Aveesea o le faʻatulagaina i totonu o le pepa o le text a Microsoft Word

O tagata taʻitasi e faʻaaogaina le oloa ole MS Word e malamalama lelei i le tele o gafatia ma le faʻatulagaina o vaega o faʻatulagaga o lenei polokalame. O le mea moni, o loʻo i ai le tele o fonuka, mea e faʻapipiʻi ai, ma sitaili eseʻese na fuafuaina e faʻaogaina ai le tusitusiga i se pepa.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi mea i totonu o le Upu

O le mamanu o pepa, o le mea moni, o se mea e sili ona taua, na o nisi taimi e tupu ai se galuega faʻafeagai uma mo tagata e faʻaaogaina - ia aumai le anotusi mataupu o le faila i lona tulaga muamua. I se isi faaupuga, e tatau ona e aveese le faʻasalalauga pe manino le faatulagaga, o lona uiga, "toe faʻafoʻi" le faʻaalia o le tusitusiga i lona "le mafai". O le auala e faia ai lenei mea, ma o le a talanoaina i lalo.

1. Filifili mea uma i le pepa (FMTL + A) poʻo le faʻaogaina o le kiore e filifili ai se fasipepa o tusitusiga, le faatulagaga lea e te manaʻo e aveese.

Lesona: Uunaite upu

2. I se vaega "Font" (tab "Aiga") kiliki le faamau "Aveʻesea uma le faʻavasegaina" (tusi A ma se solo).

3. O le faatulagaina o le gagana o le a toe faʻafoʻi i lona uluai tau aofaʻi i le Upu le faʻaaogaina.

Manatua: O le tulaga masani o tusitusiga i lomiga eseese o le MS Word atonu e ese (e mafua mai ona o le falesa le mafai). E le gata i lea, afai e te fatuina lau oe lava metotia mo le mamanu o le pepa aloaia, filifilia le faila le faʻaaogaina, seti nisi vavao, ma isi mea, ona faʻapipiʻiina lea o nei tulaga e pei o se tulaga (le mafai) mo pepa uma, o le faatulagaga o le a toe faʻafoʻi i laina na e faʻamaonia. I totonu lava oa tatou faataitaiga, o le vai papatiso Faʻamasinoga, 12.

Lesona: Faʻafefea ona suia le laina laina i le Upu

O loʻo i ai se isi metotia e mafai ona e faʻamaonia ai le faatulagaga i totonu o le Upu, e tusa lava po o le a le polokalama. E sili ona aoga mo pepa o tusitusiga e le gata na tusia i ni sitaili eseʻese, faʻatasi ai ma le faʻavasegaga eseese, ae iai foʻi elemene lanu, mo se faʻataʻitaʻiga, talaʻaga i tua atu o tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona aveese le talaaga mo ni tusitusiga i le Upu

1. Filifili mea uma e te manaʻo e faʻamaonia.

2. Tatala le talanoaga a le kulupu "Ata". Ina ia faia lenei mea, kiliki le uʻamea o loʻo i le tulimanu pito i lalo o le vaega.

3. Filifili le mea muamua mai le lisi: "Aveese Mea Uma" ma tapunia le 'upega taʻavale.

4. O le faʻapipiʻiina o le anotusi i totonu o le pepa o le a toe faʻavaeina i tulaga faʻataʻitaʻi

O mea uma lava, mai lenei tamaʻi tala na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona aveese le faʻaliliuina o upu i totonu o le Upu. Matou te moomoo ia e manuia i lau suʻesuʻega atili e uiga i le le gata mai o avanoa o lenei ofisa maualuga ofisa.