E faʻapefea ona iloa le vevela o le CPU

I totonu o lenei tusi lesona o loʻo i ai ni nai auala faigofie e iloa ai le vevela o le gaioiga i le Windows 10, 8 ma le Windows 7 (faʻapea foi ma se metotia e le faalagolago i le OS) faʻatasi ai ma aunoa ma ni polokalama saoloto. I le faaiuga o le tusiga o le ai ai foi faamatalaga lautele e uiga i le tulaga masani o le vevela o le faagasologa o se komepiuta po o le komepiuta.

Le mafuaʻaga e ono manaʻomia ai e le tagata faʻapitoa ona vaʻai i le vevela o le CPU e masalosalo o loʻo punitia o ia ona o le manava tele poʻo isi mafuaaga e talitonu ai e le masani. I luga o lenei autu e mafai foi ona aoga: Le auala e iloa ai le vevela o se kata vitio (peitaʻi, o le tele o polokalama o loʻo faʻaalia i lalo e faʻaalia ai le vevela o le GPU).

Vaʻai i le vevela o le gaioiga e aunoa ma polokalama

O le auala muamua e suʻeina ai le vevela vevela e aunoa ma le faʻaaogaina o le komepiuta lona tolu o le vaʻaia i le BIOS (UEFI) o lau komepiuta poʻo lau komepiuta. I le toetoe o soʻo se masini, o loʻo i ai iina ia faʻamatalaga (sei vagana ai nisi lapatops).

Pau lava le mea e te manaʻomia o le ulufale lea i le BIOS poʻo le UEFI, ona maua ai lea o faʻamatalaga talafeagai (CPU Temperature, CPU Temp), lea e mafai ona tuʻuina i vaega nei, e faalagolago ile lau motherboard

  • Tulaga o le Soifua maloloina o le PC (poo le naʻo le tulaga)
  • Mataʻituina Meafaigaluega (Mataʻituina H / W, na o le Mataituina)
  • Mana
  • I luga o le tele o faʻailoga a le UEFI ma se ata faʻataʻitaʻi, o faʻamatalaga e uiga i le vevela vevela e maua i luga o le ata muamua.

O le le lelei o lenei metotia e le mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le mea o loʻo galue ai le vevela o le gaosiga ma o loʻo galue le tino (pe afai o loʻo e nofo i le BIOS), o le faʻaaliaina o faʻamatalaga e taʻu mai ai le vevela e aunoa ma se avega.

Manatua: E i ai foi se auala e matamata ai i le vevela faʻamatalaga e faʻaaoga ai le Windows PowerShell poʻo le laina o le faʻatonuina, ie. e aunoa foi ma polokalame a isi vaega, o le a toe iloiloina i le pito i tua o le tusi lesona (aua e le lava i luga o le a le meafaigaluega e saʻo ona fai).

Faʻaaoga le temp

O le Core Temp o se polokalama faigofie faigofie i le Rusia mo le mauaina mai o faʻamatalaga e uiga i le vevela o le gaosiga, e galue i lomiga aupito lata mai o le OS, e aofia ai le Windows 7 ma le Windows 10.

O le polokalame e ese le faʻaalia o le vevela o mea uma e fai i le processor, o lenei faʻamatalaga e faʻaalia foi ona le mafai ona faʻaaoga le Windows taskbar (e mafai ona e tuʻuina le polokalama i luga o le amataga ina ia iai pea lenei faʻamatalaga i luga o le faʻailoga).

I le faʻaopoopoga, Core Temp o loʻo faʻamatalaina ni faʻamatalaga masani e uiga i lau gaioiga ma e mafai ona faʻaaogaina e avea ma faʻauluina o faʻamatalaga o le vevela mo le faʻaaogaina o le komepiuta komepiuta CPU Meter (lea o le a taua mulimuli ane i le tusiga).

E i ai foi lau lava komepiuta komepiuta Windows 7 Core Temp Gadget. O le isi faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le polokalame, o loʻo avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi' o Core Temp Grapher, mo le faʻaalia o taimi faʻatulagaga ma le vevela.

E mafai ona e siiina le Core Temp mai le ofisa aloaia //www.alcpu.com/CoreTemp/ (ibid, i le vaega faaopoopo o loʻo i ai le faʻaopoopoga o polokalama).

Faamatalaga o le vevela i le CPU i CPUID HWMonitor

CPUID HWMonitor o se tasi o faʻamaumauga e sili ona aloaʻia e aunoa ma se suʻesuʻega i luga o le tulaga o mea faʻapitoa o se komepiuta poʻo se komepiuta, e aofia ai faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le vevela o le gaosiga (Papiga) ma mo autu taʻitasi. Afai ei ai sau mea CPU i totonu o le lisi, e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le vevela ole laupepa (o faʻamatalaga o loʻo i ai nei o loʻo faʻaalia i le koluma o Taulaga).

