Auala e faʻaogagofie ai le Windows 10

O le Microsoft Word o le faʻamatalaga sili ona lauiloa o upu, o se tasi o vaega autū o le MS Office, ua amanaʻia o le tulaga lautele e taliaina i le lalolagi o oloa o le ofisa. O se polokalama multifunctional, e aunoa ma lea e le mafai ona mafaufau i le galue ma le tusiga, o mea uma ma ana galuega e le mafai ona aofia ai i totonu o se tusitusiga e tasi, ae ui i lea, o fesili sili ona faigata e le mafai ona tuua e aunoa ma tali.

O le mea lea, o se tasi o galuega masani e mafai e tagata o loʻo faʻafesoʻotaʻia ona o le manaʻomia mo le Upu e faanumera itulau. O le mea moni, pe o le a lava le mea e te faia i lenei polokalama, ia tusia se tusiga, se pepa taimi poʻo se suʻesuʻega, se lipoti, se tusi, poʻo se tusitusiga masani, tele, e toetoe lava a tatau i taimi uma ona numera itulau. E le gata i lea, e oʻo lava i na tulaga pe ae le manaʻomia moni ma e leai se tasi e manaʻomia, i le lumanaʻi o le a matua faigata lava ona galulue faatasi ma nei pepa.

Vaai faalemafaufau na e filifili e lolomi lenei pepa i luga o se lomitusi - afai e te le vave faamauina pe suisui, o le a faapefea ona e suʻeina le itulau talafeagai? Afai e sili atu i le 10 na itulau, e mautinoa lava e le o se faafitauli, ae a pe afai ei ai le faitau piliona, selau? O le a le tele o le taimi e te faʻaaluina i le faʻatonuina oi latou i le tulaga o se mea? I lalo o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona numera itulau i totonu o le Upu e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le 2016, ae e mafai foi ona e faitauina itulau i le Word 2010, pei o isi lava faʻavae o le oloa, i le auala lava e tasi - o laasaga e ono eseese foliga, ae le o le faʻamalosi.

Faʻafefea i le MS Word ona faʻaigoa uma itulau?

1. Tatala le pepa lea e te manaʻo e faʻaigoa (pe leai foi, lea na e fuafua e galue ai), alu i le lisi "Faaofi".

2. I le submenu "Vaevaega" maua le mea "Itulau Numera".

3. I le kilikiina i luga, e mafai ona e filifilia le ituaiga numera (o le faatulagaga o fuainumera i le itulau).

4. A uma ona filifilia le ituaiga numera talafeagai, e tatau ona faʻamaonia - ia faia lenei mea, kiliki "Tapuni le faʻatalama faʻataʻavale".

5. O lenei ua numera itulau, ma o le numera o loʻo i le nofoaga e fetaui ma le ituaiga e te filifilia.

E faʻapefea ona faʻaigoa uma itulau i le Upu, vagana ai le itulau ulutala?

O le tele o tusi tusitusi e ono manaʻomia le faitauina o itulau e iai le itulau autu. E tupu lenei mea i tala, diplomas, lipoti, ma isi. O le itulau muamua i lenei mataupu o loʻo avea o se ituaiga o faʻamaumauga lea o le igoa o le tusitala, le igoa, o le igoa o le pule poʻo le faiaoga o loʻo faʻaalia. O le mea lea, o le numera o le itulau autu e le gata ina talafeagai, ae le fautuaina foi. I le auala, e toatele tagata e faʻaaoga le fomaʻi mo lenei mea, na o le faʻafiafiaina o le ata, ae o lenei mea e mautinoa lava e le o la tatou metotia.

O le mea lea, ina ia le aofia ai le numera o le itulau autu, kiliki faalua i luga le numera o lenei itulau (e tatau ona muamua).

I le lisi i luga, sue "Filifiliga"ma tuʻu i ai i totonu o se mea i luma o le mea "Faiga faʻavae faapitoa mo lenei itulau".

