Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi 2 HDDs ma SSDs i se komepiuta (faatonuga o fesoʻotaiga)

Le aso lelei.

E masani ona le maua e le tele o tagata le faila se tasi mo galuega masani i luga o se komepiuta. E i ai, e moni, eseese fofo i le mataupu: faʻatau se masini malosi i fafo, lelalama flash flash, ma isi avetaavale (o le a tatou le mafaufau i lenei filifiliga i le tusiga).

Ma e mafai ona e faʻauluina se kiliva lona lua (poʻo le SSD (tulaga mautu)) ae le o se ave taavale. Mo se faʻataʻitaʻiga, e seasea lava ona ou faʻaaogaina (Na ou faʻaaogaina i ni nai taimi i le tausaga talu ai, ma a le o lea, atonu o le a ou le manatuaina).

I lenei tusiga ou te manaʻo e faʻamatalaina mataupu autu atonu e ono tulaʻi mai pe a faʻaogaina se puʻe lona lua i se komepiuta. Ma o lea ...

1. Filifili le "adapter" manaomia (lea ua faatulagaina ae le o le taavale)

O le fesili muamua lea ma sili ona taua! O le mea moni o le toʻatele e le o iloa mafiafia puʻe puʻe i komepiuta komepiuta eseese e mafai ona ese! O le tele o le mafiafia e tutusa ma le 12.7 mm ma le 9.5 mm.

Ina ia iloa le mafiafia o lau taavale, e lua auala:

1. Tatala soʻo se aoga, e pei o AIDA (faʻaaogaina saoloto: toe maua i totonu le faʻataʻitaʻiga saʻo, ona maua ai lea o ona uiga i luga o le upega tafaʻilagi a le gaosi oloa ma vaʻavaʻai i le telē o iai.

2. Fua le mafiafia o le taavale e ala i le aveeseina mai le komepiuta (o le 100% filifiliga, ou te fautuaina atu, ina ia aua nei sese). O lenei filifiliga o loʻo talanoaina i lalo i le tusiga.

I le ala, ia faʻalogo e pei o se "adapter" saʻo ua taua sina eseesega: "Caddy for Notebook Notebook" (tagai i le fig 1).

Fig. 1. Fetuunaiga mo se komepiuta mo le faʻapipiʻiina o le puʻe lua. 12.7mm Disk Drive Disk HDD HDD Caddy mo le Notebook Notebook)

2. Faʻafefea ona aveese le avega mai le komepiuta

E faia lava lenei mea. E taua! Afai o lau komepiuta o loʻo i lalo o le tusi saisai - o se taotoga e mafai ona mafua ai le teenaina o se auaunaga faʻamaonia. O mea uma o le a e faia i le isi - faia i lou lava faʻalavelave ma le lamatiaga.

1) Ave ese le komepiuta, vavae ese uma mai le eletise (mana, maso, leo, ma isi).

2) Liliu ma aveese le pama. E masani lava, o lona mauga o se latch faigofie (e mafai i nisi taimi ona 2).

3) Ina ia aveese le avega, i le avea ai o se tulafono, ua lava lea e faʻavasega ai le 1 sikulima o loʻo taofia. I le mamanu masani a le komepiuta, o lenei sikulima e tu latalata i le ogatotonu. A e faʻavasegaina, o le a lava lea e faʻamalosi ai le tosoina o le mataupu o le taavale (tagai i le Ata 2) ma e tatau ona faigofie ona "alu ese" le komepiuta.

Ou te faamamafaina, galue ma le faaeteete, o se tulafono, o le avega e sau mai le mataupu e faigofie lava (e aunoa ma se taumafaiga).

Fig. 2. Laititi komepiuta: tietie taavale.

4) Faʻatusatusa le mafiafia e sili ona lelei i taʻavale tapasa. A leai, e mafai ona avea ma pule (pei o le Ata 3). I le faʻamuamua, ia iloa le 9.5 mm mai le 12.7 - e sili atu le pule.

Fig. 3. Fuaina o le mafiafia o le taavale: e manino lava le iloa o le avega e tusa ma le 9 mm le mafiafia.

