Auala Fesoʻotaʻiga Windows 7 ma le Windows 8.1

I totonu o lenei tusiga o le a ou taʻuina atu auiliiliga le auala e tamoe ai i se polokalama po o se taaloga i le tulaga fetaui ma le lomiga muamua o le OS i le Windows 7 ma le Windows 8.1, o le a le tulaga o fesoʻotaʻiga ma pe o le a le tulaga e mafai e le faʻaaogaina ma le maualuga maualuga ona foia nisi o faafitauli mo oe.

O le a amata i le pito mulimuli ma tuuina mai se faʻataʻitaʻiga na masani ona ou taulimaina - ina ua uma ona tuʻuina le Windows 8 i luga o laʻu komepiuta, o le faʻapipiʻi o avetaavale ma polokalama ua le manuia, o se feau na aliali mai e le o lagolagoina le polokalama o loʻo i ai i le taimi nei. O le faigofie ma faʻaaogaina le fofo o le taumafai e faʻatūina i le tulaga fesoʻotaʻi ma le Windows 7, i lenei tulaga e toetoe lava o taimi uma e lelei mea uma, aua o nei OS e lua e toetoe lava a tutusa, o le algorithm le faʻamaoniga o le initaneti "e le iloa" e uiga i le i ai o le numera valu faʻatagaina i le taimi muamua, ma o lipoti na le faʻataunuʻuina.

I se isi faaupuga, o le tulaga fetaui lelei o Windows e mafai ai e oe ona taamilosaga polokalama e iai ni faʻalavelave amata i le faʻatautaia o le faiga o loʻo faʻatulagaina, ma ua latou "manatu" o loʻo latou tamomoe i se tasi o lomiga muamua.

Lapataiga: aua le faʻaogaina le tulaga fetaui ma le antivirus, polokalame mo le siakiina ma le toe faaleleia o faila o mea, masini komepiuta, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i ni tulaga le talafeagai. Ou te fautuaina foi e te tilotilo i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le faʻapupulaina mo le polokalama e te manaʻomia i se faʻatusatusaga talafeagai.

Auala e momoe ai le polokalama ile tulaga fetaui

Muamua, o le a ou faʻaali atu ia te oe le ala e amata ai le polokalama i le tulaga fesoʻotai i le Windows 7 ma le 8 (poʻo le 8.1) ma le lima. E faia faigofie lava lenei mea:

  1. Faʻasala-ala i luga o le faila faila o le polokalama (exe, msi, ma isi), filifili le mea "meatotino" i le lisi autu.
  2. Kiliki le laiga Fesoʻotaiga, siaki le "Polokalame faʻamalosi i le tulaga fetaui", ma mai le lisi, filifili le version o le Windows e te manaʻo ia e fetaui ma.
  3. E mafai foi ona e setiina le polokalama e fai ma sui o le Pule, faatapulaa le iuga ma le numera o lanu e faaaoga (atonu e talafeagai mo polokalama tuai 16-bit).
  4. Kiliki "Ok" e faaaoga ai le tulaga fetaui mo le tagata faaaoga nei pe "Suʻe faatulagaga mo tagata uma e faaaogaina" ina ia mafai ona faaaoga i tagata uma o le komepiuta.

A maeʻa lena, e mafai ona toe taumafai e amata le polokalama, o le taimi lenei o le a faʻalauiloaina i le tulaga fetaui ma lau filifilia o Windows.

Faʻalagolago i le fea o faʻatulagaga o loʻo e faia laasaga na faʻamatalaina i luga, o le lisi o faʻaogaina o le a eseese. E le gata i lea, o nisi o mea e le mafai ona maua (aemaise lava, pe afai e te manaʻo e faʻatino se polokalame e 64-bit i le tulaga fetaui).

Faʻaaogaina faʻafuaseʻi o faʻasalalauga fesoʻotaiga i le polokalama

I luga o Windows, o loʻo i ai se fesoasoani faʻatautaia o le faʻatulagaina o polokalama e mafai ona taumafai e fuafua po o le a le mode e manaʻomia le polokalama e faʻataʻamilo ai ina ia mafai ai ona galue lelei.

