tatau ona e suia le lauulu paʻu o le ata i se mea lauiloa ma muamua. O le a fesoasoani le Tool Black Brush i lenei mea.

Kiliki i luga, filifili le talaaga e te manaʻo e natia. Ona, nai lo lena, ia toe tuu se isi vaaiga, ma o le a susulu le ata i lanu fou.

O a mea e mafai ona faʻaaogaina mo masini puipui

I le amataga o le tusiga ua uma ona i ai faʻamatalaga e uiga i le mafai ona faʻaaogaina soʻo se mea e faʻaaogaina ma meafaigaluega i le masini puipui. O le filifiliga o mea fufulu ma mea faigaluega e faalagolago ile ituaiga o taunuuga e te manaʻo e maua. Lisiina i lalo o meafaigaluega e masani ona filifilia e le aufaasalalauga Photoshop.

1. Faʻaitiitia

E faigata lava i soo se tasi e faʻaaogaina Photoshop ona faʻalogo i le Gasegase. O le fati e faia ai le suiga i le va o ni ata se lua pe sili atu foi e le mafuatia ona o le taina o le malamalama ma ata.

2. Pepa ma tusitusiga

O upu eseese ma fasi fuaitau na lomia i luga o le puipui masini e lauiloa foi i le faaaogaina o Photoshop. Afai e te manaʻo e galue faʻatasi ma le meafaigaluega "Text", ona kiliki lea i luga o lana ata ma luga o le laina o loʻo aliali mai i luga o le ituaiga lauulu i lau fuaitau sili ona e fiafia i ai poʻo lau tusitusiga.

Ona filifili lea o le tusitusiga tusia, ma uu le ki i luga o le komepiuta FMT ma kiliki i le kusi o le kiore i luga o le 'Tool Text Tool'.

A maeʻa lena, toe faʻaali le laulau i le ata muamua ma faʻaeʻe i ai se masini faʻapipiʻi faaopoopo. I lenei tulaga, o le mea e nofo ai le pusi e tatau ona i lalo ifo o le tusitusiga. Lalo o se ata lea e mafai ai ona e suʻeina le taunuuga o nei mea uma.

3. Sue

E masani ona faʻaaogaina le pulumu pe a manaʻomia le suia o le talaaga i le ata pe faʻaititia le tele o le ata. Ae ui i lea, o le mask masini e le o se mea aoga tele mo le suia o le talaaga.

4. Filiga

E tatau ona faʻaaoga fesuiaʻiga pe afai o lau sini o le teuteu, faʻavasega le ata. E tele auala e faia ai lenei mea. E na o le tele lava o nei mea e talafeagai mo na oi latou o loʻo i ai Photoshop i luga o le "oe" ma o loʻo i ai se mafaufauga lelei.

Le faafaigofieina o le malamalama - o se faataitaiga laitiiti. Tatou toe foi i le ata ma se pusi. Aisea e le tusi ai se ata muamua i le ata? Mo le faia o lenei mea, fai se masini malulu e faʻaaoga ai se faʻamaufaʻatasi. O le iʻuga, o le ata o le a laʻititi, ma o nisi o le a le mafai ona vaaia, ma e le vavaeeseina.

Ma le isi, tatala le faamalama i luga o masini papala ma le pusi o le kiore, kiliki le ata "Filu"ona sosoo ai lea "Fuafuaga" ona kiliki lea o le ata "Omea uamea".

I le mulimuli ai i lenei mea, o le ae manaomia le faʻapipiʻi o numera i le lisi o le matū'ū, ma o fea o mea e te maua i le tilotilo i le ata pe a maeʻa le tusiga. Afai e te faia mea uma i le saʻo, ona oʻo lea i le iʻuga e mafai ona e faamemelo i le ata, o ona pito e teuteuina i se faʻavaa ma se mamanu muamua.


5. Gaoioiga filifili

Soo se laulau e mafai ona iloa manino e pei o se tusitusiga, ma e mafai ona e faia se masini puipui, e pei ona taʻua muamua. Mo le filifilia, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea faigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, o se filifili faʻafaʻamau. A maeʻa lena mea, e faʻaaogaina se masini i le vaega ua filifilia. O foliga o le taʻiala ua faʻatagaina oe e faʻaaoga vave le masini.

Isi mea faigaluega

O le mea e faʻaaogaina ai le ufimata e faigofie ona faʻasaʻo. Mo le faia o lenei mea, o le a faʻaaoga ai paʻu i lanu uliuli ma paʻepaʻe. I le amataga o le tusiga na tuʻuina mai ai faʻamatalaga auiliili mo le teuteuina o le laulau. Ae ui i lea, i le polokalame Photoshop, o loʻo i ai isi meafaigaluega e aafia ai le masini malulu. Latou te aliali mai i luga o le lau, pe ae kiliki i luga o le atigipusa o le mask ma le kiliki saʻo. Afai e te puleaina Photoshop, o le a aoga mo oe e faamasani oe lava ia i latou.

1. Aveese le masini puipui. A maeʻa ona e kiliki i luga o lenei poloaiga, e mou ese le masikoli palapala.

2. Faaaoga se masini puipui. A uma ona e kiliki i luga o lenei poloaiga, o le tuufaatasiga o le ata i luga o le laulau ma le mask e tupu. O le mea lea ua faʻaleleia ai le faʻala.

3. Ave le masikoli palapala. O lenei meafaigaluega e faʻatagaina ai oe e aveese le masini paʻu mo sina taimi. Ae o le toe faʻaleleia o se mea faigofie e pei o le aveeseina: na o le kiliki i luga o le faʻamau faʻamau, ma toe faʻaauau le mask.

Faʻalagolago i le faʻamatalaga o Photoshop, o isi tulafono e mafai foi ona tupu: "Aveese le masini mai le vaega ua filifilia", "O le fesoʻotaiga o le mask ma le nofoaga ua filifilia" ma "Faaopopo se masini i le vaega ua filifilia".

I luga o papaʻe e mafai ona e faʻaopopoina se masini puipui

Toeitiiti lava o ituaiga uma o palapala e lagolago ai le mask overlay. O nei mea e aofia ai faʻamaumauga faʻatasi ma se ata faʻamalosi, faʻatasi ai ma se mea faitino, faʻamaumauga ma ni tusitusiga, ma ni foliga eseese. E oo lava i le tele o laupepa i le taimi e tasi e mafai ona e faaopoopo se masini.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi siaki le mask

E mafai ona faʻaogaina le masini i mea uma. Afai na e faʻaaogaina sitaili o ata e pei o "Ata" poʻo "Moli fafo", e le gaoioi le matapulepule. Ae o le suiga o se ituaiga "faafitauli" i totonu o se mea atamai, o lona faʻamalosia poʻo le faʻapipiʻiina o se laulau ma le ituaiga na faʻaaoga i ai, e faʻaitiitia ai le faafitauli.

O luga na tuuina atu i ai faamatalaga uma e mafai ona aoga pe a faigaluega i Photoshop ma masini papa. E foliga mai, a uma ona latou masani ma faʻaaogaina fautuaga o loʻo i ai, i le faʻatinoga, o tagata faʻapitoa e faʻaleleia atili o latou tomai.