Faʻafefea ona suʻeina le tele o le avanoa avanoa e faʻaoga ai

E masani lava ona ou maua ni fesili e fesoʻotaʻi ma le avanoa i luga o le puʻupuʻu: o tagata e fiafia i le avanoa e ave i luga o le puʻe, o le a se mea e mafai ona aveeseina e fufulu ai le pulou, pe aisea e faʻaititia ai avanoa avanoa uma i taimi uma.

I totonu o lenei tusiga - o se aotelega puupuu o polokalame free analysis disquette (poo le avanoa, avanoa i ai), lea e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga e uiga i nei laupepa ma faila e ave ai ni gigabytes faaopoopo, e iloa ai, o le a ma le tele o teuina. i luga o lau disk ma faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, mama. O polokalame uma e talosagaina le lagolago mo le Windows 8.1 ma le 7, ma o aʻu lava na tofotofoina i latou i le Windows 10 - latou te galulue e aunoa ma faitioga. E mafai foi ona e mauaina mea aoga: O polokalama sili mo le faamamaina o lau komepiuta mai faila le talafeagai, Auala e maua ai ma tape ese faila i le Windows.

Ou te matauina o le tele o taimi, o le "leaky" space space e mafua ona o le otometi e sii mai ai faila a le Windows, o le fatuina o mea e toe faʻaleleia ai, ma le faʻalavelave o polokalama, o le a mafai ona tumau ai faila le tumau i le tele o le telebytes.

I le faaiuga o lenei tusiga o le a ou tuuina atu nisi mea faaopoopo i luga o le 'upega tafaʻilagi lea o le a fesoasoani ia te oe e faasaoloto avanoa i luga o lau kiona malo, pe'āfai e manaʻomia.

WinDirStat Disk Space Analyzer

WinDirStat o se tasi lea o polokalame e lua saoloto i lenei iloiloga, lea ei ai se atinaʻe i le gagana Rusia, lea atonu e talafeagai i le tatou tagata faʻaaogaina.

A maeʻa le manumalo i le WinDirStat, e amataina e le polokalama le suʻeina o taʻavale uma a le lotoifale, poʻo, pe ae manaʻo ai, suʻesuʻe le avanoa i luga o masini filifilia. E mafai foi ona e suʻeina le mea o loʻo fai e le faila patino i luga o le komepiuta.

O se taunuuga, o le fausaga o laau ile laupepa o loo i luga o le disk o loʻo faʻaalia i totonu o le faamalama o polokalama, e faailoa ai le tele ma le pasene o le avanoa atoa.

O le vaega pito i lalo o loʻo faʻaalia ai se ata faʻataʻitaʻiga o laupepa ma mea e aofia ai, lea e fesoʻotaʻi ma le faamama ile pito i luga, e mafai ai e oe ona vave fuafuaina le avanoa o loʻo faʻaaoga e ituaiga faila taitasi (mo se faʻataʻitaʻiga, i laʻu ataata, e vave ona e mauaina se faila lē tumau i le extension .tmp) .

E mafai ona e download WinDirStat mai le ofisa aloaia //windirstat.info/download.html

Wiztree

O le WizTree o se polokalama faigofie saoloto e faʻapitoa ai le suʻeina o le avanoa vaʻaia poʻo le teu i fafo i le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, o le uiga iloga o le maualuga tele ma le faigofie o le faʻaaogaina mo le tagata fou.

Auiliiliga e uiga i le polokalama, pe faapefea ona siaki ma saili po o le a le avanoa e ave i luga o le komepiuta ma lana fesoasoani, ma le mea e sii mai ai le polokalama i se isi aoaoga: Iloiloga o le avanoa o le potu nofo i le polokalama WizTree.

Free Disk Analyzer

O le polokalama Free Disk Analyzer e Extensoft o se isi puʻupuʻu faʻaaogaina suʻesuʻega faʻapitoa i le Rusia lea e mafai ai ona siaki pe o le a le avanoa e faʻaaogaina e suʻe ai le tele o faila ma faila ma, i luga o le faʻatatauga o le auʻiliʻiliga, e fuafua lelei le faamamaina o avanoa ile HDD.

A maeʻa le polokalama, o le a e vaʻaia se fausaga o laau i poloka ma faila i luga o le itu tauagavale o le faamalama, i le itu taumatau - o mea o loʻo i le lapisi ua filifilia, faʻaalia le tele, pasene o le avanoa, ma se ata faʻataʻitaʻiga o le avanoa o lo o nofo ai le pusa.

