5 mea e le tatau ona e faia i SSD malo malo

SSD faigata malosi - o se masini faʻavae tele, pe a faʻatusatusa i se puʻupuʻu masani HDD. O le tele o mea e masani ai pe a faʻaaogaina se kiona e masani ona le tatau ona faia i se SSD. O le a matou talanoa e uiga i nei mea i lenei tusiga.

E mafai foi ona e manaʻomia se isi mea - Seti Setete mo le SSD, o loʻo faʻamatalaina pe faapefea ona sili atu le fetuunaiga o le faiga ina ia mafai ai ona faʻamautinoa le saoasaoa ma le umi o le taʻavale malo. Vaʻai foi: TLC poʻo le MLC - o le a le mea e sili ona lelei mo SSD.

Aua le faʻamalosi

Aua le faʻafefete i luga o taʻavale-malo. SSDs ei ai se numera faatapulaaina o le faasologa o taamilosaga - ma o le faʻataunuʻuina e faʻatino ai le tele o tusitusiga i le taimi e faʻaaogaina ai faila.

E le gata i lea, a maeʻa le faʻamalosia o le SSD e te le matauina soʻo se suiga i le saoasaoa o le galuega. I luga o se masini komepiuta, e faʻaaogaina le faʻaaogaina ona o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le ulu e manaʻomia e faitau ai faʻamatalaga: i luga o se HDD e sili ona vaevaeina, ona o le tele o le taimi e manaʻomia mo le sailiga faʻainisinia o faʻamatalaga o faamatalaga, e mafai e le komepiuta ona "faʻagesegese" i taimi o gaoioiga faʻapitoa mo le vaʻaia.

E le o faʻaaogaina masini masini eletise malo. O le masini na te faitauina faʻamatalaga, e tusa lava po o le a le mea latou te manatuaina i SSD. O le mea moni, SSDs ua fuafuaina e tufatufa atu faʻamatalaga i le tele e mafai ai i le mafaufau, nai lo le faʻapipiʻiina i se tasi eria, lea e oʻo atu ai i le vave ona fai SSDs.

Aua neʻi faʻaaogaina Windows XP, Vista pe faʻamalo TRIM

Intel Solid State Drive

Afai ei ai se SSD e faʻapipiʻiina i lau komepiuta, e tatau ona e faʻaaogaina se masini faʻaonaponei faʻaonapo nei. Aemaise lava, e le manaʻomia ona faʻaaoga le Windows XP poʻo le Windows Vista. O nei faiga e lua e le lagolagoina le poloaiga TRIM. O le mea lea, a e faʻamalo se faila i le polokalama tuai, o le a le mafai ona tuʻuina atu lenei poloaiga i le eletise malo malosi ma, o le mea lea, o loʻo tumau pea le faʻamaumauga.

I le faaopoopo atu i le mea moni o lona uiga o le mafai ona faitau lau faʻamatalaga, e taʻitaʻia ai foi i se komepiuta faʻaosooso. A manaʻomia e le OS ona tusia faʻamaumauga i se disk, e tatau ona vaʻaia muamua le faʻamatalaga, ona tusi lea, lea e faʻaitiitia ai le saoasaoa o faʻatonuga tusitusia. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aua neʻi faʻasaina TRIM i luga o le Windows 7 ma isi faiga faʻaoga e lagolagoina ai lenei poloaiga.

Aua le faʻatumu atoa le SSD

E tatau ona tuʻu le avanoa avanoa i luga o le malo malo, pe a le o lea, o le saoasaoa o le tusitusi e mafai ona paʻu tele. E ono foliga mai e ese lenei mea, ae o le mea moni, o loʻo faʻamatala manino mai.

SSD OCZ Vector

Aʻo lava le avanoa avanoa i le SSD, e faʻaaoga e le SSD ni poloka free e tusia ai ni faʻamatalaga fou.

Afai e leai se avanoa avanoa i le SSD, e tele vaega o loʻo tumu ai. I lenei tulaga, pe a tusia, o le vaega muamua o le poloka poloka manatua e faitauina i totonu o le faʻaoga, faʻaleleia, ma toe faʻasolo le poloka i tua i le disk. E tupu lenei mea i poloka taʻitasi o faʻamatalaga i luga o se tulaga malo-setete, lea e tatau ona faʻaaoga e faamaumau ai se faila patino.

I se isi faaupuga, o le tusitusi i se poloka avanoa e vave tele, o le tusitusi i se vaega ua tumu, e mafua ai ona faia le tele o gaoioiga a ausilali, ma e tusa ai ma lea mea e tupu malie.

O suʻega e faʻaalia e tatau ona e faʻaaoga pe a ma le 75% o le SSD mo le paleni atoatoa i le va o le faʻatinoga ma le aofaʻi o faʻamatalaga o loʻo teuina. O le mea lea, i luga o le 128 GB SSD, tuu le 28 GB free ma, e ala i le faʻatusatusaga, mo masini tetele-setete.

Faatapulaa le pueina o faamaumauga i le SSD

Ina ia faʻalauteleina le ola o se SSD, e tatau ona e taumafai i se mea e gata ai e mafai ona faʻaitiitia le numera o faʻamaumauga tusitusi i le taʻavale malo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia lenei mea e ala i le faʻatulagaina o polokalama e tusi ai faila lē tumau i se puʻupuʻu masani, pe afai o loʻo i luga o lau komepiuta (peitaʻi, afai o lau mea e faamuamua e vave televave, lea e te umia ai le SSD, e le tatau ona e faia lenei mea). E ese le manaia o le faʻaaogaina o le Faʻamaumauga o Faʻasino Igoa o Windows pe'ā faʻaaogaina se SSD - e mafai foi ona faʻateleina le sailiga o faila i luga o ia ituaiga, nai lo le faʻagesegese.

SanDisk SSD Disk

Aua le teuina faila tele e le manaʻomia le vave ona maua i SSD

O se mea sili lea ona manino. SSDs laiti ma e sili atu le tau nai lo taʻavale masani. I le taimi lava e tasi, latou te maua le saoasaoa tele, faʻaitiitia le malosi o le malosi ma le pisa i le taimi o le taotoga.

I luga o se SSD, aemaise lava pe afai ei ai sou puʻupuʻu lona lua, e tatau ona e teu faila o le faiga o polokalama, polokalame, taaloga - lea e taua tele ai avanoa ma e faʻaaogaina pea. Aua nei teuina faaputuga o musika ma ata tifaga i luga o disasite-state disks - o le avanoa i nei faila e le manaomia ai le saoasaoa tele, latou te aveina le tele o avanoa ma le mauaina i latou e le manaomia tele. Afai e leai sou lua fausiaina-i totonu o le kiliva malosi, o se manatu lelei le faʻatauina o se fafo fafo e teu ai au ata ma musika aoina. I le auala, o ata o aiga e mafai ona aofia ai iinei.

Ou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia te oe e faʻateleina le ola o lau SSD ma fiafia i le saoasaoa o lana galuega.