JKiwi 0.9.5


Pe a faʻaaogaina se kata vitio, atonu tatou te feagai ma le tele o faafitauli ma faʻafitauli, o se tasi o ia mea o le leai o se masini "Pule Sili" Windows O le tele lava o taimi, o nei toilalo e matauina pe a iai ni tagata fesuiaiga se lua i totonu o le tino - faʻapipiʻi ma vaʻaia. Na o le mulimuli ma e mafai ona "mou ese" mai le lisi o mea avanoa.

O aso nei o le a tatou talanoa pe aisea ua le iloa ai e le polokalama Windows le kata vitio ma faaleleia lenei faafitauli.

Kata vitio e le o faʻaalia i le "Pule Faʻatonu"

O se faʻamaoniga o se faʻafitauli lelei e mafai ona avea ma paʻu mataʻutia i le faʻatinoga i taʻaloga ma isi tusi talosaga e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina le autu o le vitio ia latou galuega. Faamaoniga o Faʻamatalaga "Pule Sili" ua faaalia ai i totonu o se paranesi "Ata o ata vitio" e naʻo le tasi le kata vitio - fausiaina. I nisi tulaga "Dispatcher" e mafai ona faʻaalia se masini e le o iloa ma se faʻataʻitaʻiga sese (se tolu tafatafa moli ma se faailoga faʻaaliga) i le paranesi "Isi meafaigaluega". I le faʻaopoopoga, e masani ona faʻafeiloai e le tagata faʻaaoga le mea moni na ia faʻamalo eseina se ata vitio mai "Pule Sili" ma e le iloa pe o le a le mea e fai e toe foʻi mai ai pe afai e le o alu mai na o ia.

O le taumafai e toe faafoi le kata vitio i le polokalama e ala i le toe faʻaleleia o avetaavale e le maua ai ni iuga. I le faʻaopoopoga, i le taimi o le faʻatulagaga, e mafai e le masini komepiuta ona tuʻuina atu se mea sese "Leai se masini na maua"a le "O le faiga e le faamalieina ai manaoga".

Mafuaaga o le toilalo ma fofo

O lenei faafitauli atonu e mafua mai i itu nei:

  1. Ua paʻu Windows.
    O le faafitauli sili ona taatele ma faigofie ona foia. E mafai ona tupu faʻaletonu pe a oʻo i se masini e leʻi faamoemoeina, pe faʻapipiʻiina se ki. "Toe faʻafou"pe a le o le faʻatulagaga mulimuli, e le o se tulaga masani, ae peitaʻi pe a maeʻa ona foliga mai o se faamalama uliuli.

    I lenei tulaga, e masani ona fesoasoani i le toe faʻatuina o aitalafu, lelei i le masani masani. O le mea lea, o polokalama faʻapitoa e tapunia ai a latou galuega, lea e fesoasoani e aloese mai mea sese i luga o le faʻalauiloa mulimuli ane.

  2. BIOS.
    Afai na e faʻapipiʻiina i se komepiuta se kata vitiō vitio i totonu o se komepiuta (aʻo leʻi i ai), o loʻo i ai se avanoa e le o se mea e manaʻomia i le BIOS pe leai foi se isi filifiliga e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga.

    I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e toefaʻailogaina le faatulagaga o le BIOS i le mea e le mafai (le faʻaaogaina). E ese le faia o lenei mea i luga o matata eseese, ae o le mataupu faavae e tutusa: e tatau ona maua le mea e fetaui ma faʻamaonia le faʻamau.

    O le kiliina o kata feʻai e le faigata foi.

    Faitau atili: Matou te faʻaaogaina le kata vitio faʻatasi

    O laasaga uma mo le faʻatulagaina o le BIOS o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga o le a fetaui lelei ma o tatou tulaga, ma na o le tasi lava le eseesega e faapea o le laasaga mulimuli tatou te manaomia e filifili ai le palota "PCIE".

