Faʻafefea ona fai mea masini i totonu o le Word Word


O le uila o se mea aoga tele i totonu o le fale o le Initaneti ma mo le tele o tausaga o faʻatino lana galuega o se faitotoa i le va o fesoʻotaʻiga komepiuta. Ae i le olaga ei ai tulaga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te manaʻo e faʻatupulaʻia le tele o lau 'upega tafaʻilagi. Ioe, e mafai ona e faʻatau se masini faʻapitoa e taʻua o se toe fai pe toe fai. O nisi o taugata taugata o le aufaipisinisi e maua ai lenei avanoa, ae afai o loʻo i ai sau tafailagi lona lua e faigaluega ai, e mafai ona sili atu le faigofie ma, sili ona taua, e aunoa ma se totogi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi ni tagata se toʻalua i le 'upega tutusa. Faʻapefea ona faʻaaogaina i le faʻatinoga?

Matou te fesoʻotaʻi atu ni tagata sopo e lua i le 'upega tutusa

Ina ia faʻafesoʻotaʻi ni tagata e toʻalua i le fesoʻotaʻiga lava e tasi, e mafai ona e faʻaogaina metotia e lua: o se fesoʻotaiga fesoʻotaʻi ma le alalaupapa alalaupapa e taʻua o le WDS technology. O le filifiliga o metotia e faalagolago i ou tulaga ma mea e te manaʻo i ai; o le ae le feagai ma ni faʻafitauli faʻapitoa i la latou faʻatinoga. Seʻi tatou tilotilo totoa i ata uma e lua. I le nofoa o le suʻega, o le a matou faʻaaogaina auala o le TP-Link i luga o masini mai isi tagata gaosiga, o a matou gaioiga o le a tutusa ma ni eseesega eseese ao tausia le faasologa saʻo.

Metotia 1: Fesoʻotaʻiga Vavave

O le fesoʻotaiga o fesoʻotaʻiga e iai se aoga tele O le a leai se toesea o le saoasaoa o le mauaina ma le faʻaliliuina o faʻamaumauga, lea e masani ona oʻo mai ai se faailoilo Wi-Fi. O le faalavelaveina o leitio mai le galulue faatasi ma le tele o eletise eletise e le matautia, ma, e tusa ai ma lea, o le tumau o le Initaneti o loʻo tausia i le maualuga saʻo.

  1. Matou te vaʻaia uma tagata taʻavale mai le eletise eletise ma o gaioiga uma faʻatasi ma le faʻaogaina faʻaletino o laʻau e faʻatinoina e aunoa ma le mana. Matou te maua pe faʻatau se faʻamau o le umi o loʻo manaʻomia i fesoʻotaʻiga e lua e pei ole RJ-45.
  2. Afai o le uila o le a lafoina le faailo mai le telefoni autu na muai faaaogaina i se tulaga ese, ona fautuaina lea e toe faafoi atu lona tulaga i le faatulagaga o fale gaosimea. O lenei mea o le a aloese ai mai faafitauli e ono tutupu i le sao o le faʻaogaina o masini fesoʻotaʻiga i se paga.
  3. E tasi le polo o le patch cord e pipii ma le alofa i le kenefiti tatau i totonu o le taulaga LAN e aunoa ma se totogi, lea e fesoʻotaʻi atu i le laina tuʻuina atu.
  4. Faʻafesoʻotaʻi le isi pito o le cable RJ-45 i le sola WAN o le eletise lona lua.
  5. Liliu le mana o le telefoni autu. Alu i le 'upega tafaʻilagi o le masini fesoʻotaʻiga e faʻapipiʻi ai tulaga. Ina ia faia lenei mea, i totonu o soʻo se masini komepiuta i luga o se komepiuta poʻo se mea komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le uila, faʻapipiʻi le tuatusi IP o lau telefoni i totonu o le tuatusi. Ole tele o faʻasalalauga fesoʻotaiga e sili ona masani ai:192.168.0.1poʻo192.168.1.1, o loʻo iai isi faʻavae e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga ma le gaosiga o le uila. Matou te agai pea i luma Ulufale.
  6. Matou te pasia le faatagaga e ala i le ulufale i le igoa ole igoa ma maua le faʻaufaʻailoga i laina talafeagai. Afai e te leʻi suia nei faʻaiʻuga, o le tele o taimi e foliga tutusa ai:pule. Toto "Lelei".
  7. I le tatalaina o le 'upega tafailagi o le' upega tafaʻilagi, alu ile tab "Faʻatonu Autu"pe afai o faʻataʻitaʻiga uma o le uila o loʻo faʻatusalia lelei.
  8. I le itu taumatau o le itulau tatou te maua ai le koluma "Fesootaiga"fea ma siitia.
  9. I le suʻega pa'ū, filifili le vaega "LAN"lea tatou te manaʻomia ai le siakiina o laina faʻapipiʻi taua mo la tatou tulaga.
  10. Siaki le tulaga o le DHCP server. E tatau ona faʻamaonia. Tuu se faailoga i le itu saʻo. Faasaoina suiga. Matou te o ese mai le 'upega tafaʻilagi o le alatele tele.
  11. Matou te liliuina le ala lona lua ma, i le faʻatusatusaina o le telefoni autu, alu i le 'upega tafaʻilagi o lenei masini, pasi le faʻamaoni ma mulimuli i poloka poloka o fesoʻotaiga.
  12. Le isi, matou te fiafia tele i le vaega. "WAN"lea e te manaʻomia e mautinoa ai ua saʻo le faatulagaga o loʻo i ai nei mo le sini o le faʻafesoʻotaʻi o tagata e toʻalua ma fai faasaʻoga pe a manaʻomia.
  13. I luga o le itulau "WAN" seti le ituaiga o fesoʻotaʻiga - tuatusi o le IP-tuatusi, o lona uiga, mafai ai ona faʻamautinoa le faʻamautuina o faʻamautuga o fesoʻotaiga. Tulei le ki "Faasaoina".
  14. Ua faia! E mafai ona e faʻaogaina se fesoʻotaiga telefoni feaveaʻi mai le 'aufailautusi autu ma le lua.

Metotia 2: Faʻasologa o le Pasefika Lelei

Afai e te le mautonu i ala o lou fale, e mafai ona e faʻaaogaina tekinolosi. "Faiga Faʻavae Faʻasalalauga Lelei" (WDS) ma fausia se ituaiga alalaupapa i le va o le au taʻavale e toʻalua, o le a avea le tasi ma matai ma o le isi o le pologa. Ae ia saunia mo se faʻaitiitiga taua o le saoasaoa o le Initaneti. E mafai ona e faamasani i le auiliiliga o algorithm o gaioiga mo le fausiaina o se alalaupapa i le va o le au taʻavale i se isi tusiga i la matou punaoa.

Faitau atili: Faʻatulaga le alalaupapa i luga o le uila

O le mea lea, e mafai ona e faʻatau ma taugata le fesoʻotaʻi atu o ni tagata se toʻalua agai atu i le 'upega tafailagi tutusa mo faamoemoega eseese e faʻaaoga ai se fesoʻotaiga uʻamea poʻo le faʻafanoina. O le filifiliga e mo oe. E leai se mea faigata i le faagasologa o le faʻatutuina o masini fesoʻotaʻiga. O lea ia agai i luma ma faʻaleleia atili lou olaga i itu uma. Le manuia!

Vaʻai foi: Faʻafefea ona suia le upu faʻaulu i luga o se uila Wi-Fi