O le numera mai le itulau muamua o le a mou atu, ma o le itulau i le numera 2 o le a avea nei ma 1. I le taimi nei, e mafai ona e galue i le itulau o le itulau e pei ona e manatu ua talafeagai ai, e pei ona tatau ai pe tusa ai ma mea e manaʻomia mai ia oe.

E faʻapefea ona faʻaopoopo le numera numera mai le Y?

O nisi taimi i tafatafa o le itulau numera o loʻo i ai nei e te manaʻo e faʻamaonia le numera atoa oi latou i le pepa. Ina ia faia lenei mea i le Upu, mulimuli i faatonuga o loo i lalo:

1. Kiliki i le "Itulau Number" o loʻo i totonu o le tab. "Faaofi".

2. I le faʻalauteleina o le lisi, filifili le nofoaga e tatau ona i ai lenei numera i luga o itulau taʻitasi.

Manatua: Pe a filifilia "Nofoaga o loʻo i ai nei", numera o le itulau o le a tuʻuina i le nofoaga o loʻo iai le taufaʻailoga i le pepa.

3. I le lisi o le mea na e filifilia, suʻe le mea "Itulau X o Y"filifili le filifiliga numera manaomia.

4. Ina ia suia le faiga numera, i le tab "Foafoa"i totonu o le laupepa autu "Galulue ma vaevae"maua ma kiliki "Itulau Numera"lea i le faʻalauteleina o le lisi e tatau ona e filifilia "Itulau Tau Faʻasologa".

5. A uma ona filifili le ituaiga o manaʻoga, kiliki "Lelei".

6. Tapuni le faamalama ma ulutala ma vae i le kiliki i luga o le pito i luga o le pusa o le pule.

7. O le itulau o le a faitaulia i le faatulagaga ma le faiga o lau filifiliga.

Faʻafefea ona faʻaopoopo i ai numera o itulau taʻitasi?

O numera o itulau numera e mafai ona faʻaopoopo i le vaefaʻatatau saʻo, ma e oo lava i numera i le pito i lalo. Ina ia faia lenei mea i le Upu, fai mea nei:

1. Kiliki i luga le itulau eleelea. Atonu o le itulau muamua lea o le pepa aloaia e te manaʻo e faʻaigoa.

2. I se vaega "Vaevaega"lea o loʻo i le lisi "Foafoa"tulei le faamau "Lalo".

3. I le faasologa faʻalauteleina ma lisi o filifiliga o le faatulagaina, saili "Fausia-i totonu"ona filifili ai lea "Faʻaaliga (itulau lema)".

4. I le lisi "Foafoa" ("Galulue ma vaevae") siaki le pusa i autafa o le mea "Ulutala eseese ma vaevaega mo itulau uʻamea ma le lauiloa".

Motugaafa: Afai e te manaʻo e vavae le numera o le itulau muamua (igoa) o le pepa, i le "Designer" tab e te manaʻomia e siaki le pusa i tafatafa o le "Special page page footer".

5. I le lisi "Foafoa" kiliki le faamau "Agai i luma" - o lenei mea o le a faʻaaogaina ai le pala i le pito i lalo mo ni itulau.

6. Kiliki "Lalo"o loʻo i ai i le lava tab "Foafoa".

7. I le lisi ua maeʻa, saili ma filifili "Faʻaaliga (tusa lava itulau)".

Faʻafefea ona fai le numera o vaega eseese?

I pepa lapopoa, e masani lava ona tatau ona faatulaga numera eseese mo itulau mai vaega eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona i ai se numera i luga o le ulutala (itulau muamua), o itulau ma le laulau o mea e tatau ona faitaulia i numera Roma (I, II, III ... ), ma o le autu autu o le pepa aloaia e tatau ona faitaulia i numera Arapi (1, 2, 3… ). Faʻafefea ona fai le numera o faatulagaga eseese i luga o itulau o ituaiga eseese i totonu o le Upu, tatou te faamatalaina i lalo.

1. Muamua e te manaʻomia le faʻaalia o tagata natia, e faia lenei mea, e te manaʻomia le kiliki i le laina fetaui i luga o le faʻalogo i le lisi "Aiga". Ona o lenei mea, o le a mafai ona vaʻaia le vaevaega o vaega, ae i lenei laasaga e tatau lava ona tatou faʻaopopo i ai.

