O le a le mea e fai pe afai e mou atu le toolbar i le MS Word

Ua maeʻa le toolbar ile Microsoft Word? O le a le mea e fai ma le auala e maua ai avanoa i na meafaigaluega uma e aunoa ma le galue i pepa e matua faigata lava? O le mea autu e le o le fefe, e pei ona mou atu, ma o le a toe foi, aemaise lava talu ai o le mauaina o lenei gau ua faigofie tele.

E pei ona latou fai mai, o mea uma e le o faia e mo le mea sili, faʻafetai tele i le leiloloa o le leiloloa o le faʻalapotopotoga vave, e mafai ona e aʻoaʻo e le gata i le auala e toe maua mai ai, ae faʻafefea foi ona faʻaaogaina elemene o loʻo i ai. O lea ia tatou amata.

Faʻatoʻa le meafaigaluega uma

Afai o loʻo e faʻaaogaina le Word Word 2012 ma le maualuga, e toe faʻafoʻi le meafaigaluega, ia na o le taomi i le tasi le faamau. O loʻo i le pito i luga taumatau o le faamalama o le polokalama ma ei ai le foliga o le uʻamea maualuga, o loʻo i totonu o le faʻailoga.

Faʻasalaga i luga o lenei faʻamaufaʻalo tasi, toe foʻi mai le toolbar, toe kiliki - toe mou atu. I le auala, o nisi taimi e te manaʻomia le natiaina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae manaʻomia le mafaufau atoa i mea o loʻo i totonu o le pepa, ma e leai se mea e sili atu ona le mautonu.

O lenei faamau e tolu ona faʻaali faʻaali, e mafai ona e filifili le mea sao i le na o le kiliki i luga:

  • Tatala le tape;
  • Faʻaali na o ni tafaoga;
  • Faʻaali nusipepa ma faʻatonuga.

O le igoa o nei faʻaaliga faʻaali o loʻo tautala e uiga ia te ia lava. Filifili le mea e sili ona talafeagai mo oe ao galue.

Afai o loʻo e faʻaaogaina le MS Word 2003 - 2010, e manaʻomia ona e faʻaogaina manipasi nei ina ia mafai ai e le meafaigaluega.

1. Tatala le lisi lisi "Vaʻai" ma filifili mea "Pupuni o meafaigaluega".

2. Siaki pusa mo mea e te manaʻomia e te galue ai.

3. O lenei o le a faʻaalia uma lava i luga o le avanoa faʻatautaia e avea ma nusipepa ma / poʻo vaega o mea faigaluega.

Faʻatoʻa mea taʻitasi meafaigaluega

E tupu foi le "mou ese" (ua mou atu, e pei ona uma ona tatou iloa) ae le o le meafaigaluega, ae o ona elemene taitasi. Pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata faʻaaoga e le mafai ona maua se mea faigaluega, poʻo le faʻaoga atoa. I lenei tulaga, e manaʻomia ona e faʻafesoʻotaʻi le faʻaalia o nei 'au i luga o le faʻavavega o le faʻalapotopotoga. E mafai ona faia lenei mea i le vaega "Filifiliga".

1. Tatala le lisi "File" i luga o le faʻavave atu o le vaega ma alu i "Filifiliga".

Manatua: I uluai lomiga o le Upu ae le o le faamau "File" ei ai se faamau "MS Office".

2. Alu i le vaega e aliali mai. "Customize Ribbon".

3. I le faamalama o le "Main tabs", siaki pusa mo tafaoga e te manaomia.

    Motugaafa: Faʻasalaga i luga o le "faʻailoga faaopoopo" i tafatafa o le igoa o le igoa, o le a e vaʻavaʻai i lisi o vaega o meafaigaluega o loʻo i ai i nei 'upega. Faʻateleina le "faaopoopo" o nei mea, o le a e vaʻai i se lisi o meafaigaluega o loʻo tuʻuina i vaega.

4. Alu i le vaega "Lisi Faʻatonu Vaʻaia".

5. I le vaega "Filifili ni 'au mai le" filifili se mea "O 'au uma".

6. Alu i le lisi o loʻo i lalo, faʻafeiloaʻi iina le meafaigaluega talafeagai, kiliki i luga ma kiliki "Faaopoopo"i le va o faamalama.

7. Toe faia le gaoioiga lava lea e tasi mo isi meafaigaluega uma e te manaʻo e faʻaopopo i le mea faigaluega faigofie.

Manatua: E mafai foi ona e faʻamalo meafaigaluega e le manaʻomia e ala i le kilikiina o le ki. "Aveesea", ma faatulaga la latou faʻatonuga e faʻaaoga ai aū o loʻo i le itu taumatau o le faʻamalama lona lua.

    Motugaafa: I le vaega "Faʻasinomaga le Faʻamaumauga Faʻamatalaga Vave Faʻatonuluga i luga o le faʻamalama lona lua, e mafai ona e filifili pe o suiga na e faia o le a faʻaaoga i pepa uma pe na o le taimi nei.

8. Tapuni le faamalama "Filifiliga" ma sefe ia suiga na e faia, kiliki "Lelei".

O le taimi nei, o le 'auala e faigofie ona faʻaogaina (toolbar) o le a faʻaalia na o laupepa e te manaʻomia, vaega o meafaigaluega ma, i le mea moni, o meafaigaluega lava ia. E ala i le faʻatonuina saʻo o lenei laulau, e mafai ona e vaʻaia lelei lau taimi faigaluega, faʻatupulaia lau gaioiga o se taunuuga.