Galulue faʻatasi ma se igoa taua i Microsoft Excel

O se tasi o mea faigaluega e faʻafaigofie ai le galue i fua faʻatatau ma faʻatagaina oe e faʻamalieina le galue i faʻamaumauga faʻamaumauga o le tuʻufaʻatasia o igoa i nei faʻavae. O le mea lea, afai e te manaʻo e faʻasino i le tele o faʻamatalaga tutusa, ona e le manaʻomia lea ona e tusia se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, ae lava lava e taʻu mai ai se igoa faigofie, lea na e filifilia muamua se vaega taua. Seʻio tatou suʻeina faʻavae ma tulaga lelei o le galulue faatasi ma vaʻai igoa.

Faʻasologaina o nofoaga faʻapitoa

O le igoa ua taʻua o se vaega o sela na tuʻuina atu i ai se igoa patino e le tagata faʻaaogaina. I lenei tulaga, o le igoa lenei o Excel o le tuatusi o le nofoaga ua faamaotiina. E mafai ona faʻaaogaina i fua faʻatatau ma faʻatinoga finauga, faʻapea foʻi i mea faʻapitoa Excel, mo se faʻataʻitaʻiga, "Validating Values ​​Valuation".

O loʻo i ai faʻatagaga faʻatulafonoina mo le igoa o se vaega o sela:

  • E le tatau ona i ai avanoa;
  • E tatau ona amata i se tusi;
  • O lona umi e le tatau ona silia ma le 255 tagata;
  • E le tatau ona faʻatusalia i faʻamaumauga o le pepa. A1 poʻo R1C1;
  • O le tusi e le tatau ona tutusa le igoa.

E mafai ona iloa le igoa o le pitonuʻu pe a filifilia i le igoa igoa, lea o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.

Afai e le atofaina le igoa i se laina, ona fai lea i le pito i luga, pe a faʻamaonia, o le tuatusi o le pito i luga tauagavale o le laina ua faʻaalia.

Fausiaina o se igoa taua

Muamua lava, aʻoaʻo pe faʻapefea ona fatuina se laupepa igoa i Excel.

  1. O le auala sili ona vave ma sili ona faigofie e tofia ai se igoa i se laina o le tusia i le igoa o le igoa pe a uma ona filifili le vaega e fetaui i ai. O lea, filifili le laina ma ulufale i le fanua le igoa tatou te manatu e tatau ai. E manaʻomia ina ia faigofie ona manatua ma ogatasi ma mea o loʻo i totonu o sela. Ma, e moni, e tatau ona fetaui lelei ma manaoga faʻatulafonoina o loʻo faʻaalia i luga.
  2. Ina ia mafai e le polokalama ona ulufale i lenei igoa i lana lava resitala ma manatua, kiliki i luga o le ki Ulufale. O le igoa o le a tofia i le vaega filifilia o le masini.

O luga na taua o le filifiliga sili ona vave o le vaeluaina o se igoa igoa, ae e mamao ese mai le tasi. O lenei faiga e mafai foi ona faia e ala i le lisi autu.

  1. Filifili le laina lea e te manaʻo e fai le taotoga. Matou te kiliki i le filifiliga ma le kiliki saʻo saʻo. I le lisi e amataina, taofi le filifiliga i le filifiliga "Tofi se igoa ...".
  2. Le matala o le fausiaina o le matala. I le eria "Igoa" e tatau ona tuliesea le igoa e tusa ai ma tuutuuga ua taua i luga. I le eria "Luga" faʻaalia le tuatusi o le laina filifilia. Afai e saʻo le filifiliga, ona e le manaʻomia lea ona faia suiga i lenei eria. Kiliki le ki "Lelei".
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia i le igoa igoa, o le igoa o le itulagi na tofia ma le manuia.

O le isi faʻatusa o lenei galuega e aofia ai le faʻaaogaina o mea faigaluega i luga o le lipine.

  1. Filifili le vaega o sela e te manao e liliu i le igoa. Alu i le lisi "Faatulagaga". I le vaega "Suafa Taua" kiliki le ata "Tofi Igoa".
  2. E tatalaina tonu lava le faaigoa faaigoa o igoa e pei ona i ai muamua. O isi gaioiga uma e faʻatino tutusa lava.

O le filifiliga mulimuli mo le tofiaina o se igoa o le telefoni, lea o le a tatou iloiloina, o le faʻaaoga Igoa Igoa.

