Faʻafefea ona sui le leo i le initaneti

O faʻasinomaga ma le vaʻavaʻai i le Microsoft Word ua faʻatulagaina e tusa ai ma tulaga faʻagata. E le gata i lea, e mafai lava ona suia e ala i le faʻaaloaloina o manaʻoga o le faiaʻoga poʻo le tagata faʻatau. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i le ala e faʻaoga ai le Upu.

Lesona: Faʻafefea ona aveese avanoa tele i le Upu

O fuainumera i totonu o le Upu o le mamao lea i le va o mea tusitusia o le pepa ma le itu tauagavale ma / poʻo le taumatau o le pepa, faʻapea foʻi le va o laina ma parakalafa (vavalo), e le mafai ona faʻaaogaina i le polokalama. O se tasi lea o vaega o le faatulagaina o le tusitusiga, ma e aunoa ma lenei mea e faigata tele, pe a le mafai ona fai, ao galue faʻatasi ma pepa. E pei lava i le polokalame mai ia Microsoft, e mafai ona e suia le tele o le text and font, e mafai ona e suia le tele o tusi i totonu. Faʻafefea ona faia lenei mea, faitau i lalo.

1. Filifili le tusitusiga lea e te manaʻo e fetuʻunaʻi ai le faʻaoga (Ctrl + A).

2. I le lisi "Aiga" i se vaega "Parakalafa" Faʻateleina le pusa tautala e ala i le kiliki i luga o le uʻamea o loʻo i le pito i lalo o le vaega.

3. I le pusa talanoa o loʻo faʻaalia i ou luma, tuʻu i totonu o le kulupu "Indent" o tau talafeagai, mulimuli ane e mafai ona e kiliki "Lelei".

Motugaafa: I totonu o le pusa talanoaga "Parakalafa" i le faamalama "Faataitaiga" E mafai ona vave vaʻai pe faʻapefea ona suia le tusiga pe ae suia nisi faʻasologa.

4. O le tulaga o le tusitusiga i luga o le pepa o le a suia e tusa ai ma faʻamaumauga o faʻamaumauga ua e faʻamaonia.

I le faʻaopoopoga i tala, e mafai foi ona e suia le tele o le laina o laina i totonu o le tusitusiga. Ina ia iloa le auala e fai ai lenei mea, faitau le tusiga o loʻo tuʻuina atu e le fesoʻotaʻiga i lalo.


Lesona: Faʻafefea ona suia le laina laina i le Upu

Filifiliga o mea e faʻaaoga i totonu o le pusa talanoa "Parakalafa"

I le taumatau - le fesuiaiga o le taumatau taumatau o le parakalafa mo se mamao faatulagaina o tagata e faaaogaina;

I le tauagavale - fesuiaiga o le itu tauagavale o le parakalafa i le mamao ua faamaoti e le tagata e faaaogaina;

Special - o lenei mekasini e mafai ai e oe ona seti se aofaiga o tupe maua mo le laina muamua o le palakalafa (parakalafa "Indent" i le vaega "Uluai laina"). Mai iinei e mafai foi ona e setiina le faasologa o tafaoga (aitema "Ledge"). O gaioiga faapena e mafai ona faia e faʻaaoga ai le pule.

Lesona: Faʻafefea ona mafai ai le laina ile Upu


Faʻasalaina ata
- e ala i le siakiina o lenei atigipusa, o le a suia ai ia mea "Taumatau" ma "Agavale" i luga "O fafo" ma "Totonu"lea e sili ona talafeagai pe a lolomiina i totonu o le tusi.

Motugaafa: Afai e te manaʻo e teu au suiga e pei o tau le faʻaaogaina, kiliki le kene o le igoa e tasi o loʻo i le pito i lalo o le faamalama. "Parakalafa".

O le mea uma lava, aua o le taimi nei ua e iloa le faʻaaogaina o le Upu 2010 - 2016, faʻapea foʻi ma uluai lomiga o lenei vaega o le komepiuta. Gaoioiga aoga ma na o taunuuga lelei lava.