Aveeseina o le BSOD ma le codex 0x0000007e i le Windows 7

O faʻamaumauga uma, polokalame ma isi faletusi i totonu o faʻamaumauga faʻapipiʻiina o Linux o loʻo teuina i afifi. E te downloadina sea ituaiga tusi mai le Initaneti i se tasi o fuainumera avanoa, ona faaopoopo lea i le teuina i le lotoifale. O nisi taimi atonu e talafeagai le toe iloiloina o se lisi o polokalama uma ma vaega o loʻo i ai. O le galuega e faia i auala eseese, o ia mea taitasi o le a sili ona fetaui mo tagata eseese. O le isi, tatou te suʻeina taʻitasi filifiliga, e fai ma faʻataʻitaʻiga le tufatufa atu o le Ubuntu.

Vaʻai le lisi o faʻapipiʻi tuʻuina i Ubuntu

I Ubuntu, o loʻo i ai foi se ata faʻafefiloi, e faʻaaogaina i le Gnome shell, ma o loʻo i ai foi se masani "Terminal"lea e pulea ai le faiga atoa. E ala i nei vaega e lua, e mafai ona e matamata i le lisi o vaega faaopoopo. O le filifiliga o le auala sili ona lelei e faalagolago i le tagata e faʻaaogaina.

Metotia 1: Terminal

Muamua lava, ou te manaʻo e tosina atu le mafaufau i le faʻamafanafanaga, talu ai o faʻamaumauga masani o loʻo i ai i totonu e mafai ai ona e faʻaaogaina galuega uma i le maualuga. Ae mo le faʻaalia o le lisi o mea faitino uma, e faigofie lava ona faia lenei mea:

  1. Tatala le lisi ma tamoe "Terminal". E faia foi lenei mea e ala i le uomiina o le ki vevela. Ctrl + Alt + T.
  2. Faʻaaoga tulafono faʻapitoadpkgma le finauga-le faʻaalia uma afifi.
  3. Faʻaoga le uili o le kiona e faʻafeiloaʻi ai le lisi, suʻesuʻe uma faila ma faletusi maua.
  4. Faaopopo i dpkg -l tasi le poloaiga e suʻe se tau faʻatau i le laulau. E pei le laina lenei:dpkg -l | grep javafea java - le igoa ole afifi manaʻomia.
  5. O taunuʻuga faʻatusatusa o le a faʻamamafaina i le mumu.
  6. Faaaogadpkg -L apache2e maua ai faʻamatalaga e uiga i faila uma e faʻapipiʻiina i totonu o lenei afifi (apache2 - igoa o le afifi e suʻe ai).
  7. O se lisi o faila uma ma o latou nofoaga i le polokalama e aliali mai.
  8. Afai e te fia iloa po o le fea afifi ua faʻaopoopoina se faila patino, e tatau ona e ulufaledpkg -S /etc/host.conffea /etc/host.conf - le faila lava ia.

O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e faʻalelei e faʻaaoga le faʻamafanafanaga, ma e le o taimi uma e manaʻomia. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e tuʻuina atu se isi filifiliga e faʻaalia ai le lisi o afifi o loʻo i totonu o le polokalama.

Metotia 2: Faʻamatalaga Mataʻitusi

O le mea moni, o le faʻamatalaga kalafa i le Ubuntu e le faʻatagaina le faʻatinoga atoa o faʻatonuga o loʻo maua i le faʻamafanafanaga, ae ui i lea, o le faʻaaliaina o kuluma ma mea faigaluega e matua faʻafaigofieina ai le galuega, aemaise lava mo tagata e le faʻapitoa. Muamua, matou te fautuaina e alu i le lisi. E i ai ni taʻaloga, faʻapea foʻi ma le faʻavasegaina e faʻaali ai polokalame uma pe na o tagata lauiloa. O le sailiga mo le afifi e manaʻomia e mafai ona faia e ala i le manoa talafeagai.

Pule o talosaga

"Pule o talosaga" o le a mafai ai ona suesue le fesili i nisi auiliiliga. I le faʻaopoopoga, o lenei meafaigaluega ua faʻapipiʻiina e ala i le le mafai ona totogi ma ua saunia ai se tulaga lautele lautele. Afai mo soʻo se mafuaaga "Pule o talosaga" ae le o lau faʻamaumauga o le Ubuntu, siaki le isi a matou tusiga e ala i le kiliki i luga o le sootaga lea, ma o le a matou sailia ni afifi.

Faitau atili: Faʻatuina o le Pule Faʻatonu i Ubuntu

  1. Tatala le lisi ma faʻalauiloa le meafaigaluega tatau e ala i le kiliki i luga o lana ata.
  2. Kiliki le lisi "Faʻatulagaina", e vevela le masini komepiuta e leʻi maua i luga o le komepiuta.
  3. O iinei e mafai ai ona e vaʻavaʻai i igoa o le polokalama, faʻamatalaga puupuu, lapoa ma se faamau e mafai ai ona vave aveese.
  4. Kiliki le igoa o le polokalama e alu i lona itulau i le Pule. O se masani lenei i le mafai gafatia o le polokalama, lona lauiloa ma le aveese.

E pei ona mafai ona e iloa, galue i totonu "Pule o talosaga" E faigofie lava, ae o le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega e faʻatapulaʻaina lava, o lea o le a oʻo mai ai se faʻalauiloa atili o le a oʻo mai i le laveaʻi.

Synaptic Package Manager

O le faʻapipiʻiina o se faʻaopoopoga faʻapipiʻi o le Synaptic o le a mafai ai ona e maua faʻamatalaga auiliiliga e uiga i polokalama uma ma vaega. Mo tagata amata, e tatau lava ona e faʻaogaina le faʻamafanafanaga:

  1. Taumafai "Terminal" ma ulufale i le poloaigasudo apt-get synaptice faʻapipiʻi Synaptic mai le fale faʻamaumauga aloaia.
  2. Ulufale mai lau faʻamatalaga mo le aʻa.
  3. Faʻamaonia le faʻaopoopoga o faila fou.
  4. A maeʻa le faʻapipiʻiina, taʻavale le meafaigaluega e ala i le faʻatonugasudo synaptic.
  5. Ua vaevaeina le faʻasalalauga i nisi o paneta ma vaega eseese ma filiga. I le itu tauagavale, filifili le vaega talafeagai, ma i luga o le taumatau i le laulau, vaʻai i afifi uma faʻapipiʻi ma faʻamatalaga auiliili e uiga ia i latou taʻitasi.
  6. O loʻo i ai foi se galuega suʻesuʻe e mafai ai e oe ona vave mauaina ia faʻamaumauga manaʻomia.

E leai se tasi o metotia o loʻo i luga o le a mafai ai ona e mauaina se afifi, i le taimi o le faʻapipiʻiina o nisi mea sesē ua tupu, ia mataʻituina ma le totoa ia faʻamatalaga ma matala i luga o le palama i le taimi e le faʻapipiʻi. Afai o taumafaiga uma e muta i le toilalo, ona leʻo ai lea o le afifi manaʻomia pe iai foi se igoa ese. Siaki le igoa ma mea o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, ma taumafai e toe faʻaleleia le polokalama.