  1. Filifili le laina. Taofi "Faatulagaga"matou kiliki i luga o se atigipusa tele Igoa Igoamea uma i totonu o le vaega e tasi "Suafa Taua". I le isi itu, e mafai ona e faʻaogaina le pipiʻi piano. Ctrl + F3.
  2. Faʻamamaina le faamalama Pule igoa. E tatau ona kiliki i le ki "Fausia ..." i le tulimanu pito i luga.
  3. Ona amataina lea o le faamalama faila o faila faila, lea e te manaʻomia e faatino ai le manipulations na talanoaina i luga. O le igoa o le a tofia i le lisi o loʻo faʻaalia i totonu Dispatcher. E mafai ona tapunia e ala i le kiliki i luga o le laina latalata tapuni i le pito i luga taumatau.

Lesona: Faʻafefea ona tofia se igoa cell i Excel

Faʻatulagaina o Tausaga o le Taulaga

E pei ona taʻua i luga, e mafai ona faʻaaoga igoa o igoa ao faʻaalia galuega eseese i Excel: fua faʻatatau, galuega, meafaigaluega faʻapitoa. Sei o tatou faia se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le auala e tupu ai lenei mea.

I luga o se tasi laupepa o loʻo i ai se lisi o faʻataʻitaʻiga o meafaigaluega komepiuta. E i ai sau galuega i luga o le laupepa lona lua i le laulau e fai ai se lisi pa'ū mai lenei lisi.

  1. Muamua lava, i luga o le lisi o lisi, tatou te tofia le igoa o se igoa i soo se metotia o loʻo faamatalaina i luga. O se taunuuga, pe a filifilia le lisi i le igoa igoa, e tatau ona tatou faʻaalia le igoa o le vaega. Ia avea ma igoa "Faataitaiga".
  2. A maeʻa lena mea matou te agai atu i le pepa o loʻo i ai le laulau lea e tatau ai ona matou faia se lisi o le pa'ū. Filifili le vaega i luga o le laulau lea matou te fuafua ai e faʻaaogaina le lisi o le pa'ū. Alu i le lisi "Faʻamaumauga" ma kiliki le ki "Faamaoniga o Faʻamaumauga" i le poloka o meafaigaluega "Galulue ma faʻamaumauga" luga o le pepa.
  3. I le faamalama o le faʻamaoniga o loʻo amata, alu i le lisi "Filifiliga". I totonu o le fanua "Ituaiga o faamatalaga" filifili le tau "Lisi". I totonu o le fanua "Punaoa" i le masani masani, e tatau ona e ulufale ma le lima i elemene uma o le faasologa o le lisi i le lumanaʻi, pe tuʻuina atu se sootaga i la latou lisi, pe afai o loʻo i totonu o le pepa. E le faigofie tele, aemaise lava pe a fai o le lisi o loʻo i luga o le isi laupepa. Ae i la tatou tulaga, o mea uma e sili atu ona faigofie, talu ai na tatou tofiaina le igoa i le vaega tutusa. O lea na o le tuʻuina o se faailoga tutusa ma tusi lenei igoa i le fanua. Le faʻamatalaga o loʻo i lalo:

    = Faataitaiga

    Kiliki "Lelei".

  4. I le taimi nei, a e faʻapipiʻiina le pala i luga o soʻo se masini i totonu o le laina lea matou te faʻaaoga ai le siakiina o faʻamaumauga, o le tafatolu tafatafa o loʻo faʻaalia i le itu taumatau. O le kilikiina i luga o lenei tafatolu e tatalaina ai se lisi o faʻamatalaga o faʻamaumauga, lea e toso mai le lisi i luga o le isi laupepa.
  5. Pau lava le mea tatou te manaʻomia e filifili ai le filifiliga e manaʻomia ina ia faʻaalia le tau mai le lisi i le filifili filifilia o le laulau.

O le igoa ua faaigoa e faigofie foi ona faʻaaoga e avea ma finauga o galuega eseese. Seʻio tatou tilotilo i le faʻaogaina o lenei mea ma se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

O le mea lea, o loʻo iai la matou laulau 'oloʻo lisiina ai tupe maua i masina taʻitasi o paranesi e lima o le atinaʻe. E tatau ona tatou iloa le aofaʻi o tupe maua mo le Paranesi 1, Paranesi 3 ma le Paranesi 5 mo le taimi atoa o loʻo faʻaalia i le laulau.

