Faʻamau faila i luga o le initaneti

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Mataʻutia (Atinaʻe mo Fesoʻotaiga Faʻalautele Maualuga) e masani lava ona maua i se tele o ituaiga masini. O le faapuupuuga o lenei igoa ua lauiloa ma taatele. HDMI, o le tulaga faʻapitoa lea mo le faʻafesoʻotaʻiina o mea faʻalauiloa televave lea e lagolagoina ai ata maualuga o faʻamatalaga ata (mai le FullHD ma le maualuga). O le fesoʻotaʻiga mo lea mea e mafai ona faʻapipiʻiina i se kata vitio, mataʻitu, SmartTV ma isi masini e mafai ona faʻaali le ata i luga o lau mata.

O a laupega HDMI

O le HDMI o loʻo faʻaogaina e fesoʻotaʻi ai meafaigaluega i luga o le fale: o paneta maualuga, televise, kata vitio ma pona feaveaʻi - o nei masini uma e ono i ai se port HDMI. O lea lauiloa ma le taatele e maua mai i le maualuga o le televave o fesoʻotaʻiga, faʻapea ai ma le leai o se faʻalavelave ma le pisa. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga o telefoni HDMI, ituaiga o fesoʻotaʻiga, ma i tulaga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se tasi poʻo se isi ituaiga.

Ituaiga o fesootaiga

I aso nei, e na o le lima ituaiga o fesootaiga eletise HDMI. E faailogaina i tusi latina mai A i E (A, B, C, D, E). E tolu e sili ona masani ona faʻaaogaina: Luga Aoao (A), Laititi Iititi (C), Micro Size (D). Mafaufau i mea taʻitasi o loʻo iai i auiliiliga atili:

  • Taʻiala A o le mea sili ona taatele, o fesoʻotaʻiga e mafai ona maua i luga o kata vitio, komipiuta, televise, faʻasalaga taʻavale ma isi masini komepiuta.
  • O le C C, o se ata laʻititi lea o le ituaiga A. Ua faʻapipiʻiina i masini laʻititi - telefoni, laupepa, PDAs.
  • O le ituaiga D o le laʻitiiti sili lea o le HDMI. E faʻaaogaina foi i masini laiti, ae e le tele lava taimi.
  • O le ituaiga B na fuafuaina e galulue ma le tele o iugafono (3840 x 2400 pika, e fa taimi e sili atu nai lo le Full HD), ae leʻi faʻaaoga - faatalitali i apaʻau i le lumanaʻi lumanaʻi.
  • O le ituaiga i lalo o le faailogaina E e faʻaogaina ai fesoʻotaʻiga multimedia i nofoaga autu o ala o faasalalauga.

O fesoʻotaʻiga e le fetaui ma isi.

Uiga o le cable

O se tasi o fenumiai sili ona tele ma le interface HDMI o le numera telē o ona faʻamatalaga. O le taimi nei o loʻo iai le 5, o latou mulimuli - HDMI 2.1 na faʻalauiloa i le faaiuga o Novema 2017. O faʻamatalaga uma e fetaui ma le tasi, ae o fesoʻotaʻiga i le uaea e le o. E amata mai le faʻamaumauga 1.3 na vaevaeina i ni vaega se lua: Standart ma Maualuga maualuga. E eseese i latou i le faailo o le faailo ma le bandwidth.

Faʻapea o loʻo i ai ni faʻamaumauga maʻoti e tausia ma tausia - o se tulaga masani lava lea, pe a tasi le tekinolosi ua i ai mo le tele o tausaga, o loʻo faʻaleleia ma mauaina galuega fou. Ae e taua le manatuaina o le mea moni e faaopoopo atu i lenei mea e 4 ituaiga o kela, lea e faʻamalosia mo le faʻatinoga e faatino ai nisi galuega. Afai o le cable HDMI e le fetaui ma le galuega lea na faʻatauina mai ai, atonu o le a mafua mai i faʻaletonu ma foliga vaaia o mea taua ao faagasolo le fesiitaiga o ata, faʻasologa o le leo ma foliga.

