E faʻafefea ona faʻatupulaia le alu C ona o le aveina o le D?

Talofa, au pele faitau pcpro100.info. Aʻo faʻapipiʻiina le polokalama o le faagaoioia o le Windows, o le tele o tagata e vaeluaina le puʻe i vaega e lua:
C (e masani lava i le 40-50GB) o se faʻavaega o mea. Faʻaaoga faʻapitoa e faʻapipiʻi ai le polokalama faʻaoga ma polokalame.

D (e aofia ai mea uma o loʻo totoe le avanoa vaʻavaʻa) - o lenei pulou e faʻaaogaina mo pepa, musika, tifaga, taaloga, ma isi faila.

O nisi taimi, pe a faʻapipiʻi, tuʻu se avanoa itiiti i luga o le eletise drive C ma i le faagasologa ole avanoa faigaluega e le lava. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona faʻatupulaʻia le taavale a le C i le tau o le drive a le D e aunoa ma le leiloa o faʻamatalaga. Ina ia faia lenei faʻatinoga, o le ae manaʻomia se tasi aoga: Partition Magic.

Sei o tatou faʻaali atu e ala i faʻataʻitaʻiga taʻitasi i lea laasaga pe faʻafefea ona faatino uma gaoioiga. Seʻia oʻo ina faʻaleleia le C, o lona tele e tusa ma le 19.5 GB.

Faʻalogo! Aʻo lei faia le taotoga, faʻasaʻo pepa taua uma i isi faʻasalalauga. Po o le a lava le taotoga e saogalemu, e leai se tasi o le a vavaeese le leiloa o faʻamatalaga pe a galue i se puʻupuʻu malosi. O le mafuaʻaga e mafai ona oʻo i le malosi o le paal, e le o taʻua ai le numera tele o siaki ma faʻamatalaga faʻapipiʻi.

Taʻosaʻo le polokalame Vaega Faʻatau Magic. I le itu tauagavale, kiliki i le "Maea".

E tatau ona amata se faʻapitoa faapitoa, lea o le a faigofie ma faʻaauau ona taʻitaʻia oe e ala i faʻamatalaga auiliiliga uma. Mo le taimi nei, kiliki i luma.

O le taulaitu i le laasaga e sosoo ai o le a fai atu ia te oe e faʻamaʻo le vaevaega puʻe, o le tele matou te mananao e sui. I la matou mataupu, filifili le vaeluaga C.

O lea ia ulufale i le tele fou o lenei vaega. Afai muamua e tusa ma le 19.5 GB, o le a tatou faateleina i le isi 10 GB. I le auala, o le tele e ulufale atu i le mb.

I le laasaga e sosoo ai, matou te faʻamaʻoti le vaeluaga o le disk lea o le a faʻaogaina ai le polokalame. I la matou faʻataʻitaʻiga, tulia D. E ala i le ala, faʻalogo i luga o le avega o le a aveesea ai le avanoa - o le avanoa e tatau ona faʻataʻamilo! Afai ei ai faʻamatalaga i luga ole pu, e tatau ona e tuʻuina atu i isi faʻasalalau poʻo le tapeina foi.

O le Vaega PartitionMagic o loʻo faʻaalia i le isi laasaga se faʻataʻitaʻiga lelei: o le a le mea muamua ma le auala o le a mulimuli ai. O le ata o loʻo faʻaalia manino ai o le taavale C o le a faateleina ma faʻaitiitia D. Ua talosagaina oe e faʻamaonia le suiga o vaega. Matou te ioe.

A maeʻa lena, e tumau pea ona kiliki i luga o le siaki lanu meamata i le pito i luga.

O le a toe fesili le polokalama, i le tulaga lava. I le auala, ao le i faia le taotoga, tapuni polokalama uma: tagata suʻesuʻe, antiviruses, taʻalo, ma isi. I lenei faagasologa, e sili atu le aua le tuua naʻo le komepiuta. O le taotoga e tele taimi e alu ai, i le 250GB. disk - na faʻaalu le polokalama e tusa o le itula o le taimi.

A maeʻa le faʻamaoniga, o le a faʻaalia se faamalama e tusa ai ma le alualu i luma o le a faʻaalia o se pasene.

Faʻaaliga e faʻaalia ai le maeʻa manuia o se taʻaloga. Naʻo le malie.

I le taimi nei, afai e te tatalaina lau komepiuta, o le ae matauina le tele o le C elea ua siitia i le ~ 10 GB.

PS E ui i le mea moni o le faʻaaogaina o lenei polokalame, e mafai ona faʻalauteleina ma faʻafefe solo vaega puʻe, e masani ona le fautuaina e faʻaaoga lenei galuega. O le mea lautele, e sili atu le vaeluaina o vaega i luga o le puʻupuʻu i le taimi muamua o le faʻaogaina o le masini faʻaogaina se tasi ma mo mea uma. Ina ia mafai ona faʻaitiitia uma faafitauli i le fesiitaiga ma le ono lamatia (tusa lava pe laʻititi lava) le leiloa o faʻamatalaga.