Faʻafefea ona tatalaina Bootloader i le Android

Le tatalaina o le Bootloader (bootloader) i luga o lau telefoni feaveai po o le papalama e tatau pe afai e manaʻomia ona maua aʻa (vagana ai pe ae faʻaaoga Kingo Root mo lenei polokalama), faʻapipiʻi lau lava firmware poʻo le toe faʻaleleia o aganuʻu. I totonu o lenei tusi lesona, o lea laʻasaga i lea laasaga o loʻo faʻamatalaina ai le faagasologa o le tataina o auala aloaia, ma e le o isi polokalama. Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaleleia le toe faʻaleleia masani o le TWRP i le Android.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona e tatala le uta uta i luga o le tele o telefoni ma papaʻitusi - Nexus 4, 5, 5x ma le 6p, Sony, Huawei, tele o HTC ma isi (sei vagana ai le telefoni faʻainitaneti ma telefoni e nonoa i le faʻaaogaina o se tasi o vaʻavale, faafitauli).

Faamatalaga Taua: A e tatalaina le uta uta i luga o le Android, o au faʻamatalaga uma o le a faʻamutaina. O le mea lea, afai latou te le faʻamaopoopoina i le ao ma e le o teuina i luga o lau komepiuta, tausi lelei lenei mea. E le gata i lea, i le tulaga o amioga le saʻo ma na o le toilalo i le faagasologa o le tatalaina o le uta, o loʻo i ai se avanoa e le mafai ona toe faʻaogaina lau masini - nei tulaga lamatia e te faʻaauau (faʻapea foʻi ma le ono mafai ona leiloa le faʻamaoniga - iinei e eseese tulaga o gaosi oloa). O le isi itu taua - aʻo leʻi amataina, faʻamatuʻu atoa le pona o lau masini.

Download Android SDK ma le USB avetaavale e tatala le bootloader Bootloader

O le laasaga muamua o le siiina lea o le Android SDK Developer Tools mai le ofisa aloaia. Alu i le // developer.android.com/sdk/index.html ma taʻalo i le "Isi Filifiliga Suʻesuʻega" vaega.

I le SDK Tools Only section, download le filifiliga talafeagai. Na ou faʻaaogaina le archiva ZIP ma le Android SDK mo Windows, lea na ou le faapipii i totonu o se pusa i luga o le komepiuta. E i ai foi se faʻapipiuta faigofie mo Windows.

Mai le pusa faʻatasi ma le Android SDK, faʻalauiloa le faila o le SDK Manager (pe a le amataina - o le faamalama ua aliali mai ma ua le toe, ona faʻaeʻeina lea o Java mai le official website java.com).

A maeʻa, siaki le Android SDK Platform-mea faigaluega, o mea o loʻo totoe e le manaʻomia (sei vagana ai le taʻavale Google USB i le pito i tua o le lisi pe a iai sau Nesusi). Kiliki le faaputuga Seti Packages, ma i le isi siata, o le "Talia le laisene" e sii mai ma faapipii vaega. A maeʻa le faagasologa, tapuni le Android SDK Manager.

E le gata i lea, o le ae manaomia le siiina o le avetaavale USB mo lau masini Android:

  • Mo le Nofoaga, latou te sii mai e faaaoga le SDK Manager, e pei ona faamatalaina i luga.
  • Mo Huawei, o le avetaavale e aofia i totonu o le aoga a le HiSuite.
  • Mo le HTC - o se vaega o le HTC Sync Manager
  • Mo Sony Xperia, e ave le avetaʻavale mai le itulau aloaia //Developer.sonymobile.com/downloads/drivers/fastboot-driver
  • LG - LG PC Suite
  • O faʻamatalaga mo isi ituaiga e mafai ona maua i luga o uepisaite taʻutaʻua a tagata gaosiga.

Enable USB debugging

O le isi laasaga o le mafai lea ona faʻaoga USB i le Android. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. Alu i le faatulagaga, tusi i lalo - "E uiga i le telefoni."
  2. Toe kiliki i luga o le "Fausia le Numera" seiloga e te vaʻaia se savali ua avea oe ma se faʻapupula.
  3. Toe foʻi i le itulau autu ma tatala le "Mo Atinaʻe" mea.
  4. I le "Debug" vaega, ia mafai ai "USB Debugging". Afai ei ai se mea e tatala ai le OEM i totonu o le faʻaeʻeina o le fausiaina, ona faʻaali foi lea.

Maua le faʻailoga e tatala ai Bootloader (e le manaʻomia mo soʻo se Nofoaga)

Mo le tele o telefoni e ese mai i le Nofoaga (e tusa lava pe o se Nusipepa mai se tasi o gaosiga o loo lisiina atu i lalo), e tatau foi ona e maua se numera tatala e tatala ai le uta. O lenei mea o le a fesoasoani i itulau aloaia o le au gaosi oloa:

  • Sony Xperia - //developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/
  • HTC - http://www.htcdev.com/bootloader
  • Huawei - //emui.huawei.com/en/plugin.php?id=unlock&mod=detail
  • LG - //developer.lge.com/resource/mobile/RetrieveBootloader.dev

O nei itulau o loʻo faʻamatalaina ai le tatalaina o le faagasologa, ma e mafai foi ona e maua se numera tatala i le masini masini. O lenei tulafono o le a manaʻomia i le lumanaʻi.