Ituaiga o laina HDMI:

  • Tagavai HDMI - tala o le paketi, fuafua mo le faʻaliliuina o ata vitio i le HD ma le FullHD (o lona frequency e 75 MHz, o le bandwidth e 2.25 Gbit / s, e fetaui ma nei fofo). Faʻaaogaina i le DVD, tagata faasalalau satelite satelite, plasmas ma televise. Atoatoa mo i latou e le manaʻomia se ata auiliili ma maualuga le lelei.
  • Telefoni faʻamaonia HDMI faʻatasi ma Ethernet - e leai se eseesega mai se uaea laugatasia, sei vagana ai le i ai o se auala o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga o Ethernet HDMI, o le fua faatatau o fuainumera e mafai ona oʻo atu i le 100 Mb / s. O lenei maea e maua ai le fesoʻotaiga vavave televave ma tuʻuina atu le gafatia e tufatufa atu mea na mauaina mai le upega tafailagi i isi masini e fesoʻotaʻi atu i le HDMI. Faʻaauau le Faʻafoʻi o le Tali Faʻalogo, lea e mafai ai ona tuʻuina atu faʻamatalaga leo e aunoa ma le faʻaogaina o laina faaopoopo (S / PDIF). E le lagolagoina e le uaea lagolagosua lenei tekinolosi.
  • High Speed ​​HDMI Cable - tuʻuina atu se auala lautele mo le faʻaliliuina o faʻamatalaga. Faatasi ai, e mafai ona e faʻafeiloaʻi se ata ma se iugafono e oo i le 4K. Taofiofia uma faila faila faila, ma le 3D ma le lanu loloto. Used in Blu-ray, HDD-players. E i ai le fuataga maualuga o le 24 Hz ma le bandwidth of 10.2 Gbit / s - o le a lava lea mo le matamata i ata tifaga, ae afai e te lafoina ni laupapa mai se komepiuta komepiuta ma se maualuga telefoni i le uaea, o le a le foliga lelei, aua o le a e foliga mai e vevesi ma telegese.
  • High Speed ​​HDMI Cable ma Ethernet - e tutusa ma le High Speed ​​HDMI Cable, ae maua ai foi le televave o le Initaneti telefoni feaveai HDMI Ethernet - e oo atu i le 100 Mb / s.

O faʻamatalaga uma, sei vagana ai le Standard HDMI Cable, lagolago le ARC, lea e faʻaaogaina ai le manaʻomia mo se telefoni faʻaopoopo.

Umi o le uila

I faleoloa e masani ona faʻatau atu laina e oo atu i le 10 mita. O le tagata masani o le a sili atu nai lo le 20-mita, o lona mauaina e le tatau ona faigata. I pisinisi tetele, e tusa ai ma ituaiga o nofoaga autu, IT-centres, atonu e te manaʻomia ni maea e oo atu i le 100 mita le umi, ia fai atu "faatasi ma se laina". O le faʻaaogaina o HDMI i le fale e masani ona 5 pe 8 mita.

O fesuiaiga ua faia mo le faʻatau atu i tagata masani o loʻo faia i apamemea faʻapitoa e saunia lelei, lea e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga i ni mea mamao e aunoa ma le faʻalavelave ma le faʻalavelave. Ae ui i lea, o le lelei o mea na faʻaaogaina i le foafoaga, ma lona mafiafia e mafai ona aafia tele ai le faʻatinoga o le galuega atoa.

O laina uumi o lenei atinaʻe e mafai ona faia e ala i le:

  • Twisted pair - o sea uaea e mafai ona auina atu se faailoilo i luga o se mamao o le 90 mita e aunoa ma le faia o soo se vaeluaga pe faalavelaveina. E sili atu le aua nei faʻatau le tele o le cable nai lo le 90 mita le uumi, aua o le taimi ma le lelei o faʻamatalaga tuʻufaʻatasia e mafai ona matua faʻaseseina.
  • Laʻau faʻaogaina - o loʻo i totonu o lona mamanu fafo ma le taʻitaʻiga tutotonu, lea e vaeluaina e se vaega o le faʻamafanafana. O faiaʻoga e faia i le maualuga o le paʻu. Tuuina atu se faailoilo lelei i le eletise e oo atu i le 100 mita.
  • Fiber - o le tau sili ona taugata ma lelei o filifiliga o loʻo i luga. Suʻe sea faʻatauga o le a le faigofie, aua e leai se manaʻoga tele mo ia. Tuuina atu se faailo i se mamao o le silia ma le 100 mita.

Faaiuga

O lenei suʻesuʻega na suʻesuʻeina ai meatotino o laina telefoni, e pei o le fesoʻotaʻiga, ituaiga eletise ma lona umi. O faʻamatalaga na tuʻuina atu i luga o le bandwidth, o le tele o faʻamaumauga i luga o le uaea ma lona faʻamoemoe. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga e aoga ma mafai ai ona aʻoaʻoina se mea fou mo oe lava.

Vaʻai foi: Filifili se telefoni HDMI