E faʻapefea ona maua mai le aʻa o soo se tikeri i Excel 2010-2013?

Lelei lelei

E leʻi umi se taimi na tusia ai e le Word ma le Excel ni itulau i le itulau blog. Ma, e le o se taimi ua leva, na ou maua ai se fesili manaia mai se tasi o le au faitau: "pe faapefea ona aveese le n-root mai le Excel." Ioe, e pei ona ou manatuaina, i Excel o loʻo i ai se galuega "ROOT", ae e na o le sikuea sikuea, e te manaʻomia se aʻa o seisi tikeri?

Ma o lea ...

I le auala, o faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo o le a galue i Excel 2010-2013 (i isi faʻaaliga ou te leʻi siaki la latou galuega, ma e le mafai ona ou fai atu pe o le a aoga).

E pei ona iloa mai le matematika, o le aʻa o soo se tikeri n o se fuainumera o le a tutusa ma le faʻaaliga o le numera tutusa e 1 / n. Ina ia faamaninoina lenei tulafono, o le a ou tuuina atu se tamai ata (tagai i lalo).

O le aʻa tolu-tikeri o le 27 o le 3 (3 * 3 * 3 = 27).

I Excel, o le faʻaleleia o se mana e matua faigofie lava, mo lenei mea, e faʻaaoga ai se faʻamaonia faapitoa. ^ ("ufiufi", e masani lava o se atigipusa o loo i luga o le ki "6" o le komepiuta).

Ie e aveese mai le ogatotonu o soo se fuainumera (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le 27), e tatau ona tusia le faiga e pei o:

=27^(1/3)

pe afai o le 27 o le fuainumera lea tatou te maua ai aʻa;

3 tikeri.

O se faʻataʻitaʻiga o le galuega o loʻo i lalo i le faʻatautaia.

O le aʻa lona 4 o le 16 o le 2 (2 * 2 * 2 * 2 = 16).

I le auala, o le tikeri e mafai ona faamaumauina vave lava o se numera numera. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo le 1/4, e mafai ona e tusia le 0.25, o le taunuuga o le a tutusa, ma o le visibility e maualuga atu (taua mo le tele o faʻatusa ma fua faʻatatau).

O mea uma lava, galuega manuia i Excel ...