Faʻafefea ona faʻafesootai se komepiuta i le TV?

E fetaui lelei, e le o se taimi ua leva, na o tagata mauoa e mafai ona gafatia se komepiuta, poo i latou foi, i le avea ai o se galuega, e tatau ona latou taulimaina i latou i aso uma. Ae o le taimi e pasia i le aso ma le komepiuta, laulau, ma isi. - e le o se mea taugata, ae o meafaigaluega komepiuta talafeagai mo le fale.

O le faʻaogaina o se komepiuta i se televise e maua ai faʻamanuiaga moni:

- le mafai ona matamata ata tifaga i luga o le lapopoa i le lelei lelei;

- matamata ma saunia sauniuniga, aemaise lava pe afai e te suʻesuʻeina;

- o lau taaloga e fiafia i ai o le a susulu i lanu fou.

O le mea lautele, o se mauga atoa o mea lelei ma se agasala e le faʻaaogaina uma avanoa o tekonolosi faʻaonapo nei, aemaise lava pe a latou faʻafaigofie atili le olaga ma faʻaleleia taimi paganoa.

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou vaʻavaʻai pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se televise, lea e maua ai fesoʻotaʻiga mo lenei mea, o nei mea e naʻo le na o le vitio na te faʻaliliuina, ma o le leo ...

O le anotusi

  • Laasaga mo le faʻaogaina o se komepiuta i se TV:
    • HDMI
    • VGA
    • DVI
    • S-vitio
    • RCA poʻo le Tulip
    • Faʻapipiʻi Scart
  • Faʻatuina se komepiuta ma le TV pe a fesoʻotaʻi
    • TV seti
    • Polokalama komepiuta

Laasaga mo le faʻaogaina o se komepiuta i se TV:

1) Tatou te fuafuaina ituaiga o fesoʻotaʻiga. O lau komepiuta e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tasi o fesoʻotaʻiga nei: VGA (masani ona maua) poʻo le DVI, S-video, HDMI (tulaga fou).

2) O le isi, alu i le TV, lea o le a faʻafesoʻotaʻi la matou komepiuta. I luga o le laulau e iai fesoʻotaʻiga i luga o le televise e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le gaioiga mai luga (silasila i le p.1), poʻo le gaioiga "SCART".

3) Laasaga mulimuli: afai e te le maua le uaea talafeagai, e tatau ona e faʻatau. I le auala, atonu e tatau ona e faʻatau se faʻailoa.

E uiga i nei mea uma i auiliiliga.

HDMI

O lenei fesoʻotaʻiga e sili ona taatele i aso nei. I mea uma lava tekinolosi fou o ia na fausia. Afai na maua talu ai nei lau komepiuta ma televise, ona 99% lea, o le mea tonu lea o le fesoʻotaʻiga o le ae maua.

O le aoga sili o le fesootaiga HDMI o lona mafai lea ona faʻasaga i le taimi e tasi ia ata vitio ma leo! E le gata i lea, e te le manaʻomia ni isi telefoni ma leo ma vitio o le a tuʻuina atu i le maualuga. O iugafono vitio e mafai ona seti i le 1920 × 1080 ma le 60Hz sosolo, faailo leo: 24bit / 192 kHz.

E le manaʻomia le fai mai, o lenei fesoʻotaʻiga o le a mafai ai e oe ona matamata i ata vitio i totonu o le ata fou fou 3D!

VGA

O se fesoʻotaʻiga lauiloa mo le faʻaogaina o se komepiuta i se TV, lea e mafai ona saunia se ata matagofie, e oʻo atu i le 1600 × 1200 pika.

O le matua le lelei o sea fesootaʻiga: o le leo o le a le mafai ona tuʻuina atu. Ma afai e te fuafua e matamata i se ata tifaga, o le ae manaomia le faʻafesoʻotaʻi o failauga i le komepiuta, poʻo le faʻatau atu o se isi uaea faʻalogo e tuʻuina atu le leo i le TV.

DVI

O le mea lautele, o se fesoʻotaʻiga lauiloa tele, ae ui i lea, i totonu o le komepiuta e le masani ona fetaui. Tele mea masani i komepiuta masani ma televise.

E tolu eseesega eseese o le DVI: DVI-D, DVI-I, ma le Dual Link DVI-I.

