Faʻailoga a le Microsoft Excel Aunoa

A e saini i ni pepa, e mafai ona e faia se typo pe fai se mea sese ona o le valea. E le gata i lea, o nisi o faʻamaumauga i luga o le komepiuta e le o iai, ae le o tagata uma e iloa le auala e faʻaaoga ai mataitusi faapitoa, ma le auala e faʻaoga ai. O le mea lea, e faʻaaogaina e tagata faʻapitoa na faailoga ma le sili ona manino, io latou manatu, tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo "©" latou te tusia "(c)", ae le o le "€" - (e). O le mea e laki ai, o Microsoft Excel o loʻo i ai se faʻatonuga Aunoa lea e suia ai ia faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga ma le fetaui lelei, ma toe faʻafoʻi mea sese ma le taatele.

Mataupu Faavae o le Faʻasaʻo Faʻasaʻo

O le polokalama Excel e manatuaina mea sese masani i le sipelaga o upu. O upu taʻitasi uma e fetaui ma le fetaui saʻo. Afai e ulufale le tagata e faia le filifiliga sese, ona o se typo poo se mea sese, ona otometi lea ona suia le tusi i le saʻo. O le autu lenei o le sui.

O mea sese autu o lenei galuega e aofia ai mea nei: o le amataina o se fuaiupu ma se tusi maualalo, lua mataitusi lapopoa i se upu i se laina, le laasaga sese Loka tapuni, o le tele o isi faʻasalaga masani ma mea sese.

Faʻasalaga ma faʻafesoʻotaʻi le Faʻasaʻoina saʻo

E tatau ona maitauina e ala i le lē mafai, Faʻasaʻo le Faʻasaʻoina i taimi uma. O le mea lea, afai e te le manaʻomia i taimi uma pe o se taimi lē tumau lenei galuega, ona tatau lea ona faʻavaivaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona mafua mai i le mea moni e masani ona e tusia ma le loto i ai ni upu ma ni mea sese, poʻo le taʻuina o tagata e faailogaina Excel e pei o le sese, ma le sui-sui e faʻapitoa ona faʻasaʻoina. Afai e te sui le faʻamaonia e faasaʻoina e le sui i le tasi e te manaʻomia, ona le toe faasaʻo lea o le sui. Ae, afai ei ai le tele o nei faʻasoaga, ona e tusia faalua, e te le maua le taimi. I lenei tulaga, e sili atu le faʻagata le tumau i le Faʻamasinoga saʻo.

  1. Alu i le lisi "File";
  2. Filifili se vaega "Filifiliga".
  3. Ma le isi, alu i le vaega "Sipelaga".
  4. Kiliki le ki "Filifiliga Faʻamaʻoti".
  5. I le faʻamaufaʻailoga matala e tatala, vaavaai mo le aitema "Sui aoe taina". Tatala ma kiliki le ki. "Lelei".

Ina ia mafai ona toe faʻafoʻisia le Faʻatonu Aunoa, faasolosolo, siaki le atigipusa ma toe kiliki le ki. "Lelei".

Faʻafitauli i le taamilosaga

E i ai tulaga pe a ulu atu le tagata ulufale i se numera ma togitogi, ma e otometi lava ona faasaʻoina i le aso, e ui e le manaʻomia e ia. I lenei tulaga, e le o se mea talafeagai uma le faʻaaogaina atoa o le sui. Ina ia toe faaleleia lenei mea, filifili le vaega o sela lea o le a tatou tusia ai numera ma togitogi. I le lisi "Aiga" O lo o matou sailia se poloka o tulaga "Numera". I le lisi pa'ū o loʻo i totonu o lenei poloka, seti le parameter "Upu".

O numera nei ma togitogi o le a le suia i aso.

Faʻasaʻoina o le Faʻamaumatau Lisi

Ae ui lava i lea, o le galuega autu a lenei mea faigaluega e le o le faalavelave i le tagata faʻaaoga, ae ia fesoasoani ia te ia. I le faaopoopo atu i le lisi o faʻamatalaga ua fuafuaina mo le vavalalata e le mafai, e mafai e tagata taʻitasi ona faʻaopopo a latou lava filifiliga.