  1. Muamua lava, matou te tofia se igoa i laina taʻitasi o le paʻu tutusa i le laulau. Mo le Paranesi 1, filifili le nofoaga ma sela e aofia ai faʻamaumauga i luga o tupe maua mo le 3 masina. A uma ona filifili le igoa i le igoa igoa "Lala_1" (aua nei galo o le igoa e le mafai ona aofia ai se avanoa) ma kiliki le ki Ulufale. O le igoa o le nofoaga e fetaui i ai o le a tofiaina. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se isi lava auala o le faaigoaina, lea na talanoaina i luga.
  2. I le auala lava e tasi, faʻamalamalamaina vaega talafeagai, matou te tuʻuina atu igoa o laina ma isi lala: "Lala_2", "Lala_3", "Lala_4", "Lala_5".
  3. Filifili le elemene o le pepa o le a faʻaalia ai le aofaʻiga o le summation. Tatou kiliki i luga o le atigipusa "Insert function".
  4. Amata amataina. Pule sili. Feʻaveaʻi e poloka "Matematika". Taofi le filifilia mai le lisi o tagata o loʻo avanoa i le igoa "SUMM".
  5. Faʻatoagaina mai o le faʻatautaia o le faʻasalalauga SUM. O lenei faʻatinoga, o se vaega o se vaega o faʻatautaia o le matematika, ua mamanuina faapitoa mo le faʻatulagaina o numera numera. O le syntax o loʻo faʻatusalia mai i le faʻatulagaga nei:

    = SUM (number1; number2; ...)

    Talu ai e le faigata ona malamalama, o le tagata faʻapitoa e aoteleina finauga a le vaega. "Numera". I le ituaiga o finauga, e mafai uma ona faʻaaoga ia numera numera ia latou lava, faʻapea foʻi ma faʻasino i sela poʻo laina i mea o loʻo i ai. Pe a faʻaaoga faʻamalosi e fai ma feteenaiga, o le aofaʻi o tau o loʻo aofia ai io latou elemene, faʻavae i tua, e faʻaaogaina. E mafai ona tatou fai atu tatou te "lafoaʻi" e ala i taga. O le fofoina o le faafitauli o le a faʻaaogaina le faʻaputuina o nofoaga.

    Aofaiga o tagata faigaluega SUM atonu e tasi mai le tasi i le 255 finauga. Ae i la tatou tulaga, o le a na o le tolu ni finauga e tatau ona tatou manaomia, talu ai o le a tatou faaopoopo i luga vaega e tolu: "Lala_1", "Lala_3" ma "Lala_5".

    O lea, seti le fetuu i le fanua "Numera 1". Talu ai na matou tuʻuina igoa o laina e manaʻomia ona faʻaopoopo, ona leai lea o se mea e tatau ona ulufale i totonu o faʻasalalauga i totonu o le malae pe faʻapipiʻi vaega talafeagai i luga o le pepa. Ua naʻo le naʻo le faʻamaonia o le igoa o le lisi ia faaopoopoina: "Lala_1". I le fanua "Numera2" ma "Numera3" e tusa ai ma le faia o se faamaumauga "Lala_3" ma "Lala_5". A maeʻa ona faʻaaogaina luga, ona tatou kiliki lea "Lelei".

  6. O le taunuuga o le faʻatusatusaga o loʻo faʻaalia i totonu o le suauʻu na faʻatulagaina aʻo lei alu Wizard Function.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuʻuina atu o le igoa i vaega o siaki i lenei mataupu na mafai ai ona faʻafaigofie le galuega o le faʻaopoopoina o tau aofaʻi o loʻo iai i totonu, faʻatusatusa pe afai tatou te faʻatinoina ni tuatusi, ae le o igoa.

O le mea moni, o nei faʻataʻitaʻiga e lua na matou taʻua i luga o loʻo faʻaalia mamao mai avanoa uma ma avanoa o le faʻaaogaina o pusa ua uma ona faʻaaogaina e avea o se vaega o galuega tauave, fua faʻatatau ma isi mea faigaluega Excel. Variants o le faʻaaogaina o mea taufaʻailogaina, lea na tuuina mai le igoa, e le mafaitaulia. Ae ui i lea, o nei faataitaiga o loʻo mafai ai pea ona tatou malamalama i mea taua o le tuʻuina atu o igoa i vaega o se laupepa pe a faʻatusatusa ma le faʻaogaina oa latou tuatusi.

Lesona: Faʻapefea ona fuafua le aofai i Microsoft Excel

Faʻamaumauga o le Faʻatonu o Tausaga

O le puleaina o le mea na faʻaigoaina ua sili ona faigofie Pule igoa. I le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, e mafai ona e tofia ni igoa ile fausaga ma sela, teuteu nofoaga ua leva ona uma ona faʻailoaina ma faʻaaogaina. Faʻafefea ona atofaina se igoa i Dispatcher ua uma ona matou talanoa i luga, ma o lenei ua matou aoao pe faapefea ona faia isi togafiti i totonu.

