E le galue le lisi amata ma le Cortana (Windows 10). Le mea e fai

Talofa

O le mea e leaga ai, o polokalama taʻitasi o loʻo i ai ona lava sese, ma o le Windows 10 e le o se faʻasalaga. Atonu o le a mafai ona faʻaumatia atoa le tele o mea sese i le OS fou ae faʻasaʻo le uluai Palemia ...

O le a ou le fai atu o lenei mea sese e masani lava ona tupu (a le itiiti ifo na ou mauaina patino i taimi uma ae le o laʻu PC), ae o nisi tagata faʻaaoga e tumau pea i ai.

O le aano o le mea sese e pei ona taua i lalo: o le savali e uiga i ai o loo aliali i luga o le lau (tagai i le Ata 1), o le Start button e le tali atu i se kuki kiliki, pe afai ua toe amataina le komepiuta, e leai se suiga (na o se pasene itiiti lava o tagata e mautinoa e toe maua mai na leiloloa le mea sese na o ia).

I lenei tusiga ou te manaʻo e mafaufau i se tasi o auala pito sili ona faigofie (i loʻu manatu) ia vave ona faʻaumatia lenei mea sese. Ma o lea ...

Fig. 1. Faʻailoga ogaoga (vaaiga masani)

O le a le mea e fai ma le auala e faʻaumatia ai le mea sese - laasaga taʻitasi taʻiala

Laasaga 1

Faʻasalalau le kulupu autu Ctrl + Shift + Esc - e tatau ona faʻaalia le pule o galuega (i le auala, e mafai ona e faʻaaoga le kulupu autu Ctrl + Alt + Del e amata ai le pule o galuega).

Fig. 2. Windows 10 - Faʻatonu Task

Laasaga 2

O le isi, faʻalauiloaina se galuega fou (ia faia lenei mea, tatala le lisi o le "File", tagaʻii le Ata 3).

Fig. 3. Galuega fou

Laasaga 3

I le laina "Tatala" (silasila i le Ata 4), ulufale i le poloaiga "msconfig" (e aunoa ma ni upusii) ma lolomi Enter. Afai e saʻo mea uma, o le a tatalaina le faamalama ma le faʻaogaina o mea.

Fig. 4. msconfig

Laasaga 4

I le vaega o le fetuutuunaiga o polokalame - tatala le "Download" tab ma siaki le pusa "E aunoa ma le GUI" (tagai Ata 5). Ona faasaʻo ai lea o faatulagaga.

Fig. 5. fetuutuunaiga o faatulagaga

Laasaga 5

Faʻafouina le komepiuta (e aunoa ma ni faʻamatalaga ma ata 🙂) ...

Laasaga 6

A maeʻa ona toe faʻafouina le PC, o le a le aoga nisi auaunaga (i le ala, e tatau ona e faʻamaonia le mea sese).

Ina ia toe faafoi mea uma i se tulaga faigaluega: toe tatalaina le faatulagaga o le faatulagaga (silasila i le Laasaga 1-5) tab "General", ona siaki lea o siaki i tafatafa o mea:

  • - faʻatulaga auaunaga;
  • - Faʻamatalaga mea amata;
  • - Faʻaaoga le uluai seti faʻasolosolo (tagai i le fig 6).

A maeʻa ona faʻasaoina tulaga - toe faʻafou le Windows 10.

Fig. 6. lafoaʻiga filifilia

O le mea moni lava, o le laasaga uma lenei-e ala i le laasaga mo le faʻaumatiaina o mea sese e fesoʻotaʻi ma le lisi amata ma le Cortana application. I le tele o tulaga, e fesoasoani e faasaʻo lenei mea sese.

PS

Na fesili lata mai nei au i le faʻamatalaga e uiga i le mea o Cortana. I le taimi lava lea o le a ou aofia ai le tali i lenei tusiga.

O le Cortana app o se ituaiga tutusa o fesoasoani leo mai Apple ma Google. Ie E mafai ona e pulea lau masini komepiuta e ala i le leo (e ui lava na o nisi o galuega). Ae, e pei ona uma ona e malamalama i ai, o loʻo i ai pea le tele o mea sese ma faʻamau, ae o le itu e sili ona manaia ma folafolaina. Afai e le manuia Microsoft i le aumaia o lenei tekinolosi i le atoatoa, atonu o se mea moni lava i le IT.

Ua ou maua uma lava. Galuega manuia uma ma le itiiti ifo o sese 🙂