O le a ou le faamatalaina le faagasologa atoa, talu ai e ese mai i ituaiga eseese ma o loo auiliili auiliili i itulau talafeagai (tusa lava pe i le Igilisi) O le a ou paʻi atu i le mauaina o le ID Device.

  • Mo le Sony Xperia phones, o le a tatala le numera tatala i luga o le upega tafaʻilagi e tusa ai ma lau IMEI.
  • Mo Huawei telefoni ma fualaau, e maua foi le code i le maeʻa ona lesitalaina ma ulu atu i faʻamatalaga manaʻomia (e aofia ai le Product ID, lea e mafai ona mauaina e faʻaaoga ai le numera o le telefoni telefoni, lea o le a musuia oe) i luga o le nofoaga ua uma ona faʻamaonia.

Ae mo HTC ma LG, o le faagasologa e eseese lava. Mo le mauaina o le numera o le tatala, e tatau ona e tuʻuina atu se ID Device, faʻamatalaina pe faapefea ona maua:

  1. Ave ese le Android device (atoatoa, uuina le faamau o le mana, ae le na o le lau)
  2. Faʻasalalau ma taofimau ia pāoomi malosi + paʻu i lalo seia oʻo le aliali o le laasaga i le mode fastboot. Mo telefoni feaveaʻi, o le a manaʻomia ona e filifilia le suiga o le numera o le fastboot ma faʻamaonia le filifiliga e ala i le patipati puupuu o le ki.
  3. Faʻafesoʻotaʻi lau telefoni poʻo lau laupepa e ala i USB i lau komepiuta.
  4. Alu i le Android SDK - Laupepa-meafaigaluega, ona fai lea o le Suega, kiliki i totonu o lenei pusa ma le kuki saʻo (i le avanoa avanoa) ma filifili le "Open window command".
  5. I le poloaiga vave, ulu telefoni-id (i le LG) poʻo O le telefoni e faʻapipiʻi (mo le HTC) ma lolomi Ulufale.
  6. O le ae vaʻai i se numera numera umi i luga ole laina. O le ID ID, lea e te manaʻomia e te ulufale ai i luga o le upega tafaʻilagi aloaia e maua ai le numera tatala. Mo le LG, ua na o le faila le tatalaina.

Faʻaaliga: O le .bin le tatalaina faila o le a oʻo mai ia te oe i meli e sili ona tuʻuina i totonu o le Pusa Platform-toolbox, ina ia aua le faʻaalia le ala atoa ia i latou pe a faʻaaogaina tulafono.

Tatala Bootloader

Afai ua e i ai i le faʻatulagaina o le fastboot (e pei ona faʻamatalaina i luga mo le HTC ma le LG), ona le manaʻomia lea o laasaga e sosoo ai aʻo leʻi ulufale i le faʻatonuga. I isi tulaga, matou te ulufale i le mode Fastboot:

  1. Tape le telefoni poʻo le papa (atoatoa).
  2. Faʻasalalau ma taofiofi le pātene o le mana + i lalo seia oʻo i le laupepa telefoni i le mode Fastboot.
  3. Fesoʻotaʻi lau masini e ala i USB i lau komepiuta.
  4. Alu i le Android SDK - Laupepa-meafaigaluega, ona fai lea o le Suega, kiliki i totonu o lenei pusa ma le kuki saʻo (i le avanoa avanoa) ma filifili le "Open window command".

Ma le isi, e faalagolago i le a le telefoni ua e maua, ia tusia se tasi o tulafono nei:

  • faʻapipiʻi vave le tatalaina - mo le Nofoaga 5x ma le 6p
  • Faʻapipiʻi o oe tatala - mo isi Nofoaga (matua)
  • vaveboot oem tatala unlock_code unlock_code.bin - mo le HTC (o fea unlock_code.bin o le faila na e maua mai ia i latou i le meli).
  • Tatala vave le komepiuta unlock.bin - mo le LG (o fea unlock.bin o le faila tatala lea na lafoina ia te oe).
  • Mo Sony Xperia, o le poloaiga e tatala le uta uta o le a lisiina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia pe ae oʻo i le faagasologa atoa ma se filifiliga o faʻataʻitaʻiga, ma isi.

A faʻaaogaina se poloaiga i luga o le telefoni, atonu foi e te manaʻomia le faʻamaonia le tatalaina o le bootloader: filifili "Ioe" faʻatasi ma le kuluma leo ma faʻamaonia le filifiliga e ala i le patipati puupuu o le ki.

A maeʻa le faʻatinoina o le faʻatonuga ma faʻatali mo sina taimi (pe a faʻamaumauga faila ma / pe fou foi, o mea e te vaaia i luga o mata o Android) o le a tatalaina lau bootloader.

E le gata i lea, i luga o le pusa o le fastboot, e faʻaaoga ai le ki o le ki ma faamautu e ala i le patipati puupuu o le ki, e mafai ona e filifili se mea e toe amata pe amata le masini. O le amataina o le Android i le tatalaina o le bootloader e mafai ona umi se taimi (e oʻo i le 10-15 minute), maua le onosaʻi.