Iloiloina o feteʻenaʻiga i le Microsoft Excel

Faatasi ai ma le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina i fuainumera, e tatau ona e filifilia le fuaina o le feeseeseaiga. E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina ma le lima o lenei faʻatusatusaga o se galuega faigata. O le mea e lelei ai, o Excel o loʻo i ai galuega e faʻaaoga ai le faʻatulagaga o le faʻatulagaga. Saili le algorithm mo le galue ai ma nei meafaigaluega.

Faʻasologa o suiga

O le faʻasesega o se fuataga o suiga, o le sikuea sikuea lea o le vavaeeseina mai le faʻamoemoega. O le mea lea, o loʻo faʻaalia ai le fesuiaiga o numera e fesoʻotai i le uiga. O le faʻatusatusa o le feeseeseaiga e mafai ona faʻatino mo le faitau aofaʻi lautele, ma mo le faʻataʻitaʻiga.

Metotia 1: Iloiloga o le faitau aofai o tagata

Mo le faʻatulagaga o lenei faailo i Excel mo le faitau aofaʻi o tagata, o loʻo faʻatinoina le galuega TAGATA. O le tuufaatasiga o lenei faaupuga e faapenei:

= AALIGA G (Numera 1; Numera 2; ...)

E mafai ona faʻaaoga le 1 i le 255 finauga. O finauga e mafai ona avea ma numera numera poʻo faʻasino i sulu o loʻo aofia ai.

Sei o tatou vaai i le auala e fuafua ai lenei tau aogā mo se faʻamaumauga faʻamaumauga.

  1. Faia se filifiliga o le cell i luga o le pepa, lea o le a faʻaalia ai iuga o le faʻatusatusaina o le eseesega. Kiliki le ki "Insert function"tuʻu i le agavale o le faʻasologa o le pa.
  2. Amata Wizard Function. I le vaega "Fuainumera faamauina" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" faia se sailiga o finauga ma le igoa "TAGATA". A maua, filifili ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Faʻamasinoga mataʻupu o le faʻatinoina o galuega TAGATA. Seti le fetuu i le fanua "Numera 1". Filifili se tele o siaki i luga o le pepa, lea e aofia ai se numera numera. Afai ei ai nisi o laina, e mafai foi ona faʻaaoga e ulufale ai i la latou faʻasalaga i le matala o le faitioga "Numera2", "Numera3" ma isi A maeʻa uma faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa nei gaioiga, ua faia le faʻatulagaga. O le taunuuga o le fuafuaina o le eseesega o le faitau aofaʻi o tagata o loʻo faʻaalia i totonu o le masini sa muai faʻamaonia. O le mea tonu lava lea o le cell lea o loʻo i ai le fua TAGATA.

Lesona: Excel function magic

Metotia 2: le faʻatatauina o le faʻataʻitaʻiga

I le faatusatusa atu i le fuafuaina o le tau aogā mo le faitau aofaʻi o tagata, i le faʻatusatusaina o le faʻataʻitaʻiga, e leʻo faʻamaonia le numera o fuainumera, ae tasi. Ua faia lenei mea ina ia faasaʻo ai le mea sese. Excel e amanaʻia lenei faʻaaliga i se galuega faʻapitoa lea ua mamanuina mo lenei ituaiga o tau - DISP.V. O lona faʻailoga o loʻo faʻatusalia mai i le faʻatulagaga nei:

= LELEI (Numera1; Numera 2; ...)

O le numera o finauga, e pei ona i ai i le galuega talu ai, e mafai foi ona fesuiaʻi mai le 1 i le 255.

  1. Filifili le sela ma i le auala tutusa e pei o le taimi muamua, tamoe Wizard Function.
  2. I le vaega "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" poʻo "Fuainumera faamauina" vaavaai mo le igoa "TALI". A maeʻa le faʻasologa, filifili ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Ua faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga o le faʻatonuina o le mata. O le isi, tatou te faia i le auala lava lea e tasi e pei o le faʻaaogaina o le faʻamatalaga muamua: seti le fetuu i le finauga "Numera 1" ma filifili le vaega o loʻo i ai le numera numera i le pepa. Ona kiliki ai lea o le ki. "Lelei".
  4. O le taunuuga o le faʻatusatusaga o le a faʻaalia i totonu o se isi potu.

Lesona: Isi galuega faʻafuainumera i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le polokalama Excel e mafai ona fesoasoani tele i le faʻatusatusaina o feteʻenaʻiga. O lenei fuainumera e mafai ona faʻatulaga e le talosaga, e lua mo le faitau aofaʻi lautele ma mo le faʻataʻitaʻiga. I lenei tulaga, o faʻataʻitaʻiga uma o tagata e faʻaaogaina na o le faʻamalamalamaina o le tele o fuainumera faʻasologa, ma Excel o le galuega autu lava ia. O le mea moni, o le a faʻaolaina ai se taimi tele o le tagata faʻaaoga.