Windows 10 polokalame le lelei

O polokalame le lelei i Windows 10, e pei ona i ai i lomiga muamua o le OS, oi latou ia o loʻo tamomoe aunoa pe ae tatalaina ni ituaiga faila, sootaga, ma isi elemene - o lona uiga, na polokalame e fesoʻotaʻi ma lenei ituaiga faila e avea ma autu autu mo le tatalaina (mo se faʻataʻitaʻiga, oe tatalaina le faila JPG ma faʻamaonia le tatalaina o le ata Photos).

I nisi tulaga, atonu e talafeagai le suia o polokalama le faʻaaogaina: e masani lava o le masini, ae o nisi taimi atonu e aoga ma talafeagai mo isi polokalame. I le lautele, e le faigata, ae o nisi taimi e ono tulaʻi mai faafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e te manaʻo e faʻaeʻe se polokalama feaveaʻi e ala i le le mafai. Auala e faʻapipiʻi ai ma faʻaleleia polokalame ma tusi talosaga e le mafai ona faʻaaoga i le Windows 10 ma o le a talanoaina i lenei faʻatonuga.

Faʻapipiʻiina o mea e le faʻaaoga i Windows 10 filifiliga

O le faʻaoga autu mo le faʻapipiʻiina o polokalame e ala i le le maua i le Windows 10 o loʻo i totonu o le vaega e fetaui ma le "Taʻiala", lea e mafai ona tatalaina e ala i le kiliki i luga o le afi i le Faʻamataga amata poʻo le faʻaaogaina o Winkey I.

I faʻasologa o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le faʻaaogaina o talosaga e ala i le le manuia.

Faʻatonuina polokalama e le masani ai

O tusi autu (e tusa ai ma le Microsoft) e le mafai ona tuʻuina ese - o suʻega nei, talosaga imeli, faʻafanua, tagata matamata ata, tagata taʻalo ata ma musika. Ina ia fetuʻunaʻiina (mo se faʻataʻitaʻiga, ia suia le faʻaaogaina o le siakiina), mulimuli i laasaga nei.

  1. Alu i Faʻatulagaga - Talosaga - Talosaga e le mafai.
  2. Kiliki i le tusi talosaga e te manaʻo e sui (mo se faʻataʻitaʻiga, e suia ai le siakiina faʻanoanoa, kiliki i luga o le talosaga i le vaega o "Upega Tafaʻilagi").
  3. Filifili mai i le lisi le polokalama e manaʻomia e ala i le le manuia.

Ua maeʻa nei laasaga ma i le Windows 10 se polokalama fou fou mo le galuega filifilia o le a faʻapipiʻiina.

Ae ui i lea, e le o taimi uma e tatau ai ona suia naʻo ituaiga o talosaga.

Faʻafefea ona suia polokalama le faʻaaogaina mo ituaiga faila ma faʻasologa

I lalo ifo o lisi lisi o talosaga i totonu o Tuatusi e mafai ona e vaʻaia ni sootaga se tolu - "Filifili tulaga faʻatulagaina mo faila faila", "Filifili tulaga faʻatautaia mo faʻamaumauga" ma le "Faʻatonu tulaga faʻaleagaina e ala i le faʻaaoga." Muamua, mafaufau i le muamua muamua.

Afai e te manaʻo i se ituaiga o faila (faila ma le faʻapipiʻi faʻamaonia) e tatala e se polokalama patino, faʻaaoga le "Filifili tulaga faʻatulagaina mo faila faila" filifiliga. E faapena foi, i le fuaiupu mo le "mo tulafono," o talosaga e fetuutuunai ona o le le manuia mo ituaiga eseese o sootaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou te manaʻomia ia faila faila i se faatulagaga patino e tatalaina e le o le "Cinema and TV" talosaga, ae e se isi tagata taalo:

  1. Alu i le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga masani mo ituaiga faila.
  2. I totonu o le lisi matou te maua ai le faʻaopoopoga talafeagai ma kiliki i le talosaga faʻamaonia i le isi.
  3. Matou te filifilia le talosaga matou te manaʻomia.

E tutusa foi ma tulafono (taiala masani: MAILTO - sootaga i imeli, CALLTO - sootaga i numera telefoni, FEED ma FEEDS - sootaga i RSS, HTTP ma HTTPS - sootaga i luga o uepisaite). Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻo i sootaga uma i nofoaga e le tatalaina ai le Microsoft Edge, ae i se isi lava mea e siakiina - faʻapipiʻiina mo tulafono HTTP ma HTTPS (e ui lava e faigofie ma e sili atu ona saʻo le faʻapipiʻi e pei o le faʻaaogaina le masini pei o le auala muamua).

Polokalame polokalame faatasi ai ma ituaiga o faila lagolago

O nisi taimi pe ae faʻapipiʻi le polokalame i le Windows 10, o le a otometi lava ona avea ma polokalama le lelei mo nisi o faila, ae mo isi (lea e mafai foi ona tatalaina i lenei polokalame), o loʻo tumau pea le faiga.

