E le aoga le sailiga i le Windows 7


O le tele o tagata faʻaaoga e faʻapipiʻiina a latou komepiuta e faʻaaoga ai le Faʻamatalaga menu. Afai latou te faalogo e uiga i le avanoa e faia ai lenei mea e ala i le laina o le poloaiga, latou te lei taumafai e faʻaaogaina. O nei mea uma talu ai ona o le faʻaituau o se mea e matua faigata tele, na fuafua mo tagata tomai faapitoa i le matata o tekonolosi komepiuta. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le laina o le tulafono e matua faigofie ma tuʻuina atu i le tagata faʻapitoa le tele o mea faaopoopo.

Aveese le komepiuta mai le laina o le poloaiga

Ina ia tape le komepiuta e faʻaaoga ai le laina o le tulafono, e tatau ona iloa e le tagata faʻaoga mea taua e lua:

  • Auala e valaau ai le laina o le poloaiga;
  • O le a le poloaiga e tape ai le komepiuta.

Sei o tatou ola i nei manatu i nisi auiliiliga.

Valaʻau laina

Valaau le laina o le laina poʻo le mea e taʻua, o le faʻamafanafanaga, i Windows e faigofie lava. E faia lenei mea i laasaga e lua:

  1. Faʻaaoga le gaogao pipi Manumalo + R.
  2. I totonu o le faamalama e aliali mai, tapena cmd ma lolomiina "Lelei".

O le taunuuga o nei taga o le a tatalaina ai le faamalama faamafanafanaga. E foliga tutusa lava mo ituaiga uma o Windows.

E mafai ona e valaʻaulia le faʻamafanafanaga i le Windows i isi auala, ae sili atu ona faigata ma atonu e eseese i ituaiga eseese o le polokalama faʻaoga. O le metotia ua faʻamatalaina i luga e sili ona faigofie ma lautele.

Filifiliga 1: Taofi i lalo le komepiuta i le lotoifale

Ina ia tape le komepiuta mai le laina o le poloaiga, faaaoga le poloaigatapunia. Ae afai e te na o le kilikiina i le faʻamafanafanaga, e le tapeina le komepiuta. Ae, o le fesoasoani i le faʻaaogaina o lenei faʻatonuga o le a faʻaalia.

I le suesueina ma le totoʻa o le fesoasoani, o le a malamalama le tagata faʻaaoga e tape le komepiuta, e tatau ona e faʻaaogaina le poloaiga tapunia ma le taua [s]. O le laina i totonu o le faʻamafanafanaga e tatau ona pei o lenei:

tapunia / s

A maeʻa ona faʻafeiloaʻi, kiliki le ki Ulufale ma amata le faiga o le tapeina o polokalama.

Filifiliga 2: Faaaoga le Taimi

Ulufale atu i le faʻamafanafanaga tapunia / s, o le a faʻaalia e le tagata e le o amataina le tapunia o le komepiuta, ae nai lo o le faʻaalia o se lapataiga i luga o le lau o le a tape le komepiuta pe a uma le minute. E foliga mai i le Windows 10:

E mafua mai i le mea moni e faapea, o se taimi e tuai ona tuʻuina atu i lenei poloaiga e ala i le le mafai.

Mo mataupu pe a manaʻomia le tapeina o le komepiuta i le taimi lava lea, pe i se isi vaitau ese, i le poloaiga tapunia ua tuʻuina atu le parakalafa [t]. A maeʻa le faʻaofiina o lenei parakalafa, e tatau foi ona e faʻamaonia le vaeluaga o taimi i sekone. Afai e te manaʻomia le tape vave o le komepiuta, o lona tau e seti i zero.

tapunia / s / t 0

I lenei faʻataʻitaʻiga, o le a tape le komepiuta pe a maeʻa le 5 minute.


O le a faʻaalia le faʻamatalaga i le mata, pei o le faʻaaogaina o se poloaiga e aunoa ma se taimi.

O lenei savali o le a toe faʻafiaina i lea taimi ma lea taimi, e faʻaalia ai le taimi o totoe ao leʻi tapunia le komepiuta.

Filifiliga 3: Taofi i lalo le komepiuta mamao

O se tasi o mea lelei o le tapunia o se komepiuta e faʻaaogaina le laina o le laina lea e mafai ona e tapeina e le gata i le faʻalapotopotoga ae o le komepiuta mamao. Mo lenei 'au tapunia ua tuʻuina atu le parakalafa [m].

A faʻaaoga lenei parakalafa, e tatau ona faʻamaonia le igoa fesoʻotaʻi o le komepiuta mamao, poʻo lona tuatusi IP. O le faʻatonuga o le faʻatonuga e pei o lenei:

tapunia / s / m 192.168.1.5

E pei ona iai i le komepiuta i le lotoifale, e mafai ona e faʻaaoga se taimi e tapuni ai le masini mamao. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le parakalafa tutusa i le poloaiga. I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, o le komepiuta mamao o le a tape pe a uma le 5 minute.

Ina ia tapunia se komepiuta i luga o le fesootaiga, e tatau ona faatagaina i luga le komepiuta, ma o le tagata o le a faia lenei gaioiga e tatau ona i ai aia tatau.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona fesoʻotaʻi atu i se komepiuta mamao

I le mafau- fau i le faasologa o le tapeina o le komepiuta mai le laina o le poloaiga, e faigofie lava ona e mautinoa e le o se faiga faigata lenei. I le faʻaopoopoga, o lenei metotia e maua ai e le tagata faʻapitoa ni uiga faaopoopo o loʻo misi pe a faʻaaogaina le metotia masani.