2. Faʻasaga le uili o le kiona pe faʻaaoga le kesi i le itu taumatau o le faamalama o le polokalama, alu i le itulau muamua (igoa).

3. I le lisi "Tapenaga" kiliki le faamau "Faiva"alu i le meataitasi "Ua motusia le vaega" ma filifili "Itulau e sosoo ai".

4. O lenei mea o le a avea ai le ulutala itulau le muamua o vaega, o le isi vaega o le pepa aloaia o le a avea ma Vaega 2.

5. O lea alu ifo i lalo i le pito i tua o le itulau muamua o le Vaega 2 (i la tatou mataupu o le a faʻaaogaina mo le laulau o mea). Faalua faalua i le pito i lalo o le itulau e tatala ai le ulutala ma le tulaga vae. O le a faʻapipiʻi se sootaga i luga o le pepa. "E pei o le vaega muamua" - o le fesoʻotaʻiga lea e tatau ona tatou aveesea.

6. Aʻo leʻi faʻamautinoa o loʻo iai le pepusi o le kusi i le pito i lalo, i le lisi "Foafoa" (vaega "Galulue ma vaevae") mea e te manaʻo e te filifilia "E pei o le vaega muamua". O lenei gaioiga o le a motusia le sootaga i le va o le ulutala (1) ma le 'upega o mataupu (2).

7. Faʻamau i lalo le itulau mulimuli o le laulau o loʻo aofia ai (Vaega 2).

8. Kiliki le ki. "Faiva"i totonu o le lisi "Tapenaga" ma lalo o le meataitasi "Ua motusia le vaega" filifili "Itulau e sosoo ai". Fuaiupu 3 o loʻo faʻaalia i le pepa.

9. I le tuʻuina o le fetuu i le pito i lalo, alu i le lisi "Foafoa"lea e te manaʻomia e toe filifili ai "E pei o le vaega muamua". O lenei gaioiga o le a motusia le sootaga i le va o le Vaega 2 ma le 3.

10. Kiliki i totonu o le Vaega 2 (lisi o mataupu) e tapuni ai le ulutala ma le tulaga vae (pe kiliki le ki i luga o le vaega o le pule i le Upu), alu i le tab "Faaofi"ona sue lea ma kiliki "Itulau Numera"o fea i le faʻalauteleina o le lisi o le lisi "I le pito i lalo o le itulau". I le lisi e aliali, filifili "Faigofie numera 2".

11. Tatala le lisi "Foafoa"kiliki "Itulau Numera" ona sosoo ai lea i le faalauteleina o le lisi o le lisi "Itulau Tau Faʻasologa".

12. I le palakalafa "Numera numera" filifili fua numera (i, ii, iii), ona kiliki lea "Lelei".

13. Alu ifo i le pito i lalo o le itulau muamua o le pepa o loʻo totoe (Vaega 3).

14. Tatala le lisi "Faaofi"filifili "Itulau Numera"ona "I le pito i lalo o le itulau" ma "Faigofie numera 2".

Manatua: E foliga mai, o le numera o loʻo faʻaalia o le a ese mai le numera 1, ina ia suia lenei mea e tatau ai ona fai taga o loʻo faʻamatalaina i lalo.

  • Kiliki "Page Number" i le tab "Foafoa"ma filifili i le lisi o le matūua "Itulau Tau Faʻasologa".
  • I le matala tatala e faʻafeagai ma le mea "Amata i" i totonu o se vaega "Itulau Faitauina"ulufale numera «1» ma kiliki "Lelei".

15. O le numera o itulau o le pepa aloaia o le a suia ma faʻamaonia e tusa ai ma manaoga talafeagai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, itulau numera i le Microsoft Word (mea uma, mea uma seʻi vagana ai le ulutala, faʻapea itulau o vaega eseese i faatulagaga eseese) e le faigata e pei ona foliga muamua. O lenei ua e iloa sina mea itiiti. Matou te moomoo ia te oe o se suʻesuʻega aoga ma se galuega manuia.