I mataupu e te manaʻomia e "fesiitai" lenei polokalama ma isi faila faila e lagolagoina, e mafai ona e:

  1. Tatala le mea "Seti tulaga le aoga mo le talosaga."
  2. Filifili le mea e manaʻomia.
  3. O se lisi o ituaiga faila uma e tatau ona lagolagoina e lenei talosaga, ae o nisi oi latou o le a le fesootaʻi atu i ai. Afai e talafeagai, e mafai ona e suia lenei mea.

Faʻapipiʻiina le polokalame le mafai ona faʻaaoga

I le lisi o lisi o lisi i totonu o laina, o polokalame e le manaomia le faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta (feaveaʻi) e le o faʻaalia, ma o lea e le mafai ona faʻapipiʻiina e pei o ni polokalama e le faʻaaogaina.

Ae ui i lea, e faigofie ona faʻapipiʻiina:

  1. Filifili le faila o le ituaiga e te manaʻo e tatala e ala i le le maua o le polokalame manaʻomia.
  2. Kiliki i luga ma le ki o le kuki saʻo ma filifili "Tatala ma" - "Filifili se isi talosaga" i le lisi autu, ona filifili lea o "Isi talosaga".
  3. I le pito i lalo o le lisi, kiliki "Suʻe se isi talosaga i luga o lenei komepiuta" ma faʻamaonia le auala i le polokalama e manaʻomia.

O le a tatala le faila i le polokalama maoti ma mulimuli ane o le a aliali mai i totonu o lisi ile lisi o mea e le talafeagai mo lenei ituaiga faila ma i le lisi "Tatala ma", lea e mafai ai ona e siakiina le "Faʻaaoga pea lenei talosaga e tatala ..." pusa, lea e faia foi e le polokalama faʻaaoga e ala i le faaletonu.

Setiina o polokalama le faʻaogaina mo faila faila e faʻaaoga ai laina laina

O loʻo i ai se auala e setiina ai ni polokalama lē faʻapitoa mo le tatalaina o se ituaiga o faila e faʻaaoga ai le laina o le Polokalama o le Windows 10. O le taualumaga o le a faapenei:

  1. Faʻasalalauina le faʻasologa o le poloaiga e avea ma pule (silasila i le auala e tatala ai le musumusuga o le Windows 10).
  2. Afai o le ituaiga faili faila ua uma ona lesitala i totonu o le polokalama, ulu i le poloaiga assoc extension (o le faʻaopoopoga o loʻo faasino i le faʻaopoopoga o le ituaiga faila faila, silasila i le ataata i lalo) ma manatua le ituaiga o faila e fetaui i ai (i le screenshot - txtfile).
  3. Afai e le i faamauina le faʻaopoopoga i le polokalama, ulufale i le poloaiga assoc extension = ituaiga faila (o le faila faila o loʻo faʻaalia i le upu e tasi, vaʻai le faʻamalama).
  4. Ulufale i le poloaiga
    ftype ituaiga faila = "program_path"% 1
    ma lolomi Ulufale e toe tatala lenei faila i le polokalame ua faamaotiina.

Faamatalaga faaopoopo

Ma nisi faʻamatalaga faaopoopo e mafai ona aoga i le faʻapipiʻiina o polokalame e ala i le le maua i le Windows 10.

  • I luga o le itulau o le tusi talosaga, e le mafai, o loʻo i ai le "Toefaʻatonu" button, lea e mafai ona fesoasoani pe afai ua e faia se mea sese ma ua faila faila i le sese.
  • I uluai lomiga o le Windows 10, o loʻo iai foi le setup setup program setup i le vaega o loʻo pulea. I le taimi nei, o loʻo tumau pea le meataitasi "Polokalama Tetele", ae o nofoaga uma lava e tatala i totonu o le laulau e aunoa ma le faʻaalia e tatala ai le vaega talafeagai o faʻasologa. Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala e tatala ai le tuatusi tuai - lolomi le kī Win + R ma ulufale i se tasi o tulafono nei
    pulea / igoa Microsoft.DefaultPrograms / itulau itulauFileAssoc
    pulea / igoa Microsoft.DefaultPrograms / page pageDefaultProgram
    E mafai ona e faitau e uiga i auala e faʻaoga ai le faʻaaogaina o le polokalama tuai o polokalama polokalama i faʻasesega o le Windows 10 File Association.
  • Ma o le mea mulimuli: o le auala ua faamatalaina e pei ona taua i luga e le faigofie i taimi uma: mo se faataitaiga, afai o tatou talanoa e uiga i se masini komepiuta, ona tatau lea ona faatusatusaina e le gata i ituaiga o faila, ae faapea foi ma faasologa ma isi elemene. E masani lava i ia tulaga e tatau ona e suʻe i le faatonu o le resitala ma sui auala i tusi feaveaʻi (pe faʻamaonia au lava) i le HKEY_CURRENT_USER Software Classes ma e le gata, ae atonu e sili atu i le lautele o le aʻoaʻoga oi ai nei.