  3. Mea sese po o le feteʻenaʻi avetaavale.
    O le tele o taimi, faatasi ai ma le taunuu mai o faʻamatalaga lata mai mai Microsoft, o nisi polokalame mai isi tagata atinaʻe, faʻatasi, o avetaʻavale tuai masini, taofi le galue. O iinei e mafai ona tatou fesoasoani i le faʻaaogaina atoatoa o polokalama faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le kopi oi ai nei i le taimi nei.

    O le auala pito sili ona aoga o le aveese lea o le avetaavale o loʻo faʻaogaina le polokalame. Faʻaali le Avetaavale Avetaavale.

    Faitau atili: Faʻamatalaga i faafitauli pe a faʻapipiʻi le avetaavale o le nVidia

    Ae afai o "Pule Sili" matou te vaʻaia se masini e le o iloa, taumafai e faʻafouina lana polokalama i le taimi faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, kiliki PKM luga o le masini ma filifili le mea "Avetaʻavale Faʻafou",

    ona filifili lea o le filifiliga "Suʻega aunoa" ma faatalitali mo le iuga o le faagasologa. O suiga uma o le a faʻaaogaina pe a maeʻa ona toe faʻaleleia.

    O le isi filifiliga o le taumafai lea e faʻapipiʻi le avetaavale fou mo lau kata vitio, e sii mai le saite a le tagata gaosi (Nvidia poʻo le AMD).

    Nvidia avetaʻavale suʻesuʻe itulau

    AMD Driver Search Page

  4. Negligence poʻo le le mautonu pe a faʻafesoʻotaʻi le masini i le laupapa.

    Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaogaina se kata vitio i se komepiuta

    A maeʻa ona e suʻesuʻeina le tusiga, siaki pe a faʻamautu le mea faʻapipiʻi i totonu o le fusi. PCI-E ma pe o fesoʻotaʻi lelei le mana. Faʻalogo lelei po o le fea laʻau e faʻaaoga mo lenei mea. E mafai ona fenumiai 8-pin connectors punaoa eletise o le faagasologa ma le kata vitio - o nisi eletise o eletise e ono i ai ni laina se lua mo le gaosiga. E mafai foʻi ona avea ma faʻapogai le lelei o tagata e faʻaleleia le lelei. mai le molex i le PCI-E (6 pe 8 le pine).

  5. Faʻapipiʻiina o soʻo se polokalama poʻo isi suiga o le polokalama na faia e le tagata faʻaaoga (teuteuina o le resitala, suia o faila, ma isi). I lenei tulaga, o le toe foi atu i le setete muamua faatasi ai ma le fesoasoani o mea toe faaleleia e mafai ona fesoasoani.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Faatonuga mo le fatuina o se mea e toe faʻaleleia ai le Windows 10
    Fausiaina o se mea toe faʻafou i le Windows 8
    E faʻapefea ona fatufatu se mea e toe faʻafou ai i le Windows 7

  6. O aʻafiaga o faʻamalosi poʻo siama.
    Polokalame ei ai le tulafono leaga e mafai ona faʻaleagaina faila o faila o loʻo gafa ma le faʻatonuina lelei o masini, faʻapea foʻi ma faila avetaʻavale. Afai ei ai se masalosaloga o le i ai o siama i totonu o le tino, e tatau ona faia le scanning e faʻaaoga ai faletusi faapitoa.

    Faitau atili: Siakiina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

    E iai foi punaoa ofofofoga i luga o le Initaneti, lea o le a fesoasoani ia te oe e togafitia ai le faiga faagaoioia mo le saoloto. Mo se faʻataʻitaʻiga virusinfo.info, saogalemuzone.cc.

  7. O le mafuaaga mulimuli o le toilalo o le kata vitio lava ia.
    Afai e leai se auala e mafai ona toe faafoiina le fusi ata ata i "Pule Sili"e taua le siakiina pe e le "oti" faaletino, i le tulaga o meafaigaluega.

    Faitau atili: Faʻamatalaga lapataʻi card card

Ae e te leʻi mulimuli i fautuaga o loʻo i luga, e tatau ona e taumafai e manatua mea na faia muamua poʻo le mea na tutupu aʻo lumanaʻi le faʻafitauli. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le tali sao, ma aloese foi mai faafitauli i le lumanaʻi.