  1. E alu i Dispatchersiitia i luga "Faatulagaga". O iina e tatau ona e kiliki i le ata, lea e taua Igoa Igoa. O le faʻamaonia faʻamaonia o loʻo i totonu o le kulupu "Suafa Taua".
  2. A maeʻa ona alu Dispatcher ina ia mafai ona faia le togafitiga talafeagai o le lautele, e manaʻomia le sailia o lona igoa ile lisi. Afai o le lisi o elemene e le tele, ona faigofie tele lea ona fai lenei mea. Ae afai oi totonu o le tusi oi ai nei o loʻo i ai le tele o fuainumera o igoa igoa poʻo sili atu, ona faafaigofieina lea o le galuega e talafeagai le faʻaaogaina o se faamama. Tatou kiliki i le ki "Filu"tuʻu i le pito i luga taumatau o le faamalama. E mafai ona faia le fesuiaiga i vaega nei e ala i le filifilia o le mea talafeagai i le lisi e tatala ai:
    • Igoa i le pepa;
    • i totonu o le tusi;
    • ma mea sese;
    • leai ni mea sese;
    • Suafa Taua;
    • Igoa o laulau.

    Ina ia mafai ona toe foi i le lisi atoa o aitema, ia filifili lava le filifiliga "Efuegofie le Filter".

  3. Ina ia suia tuaoi, igoa, poʻo isi meatotino o se igoa ua taʻua, filifili le mea o loʻo manaʻomia i le Dispatcher ma tulei le faamau "Suiga ...".
  4. O le igoa suia le faamalama matala. O loʻo i ai tonu ia lava fanua e pei o le faamalama mo le fatuina o se igoa ua faaigoaina, lea na ma talanoa i ai muamua. Na o le taimi lenei o le a tumu ai le fanua i faʻamatalaga.

    I totonu o le fanua "Igoa" E mafai ona suia le igoa o le eria. I totonu o le fanua "Manatua" E mafai ona e faʻaopoopo pe faʻasaʻo se tusi o loʻo iai. I totonu o le fanua "Luga" E mafai ona e suia le tuatusi o le igoa ua faaigoaina. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le tusi tusi o faʻamaumauga manaʻomia, poʻo le faʻatulagaina o le fetuu i le fanua ma le filifilia o laina tutusa o sene i luga o le pepa. O lona tuatusi o le a vave ona i ai i le fanua. Na o le pau lea o le laufanua lea e le mafai ona faʻamalamalamaina ai taulaiga - "Eria".

    A maeʻa faʻamatalaga faʻamatalaga, kiliki le ki. "Lelei".

E faapena foi i Dispatcher pe afai e tatau ai, e mafai ona e faia le auala mo le tapeina o le igoa ua faaigoaina. I lenei tulaga, ioe, e le o le vaega i luga o le pepa lava ia o le a faʻamutaina, ae o le igoa na tofia i ai. O le mea lea, a maeʻa le faʻatautaia, o le vaega ua faʻamaonia e mafai ona maua na o le faʻatautaia.

E taua tele lenei mea, talu ai afai ua uma ona e faaaogaina le igoa ua soloia i se fua faatatau, ona maeʻa loa lea o le igoa, o le a avea ma mea sese.

  1. Ina ia faia le taʻaloga, filifili le mea o loʻo manaʻomia mai le lisi ma kiliki le ki "Aveesea".
  2. A maeʻa lenei mea, faʻalauiloaina se atigipusa talanoaga, lea e talosagaina oe e faʻamaonia lou naunautaiga e aveese le mea ua filifilia. Ua faia lenei mea e puipuia ai le tagata mai le sese ona mulimuli i lenei faiga. O lea la, afai e te mautinoa o le mea e tatau ona e faʻamalo, ona e kiliki lea i le ki. "Lelei" i le pusa faamau. I le faʻafeagai, kiliki i luga le ki. "Faaleaoga".
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua aveesea le mea filifilia mai le lisi. Dispatcher. O lona uiga o le vaega na faapipii i ai na leiloa lona igoa. O le taimi nei o le a faʻaalia naʻo faʻamaopoopo. A maeʻa uma ona faʻaaogaina Dispatcher maeʻa, kiliki le ki "Katia"e faamaea le faamalama.

O le faʻaaogaina o le igoa e mafai ona faigofie ai ona galue i fua faʻatatau, galuega, ma isi mea faigaluega Excel. E mafai ona pulea elemene igoa ia i latou (faʻaleleia ma faʻaaogaina) faʻaaogaina o se fale faʻapitoa Dispatcher.