E faʻapefea ona aʻoaʻoina le MBR poʻo le GPT e vaevaeina i luga o se pu, e sili atu

Talofa

O nai tagata faʻapitoa ua uma ona feagai ma mea sese e fesoʻotaʻi ma le vavaeina o le disk. Mo se faʻataʻitaʻiga, masani lava pe a faʻapipiʻiina le Windows, e iai se mea sese, e pei: "O le faʻapipiʻiina o Windows i lenei kiliva e le mafai. O le kōpili ua filifilia o loʻo i ai le vaega o le vavaega GPT.".

Ia, poʻo fesili e uiga i le MBR poʻo le GPT e aliali mai pe a faʻatauina e nisi tagata faatau se sili atu i le 2 TB i le tele (o lona uiga, sili atu ma le 2000 GB).

I lenei tusiga ou te fia paʻi atu i mataupu e fesoʻotaʻi ma lenei autu. O lea ia tatou amata ...

MBR, GPT - o le a le mea mo ma o le a le mea e sili ona lelei

Masalo o le fesili muamua lea na fesiligia e tagata faʻapitoa oe na muamua oʻo mai i lenei faʻasologa. O le a ou taumafai e faʻamatala i ni upu faigofie (o nisi faaupuga o le a faʻapitoa).

Aʻo le i mafai ona faʻaaogaina se puʻupuʻu mo le galuega, e tatau ona vaevaeina i ni vaega patino. E mafai ona e teuina faʻamatalaga e uiga i vaega o vaʻa (faʻamatalaga e uiga i le amataga ma le faaiʻuga o vaega, o le vaega o loʻo i ai se vaega faapitoa o le pu, o le vaeluaga o le palota autu ma mafai ona faʻaauau, ma isi) i auala eseese:

  • -MBR: matai puʻe faamaumauga;
  • -GPOT: laulau vaeluaga o taʻiala.

O le MBR na faʻaalia i se taimi umi talu ai, i le 80 o le seneturi talu ai. O le tapulaʻa autu e mafai e tagata o loʻo i ai le tele o vaʻaia ona matauina o le MBR o loʻo galue i ni kesi e le sili atu i le 2 TB i le tele (e ui lava, i lalo o nisi tulaga, e mafai ona faʻaaogaina tele masini).

E tasi le auiliiliga: o le MBR e naʻo le 4 vaega autu (e ui lava mo le tele o tagata e faaaogaina lenei mea ua sili atu!).

GPT o se faailoga fou ma e leai ni tapulaa, e pei o le MBR: o disks e mafai ona sili atu le telē nai lo le 2 TB (ma i se taimi lata mai o lenei faafitauli e ono le mafai e se tasi ona feagai ai). E le gata i lea, o le GPT e mafai ai ona e fatuina se numera e le faʻatapulaaina o vaega (i lenei tulaga, o lau masini faʻaogaina o le a tuʻuina atu ai se tapulaʻa).

I loʻu manatu, o le GPT o loʻo i ai se avanoa e le mafaagaloina: afai e faʻaumatia le MBR, ona tupu ai lea o se mea sese ma e le mafai e le OS ona faʻatumu (talu mai le MBR faʻamaumauga i se tasi o nofoaga). E teuina foi e le GPT ni kopi o faʻamaumauga, o lea afai o le tasi o ia mea ua faʻaleagaina, o le a toe faʻafoʻi mai faʻamatalaga mai se isi nofoaga.

E taua foi le matauina o le GPT o loʻo galulue faʻatasi ma le UEFI (lea na suitulaga i le BIOS), ma ona o lenei mea o loʻo i ai se saoasaoa o le saoasaoa o le siiina atu, lagolagoina laulaʻa malulu, faʻamatalaga faʻailoga, ma isi.

O se auala faigofie e aʻoaʻoina ai le faailoga i luga o le disk (MBR poʻo le GPT) - e ala i le faasologa o le puleaina o le disk

Muamua e te manaʻomia le tatalaina o le komiti e pulea ai le Windows ma alu i le ala lenei: Komiti Faʻatonu / Faʻamaumauga ma le Puipuiga / Pulega (o le ata faʻaalia o loʻo faʻaalia i lalo).

O le isi mea e te manaʻomia e tatala ai le fesoʻotaʻiga "Pulega Faʻapitoa".

A maeʻa, i le lisi i luga o le itu agavale, tatala le vaega o le "Disk Management", ma i le lisi o disks i le itu taumatau, filifili le mea e manaʻomia ma alu i ana meatotino (vaʻai i le lanu mumu i le sikikopipi i lalo).

E le gata i le vaega "Toma", e faʻafeagai ma le laina "Faiga faʻavae" - o le a e vaʻavaʻai ma le a le maka o lau disk. O le sikikopipilama i lalo o loʻo faʻaalia ai se disk i le MBR.

Faataʻitaʻiga "volumes" - MBR.

Lalo o se faʻamalamalamaga o le faʻaogaina o le GPT.

O se faʻataʻitaʻiga o le "volumes" tab o le GPT.

Fuafuaina le vavaeina o le disk e ala i le laina o le poloaiga

I le vave lava, e mafai ona e fuafuaina le faʻaogaina o le disk e faʻaaoga ai laina laina. O le a ou suʻesuʻeina laasaga pe faapefea ona faia lenei mea.

1. Muamua lolomiina le autu autu. Manumalo + R e tatala ai le "Run" tab (pe ala i le lisi START pe afai oe faʻaaogaina le Windows 7). I totonu o le faamalama e faatino - tusitusi vavae ese ma lolomi ulufale.

Ma le isi, i totonu o le laina o le tulafono e ulu atu i le poloaiga lisi le disk ma lolomi ulufale. E tatau ona e vaʻavaʻai i se lisi o taʻavale uma e fesoʻotaʻi atu i le polokalama. Faʻaaliga i le lisi i le koluma mulimuli o le GPT: pe a iai se faailoga "*" i lenei koluma e faasaga i le motu faapitoa, o lona uiga o le disk o loʻo i ai le GPT.

Ioe, o mea uma lava. O le tele o tagata faʻaaoga, i le ala, o loʻo finau pea pe o le fea e sili atu: MBR poʻo le GPT? Latou te aumaia mafuaaga eseese mo le faigofie o se filifiliga. I loʻu manatu, afai o lenei fesili mo se isi tagata e le mafai ona faʻaaogaina, ona fai lea i ni nai tausaga o le a sili atu ona ifo le toʻatele i le GPT (ma atonu o le ai ai se mea fou o le a oʻo mai ...).

Le manuia tele i tagata uma!