Faʻapipiʻiina o le TTF fonuka i luga o se komepiuta

E lagolagoina e Windows se numera tele o fonuka e mafai ai e oe ona sui foliga vaaia o le tusitusiga, e le gata i totonu o le OS lava ia, ae faʻapea foʻi i talosaga taʻitasi. E masani lava, o polokalama e galulue faatasi ma le faletusi o fonuka ua fausia i totonu o Windows, o lea e sili atu ona faigofie ma e sili atu ona talafeagai le faapipiiina o le vai papatiso i totonu o le polokalama. I le lumanaʻi, o le a mafai ai ona faʻaaogaina i isi polokalama. I lenei tusiga o le a tatou talanoaina auala autu mo le foia o le faafitauli.

Faʻapipiʻiina o se TTF Font i Windows

E tele taimi e faʻapipiʻiina ai le mamanu mo le faʻamoemoe o soʻo se polokalame e lagolagoina ai le suia o lenei parakalafa. I lenei tulaga, e lua filifiliga: o le talosaga o le a faʻaogaina le komipiuta a le Windows poo le faʻapipiʻiina e tatau ona faia e ala ile tulaga o se polokalama. Ua i ai i le matou 'upega tafaʻilagi ni faʻamatalaga mo le faʻapipiʻiina o fonuka i polokalama faʻapitoa E mafai ona e vaʻavaʻai i latou i luga o sootaga o loʻo i lalo e ala i le kilikiina o le igoa o le polokalame tului.

Faitau atili: Faʻasaʻoina o le vai papatisoga i Microsoft Word, CorelDRAW, Adobe Photoshop, AutoCAD

Vaega 1: Saili ma Tikia le TTF Font

O se faila lea o le a mulimuli ane faʻapipiʻiina i totonu o le faiga faʻaogaina e masani ona sii mai mai le Initaneti. E te manaʻomia le suʻe saʻo ma talia.

Ia mautinoa ia gauai atu i le saogalemu o le 'upega tafaʻilagi. Talu ai ona o le faʻapipiʻiina o loʻo faia i le komipiuta o le Windows system, e matua faigofie lava ona faʻafefeina le faiga faʻaoga i se siama e ala i le sii mai mai se punaoa le faʻalagolago. A uma ona e siiina mai, ia mautinoa e siaki le fale teu oloa i luga o le initaneti faʻapipiʻi poʻo e ala i luga ole lauiloa i luga ole initaneti, e aunoa ma le tataina ma tatala ai faila.

Faitau atili: Suʻega i le Initaneti o le faiga, faila ma sootaga i faʻamaʻi

Laasaga 2: Faʻamau le TTF Font

O le faʻatulagaga faʻapipiʻi lava ia e fai ai ni nai sekone ma e mafai ona faia i ni auala se lua. Afai na sii mai se faila se tasi pe sili atu, o le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaogaina lea o le lisi autu:

  1. Tatala le fafautusi i le vai papatiso ma saili le faila faʻaopoopoga i totonu. .ttf.
  2. Kiliki i luga ma filifili ai "Faʻamau".
  3. Faatali seia oʻo i le faaiuga o le faagasologa. E masani ona faia ni nai sekone.

Alu i le polokalame po o le polokalama a le Windows (faʻalagolago i le mea e te manaʻo ai e faʻaaoga lenei mamanu) ma maua le faila faʻapipiʻiina.

E masani lava, ina ia mafai ona toe faʻafou le lisi o igoa, e tatau ona toe amata le talosaga. A leai, o le ae le maua le otootoga manaomia.

I le tulaga pe ae manaʻomia ona faʻapipiʻi le tele o faila, e sili atu le faigofie ona tuʻuina i latou i le faila o le polokalama, nai lo le faʻaopoopoina taʻitoʻatasi taʻitasi e ala i le lisi autu.

  1. Mulimuli i le alaC: Windows Fonts.
  2. I le faamalama fou, tatala le pusa i le mea e teu ai le TTF fonua e te manaʻo e faʻaaoga i totonu o le masini.
  3. Filifili i latou ma toso i latou i le faila. "Fonu".
  4. O le a amataina le faʻatulagaga otometi, faʻatali e faʻauma.

E pei ona i ai i le metotia talu ai, o le ae manaomia le toe amataina o le tusi tatala e iloa ai le telefoni.

I le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻapipiʻi fonuka ma isi faʻaopoopoga, mo se faʻataʻitaʻiga, OTF. E faigofie lava ona aveese filifiliga e te le fiafia i ai. Ina ia faia lenei mea, alu iC: Windows Fonts, sue le igoa o le font, kiliki-i luga ma filifili "Aveesea".

Faʻamaonia au taga i le kilikiina "Ioe".

O lea ua e iloa le faʻapipiʻiina ma faʻaaoga fonuka TTF i Windows ma polokalama taʻitasi.