E le gata i lea, ua mafai e HWMonitor ona e sailia:

  • O le vevela o le kata vitio, vaʻa, motherboard.
  • Mama vave.
  • Faamatalaga e uiga i le voltage i luga o vaega ma le avega i luga o pusa.

O le upega tafaʻilagi aloaia a le HWMonitor o le //www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Speccy

Mo tagata faʻapitoa e sili atu le faigofie e iloa ai le vevela o le gaosiga atonu o se polokalama Speccy (i le gagana Rusia), fuafua e maua ai faʻamatalaga e uiga i uiga o le komepiuta.

I le faʻaopoopoga i le tele o faʻamatalaga e uiga i lau masini, Speccy e faʻaalia uma le tele o le vevela mai masini o lau PC poʻo le komepiuta, e mafai ona e vaʻaia le vevela o le CPU i le vaega o le CPU.

O loʻo faʻaalia foi i le polokalame le vevela o le kata vitio, motherboard ma le HDD ma le SSD (pe'āfai e iai ni masini talafeagai).

Le tele o faʻamatalaga e uiga i le polokalama ma le mea e teu ai i se isi iloiloga o le Polokalame, e saili ai uiga o le komepiuta.

Speedfan

O le polokalama SpeedFan e masani ona faʻaaogaina e pulea ai le saoasaoa o le faigamalo o le komepiuta o se komepiuta poʻo se komepiuta. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaalia ai foi faʻamatalaga e uiga i le vevela o mea taua uma: gaioiga, siaki, kata vitio, faila mālosi.

I le taimi lava e tasi, o le SpeedFan e faʻafouina pea ma lagolagoina le toetoe lava o faletalimalo faʻaonaponei ma galue lelei i le Windows 10, 8 (8.1) ma le Windows 7 (e ui i le faʻavae e ono mafua ai faʻafitauli pe a faʻaaogaina galuega o le fetuunaʻi o le suiga o le tagata e faʻaleleia - faʻaeteete).

O isi vaega faʻaopopo e aofia ai le fausiaina o le suiga o le vevela, lea e mafai ona aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, ia malamalama pe o le a le vevela o le gaioiga o lau komepiuta i le taimi o le taʻaloga.

O le polokalama aloaia aloaia //www.almico.com/speedfan.php

Hwinfo

E leai se aoga HWInfo, ua fuafuaina e maua ai faʻamatalaga e uiga i uiga o le komepiuta ma le setete o mea faʻapipiʻi mea o se auala faigofie foi e matamata ai faʻamatalaga mai le vevela.

Ina ia mafai ona e vaʻai i lenei faʻamatalaga, kiliki i le "Sensors" button i le faamalama autu o le polokalama, o faʻamatalaga talafeagai e uiga i le vevela vevela o le a tuʻuina atu i le vaega o le CPU. O iina o le ae maua ai faʻamatalaga e uiga i le vevela o le ata vitio, pe a talafeagai.

E mafai ona e siiina HWInfo32 ma HWInfo64 mai le nofoaga aloaia //www.hwinfo.com/ (o le lomiga o HWInfo32 e galue foi ile 64-bit system).

Isi mea aoga e matamata i le vevela o se komepiuta po o le komepiuta komepiuta

Afai o polokalama na faʻamatalaina e itiiti lava, o nisi nei o meafaigaluega sili ona lelei e faitau le vevela mai masini o le gaioiga, kata vitio, SSD poʻo le māleʻaleʻa, motherboard:

  • Tatala le Mataituina o Meafaigaluega o se faʻaaogaina faigofie o punaoa tatala lea e mafai ai e oe ona matamata i faʻamatalaga e uiga i mea autu autu. A o iai i le peta, ae e lelei tele.
  • O le masini komepiuta uma o le Windows 7 masini komepiuta lea, afai o le Core Temp program o loʻo i luga o se komepiuta, e mafai ona faʻaali le faʻamalama o le CPU. E mafai ona e faʻapipiʻiina lenei gaosiga o le vevela i le Windows. Vaʻai i le Windows 10 Desktop Gadgets.
  • OCCT o se polokalame o le suʻeina o suʻega i le Rusia lea e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le PPU ma le GPU o le vevela o le kalafi. I le lē mafai, o loʻo maua mai faʻamatalaga mai le module HWMonitor ua fausia i totonu o le OCCT, ae o le Core Temp, Aida 64, SpeedFan faʻamatalaga e mafai ona faʻaaogaina (ua suia i totonu o tulaga). Faʻamatalaina i le tusiga Faʻafefea ona iloa le vevela o le komepiuta.
  • AIDA64 o se polokalama totogi (e leai se totogi mo le 30 aso) mo le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le polokalama (vaega uma o meafaigaluega ma masini komepiuta). Faʻaaogaina malosi, o se mea le lelei mo le aufaʻatasi o le tagata - le manaʻoga e faʻatau se laisene.