  1. Tatala le faamalama o faʻamaufaʻailoga Faʻasalalau ua leva ona masani ai i matou.
  2. I totonu o le fanua "Sui" faʻamaʻoti le seti amio o le a iloa e le polokalama e sese. I totonu o le fanua "I luga" Matou te tusia le upu poʻo le faailoga e sui. Matou te taomi le faamau "Faaopoopo".

O le mea lea, e mafai ona e faʻaopopo au lava filifiliga i le lolomifefiloi.

E le gata i lea, i le faamalama lava e tasi ei ai se laupepa "Faʻamaumatika Faʻasologa Faatematika". O se lisi lenei o tulaga taua pe a ulufale atu e suia i faʻamaʻi numera, e aofia ai ma faʻaaogaina i totonu o le Excel formula. Ioe, e le o tagata uma o le a mafai ona ulufale i le alpha (alpha) character i luga o le piano, ae o le a mafai e tagata uma ona ulufale i le taua " alpha", lea e otometi ona liua i le uiga manaomia. I tala faʻatusa, beta ( beta), ma isi faʻailoga ua tusia. I le lisi lava e tasi, e mafai e tagata taʻitasi ona faʻaopopo a latou lava matata, e pei lava ona faʻaalia i le lolomifefiloi autu.

E faigofie foi ona aveese soʻo se faʻasalalauga i lenei lolomifefiloi. Filifili le meataitasi e le manaʻomia ai le faʻapipiʻi aunoa, ma kiliki le ki "Aveesea".

E faʻaumatia le taimi nei.

Faʻamatalaga autu

I totonu o le autu autu o suiga o le sui o tulaga masani ia o lenei galuega. I le le mafai, o galuega nei e aofia ai: faasaʻo ni mataitusi se lua pito i luga i le laina, faatulaga le mataitusi muamua i le pito i luga, le igoa o aso o le vaiaso ma le pito i luga o le mataitusi, faasaʻoina o se kiliki i luga Loka tapuni. Ae, o nei galuega uma, faapea foi ma nisi oi latou, e mafai ona tapeina i le na o le le siakiina o filifiliga talafeagai ma le kilikiina o le ki. "Lelei".

Tuusaunoaga

I le faaopoopo atu i ai, o le Faʻamaumatau Faʻatasi ua i ai lana lava lomifefiloi tuusaʻo. E aofia ai na upu ma faailoga e le tatau ona suia, e tusa lava pe o iai se tulafono e aofia ai i tulaga masani, o lona uiga e tatau ona suia le upu poʻo le faʻamatalaga.

Ina ia alu i lenei lolomifefiloi kiliki le ki. "Tuusaunoaga ...".

Tuusaunoaga o faamalama. E pei ona mafai ona e vaʻai, e lua ona afaina. I le muamua oi latou o upu, pe a maeʻa e le o le togi o le iuga o se fuaiupu, ma le mea moni o le isi upu e tatau ona amata i se mataitusi lauiloa. O mea nei e masani lava o faʻapuupuuga eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, "rub."), ​​Poʻo vaega o faʻamatalaga tumau.

O le faʻamaufaʻailoga lona lua o loʻo i ai ni tuusaunoaga, lea e te le manaʻomia le suia o mataitusi pito lua i se laina. E le mafai, o le upu se tasi o loʻo tuʻuina atu i lenei vaega o le lolomifefiloi o le "CCleaner". Ae, e mafai ona e faaopoopo i ai se numera e le faʻatapulaaina o isi upu ma faʻamatalaga, e pei o tuusaunoaga i le suia, i le auala lava e tasi na talanoaina i luga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le Faʻasalaga saʻo o se meafaigaluega sili ona faigofie lea e fesoasoani e otometi le faasaʻoina o mea sese po o faʻasologa faʻasalalau na faia i le taimi e ulufale ai i upu, faatusa poʻo faʻaaliga i Excel. Pe a faʻamaopoopo lelei, o lenei galuega o le a avea ma se fesoasoani lelei, ma o le a matua faʻaalu ai le taimi i le siakiina ma le faasaʻoina o mea sese.