Fesoʻotaʻi atu i se komepiuta se masini lona lua (laʻasaga i lea laasaga)

Matou te manatu ua matou filifili i le mea faʻapipiʻi ma ua uma ona matou maua 🙂

Muamua ou te manao e tosina mai le gauai i le 2 nuances:

- O le tele o tagata faasea ua faitioina o le komepiuta e foliga mai ua le toe maua se foliga pe a uma ona ia faapipiiina sea ituaiga o meafaigaluega. Ae i le tele lava o tulaga, e mafai ona aveeseina ma le faaeteete le vaega tuai mai le taavale (o nisi taimi e mafai ona e uuina tamai kusi) ma faapipii i luga o le mea fetuutuunai (fuga mumu i le ata 4);

- aʻo leʻi tuʻuina le disas, aveese le taofi (fuga lanumeamata i le Ata 4). O nisi e tuleia le "luga" i luga o le mauga, e aunoa ma le aveeseina o le lagolago. E masani lava o lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻafanoina o fesoʻotaʻiga o le 'ie poʻo le faʻaoga.

Fig. 4. Tafaʻi o le faʻaoga

I le avea ai o se tulafono, e faigofie lava ona ulu atu le pu i totonu o le fusi o mea e faʻaoga ai ma e leai ni faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o le pu i le mea faʻapipiʻiina (tagai Ata 5).

Fig. 5. Faʻasalaga le SSD i le mea faʻapipiʻi

E masani ona tulaʻi mai faafitauli pe a taumafai tagata e faʻapipiʻi se mea faʻapipiʻi i se nofoaga o se masini siaki i se komepiuta. O faafitauli sili ona taatele o loʻo i lalo:

- na filifilia le fai mea sese, mo se faʻataʻitaʻiga, na sili atu le mafiafia nai lo le manaʻomia. Fusi le mea faʻapipiʻi i totonu o le komepiuta e ala i le faʻamalosi - faʻafefeteina i le gau! O le mea lautele, o le tagata e faʻapipiʻiina ia lava e tatau ona "tietie" e peiseai i luga o uila i totonu o se komepiuta, e aunoa ma sina taumafaiga itiiti;

- i luga o ia tagata e faʻapipiʻiina e mafai ona masani ona e maua ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga. I loʻu manatu, e leai se aoga mai ia i latou, ou te fautuaina le aveeseina vave. I le auala, e masani ona tupu o latou o loʻo tamoe i le komepiuta komepiuta, e le faatagaina ai le faʻapipiʻi ina ia faʻaogaina i le komepiuta (tagai i le Ata 6).

Fig. 6. Faʻatulagaina o le toso, taui

Afai e faia mea uma ma le faʻaeteete, ona maua loa lea e le komepiuta lona uluai foliga vaaia pe a uma ona tuʻuina le puʻe lua. O tagata uma lava o le a "manatu" o le komepiuta ei ai se pulou pulou mo ni masini mata, ma o le mea moni o loo i ai se isi HDD poo SSD (tagai Ata 7) ...

Ona e tatau lea ona e tuu le pito i tua ma le maa. Ma o lenei, i le mea moni, mea uma, e mafai ona e galue!

Fig. 7. O le mea faʻapipiʻi faʻatasi ma le disk ua faʻapipiʻiina i le komepiuta

Ou te fautuaina pe a uma ona tuʻuina le pulou lua, alu i totonu ole PIOS komepiuta ma siaki pe a maua le disasi iina. I le tele o tulaga (pe a fai o loʻo galue le disk faʻatulagaina ma e leai ni faʻafitauli i le avega muamua), o le BIOS e faʻamaonia sao le pulou.

Auala e ulufale atu ai i le BIOS (ki i masini eseese masini):

Fig. 8. BIOS faʻamauina le masini faʻapipiʻi

I le faaputuputuina, ou te fia fai atu o le faapipiiina o ia lava o se mea faigofie, e taulima ai soo se mea. O le mea autu e le o le faanatinati ma faia ma le faaeteete. E masani lava, o faafitauli e tulai mai ona o le faanatinati: muamua, latou te lei fuaina le taavale, ona latou faatauina mai lea o le mea sese, ona amata ai lea ona latou faapipiiina "e ala i le malosi" - o se taunuuga, latou te tauaveina le komepiuta mo le toe faaleleia ...

Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo ia te aʻu mea uma, sa ou taumafai e faʻasese uma ia "underwater" maʻa atonu o le a faʻapipiʻi le lua puʻe.

Luʻu Lelei 🙂