E le gata i lea, o le Free Disk Analyzer o loʻo i ai faʻamaumauga "Biggest Files" ma le "Biggest Folders" mo le sailia vave o na mea, faʻapea foʻi ma faʻamau mo le vave faʻaogaina o le "Disk Cleanup" Windows ma le "Add or Remove Programs".

O le upega tafaʻilagi aloaia a le polokalame: //www.extensoft.com/?p=free_disk_analyzer (I luga o le site i le taimi ua taʻua ai o le Free Disk Usage Analyzer).

Savili savili

O le saolotoga o le disk Savvy vaʻaia avanoa vavalo (e iai foi se totogi Pro) e le lagolagoina le gagana Rusia, ae atonu o le sili ona aoga o meafaigaluega uma o loʻo lisiina iinei.

O nisi o mea e maua ai e le na o se faʻaaliga vaaia o le avanoa o le potu avanoa ma lona tufatufaina i totonu o laupepa, ae mafai foi ona mafai ona fetuunai ia faila e ala i le ituaiga, suesue faila natia, iloilo auiliiliga o masini, ma maimoa, faasaoina pe lolomi ata o ituaiga eseese e fai ma sui o faamatalaga e uiga i avanoa faʻapipiʻi avanoa.

E mafai ona e sii maia le kopi saoloto o Disk Savvy mai le ofisa aloaia //disksavvy.com

TreeSize Free

Ole aoga ole TreeSize, i se isi itu, o le faigofie lea o polokalama ua tuʻuina atu: e le o atagia ai ata matagofie, ae e galue e aunoa ma le faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta ma mo se tasi atonu e foliga mai e sili atu le malamalama nai lo isi lomiga muamua.

A maeʻa le faʻalauiloaina, e iloilo e le polokalame le avanoa i luga o le disk poʻo le faila filifilia ma tuʻuina atu i totonu o se faʻatulagaga hierarchical, lea e faʻaalia uma ai faʻamatalaga talafeagai i luga o le avanoa i luga o le disk.

E le gata i lea, e mafai ona amataina le polokalame ile atinaʻe mo masini matala (i le Windows 10 ma le Windows 8.1). Le nofoaga aloaia o le TreeSize Free: //jam-software.com/treesize_free/

SpaceSniffer

SpaceSniffer o se polokalama feaveaʻi e leai se totogi (e le manaʻomia le faʻapipiʻiina i luga o se komepiuta) polokalama e mafai ai ona e vavae ese le fausaga o le pusa i luga o lau puʻupuʻu tele i le auala tutusa e pei ona faia e WinDirStat.

O le faʻasalalauga e mafai ai e oe ona vaʻavaʻai po o fea o foliga i luga o le disk e sili atu le tele o le avanoa, e faʻatautaia e ala i lenei fausaga (faʻaogaina o le kiliki se lua kiliki), ma faamama ai faʻamatalaga faʻaalia e ala i le ituaiga, aso, poʻo le igoa faila.

E mafai ona e maua mai SpaceSniffer mo le saʻolotoga iinei (nofoaga aloaia): www.uderzo.it/main_products/space_sniffer (faʻamatalaga: e sili le lelei le taʻavaleina o le polokalama e fai ma sui o le Pule, a le o lea o le a lipotia ai le teenaina o avanoa i nisi o laupepa).

E le o mea aoga uma nei, ae i se tulaga lautele, latou te toe faia galuega a le tasi. Ae peitaʻi, afai e te fiafia i isi polokalama lelei mo le suʻeina o le avanoa avanoa, o se lisi laitiiti lea:

  • Feteenaʻi
  • Xinorbis
  • JDiskReport
  • Scanner (saunia e Steffen Gerlach)
  • Faʻasalaga

Atonu o lenei lisi e aoga i se tasi.

O nisi mea e faʻamamā ai mea

Afai ua uma ona e suʻesuʻeina se polokalame mo le suʻeina o le avanoa i luga o lau disk, ona ou manatu lea e te manaʻo e faʻamamā. O le mea lea, ou te tuʻuina atu nisi mea e mafai ona aoga mo lenei galuega:

  • Ua leai se avanoa vaʻavaʻa
  • Faʻafefea ona faʻamamaʻa le WinSxS folder
  • E faʻapefea ona tape le pusa o Windows.old
  • Faʻafefea ona fufulu mama le faila mai faila le talafeagai

Pau lava lena. Ou te fiafia pe afai e aoga le tusiga mo oe.