Mo le faʻaaogaina, kiliki-i luga o le faila faila ma filifili le lisi autu "Faʻafetaui mataupu faʻafesoʻotaʻi".

O le a faʻaalia le faamalama o "Toe Faaleleia", ma a maeʻa lenei mea, lua filifiliga:

  • Faaaoga faʻataʻitaʻiga fautuaina (faʻataʻitaʻia ma filifiliga talafeagai faʻatasia). Afai e te filifilia lenei mea, o le a e vaʻai i se faamalama ma faʻamaufaʻailoga e faʻaaogaina (e fuafua fua). Kiliki i le "Siaki siaki" button e amata ai. I le tulaga o le manuia, a uma ona e tapunia le polokalama, o le a uunaia oe e faʻasaʻo lau tulaga faʻatulagaina tulaga masani.
  • Faʻailogaina o le polokalame - ia filifilia filifiliga fetaui e fuafua i faafitauli e tulaʻi mai ma le polokalame (e mafai ona e faʻamalamalamaina oe lava faafitauli).

I le tele o tulaga, o le filifiliga a le aunoa ma le faʻalauiloaina o le polokalame i le tulaga fetaui ma le fesoasoani a se fesoasoani e foliga mai e mafai ona faʻaaoga.

Faʻatulaga le tulaga fetaui o le polokalama i le faatonu o le resitala

Ma le mea mulimuli, o loʻo i ai se auala e faʻatagaina ai le tulaga fetaui mo se polokalama faapitoa e faʻaaoga ai le faatonu o le resitala. Ou te le manatu e aoga tele lenei mea i se tasi (i soo se tulaga, mai aʻu faitau), ae o le avanoa o loʻo i ai.

O lea la, o le faiga talafeagai lenei:

  1. Faasolo le Win + R i luga o le piano, type regedit ma lolomi Enter.
  2. I le faatonu resitala o loʻo tatala, tatalaina le paranesi HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows NT CurrentVersion AppCompatFlags Layers
  3. Faʻasua-saʻo i le avanoa avanoa i luga o le taumatau, filifili le "Foafoaga" - "Faʻailoga faʻamalosi".
  4. Ulufale atoa i le polokalama o le igoa igoa.
  5. Kiliki i luga ma le kiliki saʻo ma kiliki "Faʻasaʻo".
  6. I totonu o le "Tauleʻaleʻa", ia naʻo le tasi le tau faʻatusatusa (lisiina i lalo). Afai e te faaopoopoina le tau o le RUNASADMIN ua vaeluaina e se avanoa, e mafai foi ona e amataina le polokalame e avea ma pule.
  7. Fai tutusa mo lenei polokalama i HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows NT CurrentVersion AppCompatFlags Layers

E mafai ona e vaʻaia se faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina i le faʻamalamalamaga i luga - o le setup.exe polokalama o le a faʻalauiloa mai le Pule i le tulaga fetaui ma Vista SP2. Faʻataunuʻu avanoa mo le Windows 7 (i le itu tauagavale o le Windows i le tulaga fesoʻotaʻi lea o le a faʻatautaia ai le polokalama, i le taumatau o le faʻamaumauga o le faʻamaumauga a le resitala):

  • Windows 95 - WIN95
  • Windows 98 ma ME - WIN98
  • Windows NT 4.0 - NT4SP5
  • Windows 2000 - WIN2000
  • Windows XP SP2 - WINXPSP2
  • Windows XP SP3 - WINXPSP3
  • Windows Vista - VISTARTM (VISTASP1 ma VISTASP2 - mo le Paʻitū Auaunaga tutusa)
  • Windows 7 - WIN7RTM

A maeʻa suiga, tapuni le nusipepa resitara ma toe faʻafou le komepiuta (sili atu). O le isi taimi e amataina ai le polokalama, o le a tupu i laina filifilia.

Atonu o polokalama tamoe i tulaga talafeagai e fesoasoani ia te oe e faaleleia mea sese na tutupu. I soo se tulaga, o le tele o na mea na fatuina mo Windows Vista ma le Windows 7 e tatau ona galulue i le Windows 8 ma le 8.1, ma o polokalama e tusia mo le XP o le a ono mafai ona tamoe i le fitu (lelei, pe faʻaaoga le Mode XP).