DVI-D - e mafai ai ona e tuʻuina atu na o le tasi le faʻasologa o ata vitio ma se faʻataʻitaʻiga ata e oo i le 1920 × 1080. I le auala, o le faailo o loʻo tuʻuina atu numera numera.

DVI-I - faʻafeiloaʻi ia leitio ma analog video signals. Faʻamatalaga o ata e pei o le lomiga talu ai.

Faʻapipiʻi le DVI-I - e mafai ai ona e maua ni faʻataʻitaʻiga ata e oo atu i le 2560 × 1600! Fautuaina mo tagata e ona televise ma faʻaalia ma se fofo tele o le folasu.

I le auala, o loʻo i ai ni tagata faʻapitoa faapitoa e mafai ai e oe ona maua se faʻataʻitaʻiga DVI mai se VGA mai se komepiuta, ma e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi i se televise faʻaonaponei.

S-vitio

Lelei lelei e tuʻuina atu le ata vitio. E naʻo se tasi o fesoʻotaʻiga e le mafai ona maua i luga o le komepiuta: o le a avea ma mea o le taimi ua tuanaʻi. Atonu o le a aoga tele ia te oe pe afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi lau PC ile TV, i luga ia i latou, o se mea e masani ona tupu.

RCA poʻo le Tulip

O se fesoʻotaʻiga taatele i luga o TV uma. E mafai ona maua i ata tuai ma fou. E tele faʻamafanafanaga i le TV na fesoʻotaʻi ma fesoʻotaʻi atu i lenei uaea.

I luga o komepiuta, se mea e seasea tupu: naʻo luga o faʻataʻitaʻiga matutua.

Faʻapipiʻi Scart

E maua i le tele o ata faʻaonapo nei o TV. I luga o se komepiuta e leai se auala faapena ma afai e fuafua e faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i le TV e faʻaaoga ai lenei fesoʻotaʻiga, o le a e manaʻomia se faʻaoga. O le tele o taimi e faʻatau atu ai e mafai ona e maua ni fesuiaiga o le pepa: VGA -> SCART. Ae ui i lea, mo se televise faaonaponei, e sili atu le faʻaogaina o le fesootaiga HDMI, ma tuʻu le tasi e avea o se mea e pa'ū ai ...

Faʻatuina se komepiuta ma le TV pe a fesoʻotaʻi

A maeʻa sauniuniga o meafaigaluega: ua faʻatauina le maea ma faʻapipiʻi talafeagai, ua faʻapipiʻi laina i totonu o fesoʻotaʻiga, ma ua faʻaogaina le komepiuta ma le TV ma faʻatali mo faʻatonuga. Tatou amata amataina se masini se tasi ma le lua.

TV seti

I se tulaga lautele, e leai se mea faigata e manaʻomia. E tatau ona e alu i totonu o le TV, ma faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi lea e faʻaoga ai le fesootaiga i le komepiuta. Naʻo luga o nisi o TV, e mafai ona tapeina, pe le mafai ona iloa aunoa, pe seisi mea ... E mafai ona e filifilia le tulaga agavaʻa (sili ona masani) faʻaaoga le mamao mamao e ala i le faʻaogaina o le "Input" button.

Polokalama komepiuta

Alu i le faʻatulagaga ma mataʻitusi o lau OS. Afai o le Windows 7 lea, e mafai ona e kiliki-i luga o le komepiuta ma filifili le iugafono o le screen.

E le gata i lea, afai e maua le televise (poʻo se isi lava mataʻitu poʻo le mataʻitusi) ma fuafua oe o le a ofoina atu ni nai filifiliga e filifili mai.

Faʻasologa - o lona uiga ia faʻaalia i luga o le televise mea uma o le a faʻaalia i le mataʻituina o le komepiuta lava. Ia vave, pe ae faʻaali le tifaga ma o le a le toe faia se mea i le komepiuta.

Faalautele mata - O se avanoa manaia e mataʻituina ai le laulau i luga o le tasi laupepa ma galue aʻo faia se tifaga i le lona lua!

I lenei mea, o le mea moni, o le tusiga e uiga i le faʻaogaina o se komepiuta i le TV na oʻo mai i se mutaʻaga. Fiafia e matamata i tifaga ma faaaliga i se maualuga maualuga!