Suʻe le vevela vevela e faʻaaoga ai le Windows PowerShell poʻo le laina o le tulafono

Ma se isi auala e naʻo luga o nisi polokalama e mafai ai ona e vaʻai i le vevela o le gaosiga faʻatasi ai ma meafaigaluega a le Windows, e faʻaaogaina le PowerShell (o loʻo i ai se faʻatinoga o lenei metotia e faʻaaoga ai le laina o le tulafono ma wmic.exe).

Open PowerShell o le pule ma ulufale i le poloaiga:

get-wmiobject msacpi_thermalzonetperature temperature -mamespace "root / wmi"

I luga o le laina o le poloaiga (o loʻo tamomoe foi e avea ma pule), o le poloaiga e foliga faapenei:

wmic / namespace:  root  wmi PATH MSAcpi_ThermalZoneMa oʻo mai le maualuga o le taimi nei

O se taunuuga o le poloaiga, o le ae maua se tasi pe sili atu ile vevela i le taimi nei (mo le metotia ma le PowerShell), o le vevela o le gaosiga (po o le pusa) i Kelvin ua faateleina i le 10. Ina ia liua i tikeri Celsius, vaevae le Taimi Nei i le 10 ma toesea 273.15.

Afai, pe ae taitaia se poloaiga i luga o lau komepiuta, O le taimi nei e tutusa uma lava, ona le aoga lea o lenei metotia mo oe.

Tausaga ole CPU Temperature

Ma o le taimi nei i luga o le fesili e masani ona fesiligia e tagata faʻapitoa - ma o le a le vevela vevela masani mo le galue i luga o komepiuta komepiuta, komepiuta, Intel poʻo AMD.

O tuaoi o tulaga masani mo le Intel Core i3, i5 ma i7 Skylake, Haswell, Ivy Bridge ma Sandy Bridge processors o loʻo taua i lalo (faʻatusatusa le tau):

  • 28 - 38 (30-41) tikeri Celsius - i le vaʻavaʻavavale (Windows desktop o loʻo taʻavale, e le faʻatinoina galuega faʻaleleia o talaaga). Ua tuʻuina i luga o puipui puipui mo faʻalauiloa ile igoa K.
  • 40 - 62 (50-65, e oʻo atu i le 70 mo i7-6700K) - i le faʻatulagaina o le avega, i le taimi o le taʻaloga, tuʻuina atu, faʻamalosia, galuega faʻamaumauga, ma isi.
  • 67 - 72 o le maualuga aupito maualuga o le maualuga na fautuaina e le Intel.

E masani lava ona tutusa le vevela o le gaosiga o gaosiga o le AMD, sei vagana ai nisi, e pei o le FX-4300, FX-6300, FX-8350 (Piledriver), ma le FX-8150 (Bulldozer), o le maualuga maualuga ua fautuaina o le temperature e 61 tikeri Celsius.

I le vevela o le 95-105 tikeri Celsius, o le toʻatele o tagata gaosiga e liliu i luga (taʻavale oso), faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le vevela - latou te tapeina.

E tatau ona manatuaina i le maualuga maualuga, o le vevela i le tulaga o le avega o le a sili atu le maualuga nai lo luga, aemaise lava pe afai e le naʻo se mea faʻatau po o se komepiuta faʻatau. Faʻasalaga laiti - e le o le fefe.

Mulimuli ane, nisi faʻamatalaga faaopoopo:

  • O le faateleina o le vevela o le vevela (i totonu o le potu) i le 1 tikeri Celsius mafua ai le maualuga o le vevela o le gaosiga e tusa ma le tasi ma le afa tikeri.
  • O le tele o avanoa avanoa i le komipiuta e mafai ona aʻafia ai le vevela o le gaosiga ile 5-15 tikeri Celsius. E tutusa lava (naʻo numera e mafai ona maualuga) e faʻatatau i le tuʻuina o le PC i totonu o le 'komipiuta komepiuta', pe a latalata i puipui o le PC o puipui laupapa o le laulau, ma le pito i tua o le komepiuta e "foliga" i le puipui, ma o nisi taimi i le mafanafana ). Ia, aua nei galo e uiga i le pefu - o se tasi o mea autu e faʻafefe ai le vevesi.
  • O se tasi o fesili sili ona masani na ou mauaina i luga o le autu o le komepiuta i luga o le komepiuta: Na ou faamamaina laʻu PC o le efuefu, suia le suauu mama, ma na amata ona mafanafana atili, pe taofia le suiina. Afai e te filifili e fai nei mea na o oe, aua e te faia i luga o se vitio se tasi i le YouTube po o se tasi faatonuga. Faitau ma le faʻaeteete atili mea faitino, ma faʻalogo i faʻaaliga.

E maeʻa lenei mea ma ou faʻamoemoe mo se tasi o le au faitau e aoga.